IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Че кое дразни, като казвам, че едно то най-важните неща е да се промени лежерното отношение към корупцията и да се създаде нетърпимост към нея. Както и че това е нещо, което всеки сам може да направи за себе си без чужда помощ?

Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

По мое наблюдение емигрантите отвикват ог живота в България, свикват с живота на место и започват да дават съвети от тази гледна точка, често – доста безапелационно, защото са в по-успяла страна. Но тези съвети са доста далеч от реалността в България и всичкото това заедно дразни нас, местните. Не обобщавам за всички, но не е рядко.

Мнението ми не е заяждане, най-добронамерено е, Имхотепе.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      най-прекият път

работеща съдебна система
      работещо електронно правителство
      намаляване на администрацията (нямало работна ръка...поне 150К баш градско население може да се освободи от ДА и ето ви работа ръка, че и грамотно...относително)
      отпадане на 90% от лицензионните режими
      облагане с 15% данък всякакви парични потоци от и към офшорни дружества.
      спиране на всякакви социални плащания за лица в трудова възраст които не са инвалиди.
      спиране на всякакви плащания за инвалиди, които са извън пределите на РБ.
      премахване на двойното гражданство!
      Всичко е ок без последното. За гражданството е глупост. Дълга тема, ама изпадаш леко във фанатизъм. И аз спирам да пиша тук. От теб специално очаквах малко по-широко мислене.

Коментар

• най-прекият път

работеща съдебна система
        работещо електронно правителство
        намаляване на администрацията (нямало работна ръка...поне 150К баш градско население може да се освободи от ДА и ето ви работа ръка, че и грамотно...относително)
        отпадане на 90% от лицензионните режими
        облагане с 15% данък всякакви парични потоци от и към офшорни дружества.

спиране на всякакви социални плащания за лица в трудова възраст които не са инвалиди.
        спиране на всякакви плащания за инвалиди, които са извън пределите на РБ.

премахване на двойното гражданство!

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
          Темата се нуждае от сериозно модериране. Вербалната агресия няма край, както и откровените призиви за обществено насилие. Наред с хора, които правят нещо реално за обществото и държавата ни ( а не само за себе си и своите семейства), тук имат поле за изява откровено патологични типове. Най ме дразнят хулите срещу България. А също и пропагандирането на фалирала идеология. Напълно се отказвам да следя темата.
          Модераторите не забелязват хулите срещу България или просто така им е наредено/И мен ме дразнят и ако можех такива като ляковския дъбнишкия многониковия психопати бих ги разкарал завинаги

Коментар

• Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение
            Относно оптимизма, да си припомним къде бяхме преди 30 години - една фалирала държава без подкрепа от никъде, чиято система се обърна на 180 градуса. Това е равносилно на национална катастрофа. Да сравним 90-те със сега - само аз ли виждам огромната разлика във всичко? По-развитите държави просто имат времева преднина пред нас, това е всичко. Но ще ги настигнем, това е самата обективна реалност.
            Има истина в думите ти, както има разлика между сега и 90-те. Но разширим ли сравнението, ще открием, че не е в наша полза, а промяната е по-скоро козметична. В една Хърватия (малка балканска страна, сравнима с България) до преди 20 години се водеше война и катастрофата беше наистина национална. Сега дупки по пътищата им няма да видиш, докато при нас е като след бомбардировка. Минималната заплата там е 800 евро и практически никой не работи за толкова. У нас е 260 и 20% от трудещите се са на минимална.

Същите козметични разлики, които очертаваш междо 90-те и наши дни, можем да открием за кой да е произволен 30годишен период от българската история. Но това не е промяна, следствие на предприемчивост и национално обединение. Времената се менят, автомобили заменят каруците, но нравите и хората, които се возят в тях, си остават същите.

Ако наистина искаме да променим нещо, трябва да се мисли в тази насока. Не сме глупави и озлобени, защото сме бедни. Бедни сме, защото сме глупави и озлобени. И като казвам глупави, нямам предвид интелекта на всеки отделен индивид. Можеш да събереш една сюрия гении на куп, но взети заедно да не струват пукната пара. Манталитет!

Коментар

Има много материали от 19-ти и първата половина на 20-ти век, къде художествени, къде не, които целят да поставят българина в рамки и да изопачат негативните му страни. Не смятам, че подобни описания са точни, защото в тях виждам само стереотипи. Освен това в повечето случаи описват черти, характерни за човека като цяло, а не за българина конкретно. Всеки народ може да бъже подложен на подобна критика на характера, абсолютно всеки. Стереотипите не са факти. Сатирата например не представя цялостната картинка, а ни показва едно ограничено виждане за хора и събития с цел да се фокусира върху нещото, което иска да осмее. Много хора често приемат изопачените черти в сатирата за "истина", но самата сатира като похват значително се различава от реалния свят и е едностранчива.

Относно оптимизма, да си припомним къде бяхме преди 30 години - една фалирала държава без подкрепа от никъде, чиято система се обърна на 180 градуса. Това е равносилно на национална катастрофа. Да сравним 90-те със сега - само аз ли виждам огромната разлика във всичко? По-развитите държави просто имат времева преднина пред нас, това е всичко. Но ще ги настигнем, това е самата обективна реалност.

Ако приемем, че стандартът на живот е показател за развитието на едно общество, то си струва да споменем, че за последните 16 години стандартът на живот в България (БВП на глава от населението ППС) се е утроил, както и че стандартът в София е над средното за ЕС. И всичко това е заслуга на българина. Същия този българин, който Елин Пелин и други описват като махленски дегенерат.

Относно примера с италианката - и аз съм забелязал колко много хора от Източна и Южна Европа хейтят държавите си, не сме само ние. Последно видях един поляк, който твърдеше, че страната му е най-зле в ЕС по всички показатели. Та и ние така.
              Наричат го “обратен културен шок”. Но си е субективен проблем на хейтващия. Не е това пътят. Аз лично съм уморена от негативизъм. Когато мога активно му се противопоставям.
              Last edited by Selena; 29.05.2018, 17:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Е какво мислиш, че в другите държави няма ли, естествено че има само че точно защото им е високо нивото нито ги виждаш нито ги чуваш и си живееш спокойно...
                ВНие не виждаме, щото не гледаме. Обзалагам се, местните са по-информирани...или облъченибс глупости, по избор. За лаквосс, мислиш, медиите и дали, ако са по-напористи, това автоматично значи, и по-обективни, предлагам, всеки сам да си отговори.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Започнете с ФУНКЦИОНИРАЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
                  Ето това...след като се каже и първата част от въпроса в темата се изчерпва на 100%. А вотрата част няма практическо приложение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...и нивото на мафиозите, ще расте паралелно. Усещане такова имам.
                    Е какво мислиш, че в другите държави няма ли, естествено че има само че точно защото им е високо нивото нито ги виждаш нито ги чуваш и си живееш спокойно...

Коментар

Това, да си критичен и да си хейтър, е много различно, не мислиш ли? Най-ярките патриоти са измежду най-критичните. Защото, искат най-доброто, а това, монава през изправяне на кривиците. От него,често, боли...
                      Именно. Критиката означава наличие на обективност и аргументираност, докато хейтът е базиран на предубеждения. Критиката може да се подплати с действия в правилната посока, докато хейтът не посочва и не предполага решение. Можем ли да се съгласим, че полякът, който твърди, че Полша е най-зле във всичко, хейти, а не критикува, защото фактите са, че Полша не е най-зле във всичко? Както и България.

Ето това мога да нарека градивна и премерена критика: https://bg.wikisource.org/wiki/%D0%9...80%D0%B8%D1%8F
                      Last edited by Tantum; 29.05.2018, 15:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Аз ще ти кажа започна да се изгражда единна европейска пркуратура, скоро и единен банков съюз, скоро шенген и евро скоро все нови и нови регламенти като този който влезе сега в сила за защита на личните данни.... скоро няма да има мърдане вече. Все повече европа настъпва в българия....
                        ...и нивото на мафиозите, ще расте паралелно. Усещане такова имам.

Коментар

Добра приказка.Сега, ако кажеш и как, на този тежък мафиозки фон, цена нямаш.
                          Аз ще ти кажа започна да се изгражда единна европейска прокуратура, скоро и единен банков съюз, скоро шенген и евро скоро все нови и нови регламенти като този който влезе сега в сила за защита на личните данни.... скоро няма да има мърдане вече. Все повече европа настъпва в българия.... аз лично се считам отдавна за европеец, а вие? Любимия ми пример са джисм операторите, какво стана с безбожно скъпия роуминг и обаждания в чужбина. Стяна това заължиха ги в европа разговорите да са с максимална цена 60 цента на минута и им секна обирджийството. Сега ако прочетохте с години сме дискриминирани и плащаме скъп газ. Да но Ес реши проблема и вече руснаците ще ни продават на нормални цени. Има какво да видите само отворете очите..
                          Last edited by pepe1234; 29.05.2018, 15:09.

Коментар

Има много материали от 19-ти и първата половина на 20-ти век, къде художествени, къде не, които целят да поставят българина в рамки и да изопачат негативните му страни. Не смятам, че подобни описания са точни, защото в тях виждам само стереотипи. Освен това в повечето случаи описват черти, характерни за човека като цяло, а не за българина конкретно. Всеки народ може да бъже подложен на подобна критика на характера, абсолютно всеки. Стереотипите не са факти. Сатирата например не представя цялостната картинка, а ни показва едно ограничено виждане за хора и събития с цел да се фокусира върху нещото, което иска да осмее. Много хора често приемат изопачените черти в сатирата за "истина", но самата сатира като похват значително се различава от реалния свят и е едностранчива.

Ако приемем, че стандартът на живот е показател за развитието на едно общество, то си струва да споменем, че за последните 16 години стандартът на живот в България (БВП на глава от населението ППС) се е утроил, както и че стандартът в София е над средното за ЕС. И всичко това е заслуга на българина. Същия този българин, който Елин Пелин и други описват като махленски дегенерат.

Относно примера с италианката - и аз съм забелязал колко много хора от Източна и Южна Европа хейтят държавите си, не сме само ние. Последно видях един поляк, който твърдеше, че страната му е най-зле в ЕС по всички показатели. Та и ние така.
                            Това, да си критичен и да си хейтър, е много различно, не мислиш ли? Най-ярките патриоти са измежду най-критичните. Защото, искат най-доброто, а това, монава през изправяне на кривиците. От него,често, боли...

Коментар

1+ точно така хората са свикнали да се оплакват и живеейки всеки ден тук не могат да видят всъщност промените. То е малко като това ех колко си пораснал, да защото не са те виждали много време, а когато растем ежедневно по малко всеки ден просто не можем да го видим... всъщност аз мога съвсем спококойно да кажа че в бг с всичките минуси живея по добре отколкото в чужбина. Затова и препоръчвам идете вижте почерпете опит и си елате... ще сте с широко отворени очи... а придобития опит и квалификация ще са предпоставка да живеете добре дори и по добре от чужбина

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Започнете с ФУНКЦИОНИРАЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
                                Добра приказка.Сега, ако кажеш и как, на този тежък мафиозки фон, цена нямаш.

Коментар

Working...
                                X