IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Т.е. ЕЖК и Нагоденко-Нагласов. Ти даваш ли си сметка, че софийския стандарт съответства на Харц4 в Германия - който пък е така лелеяният безусловен минимален доход...
    Розови ли? Сини са. Не ме питай що, ама са сини И никога не съм твърдял че е лесно - други лица в темата може и да са писали тая глупост, но не и аз.

Те ти го визуализиран евростат - най-вляво - София...
    http://ec.europa.eu/eurostat/cache/B...met_10r_3gdp-2

ПП: достатъчно често съм и в България, за да не страдам от илюзии. Нали не знаеш - що да не почнеш да ми твърдиш какво правя и къде живея

Софийският стандарт е над 3 пъти по-висок от Харц 4. 50% по-високи възнаграждения при 2 пъти по-ниски цени - общо 3 пъти по-висок стандарт. Средната чиста заплата в София е 1170 лева.

Сравняваш номинално БВП, защото така ти е удобно. Я виж БВП по паритет на покупателната способност - истинският показател за стандарт на живот.

http://static.economic.bg/news/8/79638/1.png

http://www.nsi.bg/sites/default/file...al_2016_en.pdf

Не знам кога се връщаш в България, но сравнението с африканските страни беше върховна глупост и няма нищо общо с реалността.
    Last edited by Tantum; 29.05.2018, 21:49.

Коментар

Бях изумен от позицията на Берлин в тази графика !
      Сигурно защото все още Източен Берлин не е наваксал 44 години регрес (1945 - 1989)

Коментар

• Re 2:
        Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Бе ти наистина имаш нужда от помощ.

Че какво общо имат тези споментатите от теб с емигрантите?

ПП
        При теб мълчанието е злато...

...От друга страна, човек, не предизвика ли завистта и омразата на дребните, как да разбере, че постъпва правилно?
        ​​​​​
        Last edited by Pyramid; 29.05.2018, 21:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение

По-скоро си набавям информацията от познати емигранти и статистика, а не от обикалянето. И нещата в чужбина не са толкова розови, колкото ги представяш. А да ти задам и контра въпрос - след като трябва да живееш някъде, за да опознаеш съответното място, ти откъде вадиш толкова смели и абсолютни твърдения за България? Нали не живееш тук?
          Т.е. ЕЖК и Нагоденко-Нагласов. Ти даваш ли си сметка, че софийския стандарт съответства на Харц4 в Германия - който пък е така лелеяният безусловен минимален доход...
          Розови ли? Сини са. Не ме питай що, ама са сини И никога не съм твърдял че е лесно - други лица в темата може и да са писали тая глупост, но не и аз.

ПП: достатъчно често съм и в България, за да не страдам от илюзии. Нали не знаеш - що да не почнеш да ми твърдиш какво правя и къде живея
          Last edited by redcretin; 29.05.2018, 21:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ОК и така става!
            или с платени данъци и осигуровки.
            Ако някой живее в чужбина, но си плаща данъците на имотите в България ако има + е здравно осигурен - нека да може да гласува.

По линия на емигрантите - приветствам млади хора, които са учили, работили навън и идват да опитат нещо в България. Кретена не го приветствам, защото той е доста далеч от това и неговата 'помощ' стига до това да говори за България като за Б-стан (извинявам се).

Ходих на представяне на едни стартъпи и там голяма част от екипите бяха българи живяли или живеещи навън. Бях приятно изненадан колко позитивни млади хора има, които са оставили някаква кариера там , за да опитат нещо свое при това с база България... Това също е нещо, което може да помогне да дръпнем напред.
            Ей оръфлек, как си представяш някой да е здравно осигурен в две държави в ЕС? За капак в Б-стан здравното осигуряване нито е евтино, нито реално съществува като файда.
            Приветстваш ти бъдещи роби, за да изкяриш от тях - затова ти е неудобна емиграцията на тия като мен. Оставили били младите кариера на запад заради стартъп в БГ хахахаха, да - имахме даже такива МИНИСТРИ. Да обяснявам ли повече? В Б-стан се връщат или тия, които да изпаднали от пазара на труда на запад - или тия, които могат да се впишат в корупционните връзкарски схеми. Приветствай си ги, не ми пречиш - и от двата типажа идва само бреме и потъване, не прогрес. Такова дръпване че еша си няма, я ми кажи колко от тия стартъпи оцеляха въобще?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Добре де, ама има моряци, студенти зад граница, командировани, хора на лечение, ако щеш...С тях какво правим? Лишаваме ги от права, щото ти си решил така? Дали не е по - недвусмислен един друг, ко пплексен, критерий: Събираме заедно място на раждане, + етническа принадлежност + образование / на всички, число от 0 или 1/ и, цялото, разделено на две. При средноаритметично, не по-малко от 1, имаш право. Не - нямаш. Етнически българин- 1 „друг” - 0. Роден тук - 1, другаде-0 и, „завършено средно образование”- 1, незавършено - 0.
              Не е дискриминация, а обективен критерий: Едва ли някой янки би харесал аз да ходя и да му избирам президентите...
              Бе ти наистина имаш нужда от помощ.

Че какво общо имат тези споментатите от теб с емигрантите?

ПП
              При теб мълчанието е злато...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Най-прекия път - политиквениците да почнат да крадат от другите държави а не от собствения си народ. Българинът да е на първо място а не някой от малцинството, или пък още по зле "чуждестранен инвеститор". И спазване на правилата/законите от всички. И да се приемат закони с мисъл/идея и тя да не е СОЦИАЛНА, да го мисли българина за беден. Пример данък за колите/имотите
                Last edited by bota156; 29.05.2018, 21:26.
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ОК и така става!
                  Ако някой живее в чужбина, но си плаща данъците на имотите в България ако има + е здравно осигурен - нека да може да гласува.

По линия на емигрантите - приветствам млади хора, които са учили, работили навън и идват да опитат нещо в България. Кретена не го приветствам, защото той е доста далеч от това и неговата 'помощ' стига до това да говори за България като за Б-стан (извинявам се).

Ходих на представяне на едни стартъпи и там голяма част от екипите бяха българи живяли или живеещи навън. Бях приятно изненадан колко позитивни млади хора има, които са оставили някаква кариера там , за да опитат нещо свое при това с база България... Това също е нещо, което може да помогне да дръпнем напред.
                  Всеки си плаща данъците на имотите...
                  Мисълта ми е че за да гласуваш за парламент например, трябва да живееш в България.
                  В категорията на онези с екскурзиите спадам и аз - в смисъл и аз не живея в България. Стойността ментално на всеки който гласува е... Различна, но правилото за уседналост е много важно за държава като България.
                  Както екскурзианта няма да гласува, така и аз няма да гласувам, въпреки че мен много повече ме боли за България отколкото туристите.

Има една поговорка - покрай сухото гори и суровото. В България обаче гори суровото, а сухото ако го закачи огъня само.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Почти всяка нация има аналогичен герой като Бай Ганьо.

За стандарта - тази информация е от Евростат. С това си твърдение доказа колко си предубеден относно България и как нямаш досег с реалността тук. Ако показваш такава липса на информяция, доколко можем да приемем мнението ти за България за меродавно?
                    Прави впечатление че само нови никове се опитват да разговарят с кретена.Старите всички го псуваме щото за друго не става.Един галфон с претенции за мнение последна истанция.Казва се Миро мършата.

Коментар

Точно там ви е проблемът на повечето, че мислите че с обикаляне насам-натам сте научили нещо. А като дойдат тези, поработили и поживяли по широкия свят - не приемате мненията им за развитите държави и недъгавата Родина. Истината е - не, не познавате света, но и сте дървени глави и не приемате мненията на тия, които са го поопознали. Това е основната причина да сте зле - не съм я открил аз, има дори стихове от български творци
                      Достатъчно е да чуя лафа "да, ама тук е България" за да ми стане смешно и да зарежа всякакви опити да я оправям.
                      По-скоро си набавям информацията от познати емигранти и статистика, а не от обикалянето. И нещата в чужбина не са толкова розови, колкото ги представяш. А да ти задам и контра въпрос - след като трябва да живееш някъде, за да опознаеш съответното място, ти откъде вадиш толкова смели и абсолютни твърдения за България? Нали не живееш тук?
                      Last edited by Tantum; 29.05.2018, 21:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Захапаха те защото не се изразяваш докрай.
                        Двойното гражданство в случая който споменаваш няма да има никакъв проблем, ако се въведе постоянно пребиваване. Ако живееш повече от 6 месеца навън, да нямаш право да гласуваш.
                        Останалото е дребнавост. Дребните врътки не спъват държавата, а големите. Дребните врътки са от беднотия, не от презадоволеност и властови амбиции.
                        Добре де, ама има моряци, студенти зад граница, командировани, хора на лечение, ако щеш...С тях какво правим? Лишаваме ги от права, щото ти си решил така? Дали не е по - недвусмислен един друг, ко пплексен, критерий: Събираме заедно място на раждане, + етническа принадлежност + образование / на всички, число от 0 или 1/ и, цялото, разделено на две. При средноаритметично, не по-малко от 1, имаш право. Не - нямаш. Етнически българин- 1 „друг” - 0. Роден тук - 1, другаде-0 и, „завършено средно образование”- 1, незавършено - 0.
                        Не е дискриминация, а обективен критерий: Едва ли някой янки би харесал аз да ходя и да му избирам президентите...

Коментар

Пример - Алеко пише Бай Ганьо за да осмее персонажа. Българите го издигат в култ, като на финала правят един такъв и премиер. Три пъти.
                          Писна ми да чувам как нещо не може да стане - а това е което отличава българина от всеки друг.

За стандарта леко си се объркал - дори софийският е около средния за Африка, не ЕС. И то като изключим ЮАР... макар че се опитват да се впишат и те в последните години хахахаха!
                          Времева преднина? Ти да видиш...
                          Почти всяка нация има аналогичен герой като Бай Ганьо и политици, които биха могли да се оприличат на него.

За стандарта - тази информация е от Евростат. С това си твърдение доказа колко си предубеден относно България и как нямаш досег с реалността тук. Ако показваш такава липса на информяция, доколко можем да приемем мнението ти за България за меродавно?
                          Last edited by Tantum; 29.05.2018, 21:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Захапаха те защото не се изразяваш докрай.
                            Двойното гражданство в случая който споменаваш няма да има никакъв проблем, ако се въведе постоянно пребиваване. Ако живееш повече от 6 месеца навън, да нямаш право да гласуваш.
                            Останалото е дребнавост. Дребните врътки не спъват държавата, а големите. Дребните врътки са от беднотия, не от презадоволеност и властови амбиции.
                            ОК и така става!

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Има много материали от 19-ти и първата половина на 20-ти век, къде художествени, къде не, които целят да поставят българина в рамки и да изопачат негативните му страни. Не смятам, че подобни описания са точни, защото в тях виждам само стереотипи. Освен това в повечето случаи описват черти, характерни за човека като цяло, а не за българина конкретно. Всеки народ може да бъже подложен на подобна критика на характера, абсолютно всеки. Стереотипите не са факти. Сатирата например не представя цялостната картинка, а ни показва едно ограничено виждане за хора и събития с цел да се фокусира върху нещото, което иска да осмее. Много хора често приемат изопачените черти в сатирата за "истина", но самата сатира като похват значително се различава от реалния свят и е едностранчива.

Относно оптимизма, да си припомним къде бяхме преди 30 години - една фалирала държава без подкрепа от никъде, чиято система се обърна на 180 градуса. Това е равносилно на национална катастрофа. Да сравним 90-те със сега - само аз ли виждам огромната разлика във всичко? По-развитите държави просто имат времева преднина пред нас, това е всичко. Но ще ги настигнем, това е самата обективна реалност.

Ако приемем, че стандартът на живот е показател за развитието на едно общество, то си струва да споменем, че за последните 16 години стандартът на живот в България (БВП на глава от населението ППС) се е утроил, както и че стандартът в София е над средното за ЕС. И всичко това е заслуга на българина. Същия този българин, който Елин Пелин и други описват като махленски дегенерат.

Относно примера с италианката - и аз съм забелязал колко много хора от Източна и Южна Европа хейтят държавите си, не сме само ние. Последно видях един поляк, който твърдеше, че страната му е най-зле в ЕС по всички показатели. Та и ние така.
                              Пример - Алеко пише Бай Ганьо за да осмее персонажа. Българите го издигат в култ, като на финала правят един такъв и премиер. Три пъти.
                              Писна ми да чувам как нещо не може да стане - а това е което отличава българина от всеки друг.

За стандарта леко си се объркал - дори софийският е около средния за Африка, не ЕС. И то като изключим ЮАР... макар че се опитват да се впишат и те в последните години хахахаха!
                              Времева преднина? Ти да видиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Това е от серията за кривата ракета и кривия ѝ космос.
                                Ще ми се да върна поговорката към извора, както съм наблюдавал.

А изходната народна поговорка е "На крив хуй вълната му пречи". С развитието на политкоректността (да видим, колко време ще се удържи този пост неизтр​​​​​ит от политкоректността, 19:47) тя се преобрази на ракета и космос.

Коментар

Working...
                                X