Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Неделните училища са за обща култура.
Българско образование се получава в българско училище по българска образователна програма.
Дискриминация към българчетата би било да ги приравнят към едва ломотещите на български чужденчета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
я пак
от википедия
Бад Ибург е град в окръг Оснабрюк в Долна Саксония с 10 571 жители. Градът се намира на 16 km южно от град Оснабрюк и е признат балнеологичен курорт. От около 1100 г. Ибург е седем века резиденция на епископите на Оснабрюк
Опитай да ме впечатлиш с нещо друго, нестинарски танци примерно - икономиката не ти е сила
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Неделните училища са за обща култура.
Българско образование се получава в българско училище по българска образователна програма.
Дискриминация към българчетата би било да ги приравнят към едва ломотещите на български чужденчета.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Аз не съм в Саксония, некадърнико
от википедия
Бад Ибург е град в окръг Оснабрюк в Долна Саксония с 10 571 жители. Градът се намира на 16 km южно от град Оснабрюк и е признат балнеологичен курорт. От около 1100 г. Ибург е седем века резиденция на епископите на Оснабрюк
вземи научи малко география за новата си родина, защото не всичко е колко стинки си спестил и колко молби ще напишеш, че да ти връщат данък заради ипотеката и пенсионите фондове, където си къташ то заплатка.
иначе си велик !
ти си живото доказателство, че комплексар ако иде в нормална държава на нормална работа и с нормални доходи - колкото и хубаво и спокойно да е на село - комплексите трябва да се избиват...
бии комплексите ти си най-големия, а всички сме оръфляци и групово ще емигрираме.Last edited by bertram; 29.05.2018, 22:10.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
GDP на твоята област Долна Саксония е по-ниско от това в Берлин.. около 32К Е + това е като вземеш предвид и Хановер, а без него е значително по-ниско.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение
Софийският стандарт е над 3 пъти по-висок от Харц 4. 50% по-високи възнаграждения при 2 пъти по-ниски цени - общо 3 пъти по-висок стандарт. Средната чиста заплата в София е 1170 лева.
Сравняваш номинално БВП, защото така ти е удобно. Я виж БВП по паритет на покупателната способност - истинският показател за стандарт на живот.
http://static.economic.bg/news/8/79638/1.png
http://www.nsi.bg/sites/default/file...al_2016_en.pdf
Не знам кога се връщаш в България, но сравнението с африканските страни беше върховна глупост и няма нищо общо с реалността.
Да, сравнението с Африка и на мен ми изглежда глупаво. За Бога, повечето африкански страни имат по-добър стандарт от Б-стан!
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Берлин е град на младите, студентите, иноваторите и купона. Пък и немците не са като българите да се скупчат в столицата все пак...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Бе ти наистина имаш нужда от помощ.
Че какво общо имат тези споментатите от теб с емигрантите?
ПП
При теб мълчанието е злато...
Безхаберник.Last edited by Pyramid; 29.05.2018, 22:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеБях изумен от позицията на Берлин в тази графика !
Сигурно защото все още Източен Берлин не е наваксал 44 години регрес (1945 - 1989)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
... че неделните училища в чужбина са за “обща култура”.
Това е дискриминация.
Коментар
-
В момента, Берти, растат около 30 000 българчета в държави от ЕС. Родителите им правят неимоверни усилия и ги водят и натоварват допълнително с българско неделно училище. Преподават се български език, литература, история и география.
Много от тези родители дори не могат да се определят като класически емигранти, а по-скоро като гурбетчии, най-вече от северозападна България, които имат намерение децата им да се върнат и да учат в наши университети, както и да живеят в България.
В момента борбата е да имат право да държат матурите по съответните посолства. Другата битка е да не ги унижават в районните инспекторати на министерството на образованието, както наскоро се е случило с едно дете в РУО Пловдив, където някакъв кретен му е казал, след усилията положени от детето, за да кандидатства в българско учебно заведение, че неделните училища в чужбина са за “обща култура”.
Това е дискриминация.
Ако лишиш тези деца от български паспорти, автоматично им преграждаш пътя, за да се върнат. Знаем, че често където учим, там оставаме.
“Турският проблем” засяга уседналостта, а не гражданството. Не си живял шест месеца в държавата. Не гласуваш. Няма драма.
Същото за осигуровките, то май и сега е така. Не знам сроковете, при които ако не внасяш те изключват от системата.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
В момента, Берти, растат около 30 000 българчета в държави от ЕС. Родителите им правят неимоверни усилия и ги водят и натоварват допълнително с българско неделно училище. Преподават се български език, литература, история и география.
Много от тези родители дори не могат да се определят като класически емигранти, а по-скоро като гурбетчии, най-вече от северозападна България, които имат намерение децата им да се върнат и да учат в наши университети, както и да живеят в България.
В момента борбата е да имат право да държат матурите по съответните посолства. Другата битка е да не ги унижават в районните инспекторати на министерството на образованието, както наскоро се е случило с едно дете в РУО Пловдив, където някакъв кретен му е казал, след усилията положени от детето, за да кандидатства в българско учебно заведение, че неделните училища в чужбина са за “обща култура”.
Това е дискриминация.
Ако лишиш тези деца от български паспорти, автоматично им преграждаш пътя, за да се върнат. Знаем, че често където учим, там оставаме.
“Турският проблем” засяга уседналостта, а не гражданството. Не си живял шест месеца в държавата. Не гласуваш. Няма драма.
Същото за осигуровките, то май и сега е така. Не знам сроковете, при които ако не внасяш те изключват от системата.
хората за които говориш в 99% са си с българско гражданство, а тези с чуждо...честно да си кажа не мисля, че ще си пратят децата тук да завършват гимназия или университет.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Всеки си плаща данъците на имотите...
Мисълта ми е че за да гласуваш за парламент например, трябва да живееш в България.
В категорията на онези с екскурзиите спадам и аз - в смисъл и аз не живея в България. Стойността ментално на всеки който гласува е... Различна, но правилото за уседналост е много важно за държава като България.
Както екскурзианта няма да гласува, така и аз няма да гласувам, въпреки че мен много повече ме боли за България отколкото туристите.
Има една поговорка - покрай сухото гори и суровото. В България обаче гори суровото, а сухото ако го закачи огъня само.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеОК и така става!
или с платени данъци и осигуровки.
Ако някой живее в чужбина, но си плаща данъците на имотите в България ако има + е здравно осигурен - нека да може да гласува.
По линия на емигрантите - приветствам млади хора, които са учили, работили навън и идват да опитат нещо в България. Кретена не го приветствам, защото той е доста далеч от това и неговата 'помощ' стига до това да говори за България като за Б-стан (извинявам се).
Ходих на представяне на едни стартъпи и там голяма част от екипите бяха българи живяли или живеещи навън. Бях приятно изненадан колко позитивни млади хора има, които са оставили някаква кариера там , за да опитат нещо свое при това с база България... Това също е нещо, което може да помогне да дръпнем напред.
Това е дискриминация.
Същото за осигуровките, то май и сега е така. Не знам сроковете, при които ако не внасяш те изключват от системата.
- 1 like
Коментар
Коментар