IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
    Само да кажа че никое от тези деца няма да се върне.
    Както върви светът не бъди толкова сигурен. Връщат се цели семейства. И каква любов ги обгражда ...

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Неделните училища са за обща култура.
      Българско образование се получава в българско училище по българска образователна програма.

Дискриминация към българчетата би било да ги приравнят към едва ломотещите на български чужденчета.
      ​​​​​​
      Айнщайн, те вървят по такава на българското министерство на образованието. Нарича се родна реч. Учат по същите учебници. И са страхотни деца. Не ти прави чест този пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

я пак

от википедия

Бад Ибург е град в окръг Оснабрюк в Долна Саксония с 10 571 жители. Градът се намира на 16 km южно от град Оснабрюк и е признат балнеологичен курорт. От около 1100 г. Ибург е седем века резиденция на епископите на Оснабрюк
        За неграмотни като теб - Саксония е друг "щат". Това, което си хванал да сричаш е Долна Саксония и нямат допирна точка. Ако отвориш едно атласче, може да видиш още и че съм на границата между Долна Саксония и Северен Рейн-Вестфалия. Която пък е икономическият локомотив на Германия.
        Опитай да ме впечатлиш с нещо друго, нестинарски танци примерно - икономиката не ти е сила

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Българско образование се получава в българско училище по българска образователна програма.

Дискриминация към българчетата би било да ги приравнят към едва ломотещите на български чужденчета.
          ​​​​​​
          Е не си прав. Едва ломотенето на български за някой който не е роден в България е много по- добре и заслужава похвала отколкото за някои други, които като ги питаш "къде е България' с гордост отговарят - в Африка, нали?
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Аз не съм в Саксония, некадърнико
            я пак

от википедия

Бад Ибург е град в окръг Оснабрюк в Долна Саксония с 10 571 жители. Градът се намира на 16 km южно от град Оснабрюк и е признат балнеологичен курорт. От около 1100 г. Ибург е седем века резиденция на епископите на Оснабрюк

вземи научи малко география за новата си родина, защото не всичко е колко стинки си спестил и колко молби ще напишеш, че да ти връщат данък заради ипотеката и пенсионите фондове, където си къташ то заплатка.

иначе си велик !

ти си живото доказателство, че комплексар ако иде в нормална държава на нормална работа и с нормални доходи - колкото и хубаво и спокойно да е на село - комплексите трябва да се избиват...

бии комплексите ти си най-големия, а всички сме оръфляци и групово ще емигрираме.
            Last edited by bertram; 29.05.2018, 22:10.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

GDP на твоята област Долна Саксония е по-ниско от това в Берлин.. около 32К Е + това е като вземеш предвид и Хановер, а без него е значително по-ниско.
              Аз не съм в Саксония, некадърнико

Коментар

• Първоначално изпратено от Tantum Разгледай мнение

Софийският стандарт е над 3 пъти по-висок от Харц 4. 50% по-високи възнаграждения при 2 пъти по-ниски цени - общо 3 пъти по-висок стандарт. Средната чиста заплата в София е 1170 лева.

Сравняваш номинално БВП, защото така ти е удобно. Я виж БВП по паритет на покупателната способност - истинският показател за стандарт на живот.

http://static.economic.bg/news/8/79638/1.png

http://www.nsi.bg/sites/default/file...al_2016_en.pdf

Не знам кога се връщаш в България, но сравнението с африканските страни беше върховна глупост и няма нищо общо с реалността.
                Тъй. Харц4 е 370 евро. ДЖОБНИ. С платен наем, транспорт и прочие ОТДЕЛНО. В София всичко освен наемите е по-скъпо от Германия. Опа - и кръчмите. Голям критерий, няма що. Да, удобно ми е - щото средният софиянец е по-беден от немец на помощи за трайно безработен... срам и то голям. Софийския стандарт бил 3 пъти над Харц4? Кога 1170 лева станаха 1110 евро, че и без разходи за наем и транспорт? Кое е 2 пъти по-ниско в София, че не се сещам? Я се замисли защо немски безработни и пенсионери плажуват на Слънчака - а българските карат на кисело мляко, от троен стандарт ли?

Да, сравнението с Африка и на мен ми изглежда глупаво. За Бога, повечето африкански страни имат по-добър стандарт от Б-стан!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Берлин е град на младите, студентите, иноваторите и купона. Пък и немците не са като българите да се скупчат в столицата все пак...
                  GDP на твоята област Долна Саксония е по-ниско от това в Берлин.. около 32К Е + това е като вземеш предвид и Хановер, а без него е значително по-ниско.

Коментар

Бе ти наистина имаш нужда от помощ.

Че какво общо имат тези споментатите от теб с емигрантите?

ПП
                    При теб мълчанието е злато...

Какво общо ли имат? Ами ти, с лека ръка, им зачеркна правото да избират. Даваш ли си сметка за последиците?
                    Безхаберник.
                    Last edited by Pyramid; 29.05.2018, 22:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Бях изумен от позицията на Берлин в тази графика !
                      Сигурно защото все още Източен Берлин не е наваксал 44 години регрес (1945 - 1989)
                      Берлин е град на младите, студентите, иноваторите и купона. Пък и немците не са като българите да се скупчат в столицата все пак...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

... че неделните училища в чужбина са за “обща култура”.

Това е дискриминация.

​​​​​​

Коментар

В момента, Берти, растат около 30 000 българчета в държави от ЕС. Родителите им правят неимоверни усилия и ги водят и натоварват допълнително с българско неделно училище. Преподават се български език, литература, история и география.

Много от тези родители дори не могат да се определят като класически емигранти, а по-скоро като гурбетчии, най-вече от северозападна България, които имат намерение децата им да се върнат и да учат в наши университети, както и да живеят в България.

В момента борбата е да имат право да държат матурите по съответните посолства. Другата битка е да не ги унижават в районните инспекторати на министерството на образованието, както наскоро се е случило с едно дете в РУО Пловдив, където някакъв кретен му е казал, след усилията положени от детето, за да кандидатства в българско учебно заведение, че неделните училища в чужбина са за “обща култура”.

Това е дискриминация.

Ако лишиш тези деца от български паспорти, автоматично им преграждаш пътя, за да се върнат. Знаем, че често където учим, там оставаме.

“Турският проблем” засяга уседналостта, а не гражданството. Не си живял шест месеца в държавата. Не гласуваш. Няма драма.

Същото за осигуровките, то май и сега е така. Не знам сроковете, при които ако не внасяш те изключват от системата.
                          Само да кажа че никое от тези деца няма да се върне.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

В момента, Берти, растат около 30 000 българчета в държави от ЕС. Родителите им правят неимоверни усилия и ги водят и натоварват допълнително с българско неделно училище. Преподават се български език, литература, история и география.

Много от тези родители дори не могат да се определят като класически емигранти, а по-скоро като гурбетчии, най-вече от северозападна България, които имат намерение децата им да се върнат и да учат в наши университети, както и да живеят в България.

В момента борбата е да имат право да държат матурите по съответните посолства. Другата битка е да не ги унижават в районните инспекторати на министерството на образованието, както наскоро се е случило с едно дете в РУО Пловдив, където някакъв кретен му е казал, след усилията положени от детето, за да кандидатства в българско учебно заведение, че неделните училища в чужбина са за “обща култура”.

Това е дискриминация.

Ако лишиш тези деца от български паспорти, автоматично им преграждаш пътя, за да се върнат. Знаем, че често където учим, там оставаме.

“Турският проблем” засяга уседналостта, а не гражданството. Не си живял шест месеца в държавата. Не гласуваш. Няма драма.

Същото за осигуровките, то май и сега е така. Не знам сроковете, при които ако не внасяш те изключват от системата.
                            аз казах моите доводи по линия на турците, а ти си права за децата на емигрантите (някои са си чисто гастарбайтери)
                            хората за които говориш в 99% са си с българско гражданство, а тези с чуждо...честно да си кажа не мисля, че ще си пратят децата тук да завършват гимназия или университет.

поздрави

Коментар

Всеки си плаща данъците на имотите...
                              Мисълта ми е че за да гласуваш за парламент например, трябва да живееш в България.
                              В категорията на онези с екскурзиите спадам и аз - в смисъл и аз не живея в България. Стойността ментално на всеки който гласува е... Различна, но правилото за уседналост е много важно за държава като България.
                              Както екскурзианта няма да гласува, така и аз няма да гласувам, въпреки че мен много повече ме боли за България отколкото туристите.

Има една поговорка - покрай сухото гори и суровото. В България обаче гори суровото, а сухото ако го закачи огъня само.
                              Току що,ти турих един палец. Дано ти хареса.

Коментар

ОК и така става!
                                или с платени данъци и осигуровки.
                                Ако някой живее в чужбина, но си плаща данъците на имотите в България ако има + е здравно осигурен - нека да може да гласува.

По линия на емигрантите - приветствам млади хора, които са учили, работили навън и идват да опитат нещо в България. Кретена не го приветствам, защото той е доста далеч от това и неговата 'помощ' стига до това да говори за България като за Б-стан (извинявам се).

Ходих на представяне на едни стартъпи и там голяма част от екипите бяха българи живяли или живеещи навън. Бях приятно изненадан колко позитивни млади хора има, които са оставили някаква кариера там , за да опитат нещо свое при това с база България... Това също е нещо, което може да помогне да дръпнем напред.

Това е дискриминация.

Коментар

Working...
                                X