IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хитлер, Мусолини, Сталин, Мао, Кастро, Франко, Пиночет, Кадафи и други - каквото казваха, това вършеха.

Не, не славословя тоталитаризма, даже обратното: щом като съвременният истеблишмънт е сто пъти по-лъжлив даже от горепосочените... кво праиме, накъде отиваме, камо грядеши?

Коментар

• За лъжите погледни пропагандата на Путин

Като отразяваха Украйна даже снимковият им материал бяха кадри от игрални филми.

Идеята не е че някой ще повярва на пълните щуротии, а по-скоро, че като те залеят с тонове помийна лъжа ще спреш да вярваш на каквото и да е. Всяка отделна лъжа от подобна пропаганда взета сама за себе си е абсурдна глупост. Но когато е лавина от най-брутални лъжи и дава резултат.

Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

За Пол Пот не знам, за другите двама - доста неща от извора, оригинални текстове, съм чел. Не се съмнявам, че и ти си срещал, не е трудно да се намерят.

Искам да подчертая: говоря за лъжите, а пропагандата не е непременно лъжи; това са различни явления и понятия; първото, пропагандата, е по-широко от второто. Помня социалистическата пропаганда, там много рядко имаше лъжа - най-малкото щото лесно се хваща и от средно развит интелект.
      А сегашните кукловоди се срутиха до нивото да лъжат като дърти циганки...
      Last edited by Money; 05.06.2018, 09:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Какво знаете за пропагандата в Германия по времето на Хитлер?
        И да кажем Сталин и Пол Пот?
        За Пол Пот не знам, за другите двама - доста неща от извора, оригинални текстове, съм чел. Не се съмнявам, че и ти си срещал, не е трудно да се намерят.

Искам да подчертая: говоря за лъжите, а пропагандата не е непременно лъжи; това са различни явления и понятия; първото, пропагандата, е по-широко от второто. Помня социалистическата пропаганда, там много рядко имаше лъжа - най-малкото щото лесно се хваща и от средно развит интелект.
        А сегашните кукловоди се срутиха до нивото да лъжат като дърти циганки...

Коментар

Знаем че ако се събудят днес и погледнат Западните медии има да цъкат с език да гледат и да не вярват на ушите си...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Имах пред вид ...не представят а защитават ...моя е грешката. Журналистите могат да кажат всяка новина по много начини за да внушат на простия не мислещ народ квото си искат. Това е пропагандата. Когато се набляга умишлено на нещата които отърват на правителствотио и се замазват ...избягват или претупват въпросите които не отърват. Този процес е описан в книгите.....за манипулация. Водещия може да покани един слаб опонент зашитаваш правилна позиция и един обигран и силен опонент защитаваш квато той иска позиция....и в резултат народа да остане с впечетлението че това което имаме за цел - това е вярно. Да не говорим че може да покани само един ....или пет които защитават само неговата позиция......Аз съм се занимавал много с манипулацията....и имам профисионално изкривяване когато гледам номерата които се прилагат и побеснявам. Затова се дразня повече от необходимото...но това е само повърхностно ...за спорта....иначе не ми дреме да прай квото иска който иска.

Посочването на определени правителства не е пропаганда когато това са реалностите...и когато едните са много по манипулативни и гласовити от другите...стремейки се да постигнат целите си. На мен личния ми човешки проблем е как някой не вижда всичко...а вижда само това което му отърва спрямо възгледите. Което аз намирам за подвластно на демагогията и промиването на мозъка....на коя да е медия. и това не ми харесва...пак да кажа чисто за спорта.
            Са тия ще трябва да ги поканят у планета тиви.Ако си мислиш че народа се интересува от мнението на 30 платени глупарника лъжеш се.Аз например като чуя въпроса и видя кой ще отговаря знам какво ще ми каже преди да е почнал...Да не говорим че у българия енергиен експерт е Трайко кукурайко оня боклук Таско има един Тасев пълен смешник.Нивото на медиите е потресающо.Това са парцали не медии...

Коментар

Разбирам за какво говориш.
              Но няма как да накараш някой който харесва снн да гледа фокснюз. Едните например плюят Тръмп, другите го харесват. В този аспект човек се самоманипулира...
              Но това тръгва в голяма степен от детството. Децата подражават на родителите си като цяло.
              Ся, в примера горе, би било добре да погледнеш и снн и фокснюз, но какъв пък ще е този който ще гледа и двете?
              ...
              Абе дет викаш да прай кой квот иска.
              То манипулацията е като вода в плик, където има дупка, оттам ще протече.
              И двете са пълен боклук

Коментар

Ся, в примера горе, би било добре да погледнеш и снн и фокснюз, но какъв пък ще е този който ще гледа и двете?

Аз.

Коментар

Имах пред вид ...не представят а защитават ...моя е грешката. Журналистите могат да кажат всяка новина по много начини за да внушат на простия не мислещ народ квото си искат. Това е пропагандата. Когато се набляга умишлено на нещата които отърват на правителствотио и се замазват ...избягват или претупват въпросите които не отърват. Този процес е описан в книгите.....за манипулация. Водещия може да покани един слаб опонент зашитаваш правилна позиция и един обигран и силен опонент защитаваш квато той иска позиция....и в резултат народа да остане с впечетлението че това което имаме за цел - това е вярно. Да не говорим че може да покани само един ....или пет които защитават само неговата позиция......Аз съм се занимавал много с манипулацията....и имам профисионално изкривяване когато гледам номерата които се прилагат и побеснявам. Затова се дразня повече от необходимото...но това е само повърхностно ...за спорта....иначе не ми дреме да прай квото иска който иска.

Посочването на определени правителства не е пропаганда когато това са реалностите...и когато едните са много по манипулативни и гласовити от другите...стремейки се да постигнат целите си. На мен личния ми човешки проблем е как някой не вижда всичко...а вижда само това което му отърва спрямо възгледите. Което аз намирам за подвластно на демагогията и промиването на мозъка....на коя да е медия. и това не ми харесва...пак да кажа чисто за спорта.
                  Разбирам за какво говориш.
                  Но няма как да накараш някой който харесва снн да гледа фокснюз. Едните например плюят Тръмп, другите го харесват. В този аспект човек се самоманипулира...
                  Но това тръгва в голяма степен от детството. Децата подражават на родителите си като цяло.
                  ...
                  Абе дет викаш да прай кой квот иска.
                  То манипулацията е като вода в плик, където има дупка, оттам ще протече.
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Напълно съгласен с останалото.
                    Оставил съм това, защото няма начин медиите (които и да са те) да представят позициите на правителството по друг начин. В крайна сметка е най-малкото новина.

Това обаче е навсякъде. Посочването на определени правителства спрямо някакъв меридиан си е пропаганда.
                    А ние не искаме това тук, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

в кръгът на шегата ... обявяваме война на Швейцария и капитулираме 20 минути след това
                      ще станем швейцария на балканите за нула време.
                      Извън кръга на шегата, ако го сторим, швейцарците ще направят „кръгом” и ще ни оставят, омотани в со ствените си проблеми, като полета в калчища, за да се победим сами. Притрябвали сме им.

Коментар

Оставил съм това, защото няма начин медиите (които и да са те) да представят позициите на правителството по друг начин. В крайна сметка е най-малкото новина.

Това обаче е навсякъде. Посочването на определени правителства спрямо някакъв меридиан си е пропаганда.
                        И кога ти стана „ние”? Откак свършиха хапчет'та?

Коментар

...

Думата пропаганда означава когато медиите представят за истина или новина позицията на правителствата или по скоро на политиците.

...

Коментар

• Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

в кръгът на шегата ... обявяваме война на Швейцария и капитулираме 20 минути след това
                            ще станем швейцария на балканите за нула време.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Пропаганда има навсякъде. Което означава че медиите са зависими и не са свободни..което пък означава че думата демокрация се използва с демагогия за да убеди народа че всичко е точно.

Думата пропаганда означава когато медиите представят за истина или новина позицията на правителствата или по скоро на политиците.

Разликата между да кажем социализма или Хитлер и сега е, че в момента теоретично всеки можое да каже квото си иска и да си направи квато си иска медия и да пусне там почти квото си иска. Което теоритично би трябвало да означава че има свобода на словото т.е някаква демокрация. Подобно на пазарната икономика на Мъней.

На теория нещата са такива че има свобода на словото и пазарна икономика.

На практика обаче...за да имаш медия....която ще я чуят и ще има тежест - трябват пари. Но парите отиват в големите медии които пък играят пропагандна функция на съответното правителство. И малките медии са екзотични...и никой не ги чува до като фалират...пък и да ги чува..нали са малки ....не им вярва. Друго е да се каже нещо по СНН....това е абсолютно вярно...но ако видиш нещо друго мнение на майната си.... то най вероятно е "фалшива новина" . И поради тази реалност ....постепенно се убива свободата на словото както и теоритичната пазарна икономика...всичко се централизира и стигаме до същото нещо като при социализма.

Разликата е че сега е вярна поговорката...." Пей ли си пенке ли ...кой ли те слуша" )))

Мъней ей сега ще цъфне с прозрение...че това е пазара и той е виновен за това СНН да е СНН а оная там въшливата медия да е въшлива.

При нас трябваше да го видим това в нашия балкански мащаб кво се случи със 7 дни. И после кво се случва с Капитал на Иво прокопиев. - това да не го коментираме приемете го като лирично отклонение.

Така бачка капитализма. Капитала работи с политиката. Медиите работят с реклама....рекламата се дава от големите компании които пък успоредно искат да са Ок с правителстовото...и не дават пари на тея дето говорят против него и пазарната икономика функционира перфектно с фалита на малката медия позволила си да бъде контра на статуквото.

В резултат демокрация няма никъде....демагогия и пропаганда има навсякъде...но идеотския народ при социализма...слуша щото няма избор...а при капитализма слуша щото няма кво друго да слуша нищо че има избор.

И като продължи тоя процес достатъчно дълго....и се появяват вече убедените , израстнали и възпитани в "свободата" си и вярващи в свободата на словото и пазарната икономика като някой от вас.

Сега се чудя....кой простак навремето при нас вкарваше в затвора...заради виц за Тодор Живков? Що не оставиха народа да си говори квото иска...и те да си карат влака нямам идея......но....явно капацитета им е бил толкова. А сега вече нещата са доста по интилигентни и вече същото става по много демократичен и естествен начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                                Разграничението беше направено от барбарона-френеца. Вижте му определението. Решершето дьо сианс каза, че "демагогия" е определение на лъжа към демоса. Освен това решершето отъждестви популизма с демагогията, което е груба логическа "грешка" , направена от решершето съзнателно и целево, щото е соросоидно кучанце.

Та, фараоне, внимавайте в час: ако демагогията означава лъгане на народа, както твърди шорошкото решерше, то Хитлер, Мусолини, Сталин, Пол Пот, заедно взети, са лъгали сто пъти по-малко народа си, отколкото сегашния западен управляващ истеблишмънт, заедно с френското президентче на решершето, например.

Коментар

Working...
                                X