IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Разбира се, че няма как да седна и да давам сериозен отговор на всеки кьорфишек хвърлен във форумното пространство защото така ще трябва да пиша по цял ден. Щото да се пишат лозунгаски бла-бла е доста по-лесно отколкото да се правят сериозни изказвания.

Коментар

• Нулева конретика. Значи две партии не са достатъчни. Колко партии конкретно трябва да има в една демокрация и защо.

Кажи конкретно.

Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Да, виж я в книгите тая демокрация, че в живота я няма много-много.

С лозунг отговаряш ти, а не аз.

Дадох няколко конкретни примера, ти раздуваш лозунги и общи приказки, щот друго нема кво да дадеш, а ти се иска...

Е виждаш ли защо Ив_Макс реагира така на такива като теб? Много е прав!

Коментар

• Открих прекия път България да се развие!Еврика!
        Показан е в долния клип от 1,28 до към 1,41....

https://www.youtube.com/watch?v=R5i9k7s9X_A&t=264s

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          А също мисля, че е добре освен вестници да се четата и по-сериозни книги на тема демокрация, правова държава и т.н.
          Да, виж я в книгите тая демокрация, че в живота я няма много-много.

С лозунг отговаряш ти, а не аз.

Дадох няколко конкретни примера, ти раздуваш лозунги и общи приказки, щот друго нема кво да дадеш, а ти се иска...

Е виждаш ли защо Ив_Макс реагира така на такива като теб? Много е прав!

Коментар

• Нашето разбира се, че не е. Нашият преход беше оркестриран от ДС хаос и грабеж на страната. И последствията от това ги сърбаме и до днес.

Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение

Да, демокрацията не е нещо лошо, но това нашето тук не е демокрация!!! Справка - проведения 2016 г. референдум!

Коментар

Куп евтини популистки лозунги е най-краткия ми отговор.

Така и не разбрах как точно си я представяш тази идеална фантасмагорична демокрация. Можеш ли по-конкретно да я опишеш.

И да, разбира се, че трябва да се гледа какви са реалните алтернативи и реалните резултати при тях. Да, демокрацията е най-лошата форма на управление с изключение на всички останали.

А също мисля, че е добре освен вестници да се четата и по-сериозни книги на тема демокрация, правова държава и т.н.
              Да, демокрацията не е нещо лошо, но това нашето тук не е демокрация!!! Справка - проведения 2016 г. референдум!

Коментар

• Куп евтини популистки лозунги е най-краткия ми отговор.

Така и не разбрах как точно си я представяш тази идеална фантасмагорична демокрация. Можеш ли по-конкретно да я опишеш.

И да, разбира се, че трябва да се гледа какви са реалните алтернативи и реалните резултати при тях. Да, демокрацията е най-лошата форма на управление с изключение на всички останали. На мене не ми е ясно защо трябва да изберем Ада на фашистката диктатура само защото демокрацията не била съвършена. Защо? Можеш ли да го обосновеш логически?

Last edited by Money; 05.06.2018, 13:20.

Коментар

Така си и помислих, че демокрацията е най-голямата лъжа. Това звучи много яко, но е бла-бла без грам конретика.
                  ^^Същото важи и за това твое изказване.^^

Когато примерите са безбройни в ежедневния живот и са много в общия смисъл, конкретиката някак си е излишна.

"Демокрация" означава народоуправление, то ест народът сам управлява себе си, за добро или лошо. Това продължава да е основното определение и сега, и това се стараят да ни убеждават постоянно. Толкова много се говори за демокрация, толкова пъти на ден се чува от най-различни широковещаещи усти, че понятието и самата дума май се изпразват от съдържание, не е ли така, Мъни? Ако е така, наистина много се стараят да ни убеждават, а ако последното е така, значи има нещо гнило, защото не би трябвало постоянно да ни облъчват с нея, ако тя работи и дава резултати. Но това е довод по касателна линия.

Как се съчетава концентрацията на световното богатство в малък брой хора от народа с народоуправлението?
                  В ръцете на 3% от хората на Земята са 98% от човешките богатства. В 1% – 60-70% от тях. Не държа, че числата са точни, казвам го по памет. И тази тенденция става все по-силна с времето. Демокрация?

Ако гласуваш в избори за нашия парламент, виждаш ли политическа сила, която разумът и сърцето да поддържат безусловно? Мисля, че би отговорил отрицателно, а това е от 25 години, от самото начало на т.н. демокрация у нас. Ако е така, на практика нямаме истински избор в така важния демократически процес.
                  В САЩ и Об.Кр. много десетилетия изборът е между само два политически субекта и на федерално ниво, и на местно. Избор? Демокрация?
                  Влизането, през последните години, на т.н. антидемократични партии (наричаха ги (кой?) по различен начин, като почнаха от най-псувателните думи и преминаха към все по-меки: фашисти, крайно десни, популисти... сега се забелязва още по-мекото "антисистемни") де факто изрази волята на избирателите, колкото и силна да беше медийната и властова война срещу тях, и това все повече удовлетворява избирателите. Повтарям, наричаха ги антидемократични (и донякъде е така при съвременното изкривено разбиране на демокрацията), а на дело те са по-демократичните... За какво говори това? – че съвременната "демокрация" не е демокрация, а е лъжа.

Все по-силният натиск, включително вече законов, върху свободата на словото, крайъгълен камък на изборния процес – що е туй, демокрация?

Примери бол, и само конете с капаци не искат да ги виждат и искат доказателства. Махни си капаците от очите.

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  А при Путин става дума за масова дезинформация със истински лъжи относно конкретни факти. И не става дума за изолирани случаи, а за машина за преднамерено производство на измислици.
                  Опитваш се с довода "Ама онези са по-лоши" да докажеш, че "тези" са добри. Логически порочно.
                  Не, тези не са добри и те лъжат, в което и се състои моето твърдение.
                  Last edited by П.Ф.Изеров; 05.06.2018, 11:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
                    Започвам от най-голямата, може би: демокрацията е лъжа в сегашно време.

А са толкова много лъжи... това иска отделна тема или теми за всяка.

Трябва да излизам, няма скоро да отговоря.
                    +1

Коментар

• Така си и помислих, че демокрацията е най-голямата лъжа. Това звучи много яко, но е бла-бла без грам конретика.

А при Путин става дума за масова дезинформация със истински лъжи относно конкретни факти. И не става дума за изолирани случаи, а за машина за преднамерено производство на измислици.

Започвам от най-голямата, може би: демокрацията е лъжа в сегашно време.

Коментар

• Започвам от най-голямата, може би: демокрацията е лъжа в сегашно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Не ми падай насила в очите...
                          Т.е. нищо конкретно

Стил Ив Макс.

Коментар

И кои са лъжите на “нашите”?

Не ми падай насила в очите...

Коментар

• И кои са лъжите на “нашите”?

При Путин цялата идея е да се произвеждат лъжи на килограм, независимо колко абсурдни са.

Сигурно, може би.
                              Но ми се повръщаше и ми се повръща от безочливите лъжи на "нашите", в чийто лагер сме ... колко ли пък наши??

Коментар

За лъжите погледни пропагандата на Путин

Като отразяваха Украйна даже снимковият им материал бяха кадри от игрални филми.

Сигурно, може би.
                                Но ми се повръщаше и ми се повръща от безочливите лъжи на "нашите", в чийто лагер сме ... колко ли пък наши??

Коментар

Working...
                                X