IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-прекият път България да се развие и как да спомогна за това?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чуждестранните неправителствени организации в САЩ са в режим "презумпция за виновност" - на всеки 6 месеца трябва да доказват, на основата на пълен отчет по всякакви и всички страни от дейността им, че не са престъпили някой американски закон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

В САЩ е забранено политически партии, лица или кандидати за политиката да получават финансиране от чужди граждани или организации с цел да не се влияе на политиката. И това е съвсем нормално и правилно.

В същия момент е повече от правилно според медиите САЩ например да дава средства и подкрепа за опозицията или опозиционни лидери в други държави с цел смяна на властта.

+ 638 214 080
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Добре,
        Не ми е ясно как така западните правителства са по- "демагогични" от да речем не-западните правителства.
        Разграничението е направено от вас, което означава че едните са "западни", а други не са "западни".
        За по-голяма яснота, можете да дадете пример (аргумент, факт).

Като се замисля, ако нашето Е „Западно”, тогава - ясно. Ако ли е „не-западно”, пак. Парадокс?

Коментар

• Сега шорофчето се оплаква на модераторите, да изтрият неугодното му...

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Не знам , кой какво е лъгал , но ако в България дойде на власт лидер като Пол Под ще ти се развали ,, Грувито,,
            Да. Естествено.
            Аз плюя соровските слуги - съвременния естаблишмънт, но доброволните шорошовски кучанца като теб прехвърлят ударението върху Пол Пот.

Чиба, кучета мръсни!

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
              Разграничението беше направено от барбарона-френеца. Вижте му определението. Решершето дьо сианс каза, че "демагогия" е определение на лъжа към демоса. Освен това решершето отъждестви популизма с демагогията, което е груба логическа "грешка" , направена от решершето съзнателно и целево, щото е соросоидно кучанце.

Та, фараоне, внимавайте в час: ако демагогията означава лъгане на народа, както твърди шорошкото решерше, то Хитлер, Мусолини, Сталин, Пол Пот, заедно взети, са лъгали сто пъти по-малко народа си, отколкото сегашния западен управляващ истеблишмънт, заедно с френското президентче на решершето, например.

Не знам , кой какво е лъгал , но ако в България дойде на власт лидер като Пол Под ще ти се развали ,, Грувито,,

от Уикипедия, свободната енциклопедия
              Jump to navigationJump to search

Черепи на жертвите на Червените кхмери
              Камбоджа
              1975 – 1979 г.
              депортация, масови убийства, изтезания
              1,5 – 3 млн.
              Червените кхмери
              Геноцид в Камбоджа в Общомедия
              Геноцидът в Камбоджа (на кхмерски: របបប្រល័យពូជសាសន៍) е организиран и осъществен от тоталитарния комунистически режим на Червените кхмери, който е на власт в Камбоджа (Демократична Кампучия) между 1975 и 1979 г. Общо от 1,5 до 3 милиона души (една четвърт до повече от една трета от населението) са убити.

Гражданската война в Камбоджа води до създаването на Демократична Кампучия от Червените кхмери, които планират да създадат форма на аграрен социализъм, основан на идеалите на сталинизма и маоизма. Последвалите политики довеждат до принудително депортиране на населението от градските райони, изтезания, масови екзекуции, използване на принудителен труд, недохранване и болести. Геноцидът завършва през 1979 г. след виетнамската инвазия в Камбоджа. До днес са открити 23 745 масови гробове.

Коментар

Добре,
                Не ми е ясно как така западните правителства са по- "демагогични" от да речем не-западните правителства.
                Разграничението е направено от вас, което означава че едните са "западни", а други не са "западни".

Разграничението беше направено от барбарона-френеца. Вижте му определението. Решершето дьо сианс каза, че "демагогия" е определение на лъжа към демоса. Освен това решершето отъждестви популизма с демагогията, което е груба логическа "грешка" , направена от решершето съзнателно и целево, щото е соросоидно кучанце.

Та, фараоне, внимавайте в час: ако демагогията означава лъгане на народа, както твърди шорошкото решерше, то Хитлер, Мусолини, Сталин, Пол Пот, заедно взети, са лъгали сто пъти по-малко народа си, отколкото сегашния западен управляващ истеблишмънт, заедно с френското президентче на решершето, например.

Коментар

Добре,

Външна политика.- аргумент

Наскоро ..чета някаква статия...около Иран и САЩ..и там журналиста говори квото говори...и стига до евентуалните цели на САЩ...и споенава нещо което последните 10-15 години е съвсем нормално и естественно като вариант, че да кажем една от целите на администрацията е да сложи удобно за САЩ правителство или нещо от рода в Иран. Можеш ли да си представиш....някой някъде да говори за поставяне на удобно правителство за някой друг в САЩ или в Европа например?

Демагогията е , че стигнахме до състояние благодарение на влиянието на медиите в което е съвсем естественно западния свят да решава кое е добро за кой да е народ...че дори да смята за естественно поставяне на правителство в съответната държава в зависимост от своите политически цели и за целта използва медиите за да убеди народите си ...че това е съвсем нормално.

В САЩ е забранено политически партии, лица или кандидати за политиката да получават финансиране от чужди граждани или организации с цел да не се влияе на политиката. И това е съвсем нормално и правилно.

В същия момент е повече от правилно според медиите САЩ например да дава средства и подкрепа за опозицията или опозиционни лидери в други държави с цел смяна на властта.

Състоянието в което хората приемат това за естественно е демагогия. Това е един аргумнет.

Друг аргумент е използването на думата демокрация.

Има и други.

В съответствие на предния пост в който каза че трябва да гледаме отстрани...- кво мислиш за тези аргументи?

Тук сега няма значение кой е добрия и кой е лошия....нека да коментираме само този факт..намесата във вътрешните работи на дадена държава как се оправдава от медиите. Това е демагогията.

Според уикипедия демагогията е:

Демагогията (старогръцки: Δημαγωγό, от старогръцките δῆμος (демос, “хора”) + ἀγωγός (агогос, “водя”)) е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващият да я убеди в „своята правота“. Най-често демагогията се използва за постигане на политически цели и реклама. Тя си служи с ораторски и полемични средства (вкл. средства за масово осведомяване), обикновено това са емоционална реторика и пропаганда, насочени към предразсъдъците, чувствата, страховете, суетата и надеждите на публиката.

Американският обществен критик и хуморист Хенри Луис Менкен, определя демагога като „човек, който проповядва доктрини, за които знае, че са неверни, на хора, за които знае, че са идиоти.“

Коментар

Г-н фараон, ако чакате от мен отговор, трябва да Ви кажа, че все още не знам какво не Ви е ясно или с кое не сте съгласен в моето твърдение и затова не мога да дам полуобещания си отговор.
                    Карате го като Кеворкян във "Всяка неделя", май.
                    Добре,

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Г-н фараон, ако чакате от мен отговор, трябва да Ви кажа, че все още не знам какво не Ви е ясно или с кое не сте съгласен в моето твърдение и затова не мога да дам полуобещания си отговор.
                      Карате го като Кеворкян във "Всяка неделя", май.

Коментар

То като гледаш новини лошо....като не гледаш пак лошо...))))

Не казваме от коя страна е по лошо...но лошото си е лошо....

не може да се избяга от пропагандата...демагогията и т.н...в съвремения свят. тя е на всякъде. Абсурд е. Всеки човек няма как да не се влияе....и това да формира мисленето ни...но за мен е важно само едно....нищо да не се приема за чиста монета...без значение от коя страна идва...и никога човек да не си позволява една "новина" да промени мисленето му....пък ако може да има и собственно......
                        Така е, редно е да се обръща внимание и на другите гледни точки. Както каза супертейдъра всичко е относително, зависи от къде гледаш.
                        Според мен най-добрият начин е да покледнеш отстрани, от далече. Така по-лесно можеш да си изградиш мнение.
                        Споменах за лабиринта като пример - едно виждаш вътре, съвсем друго като го гледаш отгоре.

Коментар

Вече не гледам новини, а и телевизия гледам щото жената гледа.
                          Ся СНН и останалите не са аргумент, защото от другата страна е даже по-лошо.
                          То като гледаш новини лошо....като не гледаш пак лошо...))))

Не казваме от коя страна е по лошо...но лошото си е лошо....

не може да се избяга от пропагандата...демагогията и т.н...в съвремения свят. тя е на всякъде. Абсурд е. Всеки човек няма как да не се влияе....и това да формира мисленето ни...но за мен е важно само едно....нищо да не се приема за чиста монета...без значение от коя страна идва...и никога човек да не си позволява една "новина" да промени мисленето му....пък ако може да има и собственно......

Коментар

Пусни си СНН, ББС и т.н и ги слушай...известно време и ако не ти светнат аргументите...надежда няма...да разбереш))
                            Вече не гледам новини, а и телевизия гледам щото жената гледа.
                            Ся СНН и останалите не са аргумент, защото от другата страна е даже по-лошо.

Коментар

E казаното предполага че априори е така.
                              Питам за някакъв аргумент?

Е - лека нощ,
                              Пусни си СНН, ББС и т.н и ги слушай...известно време и ако не ти светнат аргументите...надежда няма...да разбереш))

Коментар

Според мен цитираният от Вас откъс от изказването ми е много ясен.
                                Но, ако не съм прав, отворен съм за уточняващи въпроси.

​​​​​За съжаление, мисля да заспивам сега.
                                E казаното предполага че априори е така.
                                Питам за някакъв аргумент?

Е - лека нощ,

Коментар

Working...
                                X