IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За и Против ограничаването на разплащанията в Брой в РБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Просто имам (различно) мнение. Повече от 5-10К лева в момента биха се използвали рядко за плащане от частни лица в кеш. Не е като да са джобни на средно статистическия българин. Това не ме прави трол или пък платен от банкери.
    Last edited by aleks262; 14.07.2017, 11:26.
    Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Идеята за ограничения на плащанията в брой е супер. Готина е и ще помогне за справяне със сивата икономика. Въпросът е да не се прекалява. Според мен 5 000 лв. е един нормален, санитарен минимум, до който могат да стигнат ограниченията. Повече от това обаче би било лудост. Ако се избърза и го направят както казват, на 1000 лв. ще възникне недоволство сред народа според мен. 1000 лв ограничение е безумие.
      Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Прагът остава 10 000...
        Каква изненада, на герберите явно временно им се е възвърнал разсъдъкът. Похвално, отлага се дрането на банките за допълнителни таксички и карти, и поне всеки ще може да прави каквото си иска със спестяванията си.
        Иначе направо щяха да ни направят тоталитарна държава.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Прагът остава 10 000.
          http://m.dir.bg/banks/news/26056468/

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado9999 Разгледай мнение

Аз тва не мога да разбера. Ни един журналист от сериозна медия не излезе да пита да вдигне малко скандал. При положение че имаме КТБ и разследването е в БЕЗПОМОЩНО състояние в момента. Одиторите хем не си вършат работата, хем не носят отговорност. Банките могат да си пращат каквито поискат глупости безнаказано. Управляващите уличиха хората с депозити в банките да си носят сами отговорност къде си слагали парите и им изкараха списъка публично. Аз като депозант нямам права да одитирам банката или да си сметна рисковете обаче. Т.е. пак трябва да си ГЛУПАВ да си сложиш парите в Българска банка. А те сега искали да дърпат парите към същите тия банки където сам си носиш отговорност все едно си акционер. Сивата икономика на кеша реално дори не е голям проблем в България. Приходите в бюджета ще се увеличават до едно ниво на изсветляване и то само в определани сектори, след което вече се влошава конкурентноспособността, увеличават се неработещите, съответно заплатите намаляват особено за нискоквалифициран труд. България и в момента е на дъното по конкурентноспособност. Колко място има за изветляване преди да фалират селските предприемачи и малките търговци. Един елементарен закон за пушенето само ако решиш да го спазаваш вече си фалирал директно преди да си стигнал до данъци изобщо. Без решаване на проблемите с конкуренцията и протекциите няма смисъл. Дори да им помогнат от еврофондове или друга държавна програма ще е безполезно с тази тромава администрация. А държавате да осигурява безработни роби на големите корпорации с минимална заплата също не е приемливо.
            1. В България няма истински "сериозни" медии! (Още по малко пък независими такива)

2. В Големите медии няма сериозни журналисти които да имат смелостта да изказват мнение по важни въпроси, или пък да изобличават неправдите и измамите в държавата. Големите медии излъчват само това което им е позволено! Ако някои техен журналист посмее да излъчи непозволена информация в 100% от случайте бива наказан.

3. Вече няма и независими разследващи журналисти. Те всички отдавна са уволнени, заплашени, пребити, и дори убити в някой случаи. Вече не останаха хора в тая държава които да посмеят да изкарат истината на яве и да изобличават мошенниците по високите нива.

Явно се наблюдава началото на нова ера на тоталитарно управление в България! Налице са всички симптоми.
            Цензура, полицейщина, следене, затвърждаване на властта, игнориране принципите на демокрацията и ситемно вземане на авторитарни решения в разрез с интересите на народа....... А народа отново спи дълбок сън.

Историята се повтаря и все намираме начин да се прикрепим към някоя фашистка диктатура. Първо се кланяхме на Германия, после се кланяхме на Русия, Сега се кланяме на Брюксел и големите господари от САЩ.

А даже започвам да се чудя ние изобщо били ли сме някога независима държава със собствена политика?
            Last edited by alphaomega; 13.07.2017, 13:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
              ГЕРБ: Размислихме, кешовите плащания ще са до 5000 лв
              ГЕРБ са внесли предложение за ограничаване на кешовите плащания до 5000 лв от 1 януари 2018
              Явно, тази е била целевата сума. Останалото е цирк с цел пак да ни изкарат Премиера-Слънце Спасител на Нацията...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
                Не се борят със сивата икономика така, а защитават тлъстите си комисионни от банките. При 0,3 лихва ,която дават банките, хората си вземат обратно от тях парите и си ги пазят сами . Страх ги е да не се превърнат изведнъж и вкупом в поредните КТБ-та.. Що за наглост от лъскавите си офиси направени с парите на хората срещу 0,1 - 0,3% лихва , да раздават заеми срещу ГПР около 10%, и отделно от това да искат да лапат още такси с поръчкови закони . Задайте си въпроса защо трябва да има ограничения , ако всичко в банковата система е наред, кому е нужно ?
                Аз тва не мога да разбера. Ни един журналист от сериозна медия не излезе да пита да вдигне малко скандал. При положение че имаме КТБ и разследването е в БЕЗПОМОЩНО състояние в момента. Одиторите хем не си вършат работата, хем не носят отговорност. Банките могат да си пращат каквито поискат глупости безнаказано. Управляващите уличиха хората с депозити в банките да си носят сами отговорност къде си слагали парите и им изкараха списъка публично. Аз като депозант нямам права да одитирам банката или да си сметна рисковете обаче. Т.е. пак трябва да си ГЛУПАВ да си сложиш парите в Българска банка. А те сега искали да дърпат парите към същите тия банки където сам си носиш отговорност все едно си акционер. Сивата икономика на кеша реално дори не е голям проблем в България. Приходите в бюджета ще се увеличават до едно ниво на изсветляване и то само в определани сектори, след което вече се влошава конкурентноспособността, увеличават се неработещите, съответно заплатите намаляват особено за нискоквалифициран труд. България и в момента е на дъното по конкурентноспособност. Колко място има за изветляване преди да фалират селските предприемачи и малките търговци. Един елементарен закон за пушенето само ако решиш да го спазаваш вече си фалирал директно преди да си стигнал до данъци изобщо. Без решаване на проблемите с конкуренцията и протекциите няма смисъл. Дори да им помогнат от еврофондове или друга държавна програма ще е безполезно с тази тромава администрация. А държавате да осигурява безработни роби на големите корпорации с минимална заплата също не е приемливо.

Коментар

• Не се борят със сивата икономика така, а защитават тлъстите си комисионни от банките. При 0,3 лихва ,която дават банките, хората си вземат обратно от тях парите и си ги пазят сами . Страх ги е да не се превърнат изведнъж и вкупом в поредните КТБ-та.. Що за наглост от лъскавите си офиси направени с парите на хората срещу 0,1 - 0,3% лихва , да раздават заеми срещу ГПР около 10%, и отделно от това да искат да лапат още такси с поръчкови закони . Задайте си въпроса защо трябва да има ограничения , ако всичко в банковата система е наред, кому е нужно ?

Коментар

• http://www.capital.bg/politika_i_iko...t_do_5000_lv/?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                      ГЕРБ: Размислихме, кешовите плащания ще са до 5000 лв
                      ГЕРБ са внесли предложение за ограничаване на кешовите плащания до 5000 лв от 1 януари 2018
                      Тия има още да размислят.Да дойдат у село да видят как безработни циг..ани си купуват къщи по 40000 кинта.И ше шлащат по банков път смешници

Коментар

• ГЕРБ: Размислихме, кешовите плащания ще са до 5000 лв
                        „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          В Швейцария и в Германия няма никакви ограничения - ако ние сме ''по-умните'' направо да минем на изцяло безкешово?
                          Покрай скандала с Катар се разбра, че емирството е платило над $ 1 млрд. на терористи, за да пуснат заложници. Нали не мислите, че из пущинака са прекарвали тирове с долари ($ 1 милион е между 8 и 11.5 кила в зависимост от влажността) вместо да използват БАНКИ за да преведат парите?!

И откак има ограничения за плащането в брой по света в някои страни, престъпният бизнес стана само по-голям, а тероризма в пъти повече...

Някъде бях мярнал, че само във Великобритания, всяка година изчезват от безкешови плащания над 20 милирада паунда годишно... Дали са банките или хакери, но капка по капка... 20 милиарда..
                          ...дали наш'те не се гласят да подпомагат "неволно и без да знаят" подобни целеви мероприятия на "Големия Брат"?
                          - Само питам ;-)
                          Last edited by Pyramid; 13.07.2017, 07:07.

Коментар

• В Швейцария и в Германия няма никакви ограничения - ако ние сме ''по-умните'' направо да минем на изцяло безкешово?
                            Покрай скандала с Катар се разбра, че емирството е платило над $ 1 млрд. на терористи, за да пуснат заложници. Нали не мислите, че из пущинака са прекарвали тирове с долари ($ 1 милион е между 8 и 11.5 кила в зависимост от влажността) вместо да използват БАНКИ за да преведат парите?!

И откак има ограничения за плащането в брой по света в някои страни, престъпният бизнес стана само по-голям, а тероризма в пъти повече...

Някъде бях мярнал, че само във Великобритания, всяка година изчезват от безкешови плащания над 20 милирада паунда годишно... Дали са банките или хакери, но капка по капка... 20 милиарда..
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Моята далавера отваря път да влязат пари в държавата. И тя на милимунда не може да попречи, сравнено с ограничаване разплащанията в страната.
                              Щото всяко ограничаване е ПЪРВО ограничаване и, едва след това, всичко останало.
                              ​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                ...Тъкмо да се юрна в една далавера, и ся наш'те експерти, да вземат да ме спрат? Хубаво, ОК. Да речем, отказвам се от далаверата, няма далавера. Само че, с тази си далавера, правя стотина работни места, а без нея, нито едно . Нула. Нъцки. Тю-тю.
                                И тю-тю далаверата на тарикатите.
                                Кацнал мамун на клон, дали му трион...и най-старателно, сам си го реже.
                                Ами не ти ли иде наум , че и туй може да е целта ?!

Коментар

Working...
                                X