IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо европейската младеж е обсебена от левичарството?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Тръмп е още по голям лицемер и телефонен измамник - връщам ви Америка и хайде още 54 милиарда в бюджета на Пентагона.
    Но оряза 64 от други агенции и министерства.

    Коментар


    • Всички партии са се обединили под мотото "Ние обещаваме, вие плащате"

      За изборите в България.

      Коментар


      • tea_cup - реално хората се чудят за кой да гласуват, защото отвсякъде едно и също и това което им се обещава е по справедливо преразпределителство и никой не им обещава да събира от тях по малко и по малко да преразпределя.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • За да се разбере защо младите и старите гласуват така или иначе, трябва да се познава ситуацията със здравеопазването, образованието, заетостта и т.н. отвътре във всяка страна. Не става с разсъждения върху прочетено във Фейсбук.


          unsworth има много верни наблюдения.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

            Не съм съгласен с констатациите за процентите, че гравитират около 1/3.
            В Холандия страхотен подем имат зелените, които пропагандират екстремистко леви идеи, начело с лидера им някакъв си 30 годишен голобрад младеж. Може да провериш! Така, че ръстовете за левичарството са в двуцифрени проценти. Младежта в Холандия търси своята утопия, скъсала с реалностите и ГЛАСУВА за зелените!

            Относно Франция, то там определено няма да се бори дясното с дясното. Просто модела там е като в БГ малко. Социалисти и останалите( уж десни). След пълния крах на Оланд, просто избирателите търсят промяна. Льо Пен отразява националистическия вот, сред виждащите какво се случва и загиването на нацията, както и тези които просто търсят промяна.
            Чисто десни политики, които да привличат гласоподаватели, почти няма. Отделно, поколението над 40-50 годишните е основния електорат на Льо Пен, докато младите, отново въпреки пълният крах на социалистическа Франция при Оланд, са готови да последват близкия до левичарството и интернационализма в ЕС Макрон, който само формално е някаква опозиция на досегашното статукво. Ако погледнеш проучванията, младежта отново е в капана на ХИПОКРАЦИЯТА, обещавана им щедро от Макрон! Младите са зад МАКРОН! ЗАЩО ЛИ?
            В голяма част от случаите КРАЙНО ДЯСНО, е просто етикетче, което се поставя на хора, които назовават истинските проблеми без да увъртат.
            Тъй като проблемите и изкривяванията са чудовищни, решенията няма как да бъдат други освен радикални и привидно шокиращи, но това е цената.


            Цената в крайна сметка винаги се плаща, независимо дали отлагаш и после плащаш с лихви, или решиш да действаш КЪМ ДНЕШНА ДАТА, защото си принуден, в името на здравия разум да го направиш!

            Коментар


            • Тръмп е още по голям лицемер и телефонен измамник - връщам ви Америка и хайде още 54 милиарда в бюджета на Пентагона.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                Логичната цел на всеки човек е да се усъвършенства, което минава през оцеляване, което минава през контрол над външния и вътрешния свят... Обществото цели няма, но по инерция утвърждава миналото статукво и потиска опитите да бъде променено. И изобщо не твърдя, че хората трябва да съществуват за да обслужват икономиката, напротив смисълът на съществуването им трябва да се търси в индивидуализма, а не в колектива. За мен основният проблем на съвременното общество е криворазбраният хуманизъм, който води до мултиплицираща се посредственост.
                В такъв случай, кой е социално полезен и кой е безполезен става много относително...

                ***

                Големите и успешни корпорации и предприемачи дерат кожата на всички и са успешни благодарение на цялото общество, влючително на социално "неполезните". Ето имам акции във Виза - те дерат кожата на всички, които имат карти Виза, но също и на хора които имат само дебитни карти (бедни и "неполезни" хора).

                (Виза и МастърКард обработват плащания и с кредитни и с дебитни карти.)
                Last edited by Misho ILIEV; 20.03.2017, 19:54.

                Коментар


                • DELCHO SMOKA - просто младите не кълват на национал социализъм защото има интернет и следващата стъпка е да спрат въобще да кълват на социализъм без значение как е маскиран той.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • съни(тя) - няма да стане толкова бързо защото те имат ходове и правят един от тези които са изпитани отдавна - смяна на социализма привидно с националсоциализъм. Именно такава вълна създадоха и затова хукнаха тези мигранти.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • И още един аспект за класовата борба. Широко разпространено мнение е, че тя е бедни срещу богати. Но това няма как да бъде понеже имаме 1 човек = 1 глас, съответно бедните и средната класа ако гласуват заедно лесно ще прокарват политики.

                      Обаче както и да го гледаш класовата борба е богати срещу средната класа. Понеже богатите няма как да съберат достатъчно гласове - те залагат на бедните - съответно се настройва средната класа срещу бедните. В САЩ дето говорят за равенство, етц - не са от най-бедните. Дайте да дадем, ама от общите данъци. А богатите както е ясно лесно крият данъци. И накрая го отнася средната класа. Там демократическата партия са е яко двуличие. Републиканците поне не са двулични.

                      Това важи и за България. БСП партията с най-много милионери. Нинова мрънка какво отнела демокрацията пък сина и учи в САЩ, в същото време подкрепя плоския данък, но иска да се бори с бедността - яко лицемерие ги тресе.


                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Поздрави за обширно аргументираното мнение! Аз лично, ценя хората, които могат да отделят от времето си и да защитават идеите си. Добрите форуми се движат от подобни хора! Браво!

                        Пишеш:
                        За мен категоричният отговор на този феновмен се състои във факта, че по-голямата част от европейската младеж вярва в съществуването на "БЕЗПЛАТНИ НЕЩА"!

                        Ресурсът не се разглежда като основна базисна единица за СЪЗДАВАНЕ на блага, а се разглежда като основа на базис за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ!


                        А не е ли механизмът на работа на ЕС, изграден именно на тази база - преразпределение и субсидиране на отделни отрасли, било то и неефективни?

                        Не съм съгласна, че е много голяма частта на ляво ориентираните хора, още по-малко, по-младата част от европейците.
                        Съвсем грубо, без да се разпростирам ... мисля, че е под 1/3

                        Има силно ядро дясно мислещи, които търсят индивидуална реализация и част оттях движат научния и бизнес прогрес.

                        Една част ляво ориентирани, също добре образовани, като голяма част са заети в държавния сектор, който в най-развитите страни е над 40%(някъде до и до 65%), т.е. % на икономиката с държавно участие. Тези хора вярват, че силното участие на държавата помага на цялостното развитие.

                        Една част с крайно дясно мислене - недоволни от политиките и резултатите на предните 2 посоки, както и обсебването на средата им от емигранти.

                        А самите емигранти, често са привърженици на ляво представените партии, но има някаква част с дясно мислене.

                        Ще дам пак пример с Холандия, не само заради скорошните избори ....
                        Спечелиха най-много % дясната партия на Руте и крайно десния Виндерс
                        Лявата партия на Дайселблум, която беше коалиция в предишното управление на Рюте загуби главоломно, брутално ... въпреки, че самият Дайселблум беше един добър финансов министър(също в ЕК), извел Холандия по време на финасовата криза

                        Сега във Франция се очертава сблъсък между дясно и крайно дясното
                        Италия години наред се ръководеше от Берлускони...

                        Не съм съгласен с констатациите за процентите, че гравитират около 1/3.
                        В Холандия страхотен подем имат зелените, които пропагандират екстремистко леви идеи, начело с лидера им някакъв си 30 годишен голобрад младеж. Може да провериш! Така, че ръстовете за левичарството са в двуцифрени проценти. Младежта в Холандия търси своята утопия, скъсала с реалностите и ГЛАСУВА за зелените!

                        Относно Франция, то там определено няма да се бори дясното с дясното. Просто модела там е като в БГ малко. Социалисти и останалите( уж десни). След пълния крах на Оланд, просто избирателите търсят промяна. Льо Пен отразява националистическия вот, сред виждащите какво се случва и загиването на нацията, както и тези които просто търсят промяна.
                        Чисто десни политики, които да привличат гласоподаватели, почти няма. Отделно, поколението над 40-50 годишните е основния електорат на Льо Пен, докато младите, отново въпреки пълният крах на социалистическа Франция при Оланд, са готови да последват близкия до левичарството и интернационализма в ЕС Макрон, който само формално е някаква опозиция на досегашното статукво. Ако погледнеш проучванията, младежта отново е в капана на ХИПОКРАЦИЯТА, обещавана им щедро от Макрон! Младите са зад МАКРОН! ЗАЩО ЛИ?

                        Коментар


                        • Поздрави за обширно аргументираното мнение! Аз лично, ценя хората, които могат да отделят от времето си и да защитават идеите си. Добрите форуми се движат от подобни хора! Браво!

                          Пишеш:
                          За мен категоричният отговор на този феновмен се състои във факта, че по-голямата част от европейската младеж вярва в съществуването на "БЕЗПЛАТНИ НЕЩА"!

                          Ресурсът не се разглежда като основна базисна единица за СЪЗДАВАНЕ на блага, а се разглежда като основа на базис за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ!


                          А не е ли механизмът на работа на ЕС, изграден именно на тази база - преразпределение и субсидиране на отделни отрасли, било то и неефективни?

                          Не съм съгласна, че е много голяма частта на ляво ориентираните хора, още по-малко, по-младата част от европейците.
                          Съвсем грубо, без да се разпростирам ... мисля, че е под 1/3

                          Има силно ядро дясно мислещи, които търсят индивидуална реализация и част оттях движат научния и бизнес прогрес.

                          Една част ляво ориентирани, също добре образовани, като голяма част са заети в държавния сектор, който в най-развитите страни е над 40%(някъде до и до 65%), т.е. % на икономиката с държавно участие. Тези хора вярват, че силното участие на държавата помага на цялостното развитие.

                          Една част с крайно дясно мислене - недоволни от политиките и резултатите на предните 2 посоки, както и обсебването на средата им от емигранти.

                          А самите емигранти, често са привърженици на ляво представените партии, но има някаква част с дясно мислене.

                          Ще дам пак пример с Холандия, не само заради скорошните избори ....
                          Спечелиха най-много % дясната партия на Руте и крайно десния Виндерс
                          Лявата партия на Дайселблум, която беше коалиция в предишното управление на Рюте загуби главоломно, брутално ... въпреки, че самият Дайселблум беше един добър финансов министър(също в ЕК), извел Холандия по време на финасовата криза

                          Сега във Франция се очертава сблъсък между дясно и крайно дясното
                          Италия години наред се ръководеше от Берлускони...

                          Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
                          Интересен социален, не толкова политически феномен, е факта, че огромната част от европейскат младеж, симпатизира или се отъждествява с лявото. През последните 20 години, тенденцията се катализира особено явно, не само в движения, които се прокламират като откровенно леви, но и чрез симпатиите към движения, които залагат като основна парадигма в моделите си, именно леви и крайно леви идеи. На какво се дължи това?

                          За мен категоричният отговор на този феновмен се състои във факта, че по-голямата част от европейската младеж вярва в съществуването на "БЕЗПЛАТНИ НЕЩА"!

                          Ресурсът не се разглежда като основна базисна единица за СЪЗДАВАНЕ на блага, а се разглежда като основа на базис за РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ!

                          Голяма част от хората живеят с вярванията, че консумацията на блага от обществото са функция единствено на ПОЛИТИЧЕСКАТА ВОЛЯ! С други думи, единствената пречка пред консумацията на повече блага и повишение на стандарта, са единствено политиците, които по незнайни причини, не удоволетворяват в пълна степен, потребностите на обществото.

                          Абсурдът в цялата ситуация е факта, че европейската младеж няма просто очакване да консумира повече стоки и ресурси, поради научно-технически прогрес или механизация на индустриите. А има очакване да консумира повече услуги също така, които неминуемо следва да бъдат извършвани от други човешки същества или от самите тях. Разбира се желанието за една по-висока консумация и удоволетворяване на "минимален" праг от потребности, не е свързано с желание за повече работа или допълнителни дейности с икономическа насоченост.

                          На практика, хората имат определени потребности и политическата воля е единствената пречка те да бъдат удоволетворени. Подобно мислене лесно може да ни даде и отговор, защо една голяма част от младежите са увлечени и от анархичните политики на либералите, като миграцията в частност. Това е така, защото когато РЕСУРСЪТ, не е базис за създаване на блага, то отпада необходимостта ние да правим елементарната аритметика, че Х ресурси и блага, разделени между повече хора, води до намаляване на нетната им стойност, за всеки един, който може да се възползва от тях. Х болници и Х училища, както и Х пътища, Х къщи изведнъж губят своето КОЛИЧЕСТВЕНО ИЗМЕРЕНИЕ! Тяхната количествена стойност клони към плюс безкрайност...


                          Защо се стигна до тук?

                          Основната причина е факта, че голяма част от населението в така наречения Запад, през последните 30 години, беше оставено в една изкуствена среда, при която БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО се генерира от дефицити и финансово-икономически модел базиран върху финансово проектирана икономика. Докато реалната икономика, непрекъснато изоставаше от политическите решения за разпределение на блага, апетитът на населението за все повече и по-голяма социална държава се увеличаваше.

                          На практика, се появиха, цели прослойки от населението, чието съществуване се случваше някак си ПО ПРАВО. Тяхното рождение, гарантираше ресурсите не просто за оцеляване, а ресурсите и благата за осъществяване на "един достоен живот"!

                          Има ли надежда и какво е бъдещето?

                          Аз съм един от хората, които смятат, че така наречения Запад, го очаква страховита икономическа разруха, която ще отрезви хората за основните не просто икономически фундаменти, а и за житейските такива. Според мен живеем в последните години от настоящия икономико-политически модел, който съвсем скоро ще се сблъска с реалностите, такива, каквито са заложени не просто от природата, а ако щете от Господ!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                            Човекът е мярка на всички неща.

                            Изхождам от тази антична максима в нейния по-късен ренесанов смисъл. Икономиката съществува за хората, а не обратното - хората за да обслужват някаква абстрактна система за незнайно какви си цели.

                            Според тебе каква е целта на съществуването на общството (и изобщо на човека)?
                            Логичната цел на всеки човек е да се усъвършенства, което минава през оцеляване, което минава през контрол над външния и вътрешния свят... Обществото цели няма, но по инерция утвърждава миналото статукво и потиска опитите да бъде променено. И изобщо не твърдя, че хората трябва да съществуват за да обслужват икономиката, напротив смисълът на съществуването им трябва да се търси в индивидуализма, а не в колектива. За мен основният проблем на съвременното общество е криворазбраният хуманизъм, който води до мултиплицираща се посредственост.

                            Коментар


                            • А комунизма няма нищо общо със социализма, напротив той е пълна негова противоположност. Идеята за комунизма се заключава в едно единственно нещо - не може да съществува справедливо преразпределителство, всяко преразпределителство е несправедливо в самата си същност. Комунизма казва че е възможно и трябва да бъде осигурен минимум за всеки и той да е сигурен че ще оцелее и този минимум трябва да бъде равен, а това е напълно достатъчно обществото да работи добре и без конфликти. Т.е. комунизма е напълно противоположен на социализма.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                                Икономическите мерки на Бърнито си бяха чисто леви
                                Бърнито няма нито един ден трудов стаж и е живял на помощи и на купони и без ток, докато не влиза в политиката..... Толкоз за левицата

                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X