IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся финансова литература

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С всичкото ми уважение към теб: правилно си ме цитирал, но очевидно не влагаш смисъл в основното: в мнението си съм казал, че това не са съвети. Така бих постъпил аз. Мнението ми не е задължително.

Ако търсиш обосновка, защо аз бих постъпил така - това излиза от рамките на настоящата дискусия. Очевидно опитът ми показва някои от бъдещите подводни камъни, с които някои предстои да си чупят главата. Оставям встрани факта, че никой тук не познава реалната ситуация, в която се намира питащият. Например, ако е син на милионер - не му пречи както ти казваш - да я кара "през пръсти": няма да му се наложи да се самообвинява в неправилни действия, когато му липсват пари - нали хипотетично - е син на милионер...

Хайде стига педположения и догадки. Мнението ми е ясно: аз, при подобен казус - реагирам така. Всеки е свободен да взема решенията си и да носи последиците от това - дали скоро ще му се наложи да увисна на шията на тати за "някой лев". Стане ли това - то ще е доживот. Младите трябва да се справят сами и да са горди с това, че се справят!

Неангажиращо мнение.

Коментар

• Мнението ми не е съвет. Съвети не давам. Всеки е отговорен за живота и своите решения. Казвам това, което правя или бих направил. Това не трябва да се приема като съвет.

На тая възраст не бих се занимавал с реално "инвестиране" в инструменти на борсите. Не бих се занимавал и с т.нар. дългосрочни застраховки. Първостепенна цел за мен би била образованието. Поддържам мнението на Гигов. Преди време имаше /ще го нарека/ квоти за съдии. Разбира се - всичките си възможности и средства бих хвърлил в тая посока - първото стъпало - младши, или стажант-съдия. Никакви борси, никакви застраховки - с реално участие и средства! Говоря какво правя аз. Не ми пречи да се самообразовам чрез книгите, но по пътя към съдийството /в районен град или в столицата/. Самообразованието може да бъде насочено и към изучаване Закона за ценни книжа и фондови борси, регистрацията на фирми на Борсата, документи, Проспект за публично предлагане на ценни книжа - всичко това си е една сериозна специализация /адвокатска/ и може да отвори път на адвоката в доста общо-взето сложна материя, с много клиенти, в перспективна област и големи бъдещи спорове, решавани по съдебен път. Зная, че пробиването на правния пазар е трудно, особено ако професията не се "наследява". Въпреки това, ако човек започва сега, би могъл да подходи доста умно, а именно - да предложи на първо време услугите си на даден добър адвокат в областта /без заплащане/. Ако бъде нает, бързо може да се докаже и да разчитат на него за малките и досадни адвокатски задължения. В началото човек може да почиракува, докато се отвори по-добра възможност. Ето затова ще са му парите, които не бива да хвърля на борсата и в застраховки...

Това не са съвети /споделям как бих постъпил аз/. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Най-напред, момко - трябва да си отговориш на въпросът: "Защо искам това?" После си помисли какво търсиш като възвращаемост, колко риск си склонен да поемеш, колко пари искаш да вложиш - и тогава да си търсиш инструментите. Ако поразсъждаваш по тия въпроси, не ти трябват много книги - но прочети Кийосаки, Тръмп, Бъфет... лошо няма да четеш разни книжки... но когато тръгнеш да инвестираш (ако правиш това на фондовата борса), ще трябва да четеш други работи - пазарни анализи, финансови отчети и т.н. Инвестирането не е толкова сложно - всеки може да се научи - нозина се провалят, но то е само от лакомия. Ти: млад. Ако инвестираш по на "сигурно" и по-дългосрочно - имаш достатъчно време да натрупаш парички. Важното е да си създадеш навици - да се научиш да заделяш пари за целта - около например 10% от заработеното.

рл

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Най-напред, момко - трябва да си отговориш на въпросът: "Защо искам това?" После си помисли какво търсиш като възвращаемост, колко риск си склонен да поемеш, колко пари искаш да вложиш - и тогава да си търсиш инструментите. Ако поразсъждаваш по тия въпроси, не ти трябват много книги - но прочети Кийосаки, Тръмп, Бъфет... лошо няма да четеш разни книжки... но когато тръгнеш да инвестираш (ако правиш това на фондовата борса), ще трябва да четеш други работи - пазарни анализи, финансови отчети и т.н. Инвестирането не е толкова сложно - всеки може да се научи - нозина се провалят, но то е само от лакомия. Ти: млад. Ако инвестираш по на "сигурно" и по-дългосрочно - имаш достатъчно време да натрупаш парички. Важното е да си създадеш навици - да се научиш да заделяш пари за целта - около например 10% от заработеното.
          може би ти ме разбра най-точно от всички,не става въпрос за това,че искам да стана конкурент на Бъфет за 1 година.Става въпрос,че просто искам да имам нещо като "пасивен" доход,не искам да пръскам по 1-2К лв. на месец по кръчмите,а да ги инвестирам някъде,но когато ги инвестирам да съм много наясно със нещата.
          Някой спомена,че сложно ли какво било.... (не ми се търси да го цитирам).Нека отделя малко време и на това,как да ви кажа за мен сложно няма.В момента успоредно със правото карам и задочно (тоест две висши ги карам на едно) и отделно успявам да работя в офиса и да намирам време да се справям отлично в университета.Сложни работи няма,има такива за които имаш хъс и за които нямаш,или просто си посредствен.До преди време се занимавах кажи речи професионално със онлайн покер,изкарвах си доста прилични доходи на месец,успях да спестя доста сериозна сума за 2 години,просто вече не ме влече и нямам интерес към него,а нямам ли интерес към нещо не мога да съм успешен във него.Това е причината да се насоча в посоката която обсъждаме

Коментар

• Първоначално изпратено от f1rst Разгледай мнение
            Здравейте,казвам се Георги,студент съм по специалност "Право" (което не е от никакво значение по принцип) сравнително малък съм,но някак си в мен се запали интереса към "инвестициите".
            Бих искал да помоля светилата подвизаваши се тук да бъдат така добри и да посочат литература с която да се започне,тъй като разгледах раздел "литература" и честно казано не открих нищо подходящо за мен,и една голяма част от изписаното за мен представлява китайско писмо.Разбира се винаги мога да изровя някакви неща от гугъл,но колко са достоверни аз не знам.....
            та,очаквам вашите отговори и благодаря предварително.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

От много голямо значение е даже. Не се занимавай с глупости. Наблегни на правото и пет години след завършването ще имаш доходи в пъти над средните, а след 10 години ще си богат. Това се прави с труд и знание, а не с митични търговии с акции или пък с хазарт като форекса.
              Да бе - знаеш ли колко хора имат доходи доста над средните, а все не могат да се завъртят с пари, защото не знаят как да управляват това, дето изкарват? Момъкът правилно се е ориентирал - още от млад, но иска да инвестира, да управлява парите си, така че те да работят за него. Аферим.

Нека му помогнем.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                http://eupa-books.eu/Books/Book/12
                Аз днес си взех тази, не съм я почвал, но ми я препоръчаха, така че може би ще ти свърши работа...
                И аз си мислех за нея, но гледах Каролев в едно предаване по "БГ ОН ЕЪР" със съвети от нея и стана малко антиреклама. За сметка на това по Коледа си купих тази https://www.helikon.bg/books/95/-%D0...B0_197636.html , но все още нямам мнение относно нея.

Коментар

• http://eupa-books.eu/Books/Book/12
                  Аз днес си взех тази, не съм я почвал, но ми я препоръчаха, така че може би ще ти свърши работа...

Коментар

• Мен Кийосаки не ме грабна, толкова е комерсиален, че направо натъртва. Всичко се върти до това да продаде играте и книгите си. Разбира се това не означава, че не могат да се научат добри практики от книгите му
                    Моето предложение е "Пари на борсата" на Ботьо Тачков, кратко и синтезирано, би могла да бъде едно добро начало, което в последствие да бъде надградено. Аз в момента препрочитам Николас Дарвас с неговата "Как направих 2 млн. на борсата" също много сбито и бих казал леко четиво (но я няма на български).

Коментар

• Почни с тия:
                      https://www.amazon.co.uk/Investing-D...r+dummies+2016

https://www.amazon.co.uk/Property-In...r+dummies+2016

https://www.amazon.co.uk/Investing-S...r+dummies+2016

Дкато се усетиш и си готов!
                      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Здравейте,казвам се Георги,студент съм по специалност "Право" (което не е от никакво значение по принцип)......
                        От много голямо значение е даже. Не се занимавай с глупости. Наблегни на правото и пет години след завършването ще имаш доходи в пъти над средните, а след 10 години ще си богат. Това се прави с труд и знание, а не с митични търговии с акции или пък с хазарт като форекса.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Здравейте,казвам се Георги,студент съм по специалност "Право" (което не е от никакво значение по принцип) сравнително малък съм,но някак си в мен се запали интереса към "инвестициите".
                          Бих искал да помоля светилата подвизаваши се тук да бъдат така добри и да посочат литература с която да се започне,тъй като разгледах раздел "литература" и честно казано не открих нищо подходящо за мен,и една голяма част от изписаното за мен представлява китайско писмо.Разбира се винаги мога да изровя някакви неща от гугъл,но колко са достоверни аз не знам.....
                          аз не съм никакво светило, но понеже съм на почти на твоето ниво ще ти отговоря така

Жоре, много лошо започваш .................... така няма да постигнеш нищо, но ти си знаеш каква ти е целта...

Жоре, щом китайското писмо не го разбираш започни да учиш китайската азбука .......................... пробвай например с Робърт Кийосаки (на английски: Robert Kiyosaki) който има "богат татко и беден татко" и ако ти е интересно продължи нататък...
                          Last edited by _1912_; 05.01.2017, 21:02.
                          НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Търся финансова литература

Last edited by Amsterdamm; 07.01.2017, 11:32.
                          Working...
                          X