IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся финансова литература

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Че можеш да биеш пазара с формули.
    а със какво тогава може

Коментар

• Първоначално изпратено от f1rst Разгледай мнение

както и да е прав си,достатъчно литература препоръчахте за което съм благодарен,темата може да се затваря/изтрива от модератор,тъй като вече стана не друго,а чешене на езиците.
      За тебе е чесане... по-добре да остане темата - а ти чети как си чешат езиците - винаги можеш да намериш нещо полезно. А и ти сам кажи - какво по-точно те интересува като инвестиция (поне като начало), за да можем да ти бъдем по-полезни.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

за кое по-точно не си съгласен
        Че можеш да биеш пазара с формули.

Коментар

Не съм съгласен за формулите.
          за кое по-точно не си съгласен

Коментар

Чел съм 1 книга на Киосаки. нещо като популярно четиво ми се види. не видях нито една формула. това е за аматиори. ако искаш да си про требе поне малко математическо мислене. ако си бил покер про верятно имаш някакво математическо мислене, макар че юристите не се славят с такова
            Не съм съгласен за формулите.

Коментар

това е задължително. тия безплатните не съм ги гледал. мене ми искаха 1000 лева
              На английски в coursera.org

Добър е.

Коментар

Забравете,нещо не се разбрахме.Аз попитах за едно,темата тръгна съвсем на другаде.Може би аз не съм се изказал правилно.
                Поисках съвет за литература от която да разбера "базовите" детайли,а тук започна дискусия едвали не какво да правя занапред.
                Ще се опитам да го направя по-сбито и ясно.

Да кажем,че имам заделени Х сума средства,имам желание да ги инвестирам във нещото което е много вероятно да ми донесе и 5 до 10 или повече процента печалба.Това желание е породено от това,че не искам да ги пръсна по дискотеки/колата/аксесоари и т.н.
                Виждам,че както обикновено по форумите/сайтовете типично по нашенски,когато попиташ за нещо което те вълнува ти обясняват колко неправилно е това и т.н.
                Може би и сте прави,затова реших през седмицата просто да ида в банката и ще купя злато и монети (едвали ще спечеля бог знае какво,но поне няма да ги прахосам)
                Благодаря на всички вкл. се в темата,бъдете здрави и успешни
                Съвсем като за начинаещ и доста предпазлив инвеститор, виж това:

https://www.amazon.co.uk/Long-Short-...+It%3A+A+guide

Коментар

Margin of Safety на Seth Klarman.

Също така, направи курс по счетоводство. Има безплатни онлайн.
                  това е задължително. тия безплатните не съм ги гледал. мене ми искаха 1000 лева

Коментар

• Margin of Safety на Seth Klarman.

Също така, направи курс по счетоводство. Има безплатни онлайн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ами препоръчахме ти книги. Достатъчно, за да четеш цял месец.
                      Решил си да си купиш златце от бамката, мислейки, че това е най-сигурната и стабилна инвестиция. Не си ного близо до истината, макар сам аз да инвестирам доста в златце... защото и златцето си иска разбиране - отде да го купиш, кога да го купиш, под каква форма да е то. Бамките надуват яко цените на - по-добре си вземи от Тавекс - и пак не е все едно дали ще купиш кенгури или напальони.
                      И още - да махнеш с ръка и да си купиш сега златце - и то напосоки - от бамката, това ще означава, че си се отказал да учиш - защото същото може да направи и баба ти.

А туканка има хора, от които можеш да научиш немалко... ако имаш желание.
                      както и да е прав си,достатъчно литература препоръчахте за което съм благодарен,темата може да се затваря/изтрива от модератор,тъй като вече стана не друго,а чешене на езиците.

Коментар

• Беше.

Коментар

• На тази тема не и ли беше друго името?

Коментар

• Когато фалираш два-три пъти ще се научиш. И най-големите са го правили в началото. Всичко е опит и рутина след това.

Коментар

Забравете,нещо не се разбрахме.Аз попитах за едно,темата тръгна съвсем на другаде.Може би аз не съм се изказал правилно.
                              Поисках съвет за литература от която да разбера "базовите" детайли,а тук започна дискусия едвали не какво да правя занапред.
                              Ще се опитам да го направя по-сбито и ясно.

Да кажем,че имам заделени Х сума средства,имам желание да ги инвестирам във нещото което е много вероятно да ми донесе и 5 до 10 или повече процента печалба.Това желание е породено от това,че не искам да ги пръсна по дискотеки/колата/аксесоари и т.н.
                              Виждам,че както обикновено по форумите/сайтовете типично по нашенски,когато попиташ за нещо което те вълнува ти обясняват колко неправилно е това и т.н.
                              Може би и сте прави,затова реших през седмицата просто да ида в банката и ще купя злато и монети (едвали ще спечеля бог знае какво,но поне няма да ги прахосам)
                              Благодаря на всички вкл. се в темата,бъдете здрави и успешни
                              Ами препоръчахме ти книги. Достатъчно, за да четеш цял месец.
                              Решил си да си купиш златце от бамката, мислейки, че това е най-сигурната и стабилна инвестиция. Не си ного близо до истината, макар сам аз да инвестирам доста в златце... защото и златцето си иска разбиране - отде да го купиш, кога да го купиш, под каква форма да е то. Бамките надуват яко цените на - по-добре си вземи от Тавекс - и пак не е все едно дали ще купиш кенгури или напальони.
                              И още - да махнеш с ръка и да си купиш сега златце - и то напосоки - от бамката, това ще означава, че си се отказал да учиш - защото същото може да направи и баба ти.

А туканка има хора, от които можеш да научиш немалко... ако имаш желание.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Без да "давам съвети", ако бих бил на годините на Жорко - ако правилно съм разбрал, акумулира от много бачкане - бих си дал ВРЕМЕ.
                                -ВРЕМЕ, да осмисля абе, аджеба, КАКВО ТОЧНО ИСКАМ?
                                -ВРЕМЕ, да си изясня защо това, а не друго,
                                -ВРЕМЕ, за да разбера АМИ "СЛЕД ТОВА-НАКЪДЕ?"
                                -И ВРЕМЕ, да стана полезен И за себе си, И за другите, тъй, щото да превърна хобито си в професия. Така, хем ще ми е гот, хем ще ми е интересно, хем колкото повече кеф си доставям, толкова повече ресурс да се влива към мен. /Щото парите са за това, да правиш с тях полезни неща. ЗА тях правят лоши неща едни хорица, на които никак не завиждам./
                                Разглеждам богатството като свободата да го направя, без да се налага да се ограничавам или да впрягам още повече.
                                Не мисля че, ако човек се втурне презглава в "професионалния свят" и бачка по 10-12-16- часа на ден, ще бъде щастлив и продуктивен. По-скоро, ще натрупа рутина...което, в повечето случаи, опира в "това се прави ТАКА, това МОЖЕ, онова-НЕ МОЖЕ" и човек постепенно изгубва живеца да се учудва, да пита, да се интересува, да задава "неудобни въпроси" и да гледа отг много повече от една гледна точка. ТАМ е Силата, според мен...и , поради факта, че се пренебрегва систематично ТАЗИ страна от живота, повечето говорящи двуноги, в крайна сметка, се правръщат в срадно-статистически потребители. Малцината, които не се вържат в един момент, стават кой Бил Гейтс, кой Илън Мъск, кой Марк Цукерберг и т.н., да ме извинят пропуснатите.
                                ВРЕМЕ си дай, Жорко. Пътувай, гледай, питай, интересувай се и т.н. СВЕТЪТ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ И ПО-ИНТЕРЕСЕН, отколкото повечето "инвеститори на борсата" ИЗОБЩО СИ ДАВАТ СМЕТКА.
                                И МНОГО ПОВЕЧЕ НЕЩА "МОЖЕ", отколкото вярват средностатистическите. ВЪОБРАЖЕНИЕТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КАПИТАЛ НО, С ГОДИНИТЕ, КОЛКОТО ПО-МАЛКО СЕ УПРАВЖНЯВА, ВМЕСТО ДА СЕ ПОДХРАНВА, ЗАКЪРНЯВА.
                                А после, сам ще решиш.

аз съм решил вече какво искам,изяснил съм си защо това,а не друго,след това накъде ? ами само нагоре
                                пътуване хич не ми липсва,ходя по евенти на ELSА

Коментар

Working...
                                X