IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможен ли е тотален икономически крах на Германия през 2017г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Германия има оръжейна технология която може да реши проблема с охраната на границите без участие на никакъв човешки фактор. Обаче имам усещането че за тези импулсни лазери ще искат милиарди и то много милиарди. Не казвам че те затова предизвикаха проблема с нахлуването на "гостите" но може да се подразбира.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • http://www.investor.bg/drugi/338/a/g...strana-229019/

      Коментар


      • Със същия успех можеш да публикуваш и хамерикоския дълг. Печатат пари и това е. Ако не сме вързани за еврото и ние може да правим същото

        Коментар


        • http://www.staatsschuldenuhr.de/ Прегледай това.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Чифликов Разгледай мнение
            Откъде си купувате тревата всички? Ще, ще, ще... Какви сте ми ясновидци само!
            Hahaha, абсолютно вярно. Като чете човек, направо му се иска да се качи на хотел рига в русе и да скочи от там, добре де има и други високи сгради. Но тези апокалиптични сценарии поне за 2017 са изключени, независимо че автора на темата е заложил >10000 на фалит или на сериозни трудности. Все пак както казва дори да си познал посоката времевият фактор ще ти играе курвачка и ще си капут. Кризите са заложени в самата система, това го е казал маркс. Но за съжаление на нас не ни е дадено да знаем кога ще стартира следващата криза. Ако погледнем малко в миналото кога започна кризата в сащ- 2007, кога дойде в бг- 2008/9. Ето и причините http://ec.europa.eu/internal_market/...nfocus5_bg.pdf . Как беше преодоляна- изсипаха се тонове пари. Колко продължи- 2 години. Време за въстановяване- около 5 години. Имаше едни цикли, мисля че бяха 7 годишни. Е да минали са 7 години, трябва да очакваме нова криза, но според мен няма да е 2017. Както казва бертрам- ако всички са зле няма как ти да си добре.
            Ще видим

            Коментар


            • Първоначално изпратено от roli5 Разгледай мнение
              Ха-ха-ха!Мислете поне малко преди да пишете глупости!Германия ще фалира 2017......Ще ви се смеят хората..
              Може би няма да е 2017 но до 2021 гаранция Франция.Запада в тоя му вид е пътник.То и никой не вярваше че СССР ще се разпадне без пушка да пукне ама се разпадна даже и КПСС забраниха

              Коментар


              • Ха-ха-ха!Мислете поне малко преди да пишете глупости!Германия ще фалира 2017......Ще ви се смеят хората..
                Не съм расист,но не съм и далтонист!

                Коментар


                • Абсолютно е възможен! Едно е ясно обаче - Германия ще е от последните паднали икономики, защото германците са си пословично стиснати, рационални и икономични...не са те камъчето, което ще обърне каруцата.

                  НО ако падне Европа, Азия , САЩ .. Германия няма как да е остров на стабилност при положение, че е изключително експортна икономика и без клиенти всеки магазин и производител би загазил.

                  Германците са спестовни хора и имат култура да трупат резерви. За съжаление като изключим Имот и деца (имотите не са им слабост) трупат в застраховки и депозити, което в даден момент ще се окаже колосален проблем. Не е случаен факта, че финансовта мафия (с глава ЦБ) се опитва открай време да ограничи кешовите транзакции до минимум. В един хубав ден, когато гръм удари и германците се усетят, че Алианц, Дойче, Комерца и тн финансови колоси са с глинени крака... ще има драма като по времето на ваймарската република.

                  дано не дойдат тези дни, но глобалните тенденции са точно натам..
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                  Коментар


                  • Ти не разбра ли че търсене на имоти няма как да има докато има яки данъци за нещо което може да стои и да се руши те ти искат пари. Освен това пак няма никакво строителство а само презастроителство.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Откъде си купувате тревата всички? Ще, ще, ще... Какви сте ми ясновидци само!

                      Коментар


                      • Няма да успеят защото ще стане много рязко и много скоро. От това не може да се спечели - всички ще загубят. Тези които имат много ще загубят много, тези които имат малко ще загубят малко..мнозина ще загубят живота си. Предстои голямо бедствие - икономическо, политическо и хуманитано.Тези които причиниха икономическата депресия така и не пожелаха да обезщетят хората за причинената вреда, те си живеят в някакъв техен измислен Свят. Ще загубят всички откраднати пари до последната стотинка, активите които имат също няма да имат стойност в изостаналото общество което ще подмени социалното - социалистическото общество.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                          Германия няма да фалира нито да претърпи сериозни проблеми от икон. естество в близките 2 години. Независимо че догодина ще има избори, политическата несигурност няма да даде отражение на икономиката. Основанието за това е функциониращата съдебна система.
                          КАзваш че германия ще претърпи трудности, ако имаш предвид изборите- да съгласен съм че има елемент на несигурност, но икономиката няма да има затруднения
                          Валентине животът ме е научил да не приемам желаното от мен за реалност.Не се заяждам но много скоро ще събирате багажа за България.
                          Last edited by national power; 25.11.2016, 12:46. Причина: правописна грешка

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
                            "Къс ДАКС, това е залога и злато."

                            Не казвам, че точно така ще стане, но къс DAX може да те занули за отрицателно време. Когато кризата удри еврото ще се обезцени, цените на активите (вкл. акции) ще се вдигнат, което е нормално за периоди на инфлация, и DAXa ще се вдигне (като пари) макар и реално да пада. Не съм сигурен, че се изразих съвсем точно за което съжалявам.
                            Това е така само при относително нормална ситуация. Ако СП падне с 30-50% никакви сривове на еврото няма да спасят ДАКС, просто печалбите ще са сринати, а по-задлъжнелите ще загинат или ще бъдат одържавени.

                            Коментар


                            • "Къс ДАКС, това е залога и злато."

                              Не казвам, че точно така ще стане, но къс DAX може да те занули за отрицателно време. Когато кризата удри еврото ще се обезцени, цените на активите (вкл. акции) ще се вдигнат, което е нормално за периоди на инфлация, и DAXa ще се вдигне (като пари) макар и реално да пада. Не съм сигурен, че се изразих съвсем точно за което съжалявам.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Чифликов Разгледай мнение
                                Делчо,

                                Казваш, че си бизнесмен и инвеститор. Писа че си заложил повече от 10К евро за цитирам: "тотален икономически крах на Германия през 2017-та"
                                Ти наблегна на това, че не си казвал, че Германия ще фалира.

                                Бих искал да те попитам, какъв е този нов финансов инструмент с който залагаш толкова пари и как ще бъде отчетено какви са критериите за тотален икономически крах? В къща за залагания ли си се обзаложил? Не вярвам да шортиш, защото шортенето се базира на това дали Германия ще фалира или не. Или просто си се хванал на бас с някого. Та какви са критериите за "тотален икономически крах" без това да означава и реално държавен фалит. На мене доколкото ми е известно, икономическият крах води логично и към ниски приходи в бюджета, оттам необслужване на държавните заеми и последващ фалит. Би ли дал малко светлина по горните въпроси?


                                Не може да се играе срещу бондовете, защото там ситуацията е много непредвидима! Има примери, когато икономическият упадък, не е реципрочен на срива при бондовете! Може и да има волатилност за дни от 30%, което да те фалира, дори и да си познал генерално.
                                От друга страна зависи от матуритета, на голямата част от задълженията, при настъпване на криза.
                                Ако ситуацията ескалира и еврото рухне, дори и при порутена немска икономика, марката ще привлича, повече от лирата в Италия, въпреки, че икономиката и на двете места ще е трагична. Това ще се отрази при пазара на ДЦК и временно може да има ситуация, дори на поевтиняване на дълга.
                                Разбира се една криза, може да почне и от дълговия пазар, който просто да катализира натрупаните проблеми, но ние няма как да знаем. Това е видно и известно само на финансовия елит. Няма смисъл да стреляме в неизвестното. Друг сценарий е блокиране на пазра за дълг, при екстремни обстоятелства. Не се знае как ще отвори. Това касае и фондовия като възможност, но поне там, нещата са по-предвидими, като развитие.


                                Къс ДАКС, това е залога и злато. ДАКСА, все още не съм го скъсил, но съм готов да го направя, когато преценя.
                                Въпросът е да може да се прецени генералната посока на развитие на нещата, а не времевите флуктации. Така например, глупака купил злато беше въудошевен, когато то гонеше 1400, а днес е на път да повярва, че е направил грешка и да разпродаде, понасяйки загубите. Никой не може да каже, как този актив ще се представя в близко време.
                                Купилите физическо злато, дефакто държат долари, които поскъпват и ще поскъпват още. Тези, които имат електронно такова, но през сметка в долари, минимализират загубите. И двете групи губят по-малко от останалите, които залагат на същия актив, но през сметка в евро. Така, че нещата са комплексни!

                                Когато казвам СЪИЗМЕРИМОСТ на обектите, то през 2008г., когато мутрите строители бяха в пика си. Имаше хора, които строяха по 2-3 блока 1-2 хотела и прочие. С коли за по 300 бона...
                                Хората гледат и се фокусират върху ЛУСТРОТО, не случайно 98% губят парите си на пазарите. Зад същите тези "бизнесмени" е стоял ОБЕКТА, на огромната задлъжнялост, крехкият и необезпечен пазар, високата податливост на външни фактори. Разбира се пукането на балона, привидно се дължеше на външен фактор, но това е ситуация, която се проиграва във всяка една сфера на живота по идинтичен начин. Познавам такива хора, които от милионери само след месец, нямаха пари за цигари!

                                За мен текущата тема е изчерпана! Аз нямам какво повече да кажа!
                                Естествено е маста да не припознава тезата! За съжаление използваните аргументи са "НЯМА КАК ДА СТАНЕ", "ГЕРМАНИЯ Е МОГЪЩА, ТИ ДА ВИДИШ", "ЗАТЪНЕ ЛИ ГЕРМАНИЯ, ЗАТЪВА И СВЕТА", "ТОВА НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТО", "САЩ И ГЕРМАНИЯ СА ДРУГАРЧЕТА=ВНЛ "...

                                Това ми е последния коментар в темата!
                                Last edited by DELCHO SMOKA; 25.11.2016, 10:44.

                                Коментар

                                Working...
                                X