Германия има оръжейна технология която може да реши проблема с охраната на границите без участие на никакъв човешки фактор. Обаче имам усещането че за тези импулсни лазери ще искат милиарди и то много милиарди. Не казвам че те затова предизвикаха проблема с нахлуването на "гостите" но може да се подразбира.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Възможен ли е тотален икономически крах на Германия през 2017г.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чифликов Разгледай мнениеОткъде си купувате тревата всички? Ще, ще, ще... Какви сте ми ясновидци само!
Ще видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от roli5 Разгледай мнениеХа-ха-ха!Мислете поне малко преди да пишете глупости!Германия ще фалира 2017......Ще ви се смеят хората..
- 1 like
Коментар
-
Абсолютно е възможен! Едно е ясно обаче - Германия ще е от последните паднали икономики, защото германците са си пословично стиснати, рационални и икономични...не са те камъчето, което ще обърне каруцата.
НО ако падне Европа, Азия , САЩ .. Германия няма как да е остров на стабилност при положение, че е изключително експортна икономика и без клиенти всеки магазин и производител би загазил.
Германците са спестовни хора и имат култура да трупат резерви. За съжаление като изключим Имот и деца (имотите не са им слабост) трупат в застраховки и депозити, което в даден момент ще се окаже колосален проблем. Не е случаен факта, че финансовта мафия (с глава ЦБ) се опитва открай време да ограничи кешовите транзакции до минимум. В един хубав ден, когато гръм удари и германците се усетят, че Алианц, Дойче, Комерца и тн финансови колоси са с глинени крака... ще има драма като по времето на ваймарската република.
дано не дойдат тези дни, но глобалните тенденции са точно натам..това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма да успеят защото ще стане много рязко и много скоро. От това не може да се спечели - всички ще загубят. Тези които имат много ще загубят много, тези които имат малко ще загубят малко..мнозина ще загубят живота си. Предстои голямо бедствие - икономическо, политическо и хуманитано.Тези които причиниха икономическата депресия така и не пожелаха да обезщетят хората за причинената вреда, те си живеят в някакъв техен измислен Свят. Ще загубят всички откраднати пари до последната стотинка, активите които имат също няма да имат стойност в изостаналото общество което ще подмени социалното - социалистическото общество.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеГермания няма да фалира нито да претърпи сериозни проблеми от икон. естество в близките 2 години. Независимо че догодина ще има избори, политическата несигурност няма да даде отражение на икономиката. Основанието за това е функциониращата съдебна система.
КАзваш че германия ще претърпи трудности, ако имаш предвид изборите- да съгласен съм че има елемент на несигурност, но икономиката няма да има затруднения
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение"Къс ДАКС, това е залога и злато."
Не казвам, че точно така ще стане, но къс DAX може да те занули за отрицателно време. Когато кризата удри еврото ще се обезцени, цените на активите (вкл. акции) ще се вдигнат, което е нормално за периоди на инфлация, и DAXa ще се вдигне (като пари) макар и реално да пада. Не съм сигурен, че се изразих съвсем точно за което съжалявам.
Коментар
-
"Къс ДАКС, това е залога и злато."
Не казвам, че точно така ще стане, но къс DAX може да те занули за отрицателно време. Когато кризата удри еврото ще се обезцени, цените на активите (вкл. акции) ще се вдигнат, което е нормално за периоди на инфлация, и DAXa ще се вдигне (като пари) макар и реално да пада. Не съм сигурен, че се изразих съвсем точно за което съжалявам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чифликов Разгледай мнениеДелчо,
Казваш, че си бизнесмен и инвеститор. Писа че си заложил повече от 10К евро за цитирам: "тотален икономически крах на Германия през 2017-та"
Ти наблегна на това, че не си казвал, че Германия ще фалира.
Бих искал да те попитам, какъв е този нов финансов инструмент с който залагаш толкова пари и как ще бъде отчетено какви са критериите за тотален икономически крах? В къща за залагания ли си се обзаложил? Не вярвам да шортиш, защото шортенето се базира на това дали Германия ще фалира или не. Или просто си се хванал на бас с някого. Та какви са критериите за "тотален икономически крах" без това да означава и реално държавен фалит. На мене доколкото ми е известно, икономическият крах води логично и към ниски приходи в бюджета, оттам необслужване на държавните заеми и последващ фалит. Би ли дал малко светлина по горните въпроси?
От друга страна зависи от матуритета, на голямата част от задълженията, при настъпване на криза.
Ако ситуацията ескалира и еврото рухне, дори и при порутена немска икономика, марката ще привлича, повече от лирата в Италия, въпреки, че икономиката и на двете места ще е трагична. Това ще се отрази при пазара на ДЦК и временно може да има ситуация, дори на поевтиняване на дълга.
Разбира се една криза, може да почне и от дълговия пазар, който просто да катализира натрупаните проблеми, но ние няма как да знаем. Това е видно и известно само на финансовия елит. Няма смисъл да стреляме в неизвестното. Друг сценарий е блокиране на пазра за дълг, при екстремни обстоятелства. Не се знае как ще отвори. Това касае и фондовия като възможност, но поне там, нещата са по-предвидими, като развитие.
Къс ДАКС, това е залога и злато. ДАКСА, все още не съм го скъсил, но съм готов да го направя, когато преценя.
Въпросът е да може да се прецени генералната посока на развитие на нещата, а не времевите флуктации. Така например, глупака купил злато беше въудошевен, когато то гонеше 1400, а днес е на път да повярва, че е направил грешка и да разпродаде, понасяйки загубите. Никой не може да каже, как този актив ще се представя в близко време.
Купилите физическо злато, дефакто държат долари, които поскъпват и ще поскъпват още. Тези, които имат електронно такова, но през сметка в долари, минимализират загубите. И двете групи губят по-малко от останалите, които залагат на същия актив, но през сметка в евро. Така, че нещата са комплексни!
Когато казвам СЪИЗМЕРИМОСТ на обектите, то през 2008г., когато мутрите строители бяха в пика си. Имаше хора, които строяха по 2-3 блока 1-2 хотела и прочие. С коли за по 300 бона...
Хората гледат и се фокусират върху ЛУСТРОТО, не случайно 98% губят парите си на пазарите. Зад същите тези "бизнесмени" е стоял ОБЕКТА, на огромната задлъжнялост, крехкият и необезпечен пазар, високата податливост на външни фактори. Разбира се пукането на балона, привидно се дължеше на външен фактор, но това е ситуация, която се проиграва във всяка една сфера на живота по идинтичен начин. Познавам такива хора, които от милионери само след месец, нямаха пари за цигари!
За мен текущата тема е изчерпана! Аз нямам какво повече да кажа!
Естествено е маста да не припознава тезата! За съжаление използваните аргументи са "НЯМА КАК ДА СТАНЕ", "ГЕРМАНИЯ Е МОГЪЩА, ТИ ДА ВИДИШ", "ЗАТЪНЕ ЛИ ГЕРМАНИЯ, ЗАТЪВА И СВЕТА", "ТОВА НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТО", "САЩ И ГЕРМАНИЯ СА ДРУГАРЧЕТА=ВНЛ "...
Това ми е последния коментар в темата!
Last edited by DELCHO SMOKA; 25.11.2016, 11:44.
Коментар
Коментар