IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможен ли е тотален икономически крах на Германия през 2017г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Германия няма да фалира нито да претърпи сериозни проблеми от икон. естество в близките 2 години. Независимо че догодина ще има избори, политическата несигурност няма да даде отражение на икономиката. Основанието за това е функциониращата съдебна система.
    КАзваш че германия ще претърпи трудности, ако имаш предвид изборите- да съгласен съм че има елемент на несигурност, но икономиката няма да има затруднения
    Last edited by v_tin; 25.11.2016, 09:44.

Коментар

• Делчо,

Казваш, че си бизнесмен и инвеститор. Писа че си заложил повече от 10К евро за цитирам: "тотален икономически крах на Германия през 2017-та"
      Ти наблегна на това, че не си казвал, че Германия ще фалира.

Бих искал да те попитам, какъв е този нов финансов инструмент с който залагаш толкова пари и как ще бъде отчетено какви са критериите за тотален икономически крах? В къща за залагания ли си се обзаложил? Не вярвам да шортиш, защото шортенето се базира на това дали Германия ще фалира или не. Или просто си се хванал на бас с някого. Та какви са критериите за "тотален икономически крах" без това да означава и реално държавен фалит. На мене доколкото ми е известно, икономическият крах води логично и към ниски приходи в бюджета, оттам необслужване на държавните заеми и последващ фалит. Би ли дал малко светлина по горните въпроси?

Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Преструктурирането на икономиката е дълъг и труден процес! Той крие подводни камъни и създава дисбаланси, в преди това регулираната система.
      Говорим за 10-15 години при големите икономики!
      Иначе за Германия и реакторите, то тя си има програма за отказване от атомната, енергия и си я следва. Това няма отношение към дискусията. В дългосрочен план, едно влошаване на ситуация ще намали нейната конкурентносбособност, защото ВЕИ са скъпи, като източник на енергия.
      Това обаче са дребни детайли! Те не са съществени.

Относно прословутото германско качество, то нещата доста се променят с времето, но да не го разискваме. Това е субективизъм, а субективизма е блато!

Много хора допускат една съществена грешка. Те нямат съизмеримост на ОБЕКТИТЕ! Какво искам да кажа? Например те отиват някъде, виждат, че е готино. Виждат предприятията и готините в иконмически план неща и си казват! Тия не случайно са толкова напред! Заслужено! Заслужено!
      Съизмеримостта на обектите обаче предполага, ние да имаме ясната представа, дали обект А, кореспондира с обект Б! Германия е силна има и могъща индустрия! Въпросът е дали нейната икономическа мощ, кореспондира със текущата и сила в отношение на пазарен дял, разпределение на БВП, устойчивост на системата и прочие...
      Много често хората се заблуждават, защото виждайки огромността на обект А, те отхвърлят възможността обект Б да бъде по-голям и по съществен!
      А това е грешка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
        В момента пиша от телефона и ще бъда кратък. За свръхпотенциала мога да кажа, че наскоро един познат от форума ми сподели как Германия е затворила 2 ядрени реактора, а в Китай се опитват да балансират икономиката към вътрешно потребление. Това не дава ли ясен знак за промяна на това?

поздрави
        Преструктурирането на икономиката е дълъг и труден процес! Той крие подводни камъни и създава дисбаланси, в преди това регулираната система.
        Говорим за 10-15 години при големите икономики!
        Иначе за Германия и реакторите, то тя си има програма за отказване от атомната, енергия и си я следва. Това няма отношение към дискусията. В дългосрочен план, едно влошаване на ситуация ще намали нейната конкурентносбособност, защото ВЕИ са скъпи, като източник на енергия.
        Това обаче са дребни детайли! Те не са съществени.

Относно прословутото германско качество, то нещата доста се променят с времето, но да не го разискваме. Това е субективизъм, а субективизма е блато!

Много хора допускат една съществена грешка. Те нямат съизмеримост на ОБЕКТИТЕ! Какво искам да кажа? Например те отиват някъде, виждат, че е готино. Виждат предприятията и готините в иконмически план неща и си казват! Тия не случайно са толкова напред! Заслужено! Заслужено!
        Съизмеримостта на обектите обаче предполага, ние да имаме ясната представа, дали обект А, кореспондира с обект Б! Германия е силна има и могъща индустрия! Въпросът е дали нейната икономическа мощ, кореспондира със текущата и сила в отношение на пазарен дял, разпределение на БВП, устойчивост на системата и прочие...
        Много често хората се заблуждават, защото виждайки огромността на обект А, те отхвърлят възможността обект Б да бъде по-голям и по съществен!
        А това е грешка!

Коментар

• Две ядрени централи май по скоро. Отделно Джанет Йелън почна да говори как може би икономиката е хубаво да се остави да поработи малко хот. Германците като цяло са изключителна нация и неслучайно са станали нарицателно за качество. Каквото правят го.правят.добре... склонен съм да отнеса това и към икономическите им програми и преценки, но.определено е интересно да се дискутира
          Keep going ...

Коментар

• В момента пиша от телефона и ще бъда кратък. За свръхпотенциала мога да кажа, че наскоро един познат от форума ми сподели как Германия е затворила 2 ядрени реактора, а в Китай се опитват да балансират икономиката към вътрешно потребление. Това не дава ли ясен знак за промяна на това?

поздрави
            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Когато икономическите субекти задлъжнеят прекалено растежът се ограничава, спира и тръгва в обратна посока. Аналог на това е Голямата Депресия. Тогава светът излиза от нея благодарение на войната. Иска ми се да вярвам, че сега е по-различно и хората по високите етажи ще го направят по-интелигентно, а именно да намалят дълговото бреме с ниска номинална инфлация и по-висока реална, която да изчисти част от дълга до по-нормални нива. Актуелен пример е Япония. Сложиха таван на номиналните лихви и реално монетаризират дълга си. Интересното е, че там дългът е предимно в местни играчи и могат да се разберат Другите световни лидери предполагам, че ще седнат на масата и ще се разберат.

Що се отнася за ДАКС, една от възможностите е да скочи изключително много и да се надуе инфлация през активите, с които да бъде изплатен част от дълга? Затова си мисля, че трябва да внимаваш.

Поздрави
              Браво! Мислещо момче си!
              Бях се зарекъл да не пиша повече в темата, но ти ме предизвика, защото се опитваш да разсъждаваш, в правилната според мен посока, а и си добронамерен, а не поредния селски хайтър. Уважавам това!

Винаги съм казвал, че високата инфлация е път към решаване на дълговото бреме, като то се пренася от държавата, върху обществото. Разбира се тази висока инфлация трябва да бъде умерена, а не много висока или хипер, защото това е сигурен път към деструкция! Разбира се, че при един подобен сценарий, дори и сегашните индекси могат да се утроят за няколко години и то с лекота! За мен разсъждаваш правилно! Само, че това, което реално ще се случи е комплекс от много променливи! Те са икономически, политически и чисто случайни! Днес пуснах една тема, за председателсвото на ЕС на България през 2018г., мисля че тя кореспондира с текущата дискусия! Прочети!
              Това, което си писал за 1929г. и високата задлъжнялост, искам да го допълня с нещо много съществено! Както тогава, така и сега, много от водещите икономики имат впрегнат СВРЪХ потенциял за производство, особено САЩ тогава. Това важи в пълна степен за Германия днес. Огромният натоварен производствен потенциал, в комбинация със свиващи се и задлъжнели потребители, е гаранция за много неприятни последствия.
              Много хора може би мислят, че съм избрал примера с 1929г. само, за да е по-драматично, заради големия срив и прочие. Но това не е така! Избрал съм примера заради близостта на обстоятелствата. За мен фактора задлъжнялост е дори по-маловажен от фактора свръх натоварен индустриялен потенциал, когато той резонира с текущата конюнктура в Европа и света!

Единствено комбинацията от много фактори, не само икономически, може да ни даде сравнително правдива картина за бъдещето, ако ние се опитваме да правим анализ и да го предугодим! Икономическото визионерство е преди всичко визионерство за живота и неговите проявления! Стопанската активност е огледало на всичко това, което се случва в рамките на битието! Коректната визия за битие ще ни даде и коректна визия за стопанска реалност!

Поздрави,
              Last edited by DELCHO SMOKA; 24.11.2016, 22:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Проблема е че 8 години нищо не напечатаха, всичките пари минават само през компютрите на банките. Според мен в момента банките са по изцедени отколкото през 2008 - ма и пак печалбите им са много големи. Всичките пари са в Азия, там пируват буквално.
                Това с банките беше първата фаза за да предотвратят тотален крах. Сега идва втората част с фискалните стимули и големите харчове.
                Keep going ...

Коментар

• 100% съгласен.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Аз съм инвеститор и бизнесмен за собствена сметка, а не журналист!
                    В предишния си живот, може би съм бил учител, защото в мен има заложен стремеш към многословие и обстоятелствени обяснения. За това и постовете са ми обстоятелствени и дълги!

За съжаление констатирам за пореден път, че писането в подобен форум е безмислено. Нивото е много ниско, и на практика, не може да стане качествена дискусия!

Нещата, които си писал за Германия, са общи приказки за маса!
                    Нещата, които си писал за инфлацията и парите по карта, не кореспондират нито с икономическата теория, нито с реалността.
                    Има обективни причини, високата инфлация да бъде разрушителна за икономическата ситема! Те се дължат на факта, че високата инфлация, подкопава доверието и взаимовръзките в търговската ситема до пълното и рухване. Ако аз съм търговец и продам днес, нещо, което съм купил за 8 и го продавам за 10, с 2 лева печалба за мен. Няма как да съм сигурен, че моя дистрибутор, няма да ми поиска за същото нещо 15 лева, само след дни, което обезмисля цялата ми търговска операция и труд, като същевременно ме набутва и с пари. Да, сигурно е възможно да се пускат някакви пари по картите, но в условията на много висока и хиперинфлация, икономическите взаимовръзки ще бъдат тотално разрушени.

За мен тази тема е приключена. Това ми е псоледния коментар тук!
                    Времето ще покаже!
                    Когато икономическите субекти задлъжнеят прекалено растежът се ограничава, спира и тръгва в обратна посока. Аналог на това е Голямата Депресия. Тогава светът излиза от нея благодарение на войната. Иска ми се да вярвам, че сега е по-различно и хората по високите етажи ще го направят по-интелигентно, а именно да намалят дълговото бреме с ниска номинална инфлация и по-висока реална, която да изчисти част от дълга до по-нормални нива. Актуелен пример е Япония. Сложиха таван на номиналните лихви и реално монетаризират дълга си. Интересното е, че там дългът е предимно в местни играчи и могат да се разберат Другите световни лидери предполагам, че ще седнат на масата и ще се разберат.

Що се отнася за ДАКС, една от възможностите е да скочи изключително много и да се надуе инфлация през активите, с които да бъде изплатен част от дълга? Затова си мисля, че трябва да внимаваш.

Поздрави
                    Keep going ...

Коментар

• Проблема е че 8 години нищо не напечатаха, всичките пари минават само през компютрите на банките. Според мен в момента банките са по изцедени отколкото през 2008 - ма и пак печалбите им са много големи. Всичките пари са в Азия, там пируват буквално.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Всичко зависи от цената на петрола , 70 долара цена устройва напълно технологичното обновление което може да стартира при такава цена. Някой трябва да плати за тези нови технологии.
                        С това бясно печатане на пари и 300 е малко.

Коментар

• Всичко зависи от цената на петрола , 70 долара цена устройва напълно технологичното обновление което може да стартира при такава цена. Някой трябва да плати за тези нови технологии.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Не знам за икономически крах и то 2017, надали, ама каквото я чака бабата и нейните културмаркс-либераст валюс ( заучени от франкфуртската школа) идната година.....да не си на нейно място.
                            Големия нов брат вече я нарече малоумна, путин винаги е виновен, ама печели изборите по цял свят, скоро и Франция, без особено значение дали ще е филон или пенката...
                            https://www.bloomberg.com/view/artic...rench-election
                            Австрия е ясна, същото се мъти и Италия , холандия и т.н.
                            Заформя се 2017 като годината на всички срещу Германия, ясно е като през ВСВ как ще завърши.

Та на Делчо шорта мисля има доста добри изгледи да му излезе, дори и да не е баш 2017..,,.

ПС А ЕС според мен в края на краищата ще оцелее, но ще е доста по различен и по свестен.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Може би трябваше да погледна къде освен тук е публикувана статията ти. Но това ще го направя по късно с цел да разбера дали не си поредния журналист-ветропоказател- каквото му поръчат това пише. Това беше лирическо отклонение
                              Сега по темата- няма смисъл да се правят аналогии с сащ 29г- достатъчно е да се погледне гърция и колко време продължава срива там. Не съм ги следил много, но по мои сметки поне 3-4 години- започнаха да намалят заплатите, да уволняват чиновниците, да намалят пенсиите ЕДВА когато ножа опря до кокала. В гърция има много немски фирми, нали. Какво стана с гърците- шойбле ги разтакава/ размотава няколко месеца докато им свършат парите, тогава направи пострижка на старата оферта, ъпдейтна я с по лоша. Но никой в германия не усети трусовете. В момента немците си напазаруваха гърция. Същото ще стане и при дадени трудности с други държави- при всичките си приказки за честност немците не са толкова морални, при първи сигнал за трудности при покупка на немски стоки ще стимулират политиците на дадената държава да продължат покупките на немски стоки. И пак казвам това ще продължи с години и едва тогава ще се засегне германия.
                              За младежите и гастарбайтерите няма да коментирам, то си няма и смисъл
                              За порцията дълг на сащ- ами това е шоу за пред света и не върви на човек написал статията да вярва на такива шоута. Те могат да си увеличат дълга и 100 пъти по колкото е сега- тяхна си е валутата, сами си я печатат, ще отсекат няколко дървета повече и това е.
                              Относно картите- ами не знам защо смяташ че това не са пари и виждаш ли ще се блокира системата. Картата е едно улеснение, връзка с твоята сметка. Като искаш- получаваш си заплатата, след половин час я теглиш цялата и си спокоен че никой няма да ти я открадне. Дали ще имаш карта или не - това си е твоя работа и това няма да блокира системата

Не видях никъде да е публикувана статията, поне не под това име. Ако си си играл да пишеш всичко дори с твоите мъгляви обосновки от 29г си супер дупер пич. Аз ако бях щях да напиша германия ще фалира 2017г
                              Аз съм инвеститор и бизнесмен за собствена сметка, а не журналист!
                              В предишния си живот, може би съм бил учител, защото в мен има заложен стремеш към многословие и обстоятелствени обяснения. За това и постовете са ми обстоятелствени и дълги!

За съжаление констатирам за пореден път, че писането в подобен форум е безмислено. Нивото е много ниско, и на практика, не може да стане качествена дискусия!

Нещата, които си писал за Германия, са общи приказки за маса!
                              Нещата, които си писал за инфлацията и парите по карта, не кореспондират нито с икономическата теория, нито с реалността.
                              Има обективни причини, високата инфлация да бъде разрушителна за икономическата ситема! Те се дължат на факта, че високата инфлация, подкопава доверието и взаимовръзките в търговската ситема до пълното и рухване. Ако аз съм търговец и продам днес, нещо, което съм купил за 8 и го продавам за 10, с 2 лева печалба за мен. Няма как да съм сигурен, че моя дистрибутор, няма да ми поиска за същото нещо 15 лева, само след дни, което обезмисля цялата ми търговска операция и труд, като същевременно ме набутва и с пари. Да, сигурно е възможно да се пускат някакви пари по картите, но в условията на много висока и хиперинфлация, икономическите взаимовръзки ще бъдат тотално разрушени.

За мен тази тема е приключена. Това ми е псоледния коментар тук!
                              Времето ще покаже!
                              Last edited by DELCHO SMOKA; 24.11.2016, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

На първо място, аз не съм казал, че другите държави няма да преживеят подобни трудности! Казвам, че едно от местата, където срива ще е най-голям, ще бъде Германия.
                                На второ място, ти ми говориш, че нещата щяли да се случват с месеци и години! Това категорично не отговаря на фактологията. Имаме съвсем пресен пример от 2008г. германските предприятия, буквално за седмици, започнаха да хлопват вратите едно след друго. Всичко това при положение, че не беше засегнато самото евро, както и цялостта на ЕС! Американците отложиха реалната криза с нова огромна порция дълг, но плащането на сметката предстои! Дисбалансите в самата Германия, предстои да бъдат платени също!
                                Относно гастербайтерите там, то те са там, докато има възможност, докато средата е добра! Влоши ли се средата, те не могат да останат, защото ще генерират единствено разходи, но не и приходи!
                                Икономика се руши за дни и седмици, но се гради за години! Примера от 29 година, показва, че срива е за седмици, но възстановяването отнема 10 години. Тука сега някой може да каже, но те са нямали ликвидност, сега при нещо подобно ще има ликвидност и няма да се позволи, НО ТОВА Е САМО ХИПОТЕЗА, това не е доказано от практиката ТВЪРДЕНИЕ!

Относно младежите и Германия, то всеки един срив е бърз и от високите стойности. Сривовете и кризите не тръгват от рейнджове. Имаме ясни примери в историята. Младежите са част от обществото, гастарбайтери или не. През 29 година САЩ, са имали много гастарбайтери и много младо в демографско отношение население, но какво от това! Това не е помогнало! Смешното е, че хората си въобразяват, че днес проблемите сякаш, се решават по-лесно, а всъщност в много отношения, цялостната икономическа система е много по-уязвима! През 29 година е нямало никакви електронни пари. Това е огромен пасив към днешна дата! Ако парите по кратите някъде секне, то икономиката се блокира 100 пъти повече от това през 29 година и намалелият кеш в населението тогава. Ако по картите се пуснат измислени нули само за да се отпуши системата, то се отива към германския сценарий, когато един хляб е струвал количка с марки. Икономиката отива на кино! През 29 година хората тогава са имали много повече злато и сребро в себе си, от днес, имали са дори разменна търговия, имали са различни възможности, които днес не са налични, но въпреки това, пълен блокаж. Това разбира се са непотвърдими неща, НО СЪС СИГУРНОСТ НЯМАМЕ ПРАВО ДА ЗАЯВИМ, че днес нещата биха били по-лесни за решение! Ако говорим за Германия!

Предстои да видим!
                                Може би трябваше да погледна къде освен тук е публикувана статията ти. Но това ще го направя по късно с цел да разбера дали не си поредния журналист-ветропоказател- каквото му поръчат това пише. Това беше лирическо отклонение
                                Сега по темата- няма смисъл да се правят аналогии с сащ 29г- достатъчно е да се погледне гърция и колко време продължава срива там. Не съм ги следил много, но по мои сметки поне 3-4 години- започнаха да намалят заплатите, да уволняват чиновниците, да намалят пенсиите ЕДВА когато ножа опря до кокала. В гърция има много немски фирми, нали. Какво стана с гърците- шойбле ги разтакава/ размотава няколко месеца докато им свършат парите, тогава направи пострижка на старата оферта, ъпдейтна я с по лоша. Но никой в германия не усети трусовете. В момента немците си напазаруваха гърция. Същото ще стане и при дадени трудности с други държави- при всичките си приказки за честност немците не са толкова морални, при първи сигнал за трудности при покупка на немски стоки ще стимулират политиците на дадената държава да продължат покупките на немски стоки. И пак казвам това ще продължи с години и едва тогава ще се засегне германия.
                                За младежите и гастарбайтерите няма да коментирам, то си няма и смисъл
                                За порцията дълг на сащ- ами това е шоу за пред света и не върви на човек написал статията да вярва на такива шоута. Те могат да си увеличат дълга и 100 пъти по колкото е сега- тяхна си е валутата, сами си я печатат, ще отсекат няколко дървета повече и това е.
                                Относно картите- ами не знам защо смяташ че това не са пари и виждаш ли ще се блокира системата. Картата е едно улеснение, връзка с твоята сметка. Като искаш- получаваш си заплатата, след половин час я теглиш цялата и си спокоен че никой няма да ти я открадне. Дали ще имаш карта или не - това си е твоя работа и това няма да блокира системата

Не видях никъде да е публикувана статията, поне не под това име. Ако си си играл да пишеш всичко дори с твоите мъгляви обосновки от 29г си супер дупер пич. Аз ако бях щях да напиша германия ще фалира 2017г
                                Last edited by v_tin; 24.11.2016, 16:16.

Коментар

Working...
                                X