Алонсо, наистина много съжалявам, че нямах възможност да пиша, както бях и предупредил. Вторник разполагах с твърде малко време, пишех по-бързо и сега като се чета се чудя дори, че съм успял да се изкажа сравнително разбираемо. Обърнах ти внимание за нещо, което за мен не беше ок и мисля се разбрахме за него. За нещата, за които съм напълно съгласен, обикновено не повдигам въпрос. Не знам дали разбираш това и как си възприел факта, че някои писани от теб неща не ги коментирах изобщо. Затова реших да ги поясня набързо, макар да му мина времето на този разговор. В този смисъл напълно те подкрепям, че инвестирането е нещо добро. Това да бъдеш по-добър от конкурентите си в един законен бизнес е нещо добро. Че трябва да се оптимизира всяка дейност и да не се спира прогреса – разбира се. Ако един човек е измислил автомобила, необходимо е да приложи идеята си, а не да се спира, страдайки за кочияшите, превозващи хора и товари, които биха останали без работа. Тук няма какво да се дискутира и изобщо не съм изненадан, че си бил успешен в бизнеса си, както пишеш. Мислещ и самокритичен си, по начин, по който малцина умеят.
Колкото до мухите и магаретата, по смисъла на моя пример – метафора ... Нито мухите имат идея за това, че променят магаретата за добро, нито магаретата смятат, че се грижат за естествения подбор на мухите . Те си следват своите нужди. Но на практика, докато магаретата и мухите следват своите малки цели, едновременно се случва и някаква друга, грандиозно по-велика цел, която се осъществява чрез магаретата и мухите, но те самите не могат да обхванат дори песъчинка от същата тази цел. Дали тази цел е организирана от Някой или е въпрос на случайна космическа математическа комбинация, както твърдят някои, е тема, засягаща личното верую на човека и тема, в която сега аз не бих искал да навлизам.
Не знам дали имаше нужда от тези няколко думи, мисля, че всичко стана ясно и без тях, но за всеки случай реших да добавя.
Поздрави .
Колкото до мухите и магаретата, по смисъла на моя пример – метафора ... Нито мухите имат идея за това, че променят магаретата за добро, нито магаретата смятат, че се грижат за естествения подбор на мухите . Те си следват своите нужди. Но на практика, докато магаретата и мухите следват своите малки цели, едновременно се случва и някаква друга, грандиозно по-велика цел, която се осъществява чрез магаретата и мухите, но те самите не могат да обхванат дори песъчинка от същата тази цел. Дали тази цел е организирана от Някой или е въпрос на случайна космическа математическа комбинация, както твърдят някои, е тема, засягаща личното верую на човека и тема, в която сега аз не бих искал да навлизам.
Не знам дали имаше нужда от тези няколко думи, мисля, че всичко стана ясно и без тях, но за всеки случай реших да добавя.
Поздрави .
Коментар