IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕРЕСИ /мале, страхЪ! /

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пясъкът,
    1.Е доста плътен, изисква малък специфичен транспортен обем - много по-малък, отколкото на нефта и водата,куб.м./тон
    2.НЕ ХВАЩА мухъл, плесен,
    3.Неограничена трайност,
    4.Лесно се добива и сортира,
    5.Може да се движи по тръби,
    6.+++

и др., немаловажно:
    Количествата му в естествените находища НЕ СА неограничени и може да се очаква повишаване на цената при нарастване на търсенето.

Но, точно сега, няма да внасям. Ей такА, напук.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
      ще внасяш пясък?

Абе на мен не ми стана ясно кой, освен теб де, може на въпрос "ти инвеститор ли си" да пусне отговор в четири страници, много глаголене ще е било ...
      Глаголи се в интервютата. Там въпросите са доста повече от един. На въпроса за инвеститорството, отговорът беше, че предпочитам други класове активи, вместо баналните имоти, земи, цветни метали и книжа. Горното НЕ прави някого "неинвеститор" но, публиката очаква да я облъчват по определен ъгъл та, кой съм аз, да троша хатъра на плащащите заплати тук?
      Марци каза "съжалявам, не мога да публикувам това".
      А пясъкът - чуди се, ако щеш - при определени обстоятелства също е стока и то, не лоша. Добавен като съставка в пеностъклото, примерно /за което научих преди година и половина на едно изложение в НДК, чудесен материал /, хвърля и обем, и с него също може да генерираш печалба. За което, разбира се, може да се смееш на воля, няма лошо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Предположи още няколко пъти и, току-виж, си познала. Към момента, греда.
        ще внасяш пясък?

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Като спомена "пясък", та се сетих: Преди месец четох нейде статийка, според която, в масово застрояващия се свят, скоро пясъкът и чакълът ще станат дефицит /нужни са за бетона/ и, колкото и ... футуристично да изглежда, авторът очакваше "войни за пясък".
        Та, войната е политическо явление, въз основа икономически потребности, интереси, потребности и т.н.: Всички искат да строят, обаче, "пясъкът 2-ра ръка", някак, ми се чини с невисоко качество, дефицит може/ло/ да се очертае и т.н. И, ето идея /както е тръгнало/, по някое време, да започне да се осъществява, примерно, внос на пясък от Сахара. Кораби-бол, сев.Африка не е на милион мили, а на местните туземци, сигурно, ще им допадне хем да поразчистят място за себе си /и, вероятно, отдолу засипана?/ плодородна почва, хем да се понаправи по някой лев печалба и за двете страни. Дали пък няма да е по-евтино, при определени ценови пропорции ?
        Смешно? Възможно.
        Има ли хляб в това? Поне може да се провери, за начало, аналитично. Идейката е подарък.
        Абе на мен не ми стана ясно кой, освен теб де, може на въпрос "ти инвеститор ли си" да пусне отговор в четири страници, много глаголене ще е било ...
        Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
          С риск да се изложа, но без да му отдавам значение , ще проверя дали правилно съм разбрала.
          Темата е за несъстояла се реклама, така турлашки поднесена и крещяща за финансиране, че е ударила директно в гредата ...
          Предполагам, че отново става дума за набиране на 200 к за модифициран бойлер, доставящ топлата вода от АЕЦ-а в Козлодуй. Може и да греша и АЕЦ-а вече да е заменен с някоя африканска пустиня или нещо подобно, но все така очакващо да привлече възможно най-зрелия инвеститорски интерес.
          Предположи още няколко пъти и, току-виж, си познала. Към момента, греда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            .....................

...някои си отделяме от личното време, за да драснем нещо тук, а някой си ми вади модерация и ме реже. Ето, завчера напусна Начефф - супер уважавана от мен личност, която пишеше всеки пост по увлекателен начин, без нападки, без обиди, винаги консенсуален, винаги търсещ, ама на, някакво моди решило и го резнало - това при Андрей нямаше как да се случи ............

Мисля, че повечето тук знаем за какво иде реч. Има един, когото толерират по изключителен начин. Не се интересувам на каква основа става това. Наскоро прочетох негово критично мнение /въпреки, че ми е в игнор-листата - виждам го/, че на Инвесторът му падали приходите от реклама. КОЙ казва това? Човекът, който СЪС СИГУРНОСТ не плаща за ежедневната си САМОреклама тук.

Същият, който се саморекламира И НЕ ПЛАЩА ЗА ТОВА - "критикува", че приходите от реклама били паднали?

Бих го баннал на мига. Затова няма да стана админ.

От друга страна - за шест месеца получих бана си, точно в защита коректната ми теза срещу горният индивид. Щях да губя още много време ТУК и да наливам от пусто в празно... Точно шест месеца ми бяха необходими, за да имам достатъчно време, за да напиша и редактирам поредната си книга. Някой да е видял тук реклама? А е лесно, по български - ДА НЕ СИ ПЛАТЯ... Реша ли да рекламирам тук - ще си платя, за да няма причина ОНЗИ да сочи намалените приходи от реклама... Обикновено се рекламират нещата, които не се продават... Жизнена истина!

Извод 1: Значи - банът на Амстердам може да има И положителни страни.
            Следствие: Търсете положителното във всеки свой проблем...

Ще напреднат продажбите на бестселърчето - и специално ще я почерпя! Все пак да не забравяме, че обещанието не е като завещанието...

Начев! Ерудирана личност! Браво на него! Знания и коректно отношение към опонентите в полемиката, уважение и мъдрост... Може самият той да има различни причини, за да напусне форума. Лични причини. За някои хора личните причини са от решаващо значение, поне в началото на някакви промени...

Извод 2: /ако някой пусне тема тук/ - НОМИНИРАМ Начев като Кандидат №1 за Президент на Р.България, излъчен от форума.

Дали ще има тема с интервюта на форумци - ми е все тая. Хората имат толкова идеи, а печелившите стратегии всеки търси сам, най-вече по пътя на самоусъвършенстването, вън от нета...

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
              С риск да се изложа - хубави работи пишете, ама за какво е темата?
              С риск да се изложа, но без да му отдавам значение , ще проверя дали правилно съм разбрала.
              Темата е за несъстояла се реклама, така турлашки поднесена и крещяща за финансиране, че е ударила директно в гредата ...
              Предполагам, че отново става дума за набиране на 200 к за модифициран бойлер, доставящ топлата вода от АЕЦ-а в Козлодуй. Може и да греша и АЕЦ-а вече да е заменен с някоя африканска пустиня или нещо подобно, но все така очакващо да привлече възможно най-зрелия инвеститорски интерес.
              Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                На измамници интервюта не трябва да се публикуват.
                Майтапиш се, Импа нали го публикуваха - а после го разбридахме като чорап!

Коментар

• С риск да се изложа - хубави работи пишете, ама за какво е темата?

Коментар

• Има резон и в едната, и в другата посока - от една страна не ви разбирам тези от вас с желанието да блеснат - и какво като дадете интервю за Инвестора, ше си начешете крастата ли, ше ви дадат медал от кратуна, жените ще ви връзват повече или ще сте най-великите Дзвезди на "село" Мен лично ме познват и сме си пили пиенето поне 30 човека от активните във форума, при това без да съм ходил на нито една изкуствена сбирка, на ОС или да съм дал великото и необикновено "интервю" - и какво от това? Порасна повече детеродния орган ли, какво? Ми не го разбирам този стремеж да блеснете с нещо и това си (не съм и анонимен и винаги съм се дразнел от анонимността, особено на платените тролчета и в едната, и в другата посока).

От друга страна си прав - направил си си труда, значи е редно да те публикуват, най-малкото те са потърсили теб, а не ти тях - тук те подкрепям напълно. Инвесторът страшно много се срина, откакто Андрей напусна и функцията му се иззе от Бойчо. Няма две мнения по въпроса, че с Андрей се работеше лесно и той уважаваше това, че някои си отделяме от личното време, за да драснем нещо тук, а някой си ми вади модерация и ме реже. Ето, завчера напусна Начефф - супер уважавана от мен личност, която пишеше всеки пост по увлекателен начин, без нападки, без обиди, винаги консенсуален, винаги търсещ, ама на, някакво моди решило и го резнало - това при Андрей нямаше как да се случи Ако продължават в същата насока (например на Бойчо съм му писал 2 пъти за модераторски прозивол, и двата пъти се направи, че не го е прочел -егати измисленият редактор), то и такива като мен ще започнат да напускат, а ако се свържем и с някоя конкурентна медия и отидем там, то и сайтът ще умре, ама кой ли ти мисли...

П.С. Не ти пречи да си пуснеш "интервюто" тук, аз с кеф ще го прочета - предпочитам интервюта на форумци, дето са на пазара от повече от 10 години, вместо предните "звезди", дето с а се появили вчера, а дори не знаят какво стана през 2005-2008 - еххх. Поне тази ти тема още не е заключена, което е малък светъл лъч, маакр да съм убеден, че едва ли ще е за дълго
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                      На измамници интервюта не трябва да се публикуват.
                      ,
                      Attached Files
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Е, аз не мога да се похваля

с нЕкакъв особен интерес към скромната ми личност,
                        ...но вече са ми затривали около десетина мнения а-д-м-и-н-и-т-е
                        (администраторите, демек) с нЕкакви обяснения...

Сега, ако трябва да бъда честен докрай, аз съм новобранец тук...
                        и като такъв, в началото се поддавах на заяжданията на нЕкои писачи,
                        но по едно време се усетих как трябва да се държа културно по време на дискусия

Всъщност, откакто зададох веднъж директно в нЕква дискусия въпрос на съответния а-д-м-и-н
                        (мисля, че се зовеше Amsterdamm това лице, но мога и да греша)
                        защо и поради какви точно причини, аджеба, един мой много вежлив коментар
                        в отговор на откровено заяждане с моята скромна личност от страна на трето лице,
                        бе затрит и не получих никакъв отговор на конкретния си въпрос,
                        горе-долу се успокоиха нещата.

Иначе, не са ме банвали до момента.
                        Last edited by Kildirim_Bei; 21.06.2016, 04:47.

Коментар

• Не мисля, че е "старахЪ"

Ха да видим, кое с какво се яде:
                          Темата е за това, кое от Инвестор се боят да публикуват.
                          Едно от нещата е интервю, в което интервюираният активен форумец, т.е. аз, си признава, че не се вълнува от имоти, земя и търговия с акции а, вместо това, влага в други класове активи като индустриална собственост, патенти, нови продукти.
                          ПРЕДИ да предаде материала, му /ми/ се праща мейл готиният колега, който се занимава с тези интервюта, и го пита "ти инвеститор ли си?". Получава отговора, заедно с ок.4 страници споделено, и в рамките на един ден /разбира се, с подобаващо извинение, уважавам жеста/ отговаря, че не може да публикува материала.
                          Явно, си имаме някакви табута, едно от които, е споделянето на различни възгледи.

Интересно ми е, колцина от вас имат подобни ... изживявания.

Ваш ред е.
                          По-скоро е някакво самозабравяне... Иначе казано: Повярвали са си
                          Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Този импотехния го бях вкарал в игнор-листа си, с плаха надежда, че може и нещо свястно да е рекъл, проверявам - напразно, едно си баба знае...

Коментар

• На измамници интервюта не трябва да се публикуват.
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Pyramid

Благодарности и за Кълдъръм бей /че само турска клавиатура ми липсваше още ;-) / и за Ценето (тя). (Има защо, ценя и двамата.). Не ми е цел да отегчавам отново народа и, затова, ще се повъздържа още ден-два преди да /ако изобщо/ публикувам сам, което писах и което предполагам, някой е забранил на Мариян да пусне. Относно независимостта на форума нямам абсолютно никакви илюзии /след неколкократни БАН-ове за напълно нормални постове и поведение и мощното толериране на определени тролски кланове. Думата ми беше за темите-табу, които още сме разпознали и ясно се очертават. Едната вече е ясна: Излиза, - "Инвеститор, който не харесва акции и имоти, и не влиза в масовия калъп, не е инвеститор".
                                Други, според вас, има ли? Не случайно, им казвам "ереси" - появи ли се такъв, отнякъде нареждат, и почва игнор или тролинг и, не се ли даде сам начинателят - бан-чета...
                                .

благодаря ти за хубавите думи
                                Attached Files

Коментар

Working...
                                X