IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снемане на отпечатаци от НЗОК - недопустимо отнемане на лична свобода или не!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Мдааа!
    ЕС прави архив за пътниците на самолетите заради тероризма
    http://dnes.dir.bg/news/sigurnost-ev...22311924?nt=10

    Коментар


    • Необяснима е търпимостта на премиера към лъжите на Петър Москов

      „Петър Москов практикува левичарски тези и управление и това е видно от всичките му действия – рецентрализира, одържавява, не слуша никого и успя да настрои всички срещу себе си“, категорично заяви Илко Семерджиев, бивш здравен министър, в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти. Той подчерта, че е няма никакво обяснение за лъжите на министър Москов.
      „Абсолютно недопустимо е в публичното пространство да се тиражират неистини и откровени лъжи.
      Това за политик е силно отрицателна характеристика“, допълни той.
      „Най-напред, той заблуждава Министерския съвет – в доклада си пише, че ваксините „Еувакс“ и „Пентаксим“ са за задължителния имунизационен календар, след което се самоопроверга и се опита да каже, че ваксините са за бежанци. И след като прокуратурата разследва случая и се произнесе, че това е незаконен внос и употреба, той реши, че ще блокира поне действието на „Еувакс“. Но факт е, че, първо, това не е дарение, а бартер с Турция“, каза още Семерджиев.
      Попитан защо премиерът продължава да защитава и не отстранява министър Москов, бившият здравен министър отвърна, че реакцията на премиера е необяснима. „С вас, като непримирими противници на лъжата“, обърна се Семерджиев към водещия Сашо Диков – „не говорим празни приказки и се основаваме на документи. Факт е, че на 17 септември м.г. са изнесени 2 млн. БЦЖ ваксини и е факт, че на 2 декември, в писмен отговор, подписан от самия министър, се твърди, че няма никакъв износ за Турция, което е документална лъжа и то в Народното събрание.

      От първата лъжа, в която заблуждава министри, има втора лъжа, при която се заблуждават народни представители. Абсолютно необяснима е търпимостта на министър-председателя към подобно поведение“, подчерта Семерджиев.

      Той бе категоричен, че подобно решение на премиера да се прикриват и толерират лъжите на министър Москов няма обяснение. „Фактите показват, че министър Москов се оплете в много лъжи и не само за ваксините. Това показва, че България вече не е страна, която може да се развива. България е страна, която живее в постоянна лъжа, която се тиражира от медиите и генерира от властта, и това означава, че живеем в страна на илюзиите и измамите“, констатира още Семерджиев. По повод планираното въвеждане на пръстов идентификатор, бившият здравен министър прогнозира, че могат да се правят мащабни измами, както изборни, така и здравни. „Системата вече започва да контролира пациента“, каза той. Семерджиев бе категоричен, че пръстовият отпечатък е предусловие за по-мащабни измами, а не решение за прекратяването им.

      Министър Москов започна с обещанието за въвеждане на електронна здравна карта, но вместо това замени концепцията с пръстов отпечатък. Това е чужда концепция, а той има задачата да я въведе и вероятно ще стои на поста си, докато не изпълни тази мръсна задача“, подчерта Семерджиев.
      „Хвърлянето на тотални обвинения към всички, сатанизирането на цяла една професия – е недопустимо тоталитарно поведение“, допълни той.
      „По-обезпокоителното е, че българските граждани не реагират. Когато някой смее да лъже и това е доказано – той няма място във властта“, заключи Семерджиев.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
        Бития лекар не се мърдосва и не иска подаръци.Кат му натрошат канчето има едно на ум.Омръзна ми тия некадърници да реват за пари.От как съм станал човек все те реват все техните заплати ниски а като им погледнеш имотите и колите друго виждаш.По добре без лекари.
        аман от биячи, като не ти харесват лекарите не ходи на лекар
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

        Коментар


        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Докато бяхме на власт здравеопазването беше най доброто.Откак вие през 1989г взехте властта осрахте всичко
          Те 70% от болестите не ги лекуваха изобщо преди 1989.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
            Е що? Битите доктори по-добре ли ще лекуват. ?
            С това разполагаме, друго няма.
            Бития лекар не се мърдосва и не иска подаръци.Кат му натрошат канчето има едно на ум.Омръзна ми тия некадърници да реват за пари.От как съм станал човек все те реват все техните заплати ниски а като им погледнеш имотите и колите друго виждаш.По добре без лекари.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              Започваме с министъра.Заминава за Карлуково.Всички мърши дето са неграмотни мърдосват се и не искат да работят шут в задника и дим да ги няма.А ония дето искат рушвети в затвора.НЗОК да купи няколко фармацевтични завода и да снабдява хората с лекарства за да бъде ликвидирана фармацевтичната мафия.В днешно време няма болест която да не се лекува с лекарства до живот.Това е мафия убийци.Те и затова ядат бой.Наскоро ми се наложи леля ми да бъде закарана в Бърза помощ.Тя отказа да я лекуват.И нямаше с какво да я закараме до в къщи.С кола не ставаше.Трябваше линейка.А такава няма дори и срещу заплащане.Безсилен си пред тая мафия разбери го.Повечето доктори са за пребиване.Нагли прости и арогантни боклуци.Жалко че нямам власт ще им разкатая мамицата.Със заплати по 1000 лева а карат коли за 100000 то са къщи имоти...
              Това цялото се случва, защото направиха всичко на търговска основа. И куцо и сакато видя, че е далавера да си лекар и започнаха да влизат да учат ВМИ само заради това. Пълно е с такива от по-младичките.
              Но аз мисля, да не обиждаме единиците наистина добри лекари, а такива има измежду по-старите. Младите напуснаха още преди около пет години, останаха предимно скатавките и неможещите.
              Имаме друг проблем - вече и да дойде млад лекар - няма от кого да се учи.
              Да - има добри лекари с частни клиники, работят си и там и си захващат пациенти от държавното, където също работят.
              Повярвай ми - тези от тях, които са добри - няма сила , която да ги върне да работят само на държавно.
              Ако искат пък да разделят тотално медицината на държавна и частна - да измислят някаква организация на нещата. А не да ми бутат глупавите отпечатъци, от които файда няма - гаранция. Само скандали генерират.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                Тия доктори са за бой и то за як бой.
                Е що? Битите доктори по-добре ли ще лекуват. ?
                С това разполагаме, друго няма.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                  Докато бяхме на власт здравеопазването беше най доброто.Откак вие през 1989г взехте властта осрахте всичко
                  Нааали, от кръста нагоре-аспирин, от кръста надолу-аналгин. Конските ви доктори.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                    На зная за там където живееш, но в София и Варна е пълно с обяви за частни линейки.
                    В момента ако нямаш пари и недай си се разболееш (ти или близък) е ужас - трябват ти пари (от 2лв.за потр.такса до 60лв.за 10 дни болничен престой + за лекарства+за допълн.изследвания, които не се заплащат от НЗОК) , често много пари (десетки и стотици хиляди), а понякога и многото пари не могат да помогнат.
                    Лошото е, че цялата система вече е скапана, така че дори и да си свръхбогат при инцидент пак си в мелачката на системата.
                    Най-добре да си здрав, ама все някога всички се разболяваме.
                    Еми не живея нито в София нито във Варна.Идиота доктор като го питах за линейка ми даде на такава в София.Като се обадих и разбрах че линейката е в София ми идеше да го пребия.Спаси го факта че беше 50 кила с мокри дрей и налуцваше.Все пак инвалиди няма как да набия.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                      То щото такива като теб бяха на власт - се стигна до това дередже! Сега жънете каквото сте посяли.
                      Докато бяхме на власт здравеопазването беше най доброто.Откак вие през 1989г взехте властта осрахте всичко

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                        Започваме с министъра.Заминава за Карлуково.Всички мърши дето са неграмотни мърдосват се и не искат да работят шут в задника и дим да ги няма.А ония дето искат рушвети в затвора.НЗОК да купи няколко фармацевтични завода и да снабдява хората с лекарства за да бъде ликвидирана фармацевтичната мафия.В днешно време няма болест която да не се лекува с лекарства до живот.Това е мафия убийци.Те и затова ядат бой.Наскоро ми се наложи леля ми да бъде закарана в Бърза помощ.Тя отказа да я лекуват.И нямаше с какво да я закараме до в къщи.С кола не ставаше.Трябваше линейка.А такава няма дори и срещу заплащане.Безсилен си пред тая мафия разбери го.Повечето доктори са за пребиване.Нагли прости и арогантни боклуци.Жалко че нямам власт ще им разкатая мамицата.Със заплати по 1000 лева а карат коли за 100000 то са къщи имоти...
                        То щото такива като теб бяха на власт - се стигна до това дередже! Сега жънете каквото сте посяли.

                        Коментар


                        • На зная за там където живееш, но в София и Варна е пълно с обяви за частни линейки.
                          В момента ако нямаш пари и недай си се разболееш (ти или близък) е ужас - трябват ти пари (от 2лв.за потр.такса до 60лв.за 10 дни болничен престой + за лекарства+за допълн.изследвания, които не се заплащат от НЗОК) , често много пари (десетки и стотици хиляди), а понякога и многото пари не могат да помогнат.
                          Лошото е, че цялата система вече е скапана, така че дори и да си свръхбогат при инцидент пак си в мелачката на системата.
                          Най-добре да си здрав, ама все някога всички се разболяваме.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                            Всичките ли ще ги подред или да почнем с министъра и шефа на НЗОК?

                            Защо грешките на системата ги вменяваш на редовия лекар с когото контактуваш? Да не би твоето ГП да е измислило направленията, заплащането, реда за записване и реимбурсацията или пък липсата на ваксини и онколекарства или пък то дава разрешение на фармацавтечните фирми и сключва обществените поръчки за лекарства, храна, медицински изделия, апаратура и т.н.? Да не би редовите лекари в болниците да измислиха Клиничните пътеки?
                            Започваме с министъра.Заминава за Карлуково.Всички мърши дето са неграмотни мърдосват се и не искат да работят шут в задника и дим да ги няма.А ония дето искат рушвети в затвора.НЗОК да купи няколко фармацевтични завода и да снабдява хората с лекарства за да бъде ликвидирана фармацевтичната мафия.В днешно време няма болест която да не се лекува с лекарства до живот.Това е мафия убийци.Те и затова ядат бой.Наскоро ми се наложи леля ми да бъде закарана в Бърза помощ.Тя отказа да я лекуват.И нямаше с какво да я закараме до в къщи.С кола не ставаше.Трябваше линейка.А такава няма дори и срещу заплащане.Безсилен си пред тая мафия разбери го.Повечето доктори са за пребиване.Нагли прости и арогантни боклуци.Жалко че нямам власт ще им разкатая мамицата.Със заплати по 1000 лева а карат коли за 100000 то са къщи имоти...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                              Тия доктори са за бой и то за як бой.
                              Всичките ли ще ги подред или да почнем с министъра и шефа на НЗОК?

                              Защо грешките на системата ги вменяваш на редовия лекар с когото контактуваш? Да не би твоето ГП да е измислило направленията, заплащането, реда за записване и реимбурсацията или пък липсата на ваксини и онколекарства или пък то дава разрешение на фармацавтечните фирми и сключва обществените поръчки за лекарства, храна, медицински изделия, апаратура и т.н.? Да не би редовите лекари в болниците да измислиха Клиничните пътеки?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                                Не съм лекар, но народ, който бие лекарите си, учителите си, поповете - не заслужава да има такива!
                                А който няма горните - е по-зле от Горна Волта!
                                Какво предлагаш?
                                Тия доктори са за бой и то за як бой.

                                Коментар

                                Working...
                                X