IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Снемане на отпечатаци от НЗОК - недопустимо отнемане на лична свобода или не!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Категорично съм против!

    Остър дискомфорт предизвиква също обстоятелството, че инициаторите на тази работа, поне пред мен не успяха да изложат такива железни аргументи в полза на промяната, че да им схвана поне логиката.

    Да не говорим, че при опит да си представя как точно ще действа тази система, нещо не ми се получава. Те на практика също мълчат по технологията, без да обясняват, защо точно мълчат.

    Нямало да се снема точно отпечатък, щяло да бъде някакъв числово-символен код.
    Преди да кажа каквото и да е повече, искам да попитам, дали някой е срещал един достатъчно сериозен и подробен материал, който убедитилено обяснява ЗАЩО? е всичко това.

    Отговор от вида: За да се намали злоупотребата със обществени средства, не ме устройва.
    Искам да бъда убеден, как трайно и устойчиво във времето, ще се постигне този резултат, точно чрез ползване на отпечатъците.

    Коментар


    • Полза от въвеждането на тази новост няма, защото пак ще крадат - пръстовия отпечатък както е възможно да се дигитализира то така може и да се принтира като печатче. Ще стане така че хора които нищо не подозират са полагали своя пръстов отпечатък и са ползвали здравни услуги пак.Просто трябва да се ловят нарушителите лекари и да им се отнемат правата да упражняват професията, а не да се оставят хора с наклонности към кражби - криминали един вид да работят в болниците пък да правим така че вече да не могат да крадат. Те ще търсят начин и ще намерят такъв начин !!! Резултата ще е пак похарчени пари за глупости вместо за здравна помощ.
      Машините които могат да принтират във вид на печат пръстов отпечатък в момента не са вече скъпи, но след година - две ще са убийственно евтини.
      Пръстовия отпечатък върши работа когато се сравнява и отчита какво казва системата пак от служебно лице, когато то е полицай осъществяващ граничен контрол е ок, но не и когато се полага пред аптекарки и други лица и в момента свързани защото си "препращат" един на друг пациенти.
      Last edited by supertrader; 04.04.2016, 12:29.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        ХПръстовите отпечатаци, не са нищо по-различно, от една РОБСКА ДАМГА, където "плантационния" работник, носейки ФИЗИЧЕСКИЯ СИ БЕЛЕГ, ще "получи" възможността, за здравна помощ!
        Добре казано.
        За съжаление много малко са хората, които могат да се погледнат отстрани и да се видят на какво приличат. И че всъщност си плащат за всяко получено нещо. А понякога си плащат за едно голямо НИЩО. За една илюзия(в случая, че така щяла да се 'оправи' здравната система). Повечето не могат да наблюдават безпристрастно как компромисите съсипват живота им. Прекалено са 'заети' да се борят един с друг и да се сравняват с комшията. Но никой не се бори срещу опитите всеки да се превърне в един файл от картотеката. Ежедневно гърмят скандали с откраднати лични данни и самоличности и никой не се притеснява. Всеки мисли - нали не е при мен.
        Абе той да си оставя данните с повод и без повод навсякъде, после може да провери Теория на Вероятностите на живо.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
          Това е такава криминална история, че няма накъде. Не стига, че ЕГН-та се подритват под път и над път, ами сега и пръстови отпечатъци. Аз лично ще следя накъде отиват нещата и не смятам да се сканирам просто така.
          Който има пари да си плаща за здраве - няма да е сканиран, който няма - неговия живот не струва пукната пара. Това се опитват да ни обяснят.
          Но откъде накъде ще плащам осигуровки задължително??
          Да махнат осигуровките за несканирани и няма проблем - всеки да си избира.
          Или поне да прекръстят осигуровките на 'Данък', какви са тия работи да се казва на лаѝното 'торта Гараш'. Майк, пусни анкета по-добре. Да видим колко са навитите
          Хората са готови да понесат каквато и да е гавра, стига привидно да не им бърка в джоба! За съжаление оскотелият българин разсъждавава единствено в категорията пари! Свобода, чест и достойнство, както и бъдеще на неговите деца, са някакви далечни и абстрактни понятия! Именно по тази причина, той отново се превръща в роб, финансов, духовен, а вече и физически! Пръстовите отпечатаци, не са нищо по-различно, от една РОБСКА ДАМГА, където "плантационния" работник, носейки ФИЗИЧЕСКИЯ СИ БЕЛЕГ, ще "получи" възможността, за здравна помощ!
          Last edited by Mike Florida; 02.04.2016, 10:07.

          Коментар


          • Не мога да преценя дали е правилно, но тези от вас, които са посещавали USA през последните десет и повече години, вече са били сканирани...
            Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

            Коментар


            • Това е такава криминална история, че няма накъде. Не стига, че ЕГН-та се подритват под път и над път, ами сега и пръстови отпечатъци. Аз лично ще следя накъде отиват нещата и не смятам да се сканирам просто така.
              Който има пари да си плаща за здраве - няма да е сканиран, който няма - неговия живот не струва пукната пара. Това се опитват да ни обяснят.
              Но откъде накъде ще плащам осигуровки задължително??
              Да махнат осигуровките за несканирани и няма проблем - всеки да си избира.
              Или поне да прекръстят осигуровките на 'Данък', какви са тия работи да се казва на лаѝното 'торта Гараш'. Майк, пусни анкета по-добре. Да видим колко са навитите

              Коментар


              • Понеже такава здравна система със здравна каца си едно голямо крадене та Москов ще спре крадливите си колеги чрез пръстови отпечатъци на жертвите. Голямо изтрещяване е това.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Предпочитам сканиране на ретината но, Москоф вероятно ще бламира подобно предложение
                  г-жа Фирдевс.2015г.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    На всеки Българин - дръжки. Ще вземат отпечатъци (в конкретният случай) на коректните осигурени платци... неосигурените и никога нищо неплащащи ромови паразити пак ще отиват направо в спешното и ще получават безплатна здравна помощ, та да не би да им нарушат "правата".
                    Същото ако се стигне и до чипове.
                    По темата! Ше даваш ли на Москов да те чипира или нема да даваш?

                    Коментар


                    • На всеки Българин - дръжки. Ще вземат отпечатъци (в конкретният случай) на коректните осигурени платци... неосигурените и никога нищо неплащащи ромови паразити пак ще отиват направо в спешното и ще получават безплатна здравна помощ, та да не би да им нарушат "правата".
                      Същото ако се стигне и до чипове.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                      Коментар


                      • Снемане на отпечатаци от НЗОК - недопустимо отнемане на лична свобода или не!

                        Здравейте,
                        Смятате ли да предоставите вашите отпечатъци да бъдат сканирани от НЗОК!
                        До къде сме готови да се лишим, от лична свобода, в рамките на биометрия?
                        Не се ли превръщат хората, просто в едни, чипирани кучета?
                        Оправдано ли е снемането на пръстови отпечатъци, след като може да бъде въведена, просто една магнитна карта, съдържаща здравния и социален статус на пациента! Ако пациент предостави за злоупотреба картата си на лекар или болница, той може да бъде обложен с много висока глоба, която би превентирала опитите за измама от страна на лекари и пацианети!
                        До къде сме готови да стигнем, това е въпроса? Ако на всеки роден, му се постави, на крака, гривна или чип с GPS, то това би повишило разкриваемостта на престъпленията на 95%, но струва ли си цената???
                        За мен категоричният отговор е НЕ!
                        Колко далече сме от поставянето на такъв чип, след въвеждането на биометрия(пръстови отпечатъци), в рамките на КОНСТИТУЦИОННОТО И НЕОТМЕНИМО ПРАВО, на всеки българи, да получи здравна помощ?
                        36
                        Да, съгласен съм, да ми бъдат снети!
                        25.00%
                        9
                        Не, не съм съгласен, да ми бъдат снети!
                        72.22%
                        26
                        Нямам мнение!
                        2.78%
                        1

                        The poll is expired.

                      Working...
                      X