IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дебати, спорове и мнения по всички въпроси

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тома Томов: Идват тъмни времена!

За мен беше изненадващо да чуя твърдението на Томов, че твърде вероятно Саудитска Арабия също има ядрено оръжие и вероятно под носа на Америка се е снабдила в някакъв момент с китайски ракети, които вероятно са в състояние да занесат някакви заряди някъде. Не знам къде защото нищо не разбирам от ракети.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Не знам дали случайно нацели посоката, но това е напълно по австрийски, където личността и индивидуализмът са в центъра на повествованието.
      +

Коментар

Не знам дали случайно нацели посоката, но това е напълно по австрийски, където личността и индивидуализмът са в центъра на повествованието.
        Няма случайни неща в домашната създърма и тъмното вино.
        Личността и индивидуализмът са мотора на прогреса.
        Останалото е талаш за пролетариите.
        The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
          Настана време за домашна създърма и тъмно червено вино. Наздраве!

Коментар

• Настана време за домашна създърма и тъмно червено вино. Наздраве!
            The strongest stand last.

Коментар

• техни представители постоянно бяха назидателни и през 2009, 2010, 2011 като постоянно говориха как количествените улеснения ще докарат хипер инфлация - същата тази глупост която им е залегнала и в догматичните им идеологеми.

Спряха да бъдат назидателни когато вместо хиперинфлация взе да се получава дефлация. Тоталната противоположност на всичко което тяхната теория предполага.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Австрийската школа -
                Материалът представя в един относително ясен и достъпен вид информация за обща култура. Нещо като образователно есе

През 2008 г. отделни техни представители изразиха становище, в което не само че имаше леко назидателни нотки (в смисъл: казвахме ли ви ние, че така ще се случи (кризата)), но имаше нескрито високомерие и задоволство. Последното се базираше на твърдото им убеждение, че класическата икономическа наука (за разлика от австр. школа) не е в състояние да обясни случващото се.

Проявих интерес към тях. Не мога да твърдя като теб, че съм се запознал толкова дълбоко, че да мога да отгранича единствения автентичен принос (Хайек).
                Друго ме отблъсна, но затова пък качествено и окончателно. Не е важно.

Апропо, в есето си е ясно казано, че тази "школа" обединява доста разнородни елементи. Аз разбрах това като взаимопротиворечащи си тези.

Иначе точно сега чета :Демокрацията - Богът, който се провали.
                Ханс Херман Хоппе, също австриец, видимо най-повлиян от Ротбард, за който аз практически нищо не знам. Няма да успее да ми промени светогледа, но яростно опитва австриецът му с австриец

Коментар

Различни подходи и гледни точки.
                  Отново за Австрийската школа
                  Австрийската школа - има само едно достижение. И то е на Хаейк, който не е типичен представител на тази школа. Като и неговото достижение е за бизнес цикъла - нещо леко далечно от това с което австрийците нормално се занимават.

Нормалната икономическа наука не включва останалите постулати на австрийската школа, не защото им прави напук, а защото са глупави и недоказуеми. Защото представляват брутално опростяване до идиотизъм на сложни процеси. Опростяване което не добавя нищо към разбирането на икономиката, но за сметка на това изисква премахването на много от важните връзки изобщо за да работи.

Един елементарен пример за откровената глупост която пробутва австрийската школа. Отношението към допусканията при формирането на теориите. При всички останали така да го кажем мейнстрим направления, допусканията се проверяват за реалистичност. При австрийската школа допусканията дори не са допускания, а са откровена идеология която не подлежи нито на проверка, нито дори на допускане че са просто допускания.

И всичко това превръща австрийската школа в смешна идеология привличаща хора търсещи елементарни, макар и грешни, решения на сложни въпроси - често без решение изобщо.

Коментар

• Различни подходи и гледни точки.
                    Отново за Австрийската школа

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                      Няма да се разпростирам много, ще посоча само Давид Ойстрах, братята Артур и Антон Рубинщайн.
                      Хи, хи. То с евреи е лесно да се дават примери за гениални музиканти. Ама тия не минават за мужици, ама хич.

Коментар

• Наивник

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        В левия или в десния крачол го държите?
                        Поздравления! Страхотно е, когато няма какво да каже човек, да го каже добре.

Коментар

• gigow

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Доколкото разбирам, искаш тук да се преместват споровете НЕ по съществото на темата в която са се породили първоначално?
                          Че ти искаш да унищожиш същността на троленето!
                          Ами както се казва - "От твоята уста в божиите уши". Дано да се получи.

Коментар

• Мислиш ли, че е важно да намерим начин да се движим по-бързо от светлината?
                            За къде бързаме въобще? Днес е по-добре от утре.

Коментар

• Доне, одобрявам!
                              Пишеш хубаво, провокираш емоция и размисъл, информативен си.

За мен това е достатъчно, дори не ми е необходимо винаги да съм съгласен с теб

Намерил си добър дамар - вместо да се отказваш, пишеш по-рядко, но по-качествено.
                              Хубаво ще е тази тема да не потъва прекалено дълбоко, че да може да се ползва по-често по предназначение, а не да цапаме другите и да се нервим взаимно с цензурата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                                Отварям тази тема за мнения, които тук не би трябвало да бъдат трити поради това, че не са по темата.
                                Призовавам всички колеги за коректен и възпитан тон, без квалификации, подигравки и обиди. За постове, в които това все пак бъде допуснато, ще настоявам модераторите да ги трият. Нека покажем, главно на себе си, че можем да бъдем цивилизовани хора.
                                Доколкото разбирам, искаш тук да се преместват споровете НЕ по съществото на темата в която са се породили първоначално?
                                Че ти искаш да унищожиш същността на троленето!
                                Че Маранди списваше по трийсетина постинга на ден в тема "Украйна" ама дрънкаше само за БГ империята си. И я закриха естествено.
                                Същото се случи и с тема "Русия" . Дрън Маранди БГ империя.... БГ империя .... хазари... авари БГ империя.... монголци..... БГ империя... Пак по трийсет пъти на ден.
                                Направих му тема "За БГ империята" ...не си спомням точното заглавие. И още един потребител му направи подобна тема. Тротинетката не писа там. Продължи да си троли в "Русия". И нея я закриха.
                                И тротинетчо се намести в тема "Политика" само и само да ни занимава с простотиите си.
                                Нима мислиш че ще се премести да трака тука? Айде на бас! Троловете имат за цел да отровят същността на темите. Те от това живеят.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X