IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дебати, спорове и мнения по всички въпроси

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• power grid;

Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
    ЛИПСВА ЛИ ВИ СИГУРНОСТТА, А?
    ИСКАХТЕ АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!
    АМЕРИКАНСКИ ЦЕННОСТИ!
    ИМАТЕ ГИ. ЧЕСТИТО!
    А ГЛАДНИ ЛИ СТЕ?
    А РОДИТЕЛИТЕ ВИ..КАК СЕ ЧУВСТВАТ?
    А ДЕЦАТА ВИ?
    НЕКА ПРИПОМНИМ ЗА НЕПОМНЕЩИТЕ, ЧЕ ПРЕДИ 26 ГОДИНИ БЕ ДАДЕН СТАРТ
    СТАРТ НА МОРАЛНОТО И МАТЕРИАЛНО ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯТА!
    Какъвто и да се опитват сегашните да изкарат Тодор Живков(светло му царство небесно) щом народа го помни с добро, значи си е вършел добре работата.
    ФАКТ е, че никога през неговото управление обикновения човек не е бил докарван до границата на физическото оцеляване, така както го докараха тези след него...и най-много Бойковците и Дянковците.
    ФАКТ е, че имахме перфектна социална, здравна, образователна и ценностна система.
    ФАКТ!
    НО КОЙ КАКВОТО САМ СИ СТОРЕЛ, НИКОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА МУ ГО СТОРИ....ВЯРНО БИЛО!

+1111111111111111111111111111111111111111111111111 1111111111111111

ВСИЧКО Е АБСОЛЮТНО ВЯРНО, ПРАВ СИ НА 101%.
    ПО-СМИСЛЕН ПОСТ НЕ БЯХ ЧЕЛ В ТОЗИ ФОРУМ ОТ МНОГО ВРЕМЕ.
    АМА И ТОЙ СИ ИМА ЕДИН КУСУР. ЕДИН - ЕДИНСТВЕН.
    СРАМЕЖЛИВО СИ ПРОПУСНАЛ ДА СПОМЕНЕШ, ЕЙ ТЪЙ, МЕЖДУ ДРУГОТО, КОЙ СВАЛИ ТОДОР ЖИВКОВ. КОЙ ОРГАНИЗИРА И ОСЪЩЕСТВИ НАЙ-ГАДНИЯ ПРЕВРАТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, КОЙТО НИ ДОКАРА ТОЛКОВА НЕЩАСТИЯ.
    АЗ ЩЕ ТИ ПОМОГНА, ЯВНО ИМАШ КЪСА ПАМЕТ. НИЩО, СЛУЧВА СЕ!
    ПРЕВРАТЪТ БЕШЕ ДЕЛО НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП. НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА, НА КОЯТО ЖИВКОВ НЕ ПОЗВОЛЯВАШЕ ДА КРАДЕ, КАКТО КРАДАТ СЕГА ТЕХНИТЕ СИНОВЕ, ДЪЩЕРИ И ВНУЦИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ СЪВСЕМ БЕЗНАКАЗАНО И БЕЗПРОБЛЕМНО.
    ТА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ БЕДИ, КОИТО ТАКА ТОЧНО ОПИСВАШ НИ ГИ ДОКАРА ВИСШАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪРХУШКА. НЕКА ДА СИ ГИ ПРИПОМНИМ ПОИМЕННО- АНДРЕЙ ЛУКАНОВ, ПЕТЪР МЛАДЕНОВ, ДОБРИ ДЖУРОВ, ЙОРДАН ЙОТОВ, ДИМИТЪР СТАНИШЕВ /БАЩА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ/, ОГНЯН ДОЙНОВ, СТАНКО ТОДОРОВ, ГРИША ФИЛИПОВ, ГЕОРГИ АТАНАСОВ.
    ТЕЗИ "ГЕРОИ" ДОКАРАХА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВСИЧКИ БЕДИ, КОИТО ТИ ТАКА ТОЧНО ИЗБРОЯВАШ. А САМИТЕ ТЕ И НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ СТАНАХА МИЛИАРДЕРИ ЗА ЕДИН ДЕН.
    А ПЪК ТИ ДРУГ ПЪТ НЕ БЪДИ ТОЛКОВА СРАМЕЖЛИВ, КАЗВАЙ ЦЯЛАТА ИСТИНА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
      Ти сериозно ли смяташ, че Гигов може да отговори? Та той не знае, че Московският Кремъл е построен изцяло от камък много преди Петър Велики. Бил кирпичен /тухлен/. Смешки невежи.
      Освен това ти можеш ли да приемеш сериозно човек, чийто най-силен аргумент е обидата, а основната дума в речника му е "идиот"? Аз не бих могъл.
      Не, не смятам.
      Обаче постигам желаното:
      - обществеността се запознава с интелектуалния багаж на псевдо русофилите комуняги.
      Сега ще си купонясвам спокойно, житейският ми дълг за този полуден е изпълнен.
      The strongest stand last.

Коментар

• Manyface God"

Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
        Това хубаво материалче защо не го пусна в "Политика"?

Там комуниста Гигов реве, че не говорим за политика.

Сигурно би ти отговорил на въпросите.. Едва ли..
        Ти сериозно ли смяташ, че Гигов може да отговори? Та той не знае, че Московският Кремъл е построен изцяло от камък много преди Петър Велики. Бил кирпичен /тухлен/. Смешки невежи.
        Освен това ти можеш ли да приемеш сериозно човек, чийто най-силен аргумент е обидата, а основната дума в речника му е "идиот"? Аз не бих могъл.

Коментар

Чуйте внимателно какво казва Георги Марков:

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...entati-6050760

След което комунистите от форума да бъдат така любезни да обяснят защо непрекъснато лаят срещу Европейският съюз. И с пълно право. На мене също този ЕС ми дойде до капата и отгоре. То не бяха Съветски Съюзи, Европейски Съюзи!
          Но имат ли морално право г-да комунистите да протестират, след като именно те ни натресоха измисления ЕС? Да отговорят ясно:

1. Защо влязохме в ЕС по времето на вожда им Станишев?
          2. Защо предишният им вожд Георги Първанов през април 2005 година подписа договора за присъединяване на България към ЕС?
          3. Защо през декември 1995 г. 37-то Народно събрание гласува решение България да подаде молба за членство в ЕС? Ще ви напомня, че 37 НС беше комунистическо. БСП имаше абсолютно мнозинство - 125 депутати от 240, а Председател беше Нора Ананиева.

Освен това, господа другари, ще трябва да отговорите и защо вашите началници, Политбюро на ЦК на БКП веднага след преврата продадоха България на американците:

https://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs

Аз ще ви кажа защо. Защото комунистите /което е равно на националсоциалисти, фашисти, капиталисти, империалисти и олигарси/ ги интересуват само парите. За пари и майка си и баща си ще продадат. И не ми хващайте шарени пилета, че планът Ран-Ът не бил проведен правилно. Важен е фактът кой покани американците в България. Кой ги настани трайно в Родината ни?
          Впрочем, драги другари комунисти, бихте ли обяснили какво е моралното ви право да хулите ЕС, еврогейовете и Пиндостан?
          Малко ви е да ви вържат на Стълба на Позора.
          Това хубаво материалче защо не го пусна в "Политика"?

Там комуниста Гигов реве, че не говорим за политика.

Сигурно би ти отговорил на въпросите.. Едва ли..

Коментар

• Георги Марков: Чакат ни изнасилвания и атентати

Чуйте внимателно какво казва Георги Марков:

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...entati-6050760

След което комунистите от форума да бъдат така любезни да обяснят защо непрекъснато лаят срещу Европейският съюз. И с пълно право. На мене също този ЕС ми дойде до капата и отгоре. То не бяха Съветски Съюзи, Европейски Съюзи!
            Но имат ли морално право г-да комунистите да протестират, след като именно те ни натресоха измисления ЕС? Да отговорят ясно:

1. Защо влязохме в ЕС по времето на вожда им Станишев?
            2. Защо предишният им вожд Георги Първанов през април 2005 година подписа договора за присъединяване на България към ЕС?
            3. Защо през декември 1995 г. 37-то Народно събрание гласува решение България да подаде молба за членство в ЕС? Ще ви напомня, че 37 НС беше комунистическо. БСП имаше абсолютно мнозинство - 125 депутати от 240, а Председател беше Нора Ананиева.

Освен това, господа другари, ще трябва да отговорите и защо вашите началници, Политбюро на ЦК на БКП веднага след преврата продадоха България на американците:

https://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs

Аз ще ви кажа защо. Защото комунистите /което е равно на националсоциалисти, фашисти, капиталисти, империалисти и олигарси/ ги интересуват само парите. За пари и майка си и баща си ще продадат. И не ми хващайте шарени пилета, че планът Ран-Ът не бил проведен правилно. Важен е фактът кой покани американците в България. Кой ги настани трайно в Родината ни?
            Впрочем, драги другари комунисти, бихте ли обяснили какво е моралното ви право да хулите ЕС, еврогейовете и Пиндостан?
            Малко ви е да ви вържат на Стълба на Позора.
            Last edited by Дон Карлос; 01.03.2016, 15:11.

Коментар

• Големи смешки!

Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
              Тъи де тъи ...видяхме го в Грузия , видяхме го в Крим , видяхме го в Сирия , според НПО балалайките и в източна Украйна го видяхме ......все военни провали нале
              Е, когато в този и без друго смешен форум се пишат такива смешки, не мога да не се обадя. Макар и в друга тема, защото в "Политика" съм се зарекъл да не припарвам.
              Грузия, Крим, Сирия - все отбор юнаци и страховити противници!
              Защо така бързо забравяме какъв пердах ядоха вечно пияните руски солдати в Афганистан, та станаха за смях на целия свят и се наложи "Самая Могучая" позорно да избяга от там? При това в апогея на съветската "военна слава".
              ПП. Отделно от това не е за вярване, че на някои хора все войни и оръжия може да са им в главите. 100% детинщини...

Коментар

"Демокрацията", която ни докара Политбюро на ЦК на БКП с преврата срещу Тато, лиши българския народ от едно от най-важните неща - сигурността и предвидимостта.
                Двигател на всяка революция са ситите,а гладните са само Гориво!

Навремето Тошо Пейков в "Записки на българския преход" добре беше описал събитията до и веднага след 1989 г.
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Не говори наизуст!

Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
                  Ти на бетонните джунгли от панели, които съсипаха красивите български градове, жилища ли им викаш?
                  И кой така лошо те излъга, че някой (освен хратутниците от партийната номенклатура и крадците) можеше да извади по соца пари да си купи жилище без заем? Масово панелките се купуваха с 20-30 годишни заеми от ДСК.
                  А тебе кой така лошо те е лъгал? Според закона от "едно време", всеки който е живял в държано жилище най-малко 3 години, добиваше право да го купи. Родителите ми живееха в двустайна панелка 62 кв. м. и я купиха за 6000 /шест хиляди/ лева. Това правеше точно 40 пенсии на баща ми. Той получаваше 150 лева пенсия, без петте лева от бай Тошо. Баща ми почина 1994 г., а майка ми 2007 г /вечна им памет!/ Аз продадох тази панелка за 32 000 евро, а тогава евро/долар беше 1.57/8. Това означава $ 50 000.
                  Аз купих тристайният си апартамент с трапезария, 108 кв. м. /не панел, а ЕПК, солидно строителство!/ за 12 200 лева, при положение,че аз получавах осн. заплата 340 лв., а съпругата ми 420 лв. /най-високи заплати в нашите браншове/, само със класовете правеха над 1000 лева плюс премиални. Отделно аз имах хонорари по 18-20000 лв. годишно, а хонорарите на съпругата ми бяха във валута и бяха от 15 000 до 40 000 долара годишно, а в отделни случаи и много повече. Та този апартамент ние го притежаваме и до днес. Имам и оригинален документ за покупката му от Софжилфонд.
                  Но хайде нас ни остави, ние печелехме наистина много. Концентрирай се върху панелката на родителите ми. Имам ксерокопие от документа им за собственост. По подобен начин десетки хиляди обитатели на панелките ги изкупиха за по 6000 - 6200 лева. Поразпитай малко насам натам.
                  За истинността на горното аз слагам на масата 1 000 000 долара и 3 литра собствена кръв, ако и ти направиш същото. Аз ще го докажа с автентични документи.
                  Що се касае до мухльовците, които внасяха в ДСК по 20-30-40000 лева за да трупат лихвоточки /?!/ и чакаха за жилище по 20, 30 години, то това се дължи на чудовищно ниската интелигентност, мнителност и невежество на българите, повечето от които винаги са живели като коне с капаци. От страх да не се мине, българинът редовно се прецакваше. Прави го твърде успешно и днес.
                  И едно уточнение. Действително панелките се купуваха и с 25 годишни заеми от ДСК. Така постъпиха съседите на родителите ми /съседната врата/. Тя работеше в БДЖ не зная с каква заплата, а той беше строител на свободна практика. Сутрин ходеше на "строителната борса" на Позитано до съдебната палата и за надница по-малка от 50 лева не се хващаше. Та те си купиха панелката на изплащане. Условието Беше да внесат кеш 20 или 30 процента от цената /това не го помня колко беше/ след това ДСК им даваше остатъка. Техният договор беше за 25 години и те изплащаха по 17 лева и някакви стотинки на месец, които удържаха от заплатата на жената. Но след 2-3 години на мъжа му писна да се занимава с глупости, отиде и погаси цялата сума.
                  И запомни нещо от дон Карлос. Почти нямаше семейство, най-обикновено българско семейство, което да нямаше минимум 10 000 лева спестявания. А и много повече. Имаха ги хората и след преврата през гладната Луканова зима, ама нямаше какво да купят. Една част им прибра държавата с въвеждането на ДДС на 1 април 1994 година. А останалата част им прибра хиперинфлацията при Виденов, организирана в чест на кредитните милионери и днешни олигарси. А при деноминацията на лева 1:1000, ако на някой му беше останало нещичко, то изчезна тогава.
                  И сега ще кажа нещо, пък който иска да ругае колкото си иска. "Демокрацията", която ни докара Политбюро на ЦК на БКП с преврата срещу Тато, лиши българския народ от едно от най-важните неща - сигурността и предвидимостта.

Коментар

Колега, очевидно си ползвал гугъл преводача, който ти е казал, че се пише "в этой связи" Да, ама Гугъл има много здраве! Много пъти съм предупреждавал да не се ползват "знания" от интернет, защото това е истински извор на неграмотност.
                    Що се касае за "тази връзка", ти ще ме прощаваш. За коя връзка става дума - за червената, синята или за връзка за обувки? Имаме си чудесен български израз "във връзка с това", защо ни е да употребяваме съмнителни чуждици? В България, благодарение на Тодор Живков руският израз се употребява вече 40 години, крайно време е да започнем да го употребяваме както трябва.
                    Че то българският език вече на нищо не прилича. Преса, радио, телевизия и всякакви журналисти се състезават кой да е по-неграмотен.
                    А маранди, ако въобще прочете тук, има много здраве, че след моля в началото на думата винаги се слагала запетая. Аз моля модератора, а не казвам например "моля, затворете вратата". Или "Моля, синко, иди за хляб."
                    А за това, че е руснак, украинец или някакъв такъв съдя единствено по акцента му, особено членуването, което руснаците никога не могат да научат.
                    Що се касае до падежите, да има ги, срещат се при писатели от времето на дядо Славейков, Любен Каравелов и най-вече в народните песни. "Стойка Ивану думаше"
                    "Кажи на Хаджи Генча" и пр. Срещат се и в по-новата литература и особено в поезията, за да се спази ритмиката или заради рима.
                    Наливаш в куха лейка без дъно.

Коментар

• В тоя форум е най-спокойно!

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                        Антон Дончев, как да го предложим за президент?
                        Има ли вариант за независим кандидат? Как става?
                        Ами прочети изборния кодекс.

Чл. 112. (1) Кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката могат да бъдат предложени за регистриране само от една партия, коалиция от партии или инициативен комитет.
                        (2) Кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката се регистрират с обща кандидатска листа от Централната избирателна комисия след представяне на:
                        1. предложение от централното ръководство на съответната партия, ........
                        .......

2. предложение от инициативния комитет с имената, единния граждански номер и постоянния адрес на кандидатите; предложението се подписва от представляващото инициативния комитет лице; към предложението на инициативния комитет се прилага банков документ за внесен депозит по чл. 79, ал. 1 и списък с имената, единните граждански номера и подписите най-малко на 7000 избиратели, подкрепящи издигането на кандидатите, положени пред член на инициативния комитет; всеки избирател може да участва само в една подписка;
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Антон Дончев, как да го предложим за президент?
                          Има ли вариант за независим кандидат? Как става?

https://www.youtube.com/watch?v=iviYJLLz9cQ

Антон Дончев - Ние сме и винаги ще бъдем!

https://www.youtube.com/watch?v=YCZXAGcGCG8

Да напиша романа "Сянката на Александър Велики" ме подтикна една загадка - на сребърни тетрадрахми бяха изобразени главата на Александър Македонски, но с името на друг цар, каза в интервю за БТА акад.

Антон Дончев по повод новия му роман, който ще излезе на книжния пазар в началото на декември.

Романът го започнах на същата дата, на която и започнах "Време разделно" преди 50 години.
                          Според академик Дончев не сме направили нищо, за да покажем на света необикновената духовна красота, която са създали траките, а ние сме техни преки наследници. Траките са вярвали, че са безсмъртни и личността за тях е била най-важна.

Според акад. Дончев от тях сме наследили вътрешното си непокорство, от прабългарите - вярата, че ще ни има, докато я има България, а от славяните - връзката с природата.
                          Въобще българинът е една китка от всички тези качества, но му липсва самочувствие, смята още той. Написах в един мой роман - когато един народ започне да ражда красиви хора, значи той чувства заплаха. Красотата, която виждам у младите хора в България, ме притеснява и ме е страх, че нацията ни е застрашена.
                          Според акад. Антон Дончев българите винаги сме живели в разделни времена, само че някога това е било поток, а сега е пропаст. България е малък залив в световния океан и ние не сме готови за огромната приливна вълна, която идва. През годините българите се променихме, защото се промени и светът, който не разбра боговете си и забрави, че има свети неща, които не бива да се пипат. /Интервю на Десимира Миткова/

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=ZRokzwAuUwQ

Антон Дончев - Битката за духа
                            Last edited by Сините камъни; 18.01.2016, 09:16.

Коментар

• Антон Дончев

Едно интервю с Антон Дончев, което трябва да бъде видяно от всички българи:

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...omenta-6048582

ПП. Публикувам интервюто и тук, да не би да хрумне на някой модератор да го изтрие в тема Политика.

Коментар

• Pyramid

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Българите все още ползваме падежи - друг въпрос, колко си даваме сметка за това. Което не прави българския език по-чист, за жалост. А за "тази връзка" ще ме прощаваш. Нито изразът е чак такъв страшен русизъм, нито се казва/пише "в этом связе" - на руски е другояче - нито пък Маранди е някакъв "руснак". Че не е българин, за мен е факт и...дотам. Мрази ни за нещо свое си, ама прав му път, налЭ.
                                Колега, очевидно си ползвал гугъл преводача, който ти е казал, че се пише "в этой связи" Да, ама Гугъл има много здраве! Много пъти съм предупреждавал да не се ползват "знания" от интернет, защото това е истински извор на неграмотност.
                                Що се касае за "тази връзка", ти ще ме прощаваш. За коя връзка става дума - за червената, синята или за връзка за обувки? Имаме си чудесен български израз "във връзка с това", защо ни е да употребяваме съмнителни чуждици? В България, благодарение на Тодор Живков руският израз се употребява вече 40 години, крайно време е да започнем да го употребяваме както трябва.
                                Че то българският език вече на нищо не прилича. Преса, радио, телевизия и всякакви журналисти се състезават кой да е по-неграмотен.
                                А маранди, ако въобще прочете тук, има много здраве, че след моля в началото на думата винаги се слагала запетая. Аз моля модератора, а не казвам например "моля, затворете вратата". Или "Моля, синко, иди за хляб."
                                А за това, че е руснак, украинец или някакъв такъв съдя единствено по акцента му, особено членуването, което руснаците никога не могат да научат.
                                Що се касае до падежите, да има ги, срещат се при писатели от времето на дядо Славейков, Любен Каравелов и най-вече в народните песни. "Стойка Ивану думаше"
                                "Кажи на Хаджи Генча" и пр. Срещат се и в по-новата литература и особено в поезията, за да се спази ритмиката или заради рима.
                                Last edited by Дон Карлос; 14.01.2016, 01:51.

Коментар

Working...
                                X