IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Референдум за излизане от ЕС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Сините камъни
    Наистина ли пак ще има концерт?
    Нееее!
    Какво им става на тия хора?
    А може би защото няма кой знае какво предлагане, затова хорат просто ходят на това, което им се предлага?
    На събития като това , народът получава на доста висока цена интелектуалния наркотик наречен чалга .

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Nacheff,
      Честно да ти кажа аз имам малко по-различни виждания от твоите.
      Много голям нихилист си бе, пич! Недей така!

Какво представляваше Бг през 90-те. Сива и обрулена, мразеща и объркана, загубена и безпътна, захвърлена в едно полунасипно състояние в някакъв пущинясъл регион, осъден да бъде нещо като санитарна и буферна зона между Европа и Азия.
      После дойде период, в който се даваха ясно доловими сигнали, че страната е попаднала в полезрението, а на по-късен етап и в геостратегическата орбита на САЩ.

Това, като го прочетох все едно четях за някаква Африканска страна като Либия в момента, а не за България. Вярно, че страната се намираше в трудно положение, хаосът на преминаването от централизирано стопанство към пазарно и първичното натрупване на капитали си казаха думата, но написаното от теб ми се вижда малко крайно. Все пак в страната бяха останали доста значими стопански мощности, още непреватизирани, а населението се характеризираше с висока образователна и квалификационна структура! Като четях какво си написал имах чувството, че пишеш за някакви мангасари, а не за народ на една от най-старите цивилизации в Европа!

Отварям скоба и напомням (може ида не си съгласен), но за мен в дълбините си, европейският проект е основно политически проект на бащите на обединена Европа, чиято основана цел е да спрат хилядолетните кланета по тези земи.

Тук с тази теза искрено ме инзенада, честно! Какви бащи на Европа? В Европа има отделни народи и нации, които просто споделят общ континент. Европейците не сме "братя"! Това се налага като някаква пропагандна теза, но няма нищо общо с действителността и най-важното не почива на никаква основа, която да ни навежда на подобни мисли! ЕС започва като свободна икономическа зона, а САЩ или са нейни създатели, или я припознават в последствие и и позволяват да се доразвие до политическото "джудже", което е днес! Като много умело успяват да дърпат конците и да управляват всички страни в съюза.

Ама, чакайте сега! Тук разчитам масово призиви за излизане от ЕС. Били бюрократи, двуличници и лицемери. Такива са защото всички, включително и ние, сме им позволили да бъдат такива. Смислено е да последва грозна и болезнена контракция, която да стане основа на някакъв процес на изцеление и завръщане към нормалността.
      Категорично се въздържам да размишлявам и огласявам как, на какво основание и с кого да продължим нататък. Има евр. страни, които имат или могат да имат път сами.
      България трабва да намери и отстои мястото си с и заедно с евр. народи.

ЕС е политически и социален експеримент, който подобно на социализма има определен път на развитие и определен живот. Нещата са много прости, с времето страни като Полша, що осъзнават, че техните национални интереси не се припокриват с тези на ЕС. Ще осъзнаят, че това, което получават в момента и това, което изобщо могат да получат, е по-малко от цената на присъствието им в този клуб. Това се отнася до много от страните в съюза и това вече е видимо.
      Разбира се ЕС формално ще се запази като някаква структура, но тя с годините ще бъде все по-формална. С други думи интересите на Поляците и Австрийците са коренно различни и ако те тръгнат да търсят компромис, то цената ще бъде такава загуба и за двете страни, че обезмисля самото договаряне.
      Има и друго, много лесно се съжителсва и се правят опрделени компромиси във времена без кризи, това е нещо, като оженила се девойка в богато семейство.
      Знаем от практиката обаче как приключват подобни съжителства, когато изобилието от пари по някаква причина секне!

Истината е, че ЕС все още не е преживявал сериозна криза, за да се "преброят пилците".
      Дори цената на кризата от 2008 не е платена!
      Това последното го запомни добре!
      Това ,че Меркел за пореден път отложи катастрофата в Гърция и ограби с милиарди германците, е просто отлагане във времето. Пазарите ще оставят ли така Испания и Италия, а Португалия? Кой ще ги спаси, Унгария и Полша може би! Нарежда ли ти се пъзела малко по-малко!
      Катастрофата с псевдобежанците е просто прелюдия към разидинението в бъдеще, след 2 или след 10 години цената ще се плати! Еврото ще хвърли кърпата много преди това да направи познатия ни долар!
      Тук може би си мислиш, че САЩ няма да го позволят! Според мен просто няма да удържат юздите, когато дойде момента. Еднополюсния свят, който познаваме е към своя край. Русия излезна от налегналия я "амок", а Китай ще ства все по-силен и ще излезне от сянката на политическото "джудже", което е в момента. Навярно ще имаме ситуация на едни 50-60 години без ясно изразен господар на света, поне не видим!

Иначе за ЕС и за бежанската криза в момента ще кажа, че идиотските ценности на някои страни в момента ще ги погубят, а техните деца ще платят цената!
      Точно!

+++++ 5х5

Коментар

• По време на почивните дни имаше голям референдум.

Само дето хората гласуваха с краката си и с парите си.

Става въпрос за поредните 4 почивни дни между 19 и 22 септември. Тръгнахме към Гърция както очевидно бяха решили и една камара други хора от централна южна България (Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив).

На Маказа имаше 5 км опашка от български коли чакащи да преминат в Гърция. Преминаването ни отне 4 часа. Ако българските хотелиери бяха видели опашката щяха да получат инфаркт.

Те така гласуваха хората с парите си и с краката си посока Гърция.

Ако питаш хората и в Шенген и в Еврозоната искат.

Не за друго, ами няма да чакат по опашки да минат и няма да обменят левчета за Евра (то и без това курса е фисксиран).

Те тва са най-добрите избори с краката и с парите си.

Коментар

Споко, императорче!
          ЕС няма да е вечен. Въпроса е да издържим на идиотията още малко!
          За Бойко ще кажа, че не съм му фен, но ми хареса ако трябва да съм честен как говори за псевдобежанците. Хареса ми и становището му за циганите, аз не помня, някой, до сега поне да си е позволявал да назовава истината! Това е първата стъпка. Нещата ще стават малко по-малко. Палачинката на толерастията и в България ще се обърне с времето, просто трябва да мине още малко време!
          Мисля си, че германската толерастия няма почва у нас и затова ще оцелеем. Ние и израелците сме стари народи, преминали през какво ли не! Оптимист съм!
          И в съседната статия написах за гаврите на ЕС или по-точно на така нареченият "съд" в Страсбург, който защитава като бесен циганските престъпници от незаконните коптори, които не могат да бъдат прогонени "без да им се осигури подслон", кеквито и безобразия да вършат, но не си мърда пръста за хилядите Българи, изхвърлени от банките на улицата. Да не говорим, че с огромните суми, които Българите изплащат по кредитите, за да имат дом, те биха могли да отгледат по още 2 деца на семейство... докато мургавите се самонастаняват където искат и дори им се ПЛАЩА, за да се размножават.

Просто малко ни остава, ако продължаваме да търпим тия издевателства.

А бойкоборисов просто се изпусна.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Nacheff,

Коментарите в тази тема, наистина не кореспондират с конкретно зададеният въпрос, но темата е обширна и се налагат разисквания на подтеми!
            Моята прогноза я споделих, остава да видим какво ще стане!

Коментар

Nacheff,
              Темата, по която се разсъждава и дават мнения, засяга организиране на референдум за излизане на |БГ от ЕС. Аз поне по тази тема съм писал. Естествено засягам и обстоятелствата по приемането на страната в съюза - ситуацията, причините, надеждите и очакванията. Смятам, че имат връзка с темата.

Прочитайки те веднъж оставам с общо впечатление, че ти говориш за много неща: коментираш мен лично, отделни извадени от контекста мои тези, пишеш за собствени исторически и социални възгледи, но темата (почти) отсъства.

Това, като го прочетох все едно четях за някаква Африканска страна като Либия в момента, а не за България. Вярно, че страната се намираше в трудно положение, хаосът на преминаването от централизирано стопанство към пазарно и първичното натрупване на капитали си казаха думата, но написаното от теб ми се вижда малко крайно. Все пак в страната бяха останали доста значими стопански мощности, още непреватизирани, а населението се характеризираше с висока образователна и квалификационна структура! Като четях какво си написал имах чувството, че пишеш за някакви мангасари, а не за народ на една от най-старите цивилизации в Европа!
              Усещането за цел, смисъл, оценката за заобикалящата те действителност са сложни категории и процеси, които включително пряко кореспондират и с емоционалния свят на индивида. Емоцията е напълно суверенна територия на отделния човек и там употребата на вярно, невярно, балансирано, крайно и др- не играят. Аз като суверен на моята емоция (и рацио) съм обрисувал нещата така, както ги усещам.
              Ти ги усещаш (усещал си ги) различно.
              Съдбата на човек също играе роля. При мен така се завъртяха нещата, че бях почти веднага буквално захвърлен от старата система и от други обиталища на живота си и трябваше да стартирам от "под нулата", в битки без край и често без смисъл, а в периода 1996 - 1998 година се ставаше с надеждата, че се надявам (ме) да оцелея (ем) поне и днес. Говоря сериозно, изградените мощности на соца ми бяха буквално през .... работа.
              Аз всъщност съм доста изненадан, че вкарваш в разговора ккато аргумент:
              останали доста значими стопански мощности, още непреватизирани, а населението се характеризираше с висока образователна и квалификационна структура
              , които при случилата се почти пълна загуба на пазари, подкрепят практически моята теза, с която ти спориш.
              Високообразованият човек е по-уязвим и страда по-тежко при остри социални сътресения.
              Да погледнем хипотезата за Бг извън ЕС - случила се буквално утре. Обърни внимание, че не говоря за Полша. Какво се случва на следващия ден? Естествено, въпросът е реторичен, сложна и обемна е темата.
              Е, ако все пак решиш, че оставаш във форума, това е темата, по която трябва да се развихриш. Моята персона е ирелевантна.

Тук с тази теза искрено ме инзенада, честно! Какви бащи на Европа? В Европа има отделни народи и нации, които просто споделят общ континент. Европейците не сме "братя"! Това се налага като някаква пропагандна теза, но няма нищо общо с действителността и най-важното не почива на никаква основа, която да ни навежда на подобни мисли! ЕС започва като свободна икономическа зона, а САЩ или са нейни създатели, или я припознават в последствие и и позволяват да се доразвие до политическото "джудже", което е днес! Като много умело успяват да дърпат конците и да управляват всички страни в съюза.
              Тук е мой ред да се изненадам пак, но разминаване на мненията никога не ми е било проблем.
              Повтарям заявеното си виждане и не мърдам ни крачка, ни в една посока ЕС е стартирал само привидно като основно стопанска инициатива на няколко държави в областта на въглищата и стоманата.

ЕС е политически и социален експеримент, който подобно на социализма има определен път на развитие и определен живот. Нещата са много прости, с времето страни като Полша, що осъзнават, че техните национални интереси не се припокриват с тези на ЕС. Ще осъзнаят, че това, което получават в момента и това, което изобщо могат да получат, е по-малко от цената на присъствието им в този клуб. Това се отнася до много от страните в съюза и това вече е видимо.
              Разбира се ЕС формално ще се запази като някаква структура, но тя с годините ще бъде все по-формална. С други думи интересите на Поляците и Австрийците са коренно различни и ако те тръгнат да търсят компромис, то цената ще бъде такава загуба и за двете страни, че обезмисля самото договаряне.
              Има и друго, много лесно се съжителсва и се правят опрделени компромиси във времена без кризи, това е нещо, като оженила се девойка в богато семейство.
              Знаем от практиката обаче как приключват подобни съжителства, когато изобилието от пари по някаква причина секне!

Истината е, че ЕС все още не е преживявал сериозна криза, за да се "преброят пилците".
              Тук в общи линии не виждам повод за спор.

Това ,че Меркел за пореден път отложи катастрофата в Гърция и ограби с милиарди германците, е просто отлагане във времето. Пазарите ще оставят ли така Испания и Италия, а Португалия? Кой ще ги спаси, Унгария и Полша може би! Нарежда ли ти се пъзела малко по-малко!
              Меркел не е ограбила никакви германци. Пазарите не са създадени за да бъдат справедливи или рационални - по смисъла, който обичайно влага един физически индивид. В същото това пространство са се случвали едни стопански процеси и са текли едни финансови потоци, които трайно са били и са в полза на Германия - в смайващи, дори субективно бих използвал думата "неприлични" размери. Разчетът в крайна сметка е сложен, а и иска експертиза и ресурс, които тук във форума нямаме.

Катастрофата с псевдобежанците е просто прелюдия към разидинението в бъдеще, след 2 или след 10 години цената ще се плати! Еврото ще хвърли кърпата много преди това да направи познатия ни долар!
              Тук може би си мислиш, че САЩ няма да го позволят! Според мен просто няма да удържат юздите, когато дойде момента. Еднополюсния свят, който познаваме е към своя край. Русия излезна от налегналия я "амок", а Китай ще ства все по-силен и ще излезне от сянката на политическото "джудже", което е в момента. Навярно ще имаме ситуация на едни 50-60 години без ясно изразен господар на света, поне не видим!
              Просто опция, една от многото.

Иначе за ЕС и за бежанската криза в момента ще кажа, че идиотските ценности на някои страни в момента ще ги погубят, а техните деца ще платят цената!
              Бежанците са отделна тема. Писал съм там и няма да се изненада ако се окаже, че имаме сходни възгледи.

Сега ще те прочета обратно още веднъж и ще споделя ако има нов прочит.
              Last edited by nacheff; 26.09.2015, 15:45.

Коментар

Nacheff,

Какво представляваше Бг през 90-те. Сива и обрулена, мразеща и объркана, загубена и безпътна, захвърлена в едно полунасипно състояние в някакъв пущинясъл регион, осъден да бъде нещо като санитарна и буферна зона между Европа и Азия.
                После дойде период, в който се даваха ясно доловими сигнали, че страната е попаднала в полезрението, а на по-късен етап и в геостратегическата орбита на САЩ.

Отварям скоба и напомням (може ида не си съгласен), но за мен в дълбините си, европейският проект е основно политически проект на бащите на обединена Европа, чиято основана цел е да спрат хилядолетните кланета по тези земи.

Ама, чакайте сега! Тук разчитам масово призиви за излизане от ЕС. Били бюрократи, двуличници и лицемери. Такива са защото всички, включително и ние, сме им позволили да бъдат такива. Смислено е да последва грозна и болезнена контракция, която да стане основа на някакъв процес на изцеление и завръщане към нормалността.
                Категорично се въздържам да размишлявам и огласявам как, на какво основание и с кого да продължим нататък. Има евр. страни, които имат или могат да имат път сами.

++++++

Коментар

• Nacheff,

Last edited by Mike Florida; 26.09.2015, 01:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Именно заради туй все по-често си мисля, че е по-добре да напуснем ЕС, за да оцелеем като държава и народ, или по-добрият вариант е самият ЕС да бъде унищожен в тоя му вид !!!
                    Извергите от ЕС (по-точно от Страсбург) нарушават както международното право, така и правните текстове, които уж би трябвало да защитават, за тях циганите са единствените на тая територия, които имат "човешки права", а Българите и останалите все едно не са хора. В една от другите теми попитах един от толерастите: Какво ще стане ако хъхряците от Гърмен, които трябваше да бъдат прогонени, но страсбургските п.д.расти не позволиха, отново нападнат хората с брадви и мотики, но тоя път има и убити? КОЙ ще отговаря за това - а и за ответната реакция след това? Страсбургаджиите ли?
                    Друг е въпросът, че явно са "случили" на управници, които само им се свиват и из изпълняват заповедите - евала на Русия, които в прав текст заявиха, че повече няма да се съобразяват с никакви разпоредби на т.нар. "съд" в Страсбург, когато те противоречат на руските закони - и точно така трябва да действа всяка една се суверенна държава с достойнство.

Оня ден бойкоборисов в прав текст призна, че харчим милиарди за обгрижване на ромовете, само и само да ги държим тук, не че не го знаехме де. Само дето и западноевропейските държави си причиняват точно същото сега - приемайки ордите озверели арапски диваци.
                    Споко, императорче!
                    ЕС няма да е вечен. Въпроса е да издържим на идиотията още малко!
                    За Бойко ще кажа, че не съм му фен, но ми хареса ако трябва да съм честен как говори за псевдобежанците. Хареса ми и становището му за циганите, аз не помня, някой, до сега поне да си е позволявал да назовава истината! Това е първата стъпка. Нещата ще стават малко по-малко. Палачинката на толерастията и в България ще се обърне с времето, просто трябва да мине още малко време!
                    Мисля си, че германската толерастия няма почва у нас и затова ще оцелеем. Ние и израелците сме стари народи, преминали през какво ли не! Оптимист съм!
                    Last edited by Mike Florida; 25.09.2015, 23:14.

Коментар

След почти 10 години в ЕС, простата равносметка показава, че пенсионерите получават масово по 155 лев, минималната работна заплата е 380 лева, средната работна заплата е "средна" само в София, но дори и там е малко над 800 лева.
                      В много региони се шири цигански произвол, тази общност е извън закона. На практика за тях закони няма! От ЕС ни забраняват дори да спазваме законите в собствената си страна, що се отнася до циганите, било "дискриминация" видите ли!
                      Етническите българи намаляват със скоростта на исландските ледници, но за сметка на това в страната ни се заселват чуждоземци, на "квотен" принцип. Някакви господа от Брюксел ни говорят по телевизията за християнски принципи, но тези принципи държат да важат единствено и само за мюсюлманските нашественици, но не и за българските старци в Северозападна България да речем!

България не е нито по-богата от 2002-2007, не е нито по-сигурна, не е нито по-независима. Тя не е нито нищо, от това, което всички си мислехме,че ще бъде, включително и аз!
                      Именно заради туй все по-често си мисля, че е по-добре да напуснем ЕС, за да оцелеем като държава и народ, или по-добрият вариант е самият ЕС да бъде унищожен в тоя му вид !!!
                      Извергите от ЕС (по-точно от Страсбург) нарушават както международното право, така и правните текстове, които уж би трябвало да защитават, за тях циганите са единствените на тая територия, които имат "човешки права", а Българите и останалите все едно не са хора. В една от другите теми попитах един от толерастите: Какво ще стане ако хъхряците от Гърмен, които трябваше да бъдат прогонени, но страсбургските п.д.расти не позволиха, отново нападнат хората с брадви и мотики, но тоя път има и убити? КОЙ ще отговаря за това - а и за ответната реакция след това? Страсбургаджиите ли?
                      Друг е въпросът, че явно са "случили" на управници, които само им се свиват и из изпълняват заповедите - евала на Русия, които в прав текст заявиха, че повече няма да се съобразяват с никакви разпоредби на т.нар. "съд" в Страсбург, когато те противоречат на руските закони - и точно така трябва да действа всяка една се суверенна държава с достойнство.

Оня ден бойкоборисов в прав текст призна, че харчим милиарди за обгрижване на ромовете, само и само да ги държим тук, не че не го знаехме де. Само дето и западноевропейските държави си причиняват точно същото сега - приемайки ордите озверели арапски диваци.
                      Last edited by Императорът; 25.09.2015, 22:49.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Забравете този филм. Интересите на мултинационалните компании и банки са територия без граници, с еднакви закони и предвидими правителства.
                        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Доколкото по-долу стана въпрос за т.н. национални ресурси, разбирани в широк смисъл.
                          Преди малко разбрах, че днес щяло да има някакъв концерт на лицето С. Трифонов на националния стадион.
                          Първата ми мисъл беше - горките музиканти, кой би отишъл на подобно мероприятие, при очертаващия се дъжд.
                          ...
                          Малко след това бях свален на земята със студен душ, че билетите били разпродадени отдавна, на космически цени, имало мерки за допълнителна продажба и "цяла България" щяла да бъде на стадиона.

Това е просто още един специфичен ракурс по темагта с националните ресурси!
                          Може проблемът да е в мен, но съм същисан.

Коментар

САЩ имат интерес да се запази ЕС, защото чрез няколко основни страни могат да контролират всички останали. .....
                            Добре, де! Явно ме подкокороса, та да си кажем някои нещица.
                            Сигурно си спомняш, как изявеното лапацало - Бат Петьо, Президентина, излезе с тезата за извършения от страна "цивилизиционен избор", който маркираше пътя за някакво наше бъдещо приобщаване. Малцина бяха тези, които са имали ясна представа - приобщаване към какво, как и кога. Още от онова време страната и елитът ни са поемали някакви ангажименти, явни и тайни, държавни и в лично качество. Оформени са и трайни зависимости, валидни и до днес. Ние не сме в състояние да кажем - какви точно ангажименти и зависимости.

Мисля, че е редно да се припомни и подчертае, че когато на малко по-късен етап се случи асоцииране и започнаха преговори за членство в ЕС, това даде значително обществено отражение и създаде усещане за път, цел и смисъл. Вероятно е редно също да с е спомене, че до този момент тези неща липсваха. Отварям скоба и напомням (може ида не си съгласен), но за мен в дълбините си, европейският проект е основно политически проект на бащите на обединена Европа, чиято основана цел е да спрат хилядолетните кланета по тези земи. Признавам си, че от един момент нататък и на базата на определени събития, в мен започна да се прокрадна известно чудене, каква е точно ролята и участието на САЩ в този проект?! Оставяме конспирацията, засега.

Минаваме на следващия важен момент. Как хронологически и в причинно-следствен аспект се случи приемането на Бг в ЕС? Отивам и по-нататък като задавам един наглед странен въпрос: Кой прие Бг в ЕС? Заради пестене на време и писане, форум е, отговорям ведната. САЩ селекционира страната ни като геостратегически полезна за нея, вкара я в НАТО, а в резултат на това я вкара и в ЕС.
                            Пестя думите и казвам най-същественото, това го разбират всички, надявам се.
                            Иначе нюанси и подробности има безброй.
                            Редно е да се отчете, че целият този процес около канвдидатдстването и приемането ни изигра мобилизираща и стимулираща и като цяло определено положителна роля. В тази връзка редно е да се спомене, че от гледна точка на здравата и традиционна човешка (на отделния индивид) етика, ние би следвало да сме в състояние да отчетем положителното и да демонстрираме някакво съобразяване с и някакви позитивни чувства и емоции към страната САЩ, която е спомогнала за случването на нещо позитивно. Тук умишлено пропускам темата за мотивите на САЩ, нейния интерес, оставям изцяло настрана темата с НАТО. Просто разговорът върви за нещо друго. Но, със сигурност не ни уважавет, дали ни презират не знам, но сигурно ги е гнус (визите).

Тук трябва също дебело да се подчертае, че цялата човешка история сочи, че когато става въпрос за геополитика, договорите между държавите и ангажиментите между тях не струват и хартията, на която са написани. Нещо идентично спомена и доц. Иво Христов в скорошната си тв. изява. Да, ама ние тук общуваме като физ. персонажи и модобен морал не ми харесва. Признавайки фактите и засвидетелствайки необходимото уважение, нашата страна най-сетне трябва да излъчи елити, които имат формАта и куража да кажат: Нашият интерес постановява да поискаме това!
                            Как да стане с настоящите елити. По време на събитията около "обоснованото предположение", без грам обяснение вицепремиер и мин.вътр. работи отиде и стоя в САЩ няколко седмици, премиерът също се присъедини към нег о в един момент и престоя сума ти време. Веднага се поражда основателен въпрос - как се оставя кораба без капитан и въобще тоя кораб има ли български капитан.

Вярно е, че престоят ни в ЕС съвпадна с поредица от много смущаващи факти и събития - европейски и световни. Икономика, финанси и политика,

Въпреки призивите на автора, че въпросът с референдума е сериозен, той не се явява такъв. На този етап не вярвам, че някой смислено, свързано и убедително може да обрисува една аргументирана картина на утрото, когато сме се събудили и вече не сме членове на ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Добре де чехите,поляците и румънците защо нямат нашите проблеми ами се
                              развиват добре?Те бяха от нашата черга и сега са много по-добре въпреки ,че са
                              в ЕС.
                              Много добър въпрос!

Отговорът е очеизваждащ.
                              Там бързо осъдиха завинаги комуносоца, кагебистите си и свързаните с тях петоколонници на варварите от североизток.
                              Веднага дръпнаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                                Специално за Полша да ти кажа!

Полша по проект е да измести Германия като лидер в Европа!

Пробваха да настроят Германия срещу Русия, не стана! Сега пробват с Полша!
                                Нещо като Солидарност на времето.

А че са чак толкова добре, не знам.
                                Вярно, поляците спряха да бягат масово за Америка, но все още има емиграция оттам.

Освен това, България си беше заплюта от американците много още преди събитията и преди влизането ни в ЕС.

Ние сме по-скоро директна американска колония.
                                Иван Костов ни ... майчицата!
                                Скоро бях в Румъния и мога да ти кажа ,че си живеят доста добре.Селата им гъмжат от народ,имат пари,ред,работят.

Коментар

Working...
                                X