Първоначално изпратено от Балониада
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Референдум за излизане от ЕС
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеМежду другото е мит, че България е бедна на природни ресурси! Това е страната с едни от най-големите за размерите си златни ресурси. За агрокултурните и поземлените ни да не говорим.
Силно преувеличен е нашият недоимък!
Боже, Господи, най-богатият континент, беден!
Та и с нас така!
Само земята ни е от златна по-златна!
Не случайно по нашите земи иманярството е занаят!
Иди обясни на американец, какво е иманяр!
На Велико Търново едни чужденци бяха достаъчно нагли да заявят, че Царевец било изкуствено създадена, за да привличат туристи! Тръгнали сме на Запада да се кланяме, заради шепа педераси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеНадявам се да има, но ми е все по-трудно да си го представя как ще стане!
Нали в библията го пише " искай и ще ти се даде!"
В много моменти в живота си без вярата ....заникъде!
Може да звучи нелепо написано с две изречения, но кой знае, може да има огледален свят, който чака само да поискаме!
Ама ние не искаме, а все казваме, че не може!
А сигурно може! Сигурно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДобре де чехите,поляците и румънците защо нямат нашите проблеми ами се
развиват добре?Те бяха от нашата черга и сега са много по-добре въпреки ,че са
в ЕС.
Нито знам румънски, нито полски!
Но имам съсед българин женен за полякиня, идват си всяко лято, ами ..... казва че нещата не са никак розови, откакто са в ЕС. А преди се хвалеше, имал земя, имал трактори..... Знам ли!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДобре де чехите,поляците и румънците защо нямат нашите проблеми ами се
в ЕС.
Полша по проект е да измести Германия като лидер в Европа!
Пробваха да настроят Германия срещу Русия, не стана! Сега пробват с Полша!
Нещо като Солидарност на времето.
А че са чак толкова добре, не знам.
Вярно, поляците спряха да бягат масово за Америка, но все още има емиграция оттам.
Освен това, България си беше заплюта от американците много още преди събитията и преди влизането ни в ЕС.
Ние сме по-скоро директна американска колония.
Иван Костов ни ... майчицата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнениеБългария е по-бедна, още по-несигурна, и още по-зависима!
И изобщо не ме топли факта, че очаквах това!
Като си излизал навън и си видял реалността, не можеш да очакваш, че държави с претенции и гета едновременно, могат да сътворят нещо добро за твоята държава!
Но ще има добро развитие, въпреки всичко!
в ЕС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеДа, матрЯла в частност, също представлява обществен ресурс. Един от многото видове.
Упорстваш да ме въвлечеш в разговор по неприятна тема, нали?
Няма да ти опонирам. Причината е, че описаната перспектива е реалистично възможна. Да на забравяме все пак, че става дума за социално-исторически процес.
Може да се случи след месеци, може и след много години.
Тук със сериозна неуюта ще добавя, че в уравнението липсва един много важен параметър. Този параметър ще го нарека: Мнението на Началника.
Да, правилно ме разбрахте, става дума за становището на САЩ по въпроса.
На този етап изглежда, че ЕС в настоящия му вид е удобен за САЩ и ако това е вярно - защо да "разреши" промени.
Сложен въпрос.
Погледнете и вижте ТТАйПи. Дори и високопоставени евр. политици нямат право на достъп до материалите. Само избрани - в екранирани секретни помещения в Брюксел, без технически и други помагала могат да прочетат нещо.
Дали е нормална тази работа?1
Русия излиза на преден план и отново възвръща значението си на супер сила. Путин се научи много успешно да използва значението на „Бомбата“. С други думи той им каза:
Е.ал съм ви майката, ако прекрачите определена граница, нас може да ни няма, но също така и вас!
САЩ в близко време няма да могат бъдат тази могъща всесилна суперсила в напълно еднополюсен свят. В тази връзка „световният господар“ едва ли ще може да удържи едни сепаративни движения в ЕС при определени обстоятелства!
Дебатът за ЕС е чисто принципен. Просто аз не си представям, как може да просъществува при настоящите обстоятелства. Страните си имат интереси, а ако говорим за фактора религия, не само, че ние сме православни, а запада са католици и протестанти, но като манталитет и национални интереси се разграничаваме. В Уругвай има доста голяма маса европеидно християнско население, но ние сме толкова „братя“ с тях колкото и с германците. С други думи споделянето на един континент само по себе си не значи нищо!
Аз на ЕС му знам косурите отдавана, но това, което ме ядоса и ме накара да пиша в темата е ситуацията с псевдобежанците. ЕС сам по себе си ако не бяха те слабо ме засяга. С него и без него, не смятам, че за България би имало съществено значение. Тук правим уговорката, че разглеждаме България извън ЕС, като хипотеза, при разпад на ЕС, а не в ситуация, при която тя е излезнала доброволно и е в нещо като икономическа блокада.
Идиотските псевдоценности на ЕС обаче са пълна демагогия и застрашават според мен буквално съществуването на страната. Тук в България сме имали всякакви. Имали сме Вълко Червенковци, Живковци, Иван Костовци, Кюлевци, Павловци, Пеевци, Догановци, Васил Илиевци, Станишевци, Воленовци, Барековци и прочие. Страната не се развива добре, но всички тези хора са някакъв мимолетен нюанс. Много българи имигрираха от страната, други умряха, кои от недоимък, кои от абсурдите на българското здравеопазване, но въпреки всичко България я има и тя е тук, където е била над 1300 години, защото все още има българи! А българите са си българи! Сега може и да са се появили малко повече гейчета, може и да са се нароили „батки“, но ядрото на нацията според мен се е запазило и българите днес са по-близки до своите деди, отколкото много хора предполагат.
Нахлуването на всякаква паплач от далечни краища на света, може да унищожи страната и да я превърне в абсолютен кенеф! Аз си обичам страната, колкото и абсурно да звучи харесвам и българите и не искам това да става!
Опасноста да се напълним с псевдострадалци и да арабизираме територията е напълно възможен сценарии! Ако ЕС скъса с безобразната си толерастия към всички изроди и разбере, че това е континент на европейците, а не на мангасарите!
То България може и да е добре да бъде част, от този съюз, независимо от времето на неговото съществуване. Ако обаче ЕС продължи с настоящата си политика, е много вероятно всички ние един ден да се събудим в свят, който не бихме искаме да оставим на нашите деца!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеСлед почти 10 години в ЕС, простата равносметка показава, че пенсионерите получават масово по 155 лев, минималната работна заплата е 380 лева, средната работна заплата е "средна" само в София, но дори и там е малко над 800 лева.
В много региони се шири цигански произвол, тази общност е извън закона. На практика за тях закони няма! От ЕС ни забраняват дори да спазваме законите в собствената си страна, що се отнася до циганите, било "дискриминация" видите ли!
Етническите българи намаляват със скоростта на исландските ледници, но за сметка на това в страната ни се заселват чуждоземци, на "квотен" принцип. Някакви господа от Брюксел ни говорят по телевизията за християнски принципи, но тези принципи държат да важат единствено и само за мюсюлманските нашественици, но не и за българските старци в Северозападна България да речем!
България не е нито по-богата от 2002-2007, не е нито по-сигурна, не е нито по-независима. Тя не е нито нищо, от това, което всички си мислехме,че ще бъде, включително и аз!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеОтносно "материала" в България,
Що се касае до ЕС, то той в най-скоро време ще се разпадне. ЕС не подлежи на реформация. Няма такова нещо като "единно европейско семейство". Като изключим общата религия, народите от общността са коренно различни по между си. Няма как отделните национални интереси да се проектират в рамките на ЕС. Няма как и да бъде федерация, защото там винаги има един субект, който държи останалите общо взето в подчинение. В ЕС единоначалие при равни права на отделните общности е модел, който времето скоро ще покаже, че е невъзможен, всъщност той винаги е бил невъзможен, но просто издържа по-дълго отколкото много хора очакваха. Знаем обаче, че всяко едно изключение си има и своя край!
Аз също бих искал да имаме един прекрасен ЕС, на свободата на демокрацията, на истинските християнски ценности, а не на демагогските такива. ЕС на демокрацията и прочие, но си давам сметка, че това е само една приказка, която в реалния живот е невъзможна. Сега изглежда кощунствено да се мисли какво би било България извън ЕС и към кого ще трябва да се закачим, но съвсем скоро, немислимото ще бъде факт!
Няма да ти опонирам. Причината е, че описаната перспектива е реалистично възможна. Да на забравяме все пак, че става дума за социално-исторически процес.
Може да се случи след месеци, може и след много години.
Тук със сериозна неуюта ще добавя, че в уравнението липсва един много важен параметър. Този параметър ще го нарека: Мнението на Началника.
Да, правилно ме разбрахте, става дума за становището на САЩ по въпроса.
На този етап изглежда, че ЕС в настоящия му вид е удобен за САЩ и ако това е вярно - защо да "разреши" промени.
Сложен въпрос.
Погледнете и вижте ТТАйПи. Дори и високопоставени евр. политици нямат право на достъп до материалите. Само избрани - в екранирани секретни помещения в Брюксел, без технически и други помагала могат да прочетат нещо.
Дали е нормална тази работа?1
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеПолагам огромни усилия в посока на това да не се впускам в разговор по тази тема, доколкото ми липсва време и мотивация.
Намирам я освен това за безперспективна.
Иначе, отсъствях пак известно време, а днес за първи път прегледах накръст сътворените 15-ина страници. Донякъде се ориентирах.
Има силни аргументи, има и доста емоция.
ЕС е осъден да се промени. В противен случай може изненадващо бързо да деградира.
Съставът на лагерите във форума не е изненадващ. Знаем се вече достатъчно добре.
Виж, ти може да се изненадаш, че доста от тезите ти намирам за смислени и защитими.
За едно нещо категорично не си ме разбрал. Когато говоря за национален ресурс, разбирам предимно обшествен ресурс в по-широк смисъл. Той включва и природния, но далеч не на първо място.
Що се отнася до твоето твърдение, да кажа следното. Едно време по география съм учил, че Бг е богата на природни ресурси, но по-късно разбрах, че някой е подучил учителката умишлено да говори неистини.
Бурното развитие след освобождението и по време на 70те години на миналия век, отново са били продукт на конюнктура. Хората са си същите!
Що се касае до ЕС, то той в най-скоро време ще се разпадне. ЕС не подлежи на реформация. Няма такова нещо като "единно европейско семейство". Като изключим общата религия, народите от общността са коренно различни по между си. Няма как отделните национални интереси да се проектират в рамките на ЕС. Няма как и да бъде федерация, защото там винаги има един субект, който държи останалите общо взето в подчинение. В ЕС единоначалие при равни права на отделните общности е модел, който времето скоро ще покаже, че е невъзможен, всъщност той винаги е бил невъзможен, но просто издържа по-дълго отколкото много хора очакваха. Знаем обаче, че всяко едно изключение си има и своя край!
Аз също бих искал да имаме един прекрасен ЕС, на свободата на демокрацията, на истинските християнски ценности, а не на демагогските такива. ЕС на демокрацията и прочие, но си давам сметка, че това е само една приказка, която в реалния живот е невъзможна. Сега изглежда кощунствено да се мисли какво би било България извън ЕС и към кого ще трябва да се закачим, но съвсем скоро, немислимото ще бъде факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеМежду другото е мит, че България е бедна на природни ресурси! Това е страната с едни от най-големите за размерите си златни ресурси. За агрокултурните и поземлените ни да не говорим.
Намирам я освен това за безперспективна.
Иначе, отсъствях пак известно време, а днес за първи път прегледах накръст сътворените 15-ина страници. Донякъде се ориентирах.
Има силни аргументи, има и доста емоция.
ЕС е осъден да се промени. В противен случай може изненадващо бързо да деградира.
Съставът на лагерите във форума не е изненадващ. Знаем се вече достатъчно добре.
Виж, ти може да се изненадаш, че доста от тезите ти намирам за смислени и защитими.
За едно нещо категорично не си ме разбрал. Когато говоря за национален ресурс, разбирам предимно обшествен ресурс в по-широк смисъл. Той включва и природния, но далеч не на първо място.
Що се отнася до твоето твърдение, да кажа следното. Едно време по география съм учил, че Бг е богата на природни ресурси, но по-късно разбрах, че някой е подучил учителката умишлено да говори неистини.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеМише, ма ти нали щеше да напускаш форума с апломб, пък кво стана... продължаваш да лееш пропаганда... от тъпанарската такава...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеРазмислите за действителната същност и положението на ЕС са в състояние да ме докарат до открита ожесточеност, но въпреки това НЕ мога да гласувам със "ЗА" организиране на един референдум за напускане на ЕС.
Познавайки националните ни ресурси и културни особености, моментално се натъквам на неразрешими проблеми и конфликти.
Коментар
Коментар