If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най-добото изложение е юг, лятото е хладно, зимата е топло. За северни апартаменти без отклонение от 30-35 % от пазарната цена и дума не може да става.
Аз тъкмо се чудех защо жената не спира климатиците от две седмици.Явно не съм разбрал,че е доста хладно и е нужно отопление
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Най-добото изложение е юг, лятото е хладно, зимата е топло. За северни апартаменти без отклонение от 30-35 % от пазарната цена и дума не може да става.
Айде и дедо да се включи.
Преобладаващите ветрове в Соф поле са от северозапад. (Това, между другото е и късметът заради Кремиковци). Спомнете си миналогодишната градушка. Пасивни къщи се правят с изглед на юг. Какви ли не специалисти застъпват положителното влияние на слънцето. Естествено, ако от юг ти е някоя централна улица.... олеле. Също и ако кварталът е каре в застроена част и югът е към вътрешния двор. А бе, няма пълно щастие, както казва един приятел! Просто трябва да се прецени с кое ще бъде компромис.
Айде и дедо да се включи.
Преобладаващите ветрове в Соф поле са от северозапад. (Това, между другото е и късметът заради Кремиковци). Спомнете си миналогодишната градушка. Пасивни къщи се правят с изглед на юг. Какви ли не специалисти застъпват положителното влияние на слънцето. Естествено, ако от юг ти е някоя централна улица.... олеле. Също и ако кварталът е каре в застроена част и югът е към вътрешния двор. А бе, няма пълно щастие, както казва един приятел! Просто трябва да се прецени с кое ще бъде компромис.
Здравейте,
До колко лошо е апартамента да е ориентиран на северозапад?
Приятел ми каза че това е най-лошото изложение, че дъждовете и снеговете основно идват от запад и много ще навява през зимата. Също през лятото щяло да е много горещо следобед заради отчасти западното изложение.
(Говорим за София)
Какво мислите?
Лошо, ако си в северното полукълбо. Добро, ако си в южното.
Един БГ инвеститор би избрал нарочно северозапад заради символиката (разг. "за кадем"). Демек - Гледаме на запад, а акциите ни вървят на север!
А инак - инвестирай в консултант по фъншуй от Виена + интериорен дизайнер от Франкфурт. Те ще вкарат професионална мисъл и ще ти дадат точния съвет. Ще ти вземат малко повече от некъпаното объркано същество, представящо се за брокер, но ще ти свършат някаква реална работа, за разлика от първото. А ако не можеш да си позволиш този разход - кво ти пука накъде ти гледа терасата, да го ева, където и да простреш шушляка, все някога ще изсъхне, нале
Баси темата.
У мен, спонтанно възникнаа два ВАЖНИ въпроса :
1.Какво мислите за светлението на антрето в ранния следобед през есенния сезон ?
2.Кое е оптималното съотношение на инертните материали при забъркване на лепилото в случай на монтаж на чучурката на западната тераса ? (При наличие на такава, афкорс...)
++
в тоя ред на мисли, изникна въпроса - а защо не и под земята !? - - всички посоки се еднакво перспективни, няма нужда от компас и да се търси тоя фактор, а може да са и тройно по-евтини (ако ги има като алтернатива както казваш афкорс, налЕ)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Баси темата.
У мен, спонтанно възникнаа два ВАЖНИ въпроса :
1.Какво мислите за светлението на антрето в ранния следобед през есенния сезон ?
2.Кое е оптималното съотношение на инертните материали при забъркване на лепилото в случай на монтаж на чучурката на западната тераса ? (При наличие на такава, афкорс...)
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
най-доброто изложение е ЮГ.
Лятото не пече, щото слънцето е перпендикулярно, особено ако имаш тераса отпред не виждаш грам пряко слънце, зимата огрява доволно
Всичко де що има обратното - демек север е КОФТИ
Винаги съм живял в ЮЖНО изложение - и съм чувал уникални мизерии за северно, лятото си е пак същата жега а зимата е кучи-кучи студ
Дай 5к повече но си вземи "ЮГ" - щото после цял живот ще страдаш.
И северозапад е най-зле - лятото напича здраво а зимата се ебат ветровете
+1912
добре казано, а има и какво още да се добави ......................... дано те послуша купувача...
най-доброто изложение е ЮГ.
Лятото не пече, щото слънцето е перпендикулярно, особено ако имаш тераса отпред не виждаш грам пряко слънце, зимата огрява доволно
Всичко де що има обратното - демек север е КОФТИ
Винаги съм живял в ЮЖНО изложение - и съм чувал уникални мизерии за северно, лятото си е пак същата жега а зимата е кучи-кучи студ
Дай 5к повече но си вземи "ЮГ" - щото после цял живот ще страдаш.
И северозапад е най-зле - лятото напича здраво а зимата се ебат ветровете
Коментар