Първоначално изпратено от FareL
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да изкарваме достатъчно пари в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеНеадекватен въпрос и неадекватни отговори.
Нещата били много по-зле отколкото преди. Абе вие нормални ли сте или и вие си тъгувате по комунизма? Кое му е по-зле като доходите са нараснали в пъти за 15 год? Просто ви е къса паметта и сте си мрънкала.
А що се отнася до гаст арбайтерите дет се връщали.. ами като нищо не умееш, и тук и на запад ще ти е тежко.
Който си мисли, че може да не умееш нищо и да живееш като тарикат е объркАл рейса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВ София може би и то с клизма, но никъде другаде в страната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеАми аз и тук не виждам да има разлики.
Боян Радев, като го питали кое е най-важно в живота му, след поредната титла, отговорил
"Боба, леба, и га еба"
Та.. такива хора си искат комунизма няма спор но това вече няма да се върне и слава Богу.
Тук обаче сме се събрали уж етеуегентни хора и според мен, увлечени в любовта си към мрънкането и самосъжалението, не виждаме развитието. Ако някой се върне сега 15 год. назад някак, ще бъде изненадан колко е било "добре", а да не говорим да се върне 30 год.
Само ще кажа, че преди 15 год, заплата от 500$ беше СЪН ЛЕЛЕЯН!
Да не говорим за визите, за цените на новите коли в сравнение със стандарта на живот и за това, че и Тирция и Малакия, които са ни сега като в къщи бяха сън за 80% от хората
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАз пък всички програмисти които познавах в провинцията изчезнаха да работят в чужбина. Има сега един младеж от Варна в София, той наистина вади над 1500 ама като си плати квартирата пак е мизерия и се стяга да си отиде в Лондон където са му предложили 6000 паунда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСпециално за ИТ, но не подържане на мрежи, а сериозно програмиране 1500 е смешна заплата и силно ме съмнява някой да си намери свестен човек с подобна мизерна заплата. Имам познати в тази сфера парите, които взимат са си горе долу колкото биха взимали в Германия.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Как да изкар....
Разбира се,че не трябва да мрънкаме.....
Трябва ,като Кубратчо Пулев,да се научим да ядем бой....и да не вдяваме къде сгрешихме, и да си продължаваме по-старо му
Даже предлагам да си сменим герба със глава на хипопотам
До гуша сме в тиня,но с голяма отворена уста:
Дерзайте българи-може да се насерем,но няма да се изложим:www.emodim.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСпециално за ИТ, но не подържане на мрежи, а сериозно програмиране 1500 е смешна заплата и силно ме съмнява някой да си намери свестен човек с подобна мизерна заплата. Имам познати в тази сфера парите, които взимат са си горе долу колкото биха взимали в Германия.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВ София може би и то с клизма, но никъде другаде в страната. Моя позната от София дойде във Варна с идеята да живее тук. Лятото се опитах да я приземя и да и обясня, че тук живота не е песен. Банкерка е, бивш директор в голяма банка, която е в час с всичко от европроекти, до пране на пари и какво ли не. Знае 5 езика при това перфектно (баща и е бил дипломат), още 3 горе-долу, СВ то и е такова, че може да ти падне шапката от него и не е напудрено, дори обратното. Кандидатства за какви ли не длъжности. Първо се оказа, че работа няма. Там където има (например в една от банките я взеха и то на много сериозна длъжност) се оказа, че заплатата и е точно 2 пъти по-ниска от тази в София. Напусна ги по ясни на мен причини, но които няма как да спомена тук, не само заради заплатата. Но дори в банката работеше по 12 часа на ден, вместо както е в София по 8 часа. Тръгна да си търси нова работа и ми казва "Ако поискаш дори 1000 лв. те гледат сякаш си абсолютен нахал!"
Впрочем в София не знам как е точно, но например и там в 2008 г. мой познат точно ИТ кандидатства за работа в БНБ, след като няколко години бе поддържал софтуера и компютрите на всички клонове в ОББ. Поискал им 1200 лв. заплата, а ония му казали "Аааааа, ние такива пари не даваме!" - Сега работи в централата на IBM в Бърно и няма намерение да се прибира. Та тия 15000 лв. може и някои да ги вземат, но повечето не. Ако човек е без връзки и то дебели и всички езици на планетата да знае и да е нобелов лауреат, ще духа супата. Въпреки, че страната само за последните 5-6 години е напусната от 1 000 000 човека, безработните са пак реално над 700 000 - 800 000 дори повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение... понаучете малко ИТ (това се търси) или чужд език (поне 1 на отлично ниво) и 1 500 кинта са ви гарантирани...Last edited by Jay Gould; 20.11.2014, 12:49.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
FareL
В условия на дефлация правенето на нещо се заплаща със загуби на средства. Така че без мрънкане трябва да не се прави нищо тук за да не се търпят загуби.Вече и продавачите на насъщния почнаха да търпят загуби въпреки че бяха безкрайно уверени че той - насъщния винаги ще се харчи.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеМрънкаме колко е скапан живота.
То това е най-лесното ...мрънкането ,оплакването ,правенето на нищо и т.н. са сред уникалните способности на повечето българи !
Коментар
-
Първоначално изпратено от FareL Разгледай мнение
К'во прайме тогава ?
Коментар
Коментар