IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да изкарваме достатъчно пари в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    e, kak да не взема нашите пари,а чии взема? От къде се финансира? НПО-тата са най-големите цицачи в Бг, но тнм-то е права - от тях се правят кинти, при това не лоши
    Не е така, голяма част от НПО тата се издържат от фондации и дарения. Някой, някъде, обявява, че иска да се свърши някаква работа или да се представя някаква позиция или там каквото ти хрумне, пуска един конкурс и който иска участва. Може да спечели НПО, но може да спечели и някой друг. Като спечели получава грантове, за да прави това за което му се плаща.

Бюджета като донор за НПО та е само за една много малка част от НПО тата, - които са си направени да се точат кинти. Но реално мнозинството от НПО тата не се издържат от бюджета а сами си намират проекти по които да кандидатстват.

Например ако за мен е важно да се боря с проруската пропаганда, заделям да кажем 500 000 лева, разделям ги на две преценявам как да пускам грантовете и пускам два конкурса - едния за контрапропаганда и единия за директно очернянене на да кажем Путин. Явяват се там кандидатите, аз си преценявам чии планове най ме кефят, преценявам дали има достатъчно човешки капацитет и който спечели почва да си изкарва парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Аз ако зная точно на тебе ще ти кажа и ти разбира се ще ми се усмихнеш щастливо.
      аз пък не виждам причина ,ако знам нещо с което бих могъл да бъда полезен да не го споделя с другите.
      мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Не мога да разбера какъв ви е проблема с НПО тата. Някой е решил, че дадена дейност е важна, макар и пазара да не я подкрепя и дава пари за това. Нали не ви взимат вашите пари. И аз да имах много пари и аз щях да давам за каузи които ми се струват важни. И като цяло нямаше да ми пука особено дали пък на някой му харесва или не.
        Я пак!?
        Ако вземат пари - само от някой филантроп, хич няма и да го повдигна на въпрос. Ама да ми точат пари от Еврофондовете /мои и твои пари/ за глупости...
        Нагледала съм се и съм се наслушала на такива "величия". Дори имах щастието да контактувам служебно 2 годинки с представител на такава организация. Бедна ти е фантазията за какви пари става на въпрос. Само едно им "проектче" беше на стойност 2 милиона български лефа. Работа никаква - само лозунги
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не мога да разбера какъв ви е проблема с НПО тата. Някой е решил, че дадена дейност е важна, макар и пазара да не я подкрепя и дава пари за това. Нали не ви взимат вашите пари. И аз да имах много пари и аз щях да давам за каузи които ми се струват важни. И като цяло нямаше да ми пука особено дали пък на някой му харесва или не.
          e, kak да не взема нашите пари,а чии взема? От къде се финансира? НПО-тата са най-големите цицачи в Бг, но тнм-то е права - от тях се правят кинти, при това не лоши
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Ко туй!?

Био, не био - земеделието иска копане.
            В нашата мила татковина е най-добре да станеш член на някое НПО и да цоцаш пари от национални и еврофондове - например да броиш делфини, да пазиш чистотата на въздуха и водите, да правиш планове за управление на отпадъците ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bosco Разгледай мнение
              Биоземеделие.
              Ко туй!?

Био, не био - земеделието иска копане.
              В нашата мила татковина е най-добре да станеш член на някое НПО и да цоцаш пари от национални и еврофондове - например да броиш делфини, да пазиш чистотата на въздуха и водите, да правиш планове за управление на отпадъците ...
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Макар да съм чувал, че имало, досега съм срещал само 1 човек който да се бил в чужбина за повече от година и да се връща и то това е синът на мой познат с доста средства и бизнес тук - на синът му просто не му се оставаше в Англия, макар да учи там в престижен университет, но пък тук в България не работи нищо. Всички останали мои познати които са заминали, са оставали там. Кой работи, кой вече си има бизнес, всеки се справя. Някои от тях дори не искат да идват тук. Обстановката ги изнервя точно както си написал.
                Има доста хора които са се върнали тук и им е по -добре. Но винаги става въпос за хора със знания и умения за които има търсене.
                Сега се сещам за едни познат в Русе, който се върна от Испания след 10 г там. Човека си направи дърводелски цех който се разширява и печели добре. Той и ортака му са работещите и се оглеждат вече да наемат перснол защото бизнеса върви.

Друг един също се върна от Испания където са били семейно овчари (нямам грешка) и тук естестввено мизерстват.

Така наречените "помощи за малък и среден бизнес" са по-скоро спънки за същия но някъде могат и да помогнат.
                Last edited by VNM; 20.11.2014, 18:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                  Много мнения,а не виждам идеи как да изкараме пари ..
                  Аз ако зная точно на тебе ще ти кажа и ти разбира се ще ми се усмихнеш щастливо.

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
                    Това е така, у дома и стените помагат. Наистина не мога да коментирам, всеки случай е различен.
                    По повод на мрънкащите хора - някои от хората които познавам мрънкат и при наличността на похвални успехи от тяхна страна, постигнати с много труд. Проблемът при тях обаче е многото труд, явно на някои им е генетичен мързела, и те виждат недостатък в системата че за да получиш повече - трябва и да вложиш повече. За съжаление обаче има достатъчно примери за обратното, и това е деморализиращо за работните хора.
                    http://plovdiv.dir.bg/news/-17850260

Коментар

• Първоначално изпратено от FareL Разгледай мнение
                      Въпросът е много сериозен и актуален . Да си гурбетчия не е лесно ! Никой не е казал че няма криза в Бг и мисля че никой трезво мислещ човек не си го и помислял ,но идва моментът в който човек просто няма къде да отиде .Ако останеш без работа в чужбина няма кой да ти даде и една ''студена вода'' да изпиеш а да не говорим за месечни разходи като наем, ток,вода,храна ит.н. Хората се прибират защото малко или много имат покрив над главата и малко ''сигурност'' в Бг и както казваш да си карат кризата в държавата където са имигрирали как да стане като нямат налице по-горе изброените условия и са принудени да се върнат .
                      Това е така, у дома и стените помагат. Наистина не мога да коментирам, всеки случай е различен.
                      По повод на мрънкащите хора - някои от хората които познавам мрънкат и при наличността на похвални успехи от тяхна страна, постигнати с много труд. Проблемът при тях обаче е многото труд, явно на някои им е генетичен мързела, и те виждат недостатък в системата че за да получиш повече - трябва и да вложиш повече. За съжаление обаче има достатъчно примери за обратното, и това е деморализиращо за работните хора.
                      life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

Биоземеделие.

Коментар

Ми нема бе бате, не разбра ли, пари в България няма, има само някви малки количества останали, ако си ченге или мутра. Това е положението, ако не ти изнася терминал 2 и си ок.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Много мнения,а не виждам идеи как да изкараме пари ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Правосъдие вътрешен ред строителство качество на храните и социалната сфера не могат да се мерят с онова време.Просто днес е много много по зле
                              Всичко това не се ли дължи на 240-те кратуни които се самоизбират от 25 г. насам ,които меко казано ни докараха до тук?Които нищо добро не направиха за тази държава и продължават да гонят само лични интереси. Добре че отвориха границите и хората малко си поеха чист въздух , но сега и това е към своя край . ГЛУПАВ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!

Коментар

• Очевидно не и с цесии в КТБ.
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X