Първоначално изпратено от vajvaj
Разгледай мнение
Наскоро четох за това , че пушенето водило до затлъстяване , остеопороза и венерически болести .
Така както са я подкарали няма да се учудя ако дъщеря ми някой ден ми сервира , че е непорочно бременна от пушене.
Всъщност проблема на пишещите все повече се задълбочава с несекващите през последните 10 години и набиращи скорост научни публикации за ролята на ниацин и NAD в клетъчното дишане и реструктуриране на митохондриалната ДНК .
Около 5 години интереса на читателите някакси бе удържан с информационна завеса и дори скриване на част от истината.
А истината е проста - витамин Б3 витамин РР , ниацин и никотинова киселина са различни имена на едно и също нещо .
Никотинова киселина
"Проучвания със статини или статини, комбинирани с други медикаменти (като ниацин), доказаха намаление на нежеланите сърдечносъдови събития, налагайки хипотезата, че подобна стратегия води до стабилизация на плаката."
Източник
Нови препоръки за лечение на стабилна исхемична болест на сърцето:
При тези, които не толерират лечението със статини, може да се провежда терапия със секвестранти на жлъчните киселини и/или ниацин (IIaB).
Източник
За сега спирам да изброявам проучвания за ниацина / дотук имам събрани 236 от които 216 позитивни и 20 негативни /
В момента тече най-мащабното в историята по темата проучване под кодовата абривиатура "HPS2-THRIVE"
Ще продължа да ви запознавам с най интересните при ваше желание
.................................................. .................................................. .........................
пп. Държа да отбележа , че не приканвам никого да пуши ! Аз самата не съм активен пушач , но ме дразни всеки опит за манипулация на масите.
Също така полезните ефекти на никотина могат да бъдат на разположение с приема на определени храни и значително по-евтини от цигарите витаминни добавки.
Коментар