IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Студен синтез, декември по магзините за 2000$

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
    Чета темата от самото начало и гледам с недоумение как се хващате за вратовете за дребни работи .Когато преди 20г отидох в БАН и заинтересоваността беше нулева(дори почнаха да ми обясняват,че да претендирам за измислянето на перпетуум мобиле било забранено още 18 век у Франция (май там беше ) .... в последствие се заговорих с напълно непознат човек и той ми подхвърли идеята,че може да се представи като суперикономичен двигател,без да се претендира за перпетуум мобиле.
    Та с тези тигове ... цялата инсталация,като съоръжение,би могла да се представи и узакони под формата на нов вид икономични уреди
    А идеята,заради която отидох в БАН,така и си остана в главата ми.Не е реализирана като продукт,защото все повече би засилвала вбесяването ми,а не желая да се натоварвам с нерви.Щом цивилизацията не е готова за нещо такова и не го иска .... ами добре,няма.

Идеи има! (Дори доста са реализирани като продукт)
    Хората са проблемът.Склонни са да продължат зависимостта си,но не и да инвестират скромни средства в реализирането на продукта. Не в разработката,не в тестовете,а в производството на крайният продукт.Все пак съоръжението се произвежда от материали,които все още не се раздават безплатно!!!

При наличието на желание от поне половината цивилизацията,чак тогава ще напредне този вид идеи и изобретения.Т.е. едва когато яйцето им опре в задника

До тогава - Наздраве! ... и без скрупули ще си отнеса идеята на оня свят
    Ако дълго време стои в главата ти има опасност да произведе твърде много енергия !

Съвременната наука не е в състояние да предвиди резултата от едно такова натрупване

Коментар

• с екат ще завладеем енергийният сегмент.
      Загуба на време е da оптимизирате всякъкви TEG-ове и тн.
      а сега сериозно, cherokee group namazaha zdravo
      Last edited by bezsapruga; 19.10.2014, 22:38.
      Обединени хумусно-минерални права.Платена! данъчна амнистия
      http://minerals.ga

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Когато попаднеш на неправилното място при неправилните хора те поне успяват да те направят лош като тях. Енергийната зависимост също е разработка и то на хора които не са глупави или неграмотни. Машини които да произвеждат енергия по необичаен за земляните начин наистина може да се направят и познавам много хора с идеи и дори прототипи които се използват в момента Проблема е че не са достатъчно мощни а цената е висока при нивото на което са изпълнени. Вярно е че ако се работи конструкциите се променят шансовете се увеличават да се получи нещо използваемо към момента. Държава няма да ти помогне, държавите вече са пропити от монополите и ЕС с всички тези програми нямаш представа доколко вече е зависим от монополите.
        Къде отиде пък ти ... какви фондове у БГ преди 20 години

Между другото,наистина правилният подход е да се представя като свръхоптимизиран генератор,а не като перпетуум мобиле.Разбирането за перпетуум мобиле е да работи навсякъде,при всякакви условия ... било то на земята,било то в космоса.Сигурен съм,че 95% още на ниво идея не отговарят на това условие
        Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

От къде идва тази заблуда за TEG-овете?! Какви учители по физика сте имали?! Данеби някой да ви е обяснявал, че ако можете да преобразувате топлината директно в електричество, са възможни някакви безумни неща?!

Не знам защо тръгна да обясняваш как бил работел климатика и опитите да се съвмести с тиговете.Пределно ми е ясно,просто подхвърлих идея как да се представи не толкова фрапиращо както звучи "перпетуум мобиле".
          Инак идеята,с която отидох в БАН,няма нищо общо нито с климатици,нито с хладилници,нито с тигове
          А обсъжданите тигове - абе говорете на български бре .... това са си просто термодвойки.Ползват се дори в някои по-модерни машинки за вода.Говорите за тях все едно е някаква манна небесна

Коментар

• Първоначално изпратено от secstr Разгледай мнение
            показвам на специалистите сертификат за патент на изобретение което преобразува непознат вид енергия в електрическа ,моля тези които не разбират да не отговатят ,останалите е патента е издаден след 1,5 годишно проучване на петентното бюро е Швейцария : http://worldwide.espacenet.com/publi...038172A1&KC=A1

Най-бегъл поглед не показва преобразуване в електрическа енергия. Това е някакъв маховик-жироскоп, който повишава ефективността на мотора, към който е свързан. Не съм разглеждал чертежи, така, че може би мнението ми е прибързано, но изглежда като изцяло механическо устройство. Дори не нарушава принципи на термодинамиката, така че не виждам какво общо има с темата

Издаването на патент гарантира единствено , че идеята вече не е патентована, или поне не в съвсем същия вид. Не гарантира по никакъв начин, че практическата реализация ще работи. Все пак идеята на патента е основно да осигури някаква правна защита на притежателя му като в същото време даде обществен достъп до идеята.

Коментар

• Първоначално изпратено от secstr Разгледай мнение
              показвам на специалистите сертификат за патент на изобретение което преобразува непознат вид енергия в електрическа ,моля тези които не разбират да не отговатят ,останалите е патента е издаден след 1,5 годишно проучване на петентното бюро е Швейцария : http://worldwide.espacenet.com/publi...038172A1&KC=A1
              Добре. какво те интересува за този жироскоп ? Става за компас.

Коментар

• показвам на специалистите сертификат за патент на изобретение което преобразува непознат вид енергия в електрическа ,моля тези които не разбират да не отговатят ,останалите е патента е издаден след 1,5 годишно проучване на петентното бюро е Швейцария : http://worldwide.espacenet.com/publi...038172A1&KC=A1

Коментар

Та с тези тигове ... цялата инсталация,като съоръжение,би могла да се представи и узакони под формата на нов вид икономични уреди
                  Какво ти пречи да я осъществиш, ако смяташ, че е възможно?! Някога през живота си виждал ли си TEG (предполагам не си)... иначе щеше да знаеш, че това нещо е всичко друго, но не и икономично и ефективно.

Също така с него не можеш просто да взимаш топлина от околната среда и да я преобразуваш.

Няма как тези неща да ги навържеш едно за друго и да ти се качва ефективноста.

Това е все едно да вземеш няколко климатика или хладилника, да ги вържеш един за друг и да си вярваш, че ефективноста им се повишава.

От къде идва тази заблуда за TEG-овете?! Какви учители по физика сте имали?! Данеби някой да ви е обяснявал, че ако можете да преобразувате топлината директно в електричество, са възможни някакви безумни неща?!

Проблема с TEG-овете е, че трябва да имате температурна разлика, ако просто го сложиш в стаята, нищо няма да прави, няма да произвежда ток просто така от въздуха. Вземи си един такъв елемент и го пробвай... така както си седи, нищо не прави... не произвежда ток от околната среда. Можеш да вържеш два един за друг... и пак нищо няма да правят. Можеш да вържеш 200 един за друг, по всевъзможни начини и нищо няма да се случи. Това не са някакви магически машинки които преобразуват околната температура в енергия.

Вие обаче сте видели, че климатиците могат от 1 киловат да направят 3 киловата... но изобщо не си правите сметка, как се случва това, какво представлява самия процес. Също така не разбирате, че климатика харчи 1 киловат ел. енергия и дава 3 киловата топлинна... но при идеални условия... т.е. на отворена врата, в момента в който затворите вратата и започне да се създава температурна разлика, ефективноста на климатика намалява. Климатиците не се ползват при много студен климат, не защото не са достатъчно ефективни, а защото трябва да създават голяма температурна разлика. Колкото по голяма температурна разлика трябва да създават, толкова повече им пада ефективноста... и разбира се по някое време става под 1... и това не е заради самите машники, дори да са идеални, ефективноста им в един момент, пак ще намалее под 1.

Но да оставим това на страна... купете си елементи на Пелтие, поиграйте си с тях и ще разберете, че това което искате да правите, не може да се случи.

Не ви трябва климатик... може да ползвате и хладилник, той прави същата работа като климатика .

Всъщност климатика и хладилника работят по един и същи начин, просто изпарителя на климатика е изнесен извън сградата.

С хладилник ще е по лесно да си направите опитната постановка... но пак ви казвам, няма да работи това нещо, не е така както си го мислите. Заблуждавате се за това какво представляват TEG-овете (елемента на Пелтие).

Може да наредите елементи на Пелтие по изпарителя на хладилника... и да се опитате да захраните хладилника... имате гаранция от мен, че нищо няма да направите, дори една крушка от фенерче, ако захраните, ще е голямо постижение. Вие не разбирате как работят тези неща, защото сте ги виждали само на картинка... и сте чели за тях в Интернет. Някога дори хората завършили средно образование, щяха да разберат, защо тази постановка няма да работи... но явно качеството на образованието падна толкова, че вече и висшистите не разбират.

За вас явно климатика е някаква магическа кутия... аз лично бих пробвал с хладилник, защото е много по лесно и по евтино ще ви излезе. Купувате един стар хладилник, взимате няколко елемента на Пелтие... и правите перпетум мобиле... ... показвате ми го... и ако работи, започваме да сглобаяваме за цяла България. Имам познати хладилни техници, знам от къде да намеря елементи на Пелтие. Правим една корпорация... и ставаме мулти милиардери с вашата "тайна установка".

Иначе аз още в осми клас... си я мислех, тази схема с елементите на Пелтие да се тегли топлина от околната среда и да се произвежда ток. После разбира се го обсъдих с други хора и те ми обясниха, защо няма да се получи. След години ги видях и "магическите" елементи на Пелтие. Момчета съвсем сериозно ви казвам, че така няма да стане... ако имаше дори най малка възможност, производителите на климатици и хладилници, щяха да направят веднага такива машини, не ви трябват TEG-ове изобщо. Механичните системи са с много по голяма производителност.

Разбира се термопомпите могат да се използват по много начини за да се увеличи ефективноста на отоплението или охлаждането. Може например с остатъчната топлина от климатиците да се произвежда топла вода. Има вече изградени такива системи на запад.
                  Last edited by Xman1; 19.10.2014, 14:19.

Коментар

• Дани, ТИГ преобразува енергия ОТ ПРОТИЧАЩАТА ПРЕЗ НЕГО. Тоест, дори и да ти расте кпд-то, доколкото ти се стремиш към ниски темп.разлики, спада самата протичаща през ТИГ-а ти енергия ... и се нещо или някой върти като куче подир опашката си.

Коментар

• katilarium

Когато попаднеш на неправилното място при неправилните хора те поне успяват да те направят лош като тях. Енергийната зависимост също е разработка и то на хора които не са глупави или неграмотни. Машини които да произвеждат енергия по необичаен за земляните начин наистина може да се направят и познавам много хора с идеи и дори прототипи които се използват в момента Проблема е че не са достатъчно мощни а цената е висока при нивото на което са изпълнени. Вярно е че ако се работи конструкциите се променят шансовете се увеличават да се получи нещо използваемо към момента. Държава няма да ти помогне, държавите вече са пропити от монополите и ЕС с всички тези програми нямаш представа доколко вече е зависим от монополите.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                        Все пак на хората не им плащат да се занимават с душевно болни, нали?

Откривателите на безплатна енергия, ако и не непременно луди, почти винаги са технически неграмотни. Изключение правят само умелите мошеници, но такива са много по-малко от неграмотниците с мания за величие.
                        С мотика на полето също няма да им се налага да се занимават с душевно болни,нали?
                        Или предлагаш направо пожизнено да ги финансираме с пенЦии и да не им разваляме рахатлъка

Ето за това казвам,че цивилизацията още не е дорасла да се отскубне от енергийната си зависимост.

Отидох с молбата да ми съдействат с екип .... така или иначе се дават заплати на тия хора,поне да си ги заслужат ... та един математик,един физик и един механик за срок 6 месеца(това с поне 2 месеца отгоре презастраховка) за да се изчисли и смъкне себестойността на продукта до минимум и оптимизиране на показатели и параметри.Целта беше смъкване от 3-4 000 лв себестойност до около 500-600 лева.
                        Рамерите са около половин стая - целта е да се сведат до рамери колкото килер.
                        Устройството е за директно производство на електроенергия,пък после си е превръщайте ако щете в топлина,ако щете в студ.

Мисълта ми е - Вие какво очаквате,с две ръце да се сътвори работещ продукт и да бъде харизан ей така ли.Е,не съм чак толкова човеколюбив.
                        И не!Не става въпрос за пари.Става въпрос да се вижда желание за живот,да се вижда желание хората да си улеснят живота,а не да се вижда стремеж как после да се хвалим,че видиш ли "как го прее.ахме тоя" и да го сочим с пръст,докато му се присмиваме.

Когато ви писне да чувате само оплаквания и виждате,че въпреки оплакванията,не се предприемат действия за да се промени това, ще разберете какво точно ме спира да направя идеята си публична и без да търся възнаграждение.

Успех
                        Last edited by katilarium; 19.10.2014, 11:49.

Коментар

Когато преди 20г отидох в БАН и заинтересоваността беше нулева(дори почнаха да ми обясняват,че да претендирам за измислянето на перпетуум мобиле било забранено още 18 век у Франция
                          Все пак на хората не им плащат да се занимават с душевно болни, нали?

Откривателите на безплатна енергия, ако и не непременно луди, почти винаги са технически неграмотни. Изключение правят само умелите мошеници, но такива са много по-малко от неграмотниците с мания за величие.

Коментар

Чета темата от самото начало и гледам с недоумение как се хващате за вратовете за дребни работи .Когато преди 20г отидох в БАН и заинтересоваността беше нулева(дори почнаха да ми обясняват,че да претендирам за измислянето на перпетуум мобиле било забранено още 18 век у Франция (май там беше ) .... в последствие се заговорих с напълно непознат човек и той ми подхвърли идеята,че може да се представи като суперикономичен двигател,без да се претендира за перпетуум мобиле.
                            А идеята,заради която отидох в БАН,така и си остана в главата ми.Не е реализирана като продукт,защото все повече би засилвала вбесяването ми,а не желая да се натоварвам с нерви.Щом цивилизацията не е готова за нещо такова и не го иска .... ами добре,няма.

Хората са проблемът.Склонни са да продължат зависимостта си,но не и да инвестират скромни средства в реализирането на продукта. Не в разработката,не в тестовете,а в производството на крайният продукт.Все пак съоръжението се произвежда от материали,които все още не се раздават безплатно!!!

При наличието на желание от поне половината цивилизацията,чак тогава ще напредне този вид идеи и изобретения.Т.е. едва когато яйцето им опре в задника

Благодаря! на katilarium за този ИСКРЕН и изпълнен човечност ИЗКАЗ
                            Обединени хумусно-минерални права.Платена! данъчна амнистия
                            http://minerals.ga

Коментар

• Чета темата от самото начало и гледам с недоумение как се хващате за вратовете за дребни работи .Когато преди 20г отидох в БАН и заинтересоваността беше нулева(дори почнаха да ми обясняват,че да претендирам за измислянето на перпетуум мобиле било забранено още 18 век у Франция (май там беше ) .... в последствие се заговорих с напълно непознат човек и той ми подхвърли идеята,че може да се представи като суперикономичен двигател,без да се претендира за перпетуум мобиле.

Коментар

• Xman1

Учил съм физика където се учи, в университета преподавателя по физика казваше че отличен и на себе си не пише..пък на мен взе че ми писа. Обърка се човека, сгрешил е Трябва да ги поразгледам тези неща в интернет и да си подобря знанията
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X