IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Студен синтез, декември по магзините за 2000$

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• magi208

Няма такова нещо като коефициент на термоелектричния генератор ! Това не е формула - то е същото като онова на Пирамид. Ти ще кажеш то е вярно, но аз казвам то няма стойност и нас не ни вълнува.Практически един преход - двойка в TEG дори 1% не преобразуват, но каскадно много преходи преобразуват много повече.КПД е относително понятие - имаме преобразувател който преобразува топлина в ток и енергията на вохода и изхода са равни като величини . Например преобразува ни 5% в ток и имаме на входа 100% топлина а на изхода 5% ток и 95% топлина. Както писах топлата част на тег е на вътрешния топлообменник залепена а студена контактува с топлообменник който предава топлината и се охлажда от вътрешния въздух и така го топли въздуха в помещението.
    Много е глупаво да се патентова нещо защитено с труд в продължение на години и ще се произвежда със специално оборудване.Повечето реални рисърчъри разчитат на това че хората са достойни и се отнасят с уважение към труда им, а на тези които не са такива майна им - НИЩО няма да откраднат защото придобитото с труд и талант не се краде..може да се откраднат и източат парите от банка - ктб , но това не се краде. Първо крадеца трябва да е със същото ниво на познания и защо да краде след като може да създаде технологията.Изпращал съм електрод с покритие в САЩ за спектрален анализ на покритието и да го копират и произвеждат много такива електроди. Анализът беше точен, интереса да се копира много висок но не беше произведен нито един електрод копие.Разбира се за анализа се плати от мераклиите да копират и ми дадоха резултата който не им върши никаква работа без да им кажа как се прави покритието.Та те са решили да платят за технологията и им вярвам. С добро се постига много и всичко, с лошо нищо - НИЕ ВЯРВАМЕ В ТОВА !!! Ако някой ми го "открадне" то той е на същото ниво и аз се радвам че има такъв човек и не съм сам.
    ПП. Да това е теоретичния макс. а един преход в тег, практичния няма и 10% от теоретичния дори - толкова са зле нещата в тази технология. Да "формулата" е вярна.Изводите до които достигаш са погрешни обаче.
    Last edited by supertrader; 19.10.2014, 09:29.
    D.Y.F-091066

Коментар

• supertrader

Леле ква съм патка !!! Човече извинявам се много аз чак сега схванах , че говорим на различни езици!!!

Ти говориш за КПД на преобразуване на енергията излизаща от термопомпата !

Ние пък които ти опонираме говорим за проценти от теоретичния КПД на това преобразуване , и за това не можем да ти го обясним.

Както написа nikola66 има една формула според която се изчислява максималния възможен КПД на ТЕГ който зависи само от температурата на топлата и температурата на студената страна приложени върху този ТЕГ.

Тази формула има железни и неоспорими доказателства както математически така и експериментално и дава много ниски стойности за КПД на ТЕГ за температурите , които дава един климатик.

Формулата е КПДmax = (TH - TC) / TH и се смята в градуси по Келвин.

Примерно имаме ТЕГ на който на топлата страна прилагаме 50 градуса по Целзий и на студената 15 градуса по Целзий.

Това са 323 градуса по Келвин и 288 градуса по Келвин значи за КПД максимално получаваме

(323-288)/323 = 0,108 или 10,8 процента и това е теоретичния максимум.

С други думи изобретателя на ТЕГ по корем да лази , челна стойка да прави и цялата брада да си депилира с кола маска , няма да постигне повече от 10,8 процента при тези температури.

При тези условия пък термопомпата може да има КОП максимум 9,2 от формулата пък за КОП на термопомпи.

Извинявай още веднъж за неуместната ирония. просто сме говорили на различни езици(:
      Last edited by magi208; 19.10.2014, 06:16.

Коментар

• Темата винаги ми е била интересна не само защото ми е по специалността .
        Разбирам колегата supertrader , защото на мен самата ми е отнело доста време да го проумея , въпреки , че съм го учила и самочувствието ми е доста високо.

Накрая го проумях покрай познанството ми с един българин , който ще си остане в неизвестност завинаги , въпреки , че създаде именно ТЕГ с недостигнатите и до момента 70% от теоретичния КПД. Въпросното устройство е доста сложно но абсолютно надеждно и не видя бял свят поради простата причина , че не може да го патентова под никаква форма без на практика да го подари на организации , които са го патентовали отдавна без да се сещат как да го направят , но редовно подновяват патентите с цел накрая някой да им го поднесе на тепсия.

От него знам именно как с прости думи да обясня защо идеята за самозахранваща се термопомпа е невъзможна:

Коефициента на термопренос на термопомпата пада точно с толкова с покачване на температурната разлика с колкото се качва коефициента на полезно действие на термоелектрическия генератор.

И от началото на скалата на Келвин та до безкрайност двете графики нямат пресечна точка.

Това е именно постулата на Томпсън с по-други думи.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          При 100% преобразуване ще охлажда въздуха и ще произвежда от абсорбираната топлина ток !!!
          Къде си учил физика? Изобщо мислиш ли какво си написал?! Ти не правиш разлика между КПД и Коефициент на преобразуване (на Английски е COP).

Всъщност не е правилно да се казва преобразуване... защото на практика нищо не се преобразува... термина на Български е такъв.

Климатика е просто една термопомпа, той не произвежда топлина, просто я пренася от едно място на друго...(от околната среда към жилището или на обратно) Колкото можеш да произведеш топлина с помпа за вода... толкова ще произведеш и с климатик. Много са ти сбъркани понятията.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Едва ли ще успеят да направят тигове с ефективност 80% в преобразуването на топлината в ток ..но кой знае .
          Само където им трябва голяма температурна разлика за да постигнат 7 - 8% и не работят така както си ги представяш.

Първоначално изпратено от magi208 Разгледай мнение
          Ми добре де като знаеш какво е ентропия и въпреки това твърдиш . че можеш да създадеш перпетум мобиле от втори род или , че някой някъде го е създал би било чудесно света да узнае принципа !!!
          Той връзва елементи на Пелтие (въпросните тигове) и им качва производителноста като увеличава бройката. Разбира се това го прави само на сън, защото ако ги беше виждал на живо въпросните елементи много бързо щеше да се откаже.

Нарича ги тиг от Английската абревиетура TEG (ThermoElectric Generator).

Никой не е създал перпетум мобиле на базата на това... най големия хит в момента са разни туристически тенджери с които може да си зареждаш мобилния телефон докато си сред природата...
          Last edited by Xman1; 19.10.2014, 03:38.

Коментар

• Pyramid

Едва ли ще успеят да направят тигове с ефективност 80% в преобразуването на топлината в ток ..но кой знае .
            D.Y.F-091066

Коментар

При 100% преобразуване ще охлажда въздуха и ще произвежда от абсорбираната топлина ток !!!

Коментар

• magi208

D.Y.F-091066

Коментар

10 киловата за час е ..колко ток смуче обаче от мрежата не се споменава.

смуче 10kw:6 за 5 мин/ при всяко стартиране
                  Last edited by bezsapruga; 18.10.2014, 22:40.
                  Обединени хумусно-минерални права.Платена! данъчна амнистия
                  http://minerals.ga

Коментар

Наистина ли не може да разбереш че не става въпрос за перпетомобиле и пълно обратно преобразуване на топлинната енергия в случая не е необходимо ВЪОБЩЕ !Толкова ли е сложно да се проумее ?
                    "но обратното преобразуване е просто неефективно по закон " - да така е , но не е необходимо да е ефективно дори на 50%.
                    Тaкa де a проумей го вече , че и при 100% преобрaзувaне не може дa се сaмозaхрaни и дa ти остaне нещо.

Кaжи кaк дa ти помогнa дa го рaзбереш ?

Коментар

• Pyramid

10 киловата за час е ..колко ток смуче обаче от мрежата не се споменава.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                        Използвай гугъл преводач.

Free Energy Portal <kontakt@freieenergieportal.com> написа на Fri, 17/10/2014:

> From: Free Energy Portal <kontakt@freieenergieportal.com>
                        > Тема: водачите на автомобили да внимават! Хаосът е перфектен
                        > To: "Уважаеми Reader" <dr_cherkezow@yahoo.de>
                        > Дата: петък, 17 октомври 2014 18:21 часовник
                        > Съвет на Oil Company
                        > Furious, защото ...
                        > В момента падащите цени на бензина ... Защо?
                        >
                        > Това е паническа реакция на петролните компании на
                        > Ново устройство, технология за нормални автомобили, които
                        > Беше представена в Женева.
                        > (The
                        > Цялата статия може да прочетете тук)
                        > Това прави възможно да се конвенционални средства с
                        > Infinite
                        > Съществуващи, безплатен суровина, за да работят - и
                        > Без
                        > Изгорелите газове или вредни вещества са произведени.
                        > The
                        > Ли е революцията на автомобилната и енергийната
                        > Market.
                        >
                        > 100 km по този начин да доведе до повече от 2 € разходи (кола с
                        >
                        > 8Litern средно на сто километра струва около € 12,80).
                        >
                        > Петролните държави са в абсолютна паника.
                        >
                        > Разбира се, те ще направят всичко, за да се опита тази техника
                        > За да се
                        > Потиснете. Ето защо аз споделям тази
                        > Член с вас,
                        > Така че, както много хора знаят за това и това
                        > Зашеметяващи техника не може да изчезне ....
                        >
                        > Моля, информирайте се и подкрепа
                        > Това ли е, когато това
                        > Член с вашите приятели и семейство
                        > Share - в най-добрия просто
                        > Този имейл са получени ...
                        > Благодаря ви много и имат голямо пътуване!
                        > Вашият Marco от Free Energy Portal
                        > PS: Тук
                        > Ще намерите подробна статия с всички
                        >
                        > Обща информация и бележки
                        Не знам, батка, ама този "превод" на български некак си не ми звучи нормално.

Гугълският преводач е сравнително добър за езиците с много говорещи на конкретния език. Но никога не съм видял читав гугълски превод на български от който и да е език, даже от руски.
                        Това е оплакване.

П.П. Даже от полски на английски гугълският преводач е адекватен. Но горното е неадекватно според мен.
                        Last edited by Виxър; 18.10.2014, 20:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Виxър Разгледай мнение
                          Коментарът ми е, че не знам немски.
                          Ако ти го знаеш, що не дадеш превод или поне извлек на български, а ми се праиш на некаква голема работа?
                          Това е моят коментар.

Използвай гугъл преводач.

Free Energy Portal <kontakt@freieenergieportal.com> написа на Fri, 17/10/2014:

> From: Free Energy Portal <kontakt@freieenergieportal.com>
                          > Тема: водачите на автомобили да внимават! Хаосът е перфектен
                          > To: "Уважаеми Reader" <dr_cherkezow@yahoo.de>
                          > Дата: петък, 17 октомври 2014 18:21 часовник
                          > Съвет на Oil Company
                          > Furious, защото ...
                          > В момента падащите цени на бензина ... Защо?
                          >
                          > Това е паническа реакция на петролните компании на
                          > Ново устройство, технология за нормални автомобили, които
                          > Беше представена в Женева.
                          > (The
                          > Цялата статия може да прочетете тук)
                          > Това прави възможно да се конвенционални средства с
                          > Infinite
                          > Съществуващи, безплатен суровина, за да работят - и
                          > Без
                          > Изгорелите газове или вредни вещества са произведени.
                          > The
                          > Ли е революцията на автомобилната и енергийната
                          > Market.
                          >
                          > 100 km по този начин да доведе до повече от 2 € разходи (кола с
                          >
                          > 8Litern средно на сто километра струва около € 12,80).
                          >
                          > Петролните държави са в абсолютна паника.
                          >
                          > Разбира се, те ще направят всичко, за да се опита тази техника
                          > За да се
                          > Потиснете. Ето защо аз споделям тази
                          > Член с вас,
                          > Така че, както много хора знаят за това и това
                          > Зашеметяващи техника не може да изчезне ....
                          >
                          > Моля, информирайте се и подкрепа
                          > Това ли е, когато това
                          > Член с вашите приятели и семейство
                          > Share - в най-добрия просто
                          > Този имейл са получени ...
                          > Благодаря ви много и имат голямо пътуване!
                          > Вашият Marco от Free Energy Portal
                          > PS: Тук
                          > Ще намерите подробна статия с всички
                          >
                          > Обща информация и бележки
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от bezsapruga Разгледай мнение
                            Основни параметри на домашно котле е-кат към края на 2012
                            подчертавам че не разбирам нищо от физика математика и химия
                            Първата част от термоядр.синтез започва при 60С с як ипулс гама лъчене за под 3милисек предизикан отразходящо делене на и емисия на двоики разходящи бета плус декади
                            след 5 милисек започва процес на 'нормално' спонтано делене изклчително равномерно за (месеци) с равномерни безопасни нива на гама лъчене при темперари
                            60-200С.При темп над 200С процеса става нестабилен и опасен за извън тестово потребление.
                            Схематично процеса zвучи така:60С-спонтано делене-(минимален синтез на мед)+99%анихилация=99%темп.+1% гама л.
                            Пълнителя на отоплително котле е-кат 7Kw/h e 50гр. пудра никел 1гр водород цена 8$
                            Производителя Гаратира:
                            непрекъсната работа 1 месеца
                            темп е огранична на макс. 200С
                            мин кол.вода в системата 1.5 кубика.

Пълнителя на отоплително котле е-кат 10Kw/h e 300гр. пудра никел 5гр водород цена 30$
                            Производителя Гаратира:
                            непрекъсната работа 5 месецa
                            темп огранична на макс. 200С
                            мин кол.вода в системата 2 кубика.

Производитля гарантира минимална! ефективост от 600% за целия екслотационен период на пълнителя.
                            Подмяната на пълнителя може да се извърши от всеки които може да си смени ел.крушката.
                            10 kWh за месец означава мощност 10000/720 /ватчасове върху часове в месеца/ = 1,39 ВАТА. С толкова една крушка не може ти светна /освен светодиодна/, да не говорим за друга полезна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение

Как ще коментирате по-долната фрапираща информация?

- Freie Energie Portal <kontakt@freieenergieportal.com> schrieb am Fr, 17.10.2014:

> Von: Freie Energie Portal <kontakt@freieenergieportal.com>
                              > Betreff: Autofahrer aufgepasst! Das Chaos ist perfekt
                              > An: "Liebe Leser" <dr_cherkezow@yahoo.de>
                              > Datum: Freitag, 17. Oktober, 2014 18:21 Uhr
                              > Vorstand von Ölkonzern
                              > rasend vor Wut, denn...
                              > aktuell sinken die Benzinpreise... Warum?
                              >
                              > Dies ist die panische Reaktion der Ölkonzerne auf eine
                              > neue Antriebs-Technik für normale PKWs, welche
                              > in Genf präsentiert wurde.
                              > (den
                              > vollen Artikel können Sie hier lesen)
                              > Damit ist es möglich, herkömmliche Fahrzeuge mit einem
                              > unendlich
                              > vorhandenen, kostenlosen Rohstoff zu betreiben - und das
                              > ohne das
                              > Abgase oder Schadstoffe entstehen.
                              > Das
                              > ist die Revolution des Fahrzeug- und Energie
                              > Marktes.
                              >
                              > 100km verursachen damit maximal 2€ Kosten (ein PKW mit
                              >
                              > durchschnittlich 8Litern pro 100km kostet ca. 12.80€).
                              >
                              > Die Ölstaaten sind in absoluter Panik.
                              >
                              > Sicher werden sie alles tun, um zu versuchen diese Technik
                              > zu
                              > unterdrücken. Deshalb teile ich diesen
                              > Artikel mit Ihnen,
                              > damit möglichst viele Menschen davon wissen und diese
                              > atemberaubende Technik nicht wieder verschwinden kann....
                              >
                              > Bitte informieren Sie sich und unterstützen
                              > Sie dies in dem Sie diesen
                              > Artikel mit Ihren Freunden und Bekannten
                              > teilen - am besten einfach
                              > diese Email weiter leiten...
                              > vielen Dank dafür und allzeit gute Fahrt!
                              > Ihr Marco vom Freie Energie Portal
                              > PS: Hier
                              > finden Sie den ausführlichen Artikel mit allen
                              >
                              > Hintergrundinformationen und Angaben.
                              >
                              Коментарът ми е, че не знам немски.
                              Ако ти го знаеш, що не дадеш превод или поне извлек на български, а ми се праиш на некаква голема работа?
                              Това е моят коментар.

Коментар

• magi208

Наистина ли не може да разбереш че не става въпрос за перпетомобиле и пълно обратно преобразуване на топлинната енергия в случая не е необходимо ВЪОБЩЕ !Толкова ли е сложно да се проумее ?
                                "но обратното преобразуване е просто неефективно по закон " - да така е , но не е необходимо да е ефективно дори на 50%.
                                Last edited by supertrader; 18.10.2014, 18:31.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X