IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на изискването за целогодишното шофиране на фарове през деня

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Хихих, то убаво ама най-гадно е като всичките ти автомобили, без един го правят това нещо. Е, аз съм станал рецидивист с този непалещия фарове. Всичките ми нарушения през тези 2 години са за несветнати фарове
    Вярно е,но ми прави впечатление,че куките почти не се заяждат за това.На мен вече два пъти ми прощават точно с това обяснение.А колкото до фаровете твърдо за.Един идиот инвеститор да спасят пак е от полза.
    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Извън населените места трябва да е задължително, в града не е нужно.

Коментар

• Това с фаровете беше прокарано от лобисти на алчни търговци на акумулатори...

Коментар

• Първоначално изпратено от КАПИТАНА Разгледай мнение
          Уважаеми водачи на МПС,
          Предполагам, че повечето от Вас вече се увериха в безсмислието на законовото изискване за шофиране на МПС с целогодишно включени къси светлини. Абсолютния провал и безпомощност на „Пътна полиция“ (КАТ) в основната си функция, а именно да осигури и повиши сигурността на пътя, доведоха до това недоразумение с фаровете, невиждано по нашите географски ширини. Изискването бе въведено без да се направи какъвто и да е анализ на ефекта и ползите от тази мярка в дългосрочен план, нито оценка на въздействието й върху икономиката на страната ни и най-вече разходите на населението и бизнеса, нито ОВОС.
          Може би ще се изненадате, но на практика се доказва, че ефекта от задължителните дневни светлини е далеч от очаквания, а нещо повече - дори те са опасни за Вашия живот и този на околните. За справка – погледнете статистиката на КАП за ПТП и жертвите на пътя през светлата част на деня от 2012 насам. Включените фарове затрудняват разпознаването на участници в движението (особено тези без включени светлини и такива, които нямат като пешеходци, велосипедисти и каруци). Затрудняват разпознаването на пътя на мотористите, линейките, разпознаването на светлинни сигнали и пътни знаци. Доказано е, че ярките светлини предизвикват моментна слепота към едни предмети за сметка на други. При нормална видимост и когато всички МПС са с включени светлини, това не те прави по-лесен за забелязване. Предполагам, че всеки е установил, че на дълъг път неестествените светлини разсейват вниманието, затрудняват в преценката за разстояние и влошават ориентацията към останалите участници в пътната обстановка. За увеличения разход на гориво и консумативи да не говорим. Не са малко автомобилите, които се запалиха и изгоряха в жегите заради допълнителното натоварване на електрическата система. Не е ли време да поискаме отмяна на безсмислената разпоредба на чл.70, ал.3 от Закона за движение по пътищата?
          И аз съм за отпадането. Който иска, да си кара на фарове...
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            Моят автомобил фабрично си пали фаровете при завъртане на ключа и съм свикнал вече години с това - да карам ВИНАГИ със запалени фарове.
            Хихих, то убаво ама най-гадно е като всичките ти автомобили, без един го правят това нещо. Е, аз съм станал рецидивист с този непалещия фарове. Всичките ми нарушения през тези 2 години са за несветнати фарове

Коментар

• Първоначално изпратено от КАПИТАНА Разгледай мнение
              Уважаеми водачи на МПС,
              Предполагам, че повечето от Вас вече се увериха в безсмислието на законовото изискване за шофиране на МПС с целогодишно включени къси светлини. Абсолютния провал и безпомощност на „Пътна полиция“ (КАТ) в основната си функция, а именно да осигури и повиши сигурността на пътя, доведоха до това недоразумение с фаровете, невиждано по нашите географски ширини. Изискването бе въведено без да се направи какъвто и да е анализ на ефекта и ползите от тази мярка в дългосрочен план, нито оценка на въздействието й върху икономиката на страната ни и най-вече разходите на населението и бизнеса, нито ОВОС.
              Може би ще се изненадате, но на практика се доказва, че ефекта от задължителните дневни светлини е далеч от очаквания, а нещо повече - дори те са опасни за Вашия живот и този на околните. За справка – погледнете статистиката на КАП за ПТП и жертвите на пътя през светлата част на деня от 2012 насам. Включените фарове затрудняват разпознаването на участници в движението (особено тези без включени светлини и такива, които нямат като пешеходци, велосипедисти и каруци). Затрудняват разпознаването на пътя на мотористите, линейките, разпознаването на светлинни сигнали и пътни знаци. Доказано е, че ярките светлини предизвикват моментна слепота към едни предмети за сметка на други. При нормална видимост и когато всички МПС са с включени светлини, това не те прави по-лесен за забелязване. Предполагам, че всеки е установил, че на дълъг път неестествените светлини разсейват вниманието, затрудняват в преценката за разстояние и влошават ориентацията към останалите участници в пътната обстановка. За увеличения разход на гориво и консумативи да не говорим. Не са малко автомобилите, които се запалиха и изгоряха в жегите заради допълнителното натоварване на електрическата система. Не е ли време да поискаме отмяна на безсмислената разпоредба на чл.70, ал.3 от Закона за движение по пътищата?
              АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА ВКЛЮЧЕНИТЕ ФАРОВЕ!

Голяма част от горните твърденяи са просто неверни. А пък това за изгорелите автомобили направо ме разсмя. Ми като автомобилът ти не отговаря на изискванията и му е "трудно" да работи със запалени фарове през деня, просто си вземи друг! Моят автомобил фабрично си пали фаровете при завъртане на ключа и съм свикнал вече години с това - да карам ВИНАГИ със запалени фарове.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• За отпадането с две ръце!!!

Коментар

• Премахване на изискването за целогодишното шофиране на фарове през деня

Уважаеми водачи на МПС,
                  111
                  Да
                  64.86%
                  72
                  Не
                  35.14%
                  39
                Working...
                X