В съседна Гърция карането на къси светлини е забранено. Даже на изхода на тунелите има знаци със задраскани къси светлини.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Премахване на изискването за целогодишното шофиране на фарове през деня
Collapse
X
-
Братя и Сестри,
Само хора които не са карали извън градско може да искат да отпаднат фаровете през деня. Аз много често карам с 150км. в час, и когато влизаш в сенчестата част на пътя, ако автомобила е без фарове много късно го виждам, дори и с по-малка скорост да карам.
И да се похваля, не малка заслуга да имаме фарове през деня имам аз с лобиране на подходящи места.
Убеден съм че с фаровете спасяваме стотици човешки животи годишно.
Остава да забраним и бързо оборотните автомобили със задно предване и ще съм доволен от живота!
Кампания във Фейсбук: Да забраним БМВ-тата!
Само ненормалници ги карат, пишат инициаторите
http://www.blitz.bg/news/article/279655Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеЗа сумрачни целогодишно страни като Великобритания Холъндия или Швеция е нормално, но в слънчева лятна България е пълен потрес да се кара на фарове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеАз и сега си карам без фарове денем.
Имам 3-4 фиша ама не ми пука особено, нов акумулатор е 100 кинта,
по-евтино ми е да плащам глоби...
Пък който иска да си кара денем с фарове...
Преди това ги измислят хора,които са умрени да регулират!!!
Свали колана,сложи колана!!!Спри фаровете ,пусни фаровете!!!Особено в градски условия и при тези жеги,това е подигравка с нормалните хора!!!А бе дивотии!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнениеИзвън населените места трябва да е задължително, в града не е нужно.
При около 250 слънчеви дни годишно е ненужно, а понякога и опасно да се кара постоянно на фарове.
Опасността идва главно от онези, които не са си включили фаровете и има голяма вероятност да бъдат забелязани късно. Случвало ми се е при мрачен ден. Всички карат на фарове, само някой смотаняк с незабележима кола е забравил. И понеже съзнанието на водача е настроено да вижда светлини, то може да го забележиш късно.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеАз и сега си карам без фарове денем.
Имам 3-4 фиша ама не ми пука особено, нов акумулатор е 100 кинта,
по-евтино ми е да плащам глоби...
Пък който иска да си кара денем с фарове...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПървоначално, бях против. Обаче... Обаче, на няколко пъти, В ГРАДА, пред очите ми, запалените фарове са спасявали живот.
Иначе, за статистиките, преразхода и акумулаторите съм съгласен, ама автомобилите, ако не е трябвало да имат фарове, нямаше да имат.
ЗА ФАРОВЕТЕ.
Коментар
-
Твърдо ЗА отпадането на безсмисленото управление на фарове през деня.
Нека бъде разрешено, който иска да ги включва, ако мисли че е невидим на пътя.
'Нощното' шофиране изморява повече и така водачът е по-скапан дори и да кара през деня. От голяма полза ще е отмяната. Дори ще има икономически ефект.
Особено дразнещо е карането на дълги с намалена мощност. И сега е забранено по закон, но никой не го спазва.
Но съм сигурен, че от девет кладенеца вода ще ти донесат в полза на идеята, че трябва да греем като коледни елхи сутрин/обед/вечер , лято и зима. Така че отварянето на темата ми се струва като бъркане в огъня с голи ръце. Има две фанатични страни по този въпрос. справка - автофорумите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от КАПИТАНА Разгледай мнениеКажи кои от твърденията са неверни и ще ти дам факти - има такива за всяко от тях. Поста щеше да стане много дълъг, ако ги бях включил. Но преди да пишеш, кое е вярно и кое не, провери ли си статистиката на КАТ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеАЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА ВКЛЮЧЕНИТЕ ФАРОВЕ!
Голяма част от горните твърденяи са просто неверни. А пък това за изгорелите автомобили направо ме разсмя. Ми като автомобилът ти не отговаря на изискванията и му е "трудно" да работи със запалени фарове през деня, просто си вземи друг! Моят автомобил фабрично си пали фаровете при завъртане на ключа и съм свикнал вече години с това - да карам ВИНАГИ със запалени фарове.Last edited by КАПИТАНА; 14.08.2014, 15:23.
Коментар
Коментар