IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на изискването за целогодишното шофиране на фарове през деня

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В съседна Гърция карането на къси светлини е забранено. Даже на изхода на тунелите има знаци със задраскани къси светлини.

Коментар

• Братя и Сестри,
      Само хора които не са карали извън градско може да искат да отпаднат фаровете през деня. Аз много често карам с 150км. в час, и когато влизаш в сенчестата част на пътя, ако автомобила е без фарове много късно го виждам, дори и с по-малка скорост да карам.
      И да се похваля, не малка заслуга да имаме фарове през деня имам аз с лобиране на подходящи места.
      Убеден съм че с фаровете спасяваме стотици човешки животи годишно.
      Остава да забраним и бързо оборотните автомобили със задно предване и ще съм доволен от живота!
      Кампания във Фейсбук: Да забраним БМВ-тата!
      Само ненормалници ги карат, пишат инициаторите
      http://www.blitz.bg/news/article/279655
      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Категорично ЗА отпадане на задължителното каране на фарове целогодишно! ПО-ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ ТОВА ЕДНА ТИКВА НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ, СИГУРЕН СЪМ! Но не се обзалагам, защото винаги може да последва изненада!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff
          Извън населените места трябва да е задължително, в града не е нужно.
          za
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
            За сумрачни целогодишно страни като Великобритания Холъндия или Швеция е нормално, но в слънчева лятна България е пълен потрес да се кара на фарове.
            Само да те поправя - нито в Холандия, нито във Великобритания са задължителни фаровете през деня. Явно са по-прости от нас

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
              Аз и сега си карам без фарове денем.
              Имам 3-4 фиша ама не ми пука особено, нов акумулатор е 100 кинта,
              по-евтино ми е да плащам глоби...
              Пък който иска да си кара денем с фарове...
              Тия разпоредби им харесват на хора ,които мразят да мислят!!!
              Преди това ги измислят хора,които са умрени да регулират!!!
              Свали колана,сложи колана!!!Спри фаровете ,пусни фаровете!!!Особено в градски условия и при тези жеги,това е подигравка с нормалните хора!!!А бе дивотии!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                Извън населените места трябва да е задължително, в града не е нужно.
                Един път да сме на едно мнение.
                При около 250 слънчеви дни годишно е ненужно, а понякога и опасно да се кара постоянно на фарове.
                Опасността идва главно от онези, които не са си включили фаровете и има голяма вероятност да бъдат забелязани късно. Случвало ми се е при мрачен ден. Всички карат на фарове, само някой смотаняк с незабележима кола е забравил. И понеже съзнанието на водача е настроено да вижда светлини, то може да го забележиш късно.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• За сумрачни целогодишно страни като Великобритания Холъндия или Швеция е нормално, но в слънчева лятна България е пълен потрес да се кара на фарове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
                    Аз и сега си карам без фарове денем.
                    Сто кинта е акумулатор за мотор бе батка, ква кола караш, че да иска батерия от 100 лева..?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Първоначално, бях против. Обаче... Обаче, на няколко пъти, В ГРАДА, пред очите ми, запалените фарове са спасявали живот.
                      Иначе, за статистиките, преразхода и акумулаторите съм съгласен, ама автомобилите, ако не е трябвало да имат фарове, нямаше да имат.
                      ЗА ФАРОВЕТЕ.
                      А защо са им сложили прекъсвачи на фаровете, ако трябваше да нямат, нямаше да имат...

Коментар

• Аз и сега си карам без фарове денем.

Коментар

• Първоначално, бях против. Обаче... Обаче, на няколко пъти, В ГРАДА, пред очите ми, запалените фарове са спасявали живот.
                          Иначе, за статистиките, преразхода и акумулаторите съм съгласен, ама автомобилите, ако не е трябвало да имат фарове, нямаше да имат.
                          ЗА ФАРОВЕТЕ.

Коментар

• Твърдо ЗА отпадането на безсмисленото управление на фарове през деня.
                            Нека бъде разрешено, който иска да ги включва, ако мисли че е невидим на пътя.
                            'Нощното' шофиране изморява повече и така водачът е по-скапан дори и да кара през деня. От голяма полза ще е отмяната. Дори ще има икономически ефект.
                            Особено дразнещо е карането на дълги с намалена мощност. И сега е забранено по закон, но никой не го спазва.
                            Но съм сигурен, че от девет кладенеца вода ще ти донесат в полза на идеята, че трябва да греем като коледни елхи сутрин/обед/вечер , лято и зима. Така че отварянето на темата ми се струва като бъркане в огъня с голи ръце. Има две фанатични страни по този въпрос. справка - автофорумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от КАПИТАНА Разгледай мнение
                              Кажи кои от твърденията са неверни и ще ти дам факти - има такива за всяко от тях. Поста щеше да стане много дълъг, ако ги бях включил. Но преди да пишеш, кое е вярно и кое не, провери ли си статистиката на КАТ?
                              Нети е върл фен на Баце и затова не поглежда там!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                АЗ СЪМ ТВЪРДО ЗА ВКЛЮЧЕНИТЕ ФАРОВЕ!

Голяма част от горните твърденяи са просто неверни. А пък това за изгорелите автомобили направо ме разсмя. Ми като автомобилът ти не отговаря на изискванията и му е "трудно" да работи със запалени фарове през деня, просто си вземи друг! Моят автомобил фабрично си пали фаровете при завъртане на ключа и съм свикнал вече години с това - да карам ВИНАГИ със запалени фарове.
                                Кажи кои от твърденията са неверни и ще ти дам факти - има такива за всяко от тях. Поста щеше да стане много дълъг, ако ги бях включил. Но преди да пишеш, кое е вярно и кое не, провери ли си статистиката на КАТ?
                                Last edited by КАПИТАНА; 14.08.2014, 15:23.

Коментар

Working...
                                X