IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Премахване на изискването за целогодишното шофиране на фарове през деня

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • bnight

    Какъв е проблема с потегляне по наклон и да е необходима система ?
    Всички тези екстри са като начин за избягване на малки кризи, но никоя от тях не може да се страви с голямата криза когато дойде.Дай ми един автомобил натъпкан с всички екстри и системи за стабилност и ще ти го обърна по таван като на шега при това при сравнително ниска и безопасна за мен скорост без никакъв проблем.
    Last edited by supertrader; 28.08.2015, 20:07.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Загасете фаровете през деня - особено през лятото

      Здравейте! Преди няколко дни имах огромното удоволствие на влизане в Гърция от България да загася фаровете на автомобила си и да покарам известно време без тях. Изпитах страхотно облекчение. Денят беше от тези летните - с жарко греещо слънце и температури около и над 30 градуса. Излишно е да споменавам, че си бях сложил най-тъмните слънчеви очила. Припомних си, че без фарове се кара много по-спокойно и още повече - абсолютно безопасно. Смятам, че всеки се е убедил, че ако срещу теб или зад теб кара идиот, то фаровете с нищо не могат да ти помогнат. На връщане в България обаче изпитах точно обратното - фаровете през деня дразнят, разсейват и заслепяват. Ако някой от Вас има впечатления от карането без фарове през деня в Гърция или другаде да ги сподели.

      Отдавна излезе и статистиката на МВР за ПТП през 2014 - има увеличение в сравнение с 2013. Едва ли е изненада за някого. През 2014 са регистрирани ПТП през светлата част на деня (т.е. когато караме с фарове), при които има 392 загинали и 6314 ранени. През 2013 загиналите са 361 или с около 10% по-малко от 2014. При ранените броят е почти еднакъв за двете години. За 2015 само от началото на август има 54 загинали и 700 ранени.
      Стига вече с тези псевдо мерки за повишаване на безопасността, които удрят по джоба на всеки! Специално за фаровете през деня няма абсолютно никакво научно доказателство, че помагат, а напротив - има доста доказателства, че пречат.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
        Абе как може да има такава тъпа тема! Погледнете статистиката за броя жертви от катастрофи сега и преди да са задължителни коланите примерно. Или преди да има АBS. За катастрофите 99% е виновен манталитета и идиотите по пътя.
        Че темата не е за премахване на задължителните колани или ABS. За фаровете става дума и дали има смисъл винаги да се кара на фарове.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Абе как може да има такава тъпа тема! Погледнете статистиката за броя жертви от катастрофи сега и преди да са задължителни коланите примерно. Или преди да има АBS. За катастрофите 99% е виновен манталитета и идиотите по пътя.

          Коментар


          • БЕЗ ФАРОВЕ ДЕНЕМ ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛО

            Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
            През абсолютно светлата част на деня, особено в хубавите дни е АБСУРДНО да имаме задължението да караме със светлини (не ни купуват нито крушки, нито акумулатори, НО е повод за почерпка на едни хора, дето като спират коли само за това мислят). Но при дъжд, и намалена видимост шофьорите нямат тая КУЛТУРА, а тя е като другите- да дават мигач МНОГО по далеч от застрояване при светофар (а не вече като завиват) и достатъчно при изпреварване. И да си гледат по огледалата, а не по телефоните, и да не засичат...
            Та, Аз гласувах да се премахне изискването!
            Както в градовете не нужно човек задължително да слага колан в улички с до 50 км/ч!
            И ТЕЗИ 2 неща могат да се променят много лесно! Могат да останат в закона, но с вътрешна наредба, ОПОВЕСТЕНА ВСЕНАРОДНО, да не се спират и санкционират за подобни нарушения при обстоятелствата които споменах...
            Май двамата с Капитана изразявате най-разумните мнения за отпадането на глупавото задължително ползване на фаровете денем. Всеки обучаван за шофьор и ставащ за такъв трябва да може да види достатъчно рано възможни опасни ситуации и фаровете с нищо не му помагат, ако срещу него има идиот.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от КАПИТАНА Разгледай мнение
              "През първите няколко месеца на годината има увеличение на загиналите пешеходци. Към този момент 84 са загиналите. Причината за това е най-вече повишаването на скоростта на движение. На пешеходна пътека са загинали осем души поради неспазване на предимство. Наблюдава се явлението, че 50% от загиналите пешеходци са над 65-годишна възраст”.
              "Новината" е от днес 25.08.2014, а на сайта на НОВА може да видите цялото интервю.
              http://novanews.bg/news/view/2014/08/25/84179/

              Коментар


              • "През първите няколко месеца на годината има увеличение на загиналите пешеходци. Към този момент 84 са загиналите. Причината за това е най-вече повишаването на скоростта на движение. На пешеходна пътека са загинали осем души поради неспазване на предимство. Наблюдава се явлението, че 50% от загиналите пешеходци са над 65-годишна възраст”.
                Още по темата
                Мъж от Поморие е загинал на пешеходна пътека
                Кола уби колоездач на пешеходна пътека
                Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека

                Това обясни в "Здравей, България” Антон Антонов, зам.-директор „Охрана на обществения ред и контрол на пътното движение”.

                "При почти всички случаи е налице непознаване на закона както от страна на пешеходците, така и несъобразена скорост от страна на водачите”, поясни Антонов.

                Е КАКЪВ Е СМИСЪЛА ОТ ФАРОВЕТЕ???? ПРАВЯТ НИ ПО-БЕЗОПАСНИ ЛИ????? Това е риторичен въпрос към всички гласували с "НЕ" в анкетата.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Климатика увеличава разхода на гориво с 5-10 %...Дай да се пържим в собствен сос цяло лято....

                  Па ти пускаш ли си климатика зимата на колата
                  Що трябва да карам лятото на фарове.
                  Случай от неделя - отивам си на вилата и ме спират куките - не бил ми светел фара - ксенона. Спирам и пускам пак - тръгва естествено и двамата се кьорим да видим дали е тръгнал, щото го пече слънцето та се къса ...
                  Ама той нали седи под дървото че е 30градуса и като съм минал на сянката е видял че не свети
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      глупости, не е проблема в автопарка а в манталитета
                      Абе карал съм 20 годишна кола карам и чисто нова искам да ти кажа че разликата е колосална направо не е реална. Старата кола такава над 10 години е пълна загуба на пари и абсолютен проблем. Хората на запад не случайно си сменят колите на 100 000 мили или 250 000 километра само ние тука караме таралясници на милион и нагоре.
                      Ама ние тука се избиваме да караме Е36-тици на 20+ години дето са карани само от баби в неделя до църквата. Моята нова кола за 8 месеца и каране "неделя до църквата" вече е на 11 000 км айде сметни си го за 20 години дали ще е на 130 хиляди километра или ще е на доста повече. В този ред на мисли карането на кола на 10 и повече години води до сериозен риск за шофьора и пътниците на въпросният автомобил.

                      И като си говорите за статистиката с ПТП-тата вижте колко от колите на пътя са на 10+ години пък тогава гледайте как да отмените закона за каране на фарове. Ако не беше по-добре автомобилните концерни нямаше да сложат дневни светлни на абсолютно всички нови модели защото е разход.
                      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                      Коментар


                      • Както вече някой надолу писа, европейската статистика ясно показва, че дневните светлини НЕ променят положително статистиката на произшествията, даже обратното. Никак не е случайно, че никой не вади статистика какъв е ефекта от мярката в България при положение, че желаещи да си пишат актив от всякакви псевдомерки никога не липсват.

                        Несъмнено е също, че мярката има неблагоприятни екологични и икономически последици - по-голям разход на гориво и вредни емисии, крушки, амортизация и пр. Ако се вгледаме в една кола е пренебрежимо (примерно двеста грама бензин повече на 100 км.и две крушки на година). Но в мащабите на национален автопарк е значимо (умножете грамовете примерно на два милиона коли и резултата по 2,50 лв. - това е ефект на 100 км. ).

                        Като претеглим ползите и вредите несъмнено се налага изводът, че задължението следва да отпадне, другото са оборими интерпретации.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                          При полужение че всички автомобили произведени в последните 5 години разполагат с тази "екстра" наречена дневни светлини отпадането на това изискване е абсолютно безсмисленно. А инцидентите по пътя в България се случват заради изключително дъртият ни автопарк в който хората продължават да си купуват E36-тици и да си мислят че карат BMW. Докато не се научим че автомобила освен за газария е и за да ни пази живота и не почнем да си купуваме автомобили на възраст до 10 години никога няма да се научим. Те за това на запад нямат такива проблеми защото си карат новите коли а те повечето се карат сами. Системи за потегляне по наклон. Системи за екстремно спиране, ABS, ESP и още много нови и хубави съкращения с единствената цел да направят живота ни по дълъг в автомобила За мен дневните светлини са чудестно решение на този проблем.
                          глупости, не е проблема в автопарка а в манталитета
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                          Коментар


                          • При полужение че всички автомобили произведени в последните 5 години разполагат с тази "екстра" наречена дневни светлини отпадането на това изискване е абсолютно безсмисленно. А инцидентите по пътя в България се случват заради изключително дъртият ни автопарк в който хората продължават да си купуват E36-тици и да си мислят че карат BMW. Докато не се научим че автомобила освен за газария е и за да ни пази живота и не почнем да си купуваме автомобили на възраст до 10 години никога няма да се научим. Те за това на запад нямат такива проблеми защото си карат новите коли а те повечето се карат сами. Системи за потегляне по наклон. Системи за екстремно спиране, ABS, ESP и още много нови и хубави съкращения с единствената цел да направят живота ни по дълъг в автомобила За мен дневните светлини са чудестно решение на този проблем.
                            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                              Аааа тая ли била твойта. Джиткай си смело тогава на диодите, то за ливадите и моравите ЗДВП не важи
                              Па ако е с черен жип , винаги е спредимство
                              Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                С цели 5 % повишават разхода на гориво светлините, половин климатик са си.
                                И как става това ?

                                Коментар

                                Working...
                                X