IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Знаем ли какви банкови сметки имаме?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето тук малко данни за плащане с карти.

49% от българите, които притежават банкови карти, ги използват, за да плащат суми над 25 лв.

Това показва проучване на MasterCard Европа за поведението на картодържателите у нас.

Според данните 78 на сто от притежателите на пластики имат дебитна карта. 17% пък ползват както дебитна, така и кредитна карта.

Проучването показва още, че 67 на сто от българските картодържатели най-често използват пластиките, за да пазаруват храна.

36% плащат по този начин покупките на дрехи. 28 на сто ползват картите си в бензиностанции, а 26% погасяват чрез тях сметките си към дружествата за комунални услуги.

От MasterCard съобщават още, че 37 на сто от притежателите на карти, повечето от които жени, искат да използват пластиките в различни здравни институции.

19% биха искали да плащат с карта дължимите данъци и такси. 8 на сто пък предпочитат да могат да пазаруват с пластиките на откритите пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Какви давности - празна сметка по дефолт трябва да умре, тя си е загинала и какво ще я водят че и такси ще и слагат !!!!

Единствено собственика на сметката може да поиска да се закрие иначе все месец се начислява такса за поддържане на сметката.
      Ако собственика на сметката попълни заявление за закриване но служителя не го вкара в програмата все едно не е пуснато
      След години го изгубва нареждането и пак дължи сумата разбираш ли?
      advokatfilipova.eu

Коментар

• Какви давности - празна сметка по дефолт трябва да умре, тя си е загинала и какво ще я водят че и такси ще и слагат !!!!
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          5 години давност
          Три години давност за периодичните плащания.
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
            Един от изводите дето си направих е че всяка една бележка която са ми я дали от банка трябва да я пазя докато съм жив.
            Иначе може даже и след 20 години да ми се обадят и да кажат че им дължа 1000 лева за такси по вече закрити сметки
            Това трябва да се промени със закон!

Искам да питам как може тези неща дето ги пишем тук да стигнат да всички българи за да ги предпазим от тези неща?
            5 години давност

Коментар

• Един от изводите дето си направих е че всяка една бележка която са ми я дали от банка трябва да я пазя докато съм жив.
              Иначе може даже и след 20 години да ми се обадят и да кажат че им дължа 1000 лева за такси по вече закрити сметки
              Това трябва да се промени със закон!

Искам да питам как може тези неща дето ги пишем тук да стигнат да всички българи за да ги предпазим от тези неща?
              advokatfilipova.eu

Коментар

• Имам в няколко банки - 150лв. за такси на сметки които не ползвам с години.
                Естествено няма да ги плащам. Но се оказа че много мой познати имат същия проблем и те са ги платили. Колко зомбирани хора има!
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  Аз преди 5 г имах дебитна карта в ЦКБ, а преди 10 - в Булбанк. И на двете има изтеглих кеша и оттогава не съм ги ползвал, нито съм стъпвал в тези банки. Нищо не съм закривал, картите като изтекоха ги счупиш и хвърлих. Никой за нищо не ме е търсил. А, сетих се, веднъж от Булбанк ми звъннаха, ама не за дебитна сметка, а да ми предлагат кредит.
                  На мен пък преди време ми звънеше някакъв от Булбанк да ми прави застраховка по телефона щото съм бил много специален клиент. Питам го какви са условията по тая застраховка, вика че се сключвала по телефона, ама можел съм после да се запозная с условията и ако вземат че не ми харесат, трябва да отида, да подам молба да я прекратят и те щели да ми разгледат молбата, а също така че за моя сигурност разговорът се записва. Казах му, че за негова лична сигурност е най-добре да ми затвори телефона незабавно и повече не ме е търсил.

Коментар

• Аз преди 5 г имах дебитна карта в ЦКБ, а преди 10 - в Булбанк. И на двете има изтеглих кеша и оттогава не съм ги ползвал, нито съм стъпвал в тези банки. Нищо не съм закривал, картите като изтекоха ги счупиш и хвърлих. Никой за нищо не ме е търсил. А, сетих се, веднъж от Булбанк ми звъннаха, ама не за дебитна сметка, а да ми предлагат кредит.

Коментар

• Моя случай е същия-само, че в ОББ. Сметка неизползвана от 2005г., защото по нея има останали 3 ст.- такса обслужване над 20лв, като на 6м.се занулява и трябва да отида на точно определена дата да я закрия.

Коментар

• За беда или не, всички кредити, без един дето съм съдлъжник, са ми от ДСК!
                        И като наемодател , и като управител, и като мицифай, и като преподавател, и като бизнесмен!
                        Четири съвсем различни видове кредити. След всеки има следа, оставена банкова сметка с някакви стотинки. Голямо ташакламе!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Една банка даваше 50 стинки бонус за покупка. Аз веднага им казах че ще ги утепат от покупки на фафли Месец по късно бонусът се запази само за покупки над 50 кинта
                          Кажи банката, че да бягаме от там. С такива идеи на маркетинга......
                          Lian4o Private Equity Fund

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            какво ми говориш, веднъж ми се наложи да си купя само една торбичка в Карфур, но за нещастие се набих на касата, на която се плаща само с карта - та платих 30 стинко с карта Абе картата си е карта, каквото и да си говорим
                            @Дидо - жеУезен си брат, този път ми хареса
                            Една банка даваше 50 стинки бонус за покупка. Аз веднага им казах че ще ги утепат от покупки на фафли Месец по късно бонусът се запази само за покупки над 50 кинта

Коментар

• Първоначално изпратено от lpef Разгледай мнение
                              Аз пък си купих цигарки с картата в Кауфланд - 2.30 лева струват ( 10 броя вътре, щот ги спирам ). Нямах никакъв кеш. Ако бях изтеглил 10 кинта от банкомата, щяха да ми вземат 0.90 стинки (9%; инвест форум сме все пак), а с картата ми взимат НИЩО. Т.е. извода е ясен. Ин карта веритас
                              какво ми говориш, веднъж ми се наложи да си купя само една торбичка в Карфур, но за нещастие се набих на касата, на която се плаща само с карта - та платих 30 стинко с карта Абе картата си е карта, каквото и да си говорим
                              @Дидо - жеУезен си брат, този път ми хареса
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
                                Здравейте,
                                отивам вчера в офис на Първа Инвестиционна Банка и поисках номера на моята сметка. Тогава разбрах от служителката че иам 2 сметки а не една обясних и че едната е закрита преди време но тя ми кака че не е така и че дължа 26 лева по тази сметка т.е. трябва да им дам тази сума за да я закрият.
                                Отивам днес и представям нареждането за закриване на сметката от 2011 година и я питам защо не е закрита.
                                И какво мислите че ми отговори?
                                Защо Д.Спасев който се е подписал там не е закрил сметката и т.н.
                                Любезно ми обясниха че тя не била казала че точно не е закрита а бе закрита е ама не баш нещо като полузакрита ли да разбирам или кво незнам точно.
                                Отивам вчера още под пара веднага щом излязох от там в Райфайзен банк да видя там дали са ми закрили сметките, онази там ми взе личата карта и я гледа 2-3 минути сложи някакво стъкълце върху снимката ако знае някой за какво е това да каже, после ми вика ама вие сте с нова лична карта стана и тръгна към ксерокса да я снима. Тогава викнах по нея че не искам да ми снима личната карат и че не съм им давал това право тя малко се стъписа. Преди това видях че е отворила на дисплея старата ми лична карта и я попитах защо не са ми унищожени данните след като нямам никакви взаймоотношения с банката. Тя ми отговори че съм техен клиент и затова. За и казах че не искам да съм им никакъв клиент а бе страшен разговор се получи.
                                Вие какво мислите нормални ли са тези неща?
                                Има ли някакъв начин това да се спре?
                                Пускам я тези тема не защото си мисля че мога да променя нещо а да ви подсетя да отидете във всички нбанки в които някога сте влизали и да проверите дали и вие имате такива полу закрити или почти закрити но не чак до края закрити сметки
                                Поздрави и успешен ден!
                                И аз имах същия проблем в ПИБ. След като занесох документа, че сметката е закрита, тихомълком оправиха нещата. Явно е практика в тази банка, да прибират по този начин комисионни от клиентите.

Коментар

Working...
                                X