Аз пък си купих цигарки с картата в Кауфланд - 2.30 лева струват ( 10 броя вътре, щот ги спирам ). Нямах никакъв кеш. Ако бях изтеглил 10 кинта от банкомата, щяха да ми вземат 0.90 стинки (9%; инвест форум сме все пак), а с картата ми взимат НИЩО. Т.е. извода е ясен. Ин карта веритас
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Знаем ли какви банкови сметки имаме?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mariq_GV Разгледай мнениеЗдравейте! В тази тема и аз ще се включа , като банков служител.
Тъй като тази работа не е така престижна като едно време и се наема кьораво ,куцо и сакато да се прави на банкер,забелявам, че доста колеги се отнасят изключително нехайно към работата,което обикновенно струва пари на клиентите.Когато се закрива сметка,обикновенно първо се деактивира дебитната карта(ако има такава) и след няколко дни се изтегля остатъка и се закрива и сметката. Ако една сметка не се ползва Х години по нея започват да се трупат такси от порядъка на 2-3 лв на месец.Така че е хубаво да си проверявате дали сметките са закрити.
С въпросното стъкълце наистина се проверява дали ЛК е истинска, много е интересно като се погледне през него И не се сърдете на служителите,които прекалено ви проверяват ЛК или банкнотите, на страшни неща сме се нагледали.....
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеШегувате се, нали?
Преди месец когато от чисто любопитство реших да проверя дали сметката ми в една византийска банка е закрита ми отговориха отрицателно. Сметката съм я закрил преди повече от 4 г , но се оказа, че дължа 4 лв Трябвало да докажа с документ. Чудя се дали си струва да ги чакам да предевят претенции за да ги съдя - имам адвокат под ръка и няма да ми струва нищо. Но ще е забавно
Няма шега! Човешко е да се сгреши примерно, но така като чета тук се е случило на доста, доста хора уж са си закрили сметките, а всъщност не са закрити.Аз лично не съм виждала подобно нещо. Това не е нормално!!! Ако беше ДСК, там такива истории са ежедневие, но ПИБ...
Иначе защо да не предявите претенции... ако пазите въпросното искане за закриване сте си правото, малко да се научат , че на работа не се спи............
Коментар
-
Ти сериозно ли ги говориш тези?
Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеАз вчера нищо не казах, чаках си все едно им бях длъжен с нещо на тези с картите. Това което ме подразни е, че те едва ли не мислят че аз съм длъжен да ги чакам, в смисъл има една дума, чуждица, държаха се като тапигьози. ОК, ползвай карта, обаче като виждаш че очевидно има проблем и става много бавно, извади пари и плати. Защо си мислиш че хората трябва да висят и да те чакат с твойта карта?
За времето докато мина аз се извиха още по-дълги опашки. Отделно, ако искам да се правя на тапигьоз, колко му е да си извадя и аз картата и да доотаковам положението.
Според мен при подобно положение трябва да се намесва управителя на магазина и временно да отказват употребата на карти. По-добре да изгубиш няколко клиента с карти, отколкото да настройваш масово клиентите и те да запомнят че са висели на опашки, като навремето.
Колкото до въпроса ти за кой век живея, не е правилен. По-добре попитай в коя държава живея. Тук още очевидно няма условия за масово ползване на карти, поне на доста от местата където ходя. В някои квартални магазини е чудо да платиш с карта, че като почне да губи връзка, че като почнеш да вкарваш кода няколко пъти, а то не ще да стане, че като няма химикал при касиерката да се подпишеш, е наистина е цяло чудо. Е, има и места, където става сравнително бързо, но винаги е по-бавно от плащане в брой.Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеТова нищо не е.
Случка от вчера, хипермаркет, минавам вечерта да напазарувам. Всички каси работят, навсякъде по 3-4 чакащи, дотук нищо особено. Наредих се за късмет на една от касите с работещ атм за плащане с карти, не че знаех, но така се случи. Е голяяяяяма грешка. На съседната каса устройството се беше повредило, и за капак на всичко имаше няколко идиота държащи да платят с карти. Е то не беше местене, дърпане и ръчкане на устройството, така и не разбрах как и двете каси успяваха да разплатят с карти сметките само през едното устройство. Обаче, беше ръчкане, чакане, пак ръчкане, пак чакане и така. Загубих 20 мин. в чакане да ми дойде реда, хем почти нямаше опашка. Касиерките го обърнаха на лаф докато чакаха да направят плащанията, клиентите се правеха на столичани, т.е. уж че нямат пари в брой да платят и да заминават, седи народа и си лафи, а точно тогава аз бързах. То донякъде опираше до културата на хората, като виждаш че бавиш хората не е нужно да плащаш с карта, защото плащането с карта по начало е бавна работа, а още повече ако има проблеми, както беше.
Ама пус ти български манталитет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
Тва къде става братле, в Софето ли?
Мани ги, тва са некви пълни позьори отвсекъде!
П.С. А ти що не ги запука с атм-а за плащане с карти, да видим тогава нямаше ли да изкарат КЕШ-а от джобовете и да мине опашката за една-две минути. Следващият път просто се засилваш с количката (отгоре) и на таран ги изкарваш тия дет се праят на столичани пред хипермаркета и им нахакваш картите в ..., сещаш се, след което им правиш Dudley Death Drop И СИ ТИ МОМЧЕ!
Просто меко си пипал в случая, сдухАли са те. Отчети го и като своя грешка и се запиши най-после да тренираш ММА или кеч, за да не се е*ават повече с теб по касите! Само с добро очевидно няма да стане, особено с тоя "пус ти" нашенски манталитет
В заключение ще ти дам още един жокер: Да си виждал в белите държави някой да плаща с карти и да те бавят на касата? Е, нема и да видиш баце, там има култура и възпитание, а не като тука слободия и чалга и да те принуждават по цял ден да дремеш на една каса като някой увиснал..., сещаш се, все едно чакаш за банани при бай Тошо, а те си връткат и си ръчкат единствения атм пред тебе, аре стига вече комунизъм!
Коментар
-
Че плащането с карта си е нещо нормално ,явно проблема е в теб . Като си голям бързак ,що не им плати покупките с твойте кинти или не си остави стоките и си ходи в кварталнияПървоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеТова нищо не е.
Случка от вчера, хипермаркет, минавам вечерта да напазарувам. Всички каси работят, навсякъде по 3-4 чакащи, дотук нищо особено. Наредих се за късмет на една от касите с работещ атм за плащане с карти, не че знаех, но така се случи. Е голяяяяяма грешка. На съседната каса устройството се беше повредило, и за капак на всичко имаше няколко идиота държащи да платят с карти. Е то не беше местене, дърпане и ръчкане на устройството, така и не разбрах как и двете каси успяваха да разплатят с карти сметките само през едното устройство. Обаче, беше ръчкане, чакане, пак ръчкане, пак чакане и така. Загубих 20 мин. в чакане да ми дойде реда, хем почти нямаше опашка. Касиерките го обърнаха на лаф докато чакаха да направят плащанията, клиентите се правеха на столичани, т.е. уж че нямат пари в брой да платят и да заминават, седи народа и си лафи, а точно тогава аз бързах. То донякъде опираше до културата на хората, като виждаш че бавиш хората не е нужно да плащаш с карта, защото плащането с карта по начало е бавна работа, а още повече ако има проблеми, както беше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеТова нищо не е.
Тва къде става братле, в Софето ли?
Мани ги, тва са некви пълни позьори отвсекъде!
П.С. А ти що не ги запука с атм-а за плащане с карти, да видим тогава нямаше ли да изкарат КЕШ-а от джобовете и да мине опашката за една-две минути. Следващият път просто се засилваш с количката (отгоре) и на таран ги изкарваш тия дет се праят на столичани пред хипермаркета и им нахакваш картите в ..., сещаш се, след което им правиш Dudley Death Drop И СИ ТИ МОМЧЕ!
Просто меко си пипал в случая, сдухАли са те. Отчети го и като своя грешка и се запиши най-после да тренираш ММА или кеч, за да не се е*ават повече с теб по касите! Само с добро очевидно няма да стане, особено с тоя "пус ти" нашенски манталитет
В заключение ще ти дам още един жокер: Да си виждал в белите държави някой да плаща с карти и да те бавят на касата? Е, нема и да видиш баце, там има култура и възпитание, а не като тука слободия и чалга и да те принуждават по цял ден да дремеш на една каса като някой увиснал..., сещаш се, все едно чакаш за банани при бай Тошо, а те си връткат и си ръчкат единствения атм пред тебе, аре стига вече комунизъм!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mariq_GV Разгледай мнениеЗдравейте! В тази тема и аз ще се включа , като банков служител.
Тъй като тази работа не е така престижна като едно време и се наема кьораво ,куцо и сакато да се прави на банкер,забелявам, че доста колеги се отнасят изключително нехайно към работата,което обикновенно струва пари на клиентите.Когато се закрива сметка,обикновенно първо се деактивира дебитната карта(ако има такава) и след няколко дни се изтегля остатъка и се закрива и сметката. Ако една сметка не се ползва Х години по нея започват да се трупат такси от порядъка на 2-3 лв на месец.Така че е хубаво да си проверявате дали сметките са закрити.
С въпросното стъкълце наистина се проверява дали ЛК е истинска, много е интересно като се погледне през него И не се сърдете на служителите,които прекалено ви проверяват ЛК или банкнотите, на страшни неща сме се нагледали.....
Поздрави!
Преди месец когато от чисто любопитство реших да проверя дали сметката ми в една византийска банка е закрита ми отговориха отрицателно. Сметката съм я закрил преди повече от 4 г , но се оказа, че дължа 4 лв Трябвало да докажа с документ. Чудя се дали си струва да ги чакам да предевят претенции за да ги съдя - имам адвокат под ръка и няма да ми струва нищо. Но ще е забавноЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от qnidopi Разгледай мнениеМного са ми смешни такива като pasada. Имал съм точно 1-2 такива случки. Като плащам в магазина някой смешник да почне да коментира как не трябвало да се бави опашката или както ти каза да се правим на столичани. Не знам в кой век живееш, но вместо да се замислиш защо сме толкова изостанали спрямо западния свят (там човек може да пазарува с картата си почти навсякъде) ти се нервиш на хората. И между другото плащането с ПОС може да става изключително бързо, просто служителите много често са необучени или няма за къде да бързат. Те ще са на касата още 8 часа, дреме им.
За времето докато мина аз се извиха още по-дълги опашки. Отделно, ако искам да се правя на тапигьоз, колко му е да си извадя и аз картата и да доотаковам положението.
Според мен при подобно положение трябва да се намесва управителя на магазина и временно да отказват употребата на карти. По-добре да изгубиш няколко клиента с карти, отколкото да настройваш масово клиентите и те да запомнят че са висели на опашки, като навремето.
Колкото до въпроса ти за кой век живея, не е правилен. По-добре попитай в коя държава живея. Тук още очевидно няма условия за масово ползване на карти, поне на доста от местата където ходя. В някои квартални магазини е чудо да платиш с карта, че като почне да губи връзка, че като почнеш да вкарваш кода няколко пъти, а то не ще да стане, че като няма химикал при касиерката да се подпишеш, е наистина е цяло чудо. Е, има и места, където става сравнително бързо, но винаги е по-бавно от плащане в брой.
Коментар
-
Дам, много е важно да си пазите документите за повечето банкови операции поне няколко години. Не знаете в каква трагикомична ситуация може да изпаднете.
Много са ми смешни такива като pasada. Имал съм точно 1-2 такива случки. Като плащам в магазина някой смешник да почне да коментира как не трябвало да се бави опашката или както ти каза да се правим на столичани. Не знам в кой век живееш, но вместо да се замислиш защо сме толкова изостанали спрямо западния свят (там човек може да пазарува с картата си почти навсякъде) ти се нервиш на хората. И между другото плащането с ПОС може да става изключително бързо, просто служителите много често са необучени или няма за къде да бързат. Те ще са на касата още 8 часа, дреме им.
А за кеша - аз лично навсякъде си плащам с карта, нося макс 50 лв., за да имам при близки срещи с КАТ.
Коментар
-
Здравейте! В тази тема и аз ще се включа , като банков служител.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеИначе, за личните карти, най ме кефи като ми се репчат по магазините като не си я показвам за плащане с карта. Имали право да откажат Ами дръжте си тази количка на касата и чао
Коментар
-
С това стъкълце май гледат дали е фалшива. Тези дни имах падеж и понеже не си носех договора и ми нямаха личната карта в системата, госпожата се звери над картата ми, оглежда я, пък звъня някакви телефони.
На мен лично ми е много неприятно като започнат да ми оглеждат банкнотите, сега и картата и т.н. ама и те хората са си прави - пълно е със шмекери.
Най-интересно е като им дадеш от новите 20лв. Аз заради това се отървах от всичките си, защото направо са ми ги отказвали да ги вземат. Това, че пише 20лв, БНБ, водни знаци, нишки, някакви нови прозрачни неща - не важи.Last edited by Moesia; 27.09.2013, 15:21.
Коментар
Коментар