отиваш в БНБ,плащаш такса и ти дават справка колко банкови сметки имаш, колко кредита и тн
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Знаем ли какви банкови сметки имаме?
Collapse
X
-
Ами това никой не може да ти го каже трябва ти сам да отидеш до банката и да ги питаш и после да си пуснеш едно заявение за закриване на сметката.
Някой банки имат месечна такса за обслужване на сметката
други имат такса за картата
Ако имаш една смтка може да имаш няколко карти към нея и към всяка от тях да има такса
Тия неща са толкова неясни дори самите банкови служители не ги знаят много многоadvokatfilipova.eu
Коментар
-
Може ли да ви попитам един въпрос? Имам карта и сметка в Райфайзенбанк, която не съм използвала от поне 7-8 години. В нея няма нищо. Даже и новата си карта не съм си взела, защото все ме разкарваха до централния им офис, а на мен ми е адски неудобно да отида до там в работно време. Та, начисляват ли се някакви такси при положение, че не се използва сметката от години. В ОББ ми я правят нещо като спяща сметка и трябва ако 3 месеца не я използвам да отида до техен клон, за да я активирам отново.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
Зад твоето ЕГН стоят дигитални пари, които банката вкарва в сметката ти, когато ти не я обслужваш и тя влезе под нулата.
Знам че след като си изплатил кредита банката трябва да заличи след определен период от време личните ти данни но това никоя банка не го прави и никои е държавата не е заинтересован да проверява банките за това.advokatfilipova.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнениеЩе остане неразбрано, но да кажа!
Личната карта и Ти самият сте две различни неща!
Когато се отваря сметка в банка, без значение каква, я отваря "картата", ти си само неин преносител!
Банката сключва "договор" да го наречем с картата, не с теб!
Това е идея заложена в сламения човек, Strawman, което влачи "крака" от раждането ти!
Когато бебето още не е родено и няма брак между бащата и майката, но бащата иска да признае детето, той попълва документ, че признава "плода", забележете, плод!
Детето става дете, когато се роди и когато майката и бащата поискат акт за раждане!
Актът за раждане е документ, с който родителите "подаряват" детето си на държавата, Затова и са тия хиляди организации за защита на детето, а всъщност това е защита на собствеността на държавата. Затова и държавата може да ти го вземе, ако ти не се грижиш добре за собствеността и!
Та, като стане пълнолетно детето, то си издава лична карта!
Личната карта е необходимост за държавата, като всички държави вече са корпорации, за да е възможен бизнес между нея и собствеността и, в случая ти!
Така, че , като идеш в банка, ти, самото Ти, си никой!
Някой е личната карта!
Скоро при Кулезич една жена сподели, че в болницата я върнали от химиотерапия, защото не си носи личната карта!
Това е!
Това е демокрацията!
Ти си никой!
Документът е някой!
Зад твоето ЕГН стоят дигитални пари, които банката вкарва в сметката ти, когато ти не я обслужваш и тя влезе под нулата.
Много пъти в други теми споменавах, че на нас ЕС не ни дава пари!
Тя печата парите на базата на ЕГН-тата на хората, които са нейна собственост!
Темата е безкрайно интересна, опитвах се да я разнищя, но никой не се хвана за нея!
Как се печатат парите и как функционират банките!
Та така, зная, че е неразбираемо, на това му казват "конспирации", има много боклук в интернет на темата, но с времето е възможно да се отсее зърното от плявата.
http://www.yourstrawman.com/
Като начало, беше на няколко езика, сега е само на английски.
Stock Market & Birth Certificates. How much are YOU worth?
https://www.youtube.com/watch?v=bFXdCH--Gjo
Birth Certifactes Strawman & Sold Into Slavery In 1932:
https://www.youtube.com/watch?v=-Cmc12DvqhsLast edited by I; 26.05.2015, 22:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеПърво да благодаря на автора на темата и на другите колеги, че предотвратяват задълбочаване на проблеми. Мой също.
Ще разкажа скорошна история.
.................................................. ....................
Ама ..... нали знаете!?
Вие си решавате.
Ще остане неразбрано, но да кажа!
Личната карта и Ти самият сте две различни неща!
Когато се отваря сметка в банка, без значение каква, я отваря "картата", ти си само неин преносител!
Банката сключва "договор" да го наречем с картата, не с теб!
Това е идея заложена в сламения човек, Strawman, което влачи "крака" от раждането ти!
Когато бебето още не е родено и няма брак между бащата и майката, но бащата иска да признае детето, той попълва документ, че признава "плода", забележете, плод!
Детето става дете, когато се роди и когато майката и бащата поискат акт за раждане!
Актът за раждане е документ, с който родителите "подаряват" детето си на държавата, Затова и са тия хиляди организации за защита на детето, а всъщност това е защита на собствеността на държавата. Затова и държавата може да ти го вземе, ако ти не се грижиш добре за собствеността и!
Та, като стане пълнолетно детето, то си издава лична карта!
Личната карта е необходимост за държавата, като всички държави вече са корпорации, за да е възможен бизнес между нея и собствеността и, в случая ти!
Така, че , като идеш в банка, ти, самото Ти, си никой!
Някой е личната карта!
Скоро при Кулезич една жена сподели, че в болницата я върнали от химиотерапия, защото не си носи личната карта!
Това е!
Това е демокрацията!
Ти си никой!
Документът е някой!
Много пъти в други теми споменавах, че на нас ЕС не ни дава пари!
Тя печата парите на базата на ЕГН-тата на хората, които са нейна собственост!
Темата е безкрайно интересна, опитвах се да я разнищя, но никой не се хвана за нея!
Как се печатат парите и как функционират банките!
Та така, зная, че е неразбираемо, на това му казват "конспирации", има много боклук в интернет на темата, но с времето е възможно да се отсее зърното от плявата.
http://www.yourstrawman.com/
Като начало, беше на няколко езика, сега е само на английски.
Коментар
-
Сетих се за тази моя тема която пуснах преди години и се оказа изключително полезна за хората.
Мисля че е е дошло врето да я извадим от нафталина.
Вие знаети ли какво е това такса за усвояване на кредита и какъв процет от кредита е тя.
Знаети че всеки път когато искате да изтеглите още мако пари се начисява тази такса върху цялата сума а не само върху новоистеглената!advokatfilipova.eu
Коментар
-
Профи Кредит
Някой от вас има ли някаква идея как може нещата написани в тази тема да получат голяма популярност
не знам дали да не напиша някое писмо да някоя телевизия или печатна медия
Иска ми се това да получи гласност както стана с онези измамници от Профи Кредит
Дано никога никой не ви вземе повече Профи Кредитadvokatfilipova.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеКак да не съм съгласен като съм си дал толкова зор да опиша безобразията на тези отвратяги.
Викам си - тоз пък къде се хвана, като не го гоня
Имах предвид,че това което си го описал е практика - масово. Пък и доста "безобидно" ми се струва... Аз влизам с псувня и излизам с псувня от тези айдук каси
Но те си ме познават,така,че не им прави впечатление
Имам си едно селско девойче за касиер - като ме види - рипа от стола! Ухилена до уши!
Докато се оправя с бумащината, не спира да флиртува с мен...
А салдото е малко, което държа по тези сметки - но момичето си търси късмета и хич не се стеснява...
Приемаш моето описание за това как стоят нещата и няма да се "шашкаш" от безкрайните им глупости и тъпотииАман от глупаци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЛовецо,
Днес май само аз се хванах на глупомера ти
Не си съгласен с това което съм описал по долу?Аман от глупаци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of fools Разгледай мнениеТова пояснение е важно - гледам, че се пениш за тоя дето духа
D
Днес май само аз се хванах на глупомера ти
Гледам, че няма други кандидати.
Човещина е, какво да се прави!
Хич не се притеснявам, целта е да спася макар и една заблудена душа.
Струва си да се поразпениш, че да стане видно, докъде са го докарали тези.
Странно, но днес Тони беше изпаднал във възторг, че са изригнали. Майката, де.
Вярно, че имаше един dead cat bounce
Обичам печалбата. Лошо няма да се хване бърза спекула с книжата им.
Но не и да правиш сделки с тях.
Просто се почувствах провокиран да демонстрирам още една гледна точка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеБанка!!!!!!!!!!!!!!!! Но какво толкова, ние много добре си знаем, че и другите и посестрими не са по-стока.
Има айдушко/лихварски каси с табелка - банка!
Това пояснение е важно - гледам, че се пениш за тоя дето духа
Та, в така изяснената фактология - си е абсолютно в реда на нещата, такива простотии
Служителите по каси и "гишета" са най прости, неграмотни селяндури! Поинтересувай се - е така за спорта - колко им е заплащането на тези
А за друго и не питайАман от глупаци!
Коментар
-
Първо да благодаря на автора на темата и на другите колеги, че предотвратяват задълбочаване на проблеми. Мой също.
Ще разкажа скорошна история.
Парите не бяха много, но поуките и изводите са значителен брой.
Иде ми да започна с напоително отвратителни епитети, но аз знам правилата и епитетите ще останат неизречени. Всеки четящ може да си ги сложи сам, според преценката си. Отделям от времето си за да заостря внимание, да помогна на хората тук. Нямам за цел да навредя, а още веднъж да изтъкна, че влезеш ли в банка - дори когато ти се струва, че става дума за нещо дребно и рутинно, очите трябва да са отворени на четири.
Прочетох темата тук и разрових спомените си за банки, с които съм работил въобще. Проверих няколко и изненади нямаше. Остана една.
Минавайки случайно близо до клон на банката, реших да проверя и там. Преди години бях откривал там по изключение един краткосрочен депозит и поводът беше, че минах случайно през техен офис и просто не исках да нося в себе си пари в брой.
Поставих темата и забелязах, че през лицето на иначе любезната служителката мина сянка. Предусетих проблеми, очевидно и тя знаеше, какво се случва при подобни ситуации. Започна напрегнато взиране в екрана. Спестявам подробностите. Имал съм разплащателна сметка, която според правилата на банка се отваряла задължително като елемент от процедурата по откриване на депозит. Не било възможно да не са ми били казали. Използваше видимо заучени и предварително подготвени фрази. Стана ми ясно.
Интересно беше, че по сметката имаше плюс салдо от няколко десетки цента и едновременно неплатена такса поддръжка.
Интересен детайл. Нека за миг допуснем, че са ми казали (аз твърдя обратното) за разплащателната сметка, но аз не съм внимавал (разбрал). Защо след моето нареждане за закриване на депозита (това поне не се оспорва), по разплащателната остава наличност.
Вариантите са поне два:
1. в един подбран момент банката захранва сметката ми с техни средства, защото това им е изгодно. Малко шантаво звучи, но ще разберете после.
2.не изпълняват нареждането ми за закриване както е поискано, а прехвърлят няколко цента (от моите пари) в разпл. с/ка. Звучи по-смислено, нали! Особено ако имаш план.
След няколко безумни отговора на служителката решавам, че най-лесно ще ми е да платя мизерните левчета и да забравя завинаги за съществуването им.
Пращат ме на касата. Там ми искат и личната карта. Изненадах се, но не чак толкова.
Давам я и настъпи някаква странна пауза, взиране, писане. Правя грешка и се разсейвам за миг.
Касиерката стана и отива нанякъде с едни документи. Досадно ми е. Защо не приключи елементарната операция.
Връща се след малко и казва: Сега ще ви помоля да заверите копието на картата си.
Аз се ококорвам и вече не издържам: Аз съм дошъл да платя и закрия сметка, не съм дал право да ми копирате картата.
- Такива са правилата на нашата банка!
- Вие за закони чували ли сте? Нищо няма да заверявам. Закривам, не откривам сметка!
Последва нова изненада. Свържете го с казаното по-горе.
Сметката е била дълго неползвана, но не е закрита служебно поради наличие на салдо. Бидейки неизползвана, обаче, тя е станала неактивна и аз искам копие на картата ви за да я активирам. Едва тогава може да се закрие, както искате днес.
Отново подготвени и заучени фрази, които се изстрелват като на читалищно представление. Чертите на лицето на касиерката са изострени, направо изкривени.
Започна напрегнато обсъждане с "шефката".
Аз мълча и чакам. Отказвам да заверя копието.
Личната ми карта е още зад гишето. Не на шега обмислям да вляза (странно, но там може, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е КАСА) и да си я взема и да напусна без закрита сметка. Добре, че успях да поема дълбоко дъх и да размисля.
След малко все пак ми дават вносната бележка и картата. Отивам при първата кака.
Тя нещо мънка и съжалява.
Дава ми документите и аз излизам безмълвно.
Тези, които са измислили това са .................... . Нали се сещате каква дума трябва да стои тук. Аз обаче не съм я казал !
Тази история я разказвам на вас, колегите ми. Дори не искам да достига до онези.
Безнадеждно е.
Става дума за U Бб.
Банка!!!!!!!!!!!!!!!!
Но какво толкова, ние много добре си знаем, че и другите и посестрими не са по-стока.
Квалификации, епитети и обиди няма да има.
Ама ..... нали знаете!?
Вие си решавате.
Коментар
Коментар