IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Е естествено че са други. те са живели само в тяхнат аси държава. но за 3-4 години и няма да можеш да ги различиш от българи.
    Друго имах предвид че много по лесно се асимилира и култивира човек когато е сам в чужда среда. Тези сега искат да живеят на тумби като циганите и никога няма да се приобщят.

Коментар

• А за страните от залива.

ти кой точно мислиш че финансира и подържа ИЗИС. Че нали те си се ползват с подкрепа дори от членове на кралското семейство в Саудитска Арабия. Врагът на Сирия и Ирак в момента са другите страни от арабския полуостров. Просто войната се води с прокси войски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Ето какво имам предвид аз:

http://www.blitz.bg/news/article/359150

Разбираш ли, Равновесиев, защо хората не искат тези хора да идват тук? - ЗАЩОТО НЯМА ДЪРЖАВА.
        Как може този човек буквално да бъде тероризиран с години - ограбван, пребиван жестоко, да му избият, отвлекат и изтровят всичките животни - и според "правосъдната система" да няма никакво престъпление ???

Хората просто се страхуват, че ако пришълците започнат да безчинстват, държавата няма да си мръдне и пръста да ги защити - и са прави !!!

А всички тия хора, Равновесиев, дето ги изброяваш - със сигурност не са минали границата нелегално. Нямам нищо против чужденци, които работят и спазват законите - и аз познавам не един и двама такива.
        Авганистанеца я бе минал нелегално. разправяше как цял месец са го държали затворен в някаква застава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
          Е ти говориш за хора които преди години са дошли и са направили своя избор да изберат България, дали заради брак или студентство и др. Сегашните са по съвсем други причини. И да питам Равновесие тези страни от Залива що не искат и те да се развиват и да им расте БВП?

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...n-refugee.html
          Е естествено че са други. те са живели само в тяхнат аси държава. но за 3-4 години и няма да можеш да ги различиш от българи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
            Това, с познаването на хора от даден етнос нищо не означава. Човек лесно си обяснява всичко със стереотипи, но това е възможно най-грешното нещо. Не може да мразиш или харесваш даден народ или етнос, защото познаваш някаква малка извадка от него. И аз познавам няколко сирийци, както и араби от други държави. Има всякакви сред тях - готини, лоялни, забавни, но има и пълни тарикати. Да говорят много добър български, ама чак да не ги разпознаеш по говора..., вярно че като гледам как четеш какво пишат хората, може пък и да не ги разпознаваш .
            Естествено, че тук има много сирийци, които са се установили и са с нормален живот. Това не означава, че ние трябва да пускаме безконтролно хиляди псевдобежанци без документи и само с претенции, без желание да се трудят и да учат езика. Нито имат нужда, защото не сме им съседна държава, нито икономически, битово или религиозно можем да си позволим да приемаме огромни групи от тях. Можем обаче да помогнем, макар и с малко, а който може да помага с повече на бежанците в съседните на Сирия държави. Иначе, дайте да дадем е много кофти мантра.
            Естествено че има всякакви хора между тях - също както и между всички други държави. Т.е. обществото ни няма да стане нито по-добро нито по-лошо от това че са тук.

Това просто не са цигани. А поради някаква причина много хора като чуят чужденци от неевропейски произход и ведна почват да рпавят сравнения с цигани. Аз например най-големи проблеми имам с китайците в софия - между тях просто не съм общувал с никой който да не ме изкарва от нерви. ама никой не приказва че китайците са цигани. В същото време никога не съм имал никакви проблеми с хора от близкия изток. никога не са се опитвали да ме мамят, да ме лъжат и така нататък. Даже ме кефи да пазарувам в магазини които се държат от такива хора, защото определено знаят как се правят бизнес. В момента в който например реша да си купя два пуловера и веднага ми правят отстъпки - не се циганят като българите. В момента в който им се стори че нещо не ме кефи особено и пак веднага правят отстпъка.

Коментар

• Е ти говориш за хора които преди години са дошли и са направили своя избор да изберат България, дали заради брак или студентство и др. Сегашните са по съвсем други причини. И да питам Равновесие тези страни от Залива що не искат и те да се развиват и да им расте БВП?

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...n-refugee.html

Коментар

• Ето какво имам предвид аз:

http://www.blitz.bg/news/article/359150

Разбираш ли, Равновесиев, защо хората не искат тези хора да идват тук? - ЗАЩОТО НЯМА ДЪРЖАВА.
                Как може този човек буквално да бъде тероризиран с години - ограбван, пребиван жестоко, да му избият, отвлекат и изтровят всичките животни - и според "правосъдната система" да няма никакво престъпление ???

Хората просто се страхуват, че ако пришълците започнат да безчинстват, държавата няма да си мръдне и пръста да ги защити - и са прави !!!

А всички тия хора, Равновесиев, дето ги изброяваш - със сигурност не са минали границата нелегално. Нямам нищо против чужденци, които работят и спазват законите - и аз познавам не един и двама такива.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

А най-нелепото е че съм убеден че и всички които са против и живеят в някой що годе по-голям град познават такива хора - и си нямат идея че са от там. Аз една фризьорка разбрах че е от сирия чак когато ми каза - до тогава си мислех че е българка.
                  Това, с познаването на хора от даден етнос нищо не означава. Човек лесно си обяснява всичко със стереотипи, но това е възможно най-грешното нещо. Не може да мразиш или харесваш даден народ или етнос, защото познаваш някаква малка извадка от него. И аз познавам няколко сирийци, както и араби от други държави. Има всякакви сред тях - готини, лоялни, забавни, но има и пълни тарикати. Да говорят много добър български, ама чак да не ги разпознаеш по говора..., вярно че като гледам как четеш какво пишат хората, може пък и да не ги разпознаваш .
                  Естествено, че тук има много сирийци, които са се установили и са с нормален живот. Това не означава, че ние трябва да пускаме безконтролно хиляди псевдобежанци без документи и само с претенции, без желание да се трудят и да учат езика. Нито имат нужда, защото не сме им съседна държава, нито икономически, битово или религиозно можем да си позволим да приемаме огромни групи от тях. Можем обаче да помогнем, макар и с малко, а който може да помага с повече на бежанците в съседните на Сирия държави. Иначе, дайте да дадем е много кофти мантра.

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
                    Така приказват хората дето не живеят в България , а пък от любов към спорта излагат такива тези и гледат сеира на наистина заинтересованите от проблема !
                    Аз живея в България. Единия от ресторантите в които се храня са почти само чужденци персонала, мисля че са кюрди но не съм ги разпитвал. Разбрах че са чужденци чак като започнаха да си говорят помежду си. Нямат абсолютно никакъв акцент. Веднъж трябваше да местя едни мебели, шофьора се оказа афганистанец - аз си нямах идея за това до като не почна да разправя как е минавал границата. По нищо не се различаваш от бял българин. При това бе яко метъл фен и обожаваше домашна ракия.

Коментар

И после защо ходят в Германия Ми защото там хората са по-готини
                      Къде са жените и децата?. Аз виждам 90 процента мъже. Това ли са така наречените БЕЖАНЦИ????

Коментар

А най-нелепото е че съм убеден че и всички които са против и живеят в някой що годе по-голям град познават такива хора - и си нямат идея че са от там. Аз една фризьорка разбрах че е от сирия чак когато ми каза - до тогава си мислех че е българка.
                        Никой няма против нормални хора. Имаме против терористи. Тия идващите от Сирия, как знаеш че не са бойци на ИД? Това ми обясни. Аз виждам огромно количество мъже да пристига. Къде са жените и децата????????

Коментар

Да, сирийци, кюрди, афганистанци. в момента в който научат български и не можеш по нищо да познаеш, че не са българи. Половината от тях просто изглеждат, държат се и говорят като чисти българи. Езикът ни им е лесен - поради някаква причина. другата половина са малко по-мургави но иначе е същата работа. Всички които познавам работят. Аз за това се чудя на тези глупости където постоянно ги сравняват с цигани. И това
                          Така приказват хората дето не живеят в България , а пък от любов към спорта излагат такива тези и гледат сеира на наистина заинтересованите от проблема !

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                            Да ме прощават дрогарете, ама е така се правят нещата цивилизовано
                            https://www.facebook.com/bbcnews/vid...47217/?fref=nf
                            Аз пък ще ръкопляскам когато на тия предатели почнат да им изнасилват жените и се увеличат всички видове криминална дейност в бавария и навсякаде в Германия. Много ще ми е забвано какво ще казват тогава.

Коментар

• А най-нелепото е че съм убеден че и всички които са против и живеят в някой що годе по-голям град познават такива хора - и си нямат идея че са от там. Аз една фризьорка разбрах че е от сирия чак когато ми каза - до тогава си мислех че е българка.

Коментар

ми те и в Бангладеш са мюсулмани ако не знаеш
                                Така е, но има огромна разлика между мюсюлманите в Азия и тези от близкият изток. Едните са работливи - работят по строежи в ОАЕ и доста арабски страни, а не да просят. А арабите са като нашите цигани. Те не обичат да работят. Идват в Европа да крадат и живеят на помощи. Хиляди пъти предпочитам мюсюлмани от Бангладеш отколкото такива от Сирия,Алжир, Мароко, Тунис и др подобни

Коментар

Working...
                                X