IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
    Хахахаха, аз си мислех че ще ми пратиш мейл от личната си кореспонденция с член на кралското семейство на арабски, а то статия от Alastair Crooke. И пак не видях след бързия преглед къде прочете че кралското семейство на СА финансирало и подкрепяло ИСИС?
    Еми прочети го бавно и е няколко части - на тази страница е само едната част.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Хахахаха, аз си мислех че ще ми пратиш мейл от личната си кореспонденция с член на кралското семейство на арабски, а то статия от Alastair Crooke. И пак не видях след бързия преглед къде прочете че кралското семейство на СА финансирало и подкрепяло ИСИС?

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
        Ми давай направо да махаме границата. Кво само ще потим гранична полиция. А да знаеш, че колкото повече "бежанци" вземем, толкова по-трудно службите могат да следят всички и да предотвратят терористичен акт. Стига с тая толерастия. Не става с ядене на дюнери само. Тез европейци дет се бият в ИДИЛ, от какъв етнос са и не са ли от по-толерантни държави и народи от нашия? Ние каквито сме нетолеранти според тукашното тролство, направо да им даваме по един АК и да ни почват на влизане.
        Един българин да загине или бъде наранен, няма ли да ти тежи на съвеста? Опа, ама то вече има такава. Сигурно има и такива дет не знаем какво и от кого им се е случило, че да не ни обявят толерстите в нетолерантност.
        Ти да си чул и за само един атентат на ИЗИС в европа. направиха един в турция и сега си бият главите как са могли да бъдат толкова тъпи. това нещо съществува защото не се меши извън сирия и Ирак. да мръдне малко извън тези граници и ще бъдат смачкани.

Коментар

ти мислиш ли че има какъвто и да било шанс да спреш терористи ако те искат да направят терористичен акт. Няма. Ок ако правят нещо голямо може и да ги издадат приготовленията, ама един стар форд натъпкан с амониева силитра и дизелово гориво може да го направи и само един психопат без никой да разбере. Едни добри отношения със света са много по-добра гаранция от колкото насилие, презрение и вяра че след като е минал легално значи не е терорист.
          Ми давай направо да махаме границата. Кво само ще потим гранична полиция. А да знаеш, че колкото повече "бежанци" вземем, толкова по-трудно службите могат да следят всички и да предотвратят терористичен акт. Стига с тая толерастия. Не става с ядене на дюнери само. Тез европейци дет се бият в ИДИЛ, от какъв етнос са и не са ли от по-толерантни държави и народи от нашия? Ние каквито сме нетолеранти според тукашното тролство, направо да им даваме по един АК и да ни почват на влизане.
          Един българин да загине или бъде наранен, няма ли да ти тежи на съвеста? Опа, ама то вече има такава. Сигурно има и такива дет не знаем какво и от кого им се е случило, че да не ни обявят толерстите в нетолерантност.

Коментар

Е то 1 милион е тотално нереалистично. Силно ме съмнява дори да има и 10% желаещи да живеят тук. но ние в моменат се опъваме и за няколко хиляди. А честно казано мисля че едни 20-50 хиляди души ще си дойдат прекрасно. Това няма да ни оправи проблемите, но все пак поне е стъпка в правилна посока.
            Чудничко ще ни дойдат 50 хилки без документи тука. Можем да си направим вуду магия да са само готини и миролюбиви лингвисти. Туй предполагам без децата, щото ни трябват 50 хиляди за работа, нали? Значи с жените и челядта да са към едно 200 000 бройки кръгло. После може да дойдат сестрите и братята и след 20 години, направо сме си на близо половин милион. Космическите ракети, извинявай - минаретата на Александър Невски сега ли да ги почваме или може догодина?

Коментар

Дай един линк....
              http://www.huffingtonpost.com/alasta...b_5717157.html

Коментар

Значи казваш да приемаме колкото там благоволят да минат нелегално границата и да стискаме палци, че всичко ще е ОК като при прежди пристигналите. Може даже и да плюннем през рамо да не се окаже сред тях и някой терорист, че тоз път може да не се ограничат само да взривят автобус с евреи. Ще те разочаровам, но в никоя нормална държава не се води таква политика и не се разсъждава така ахмашката.
                Аз познавам повече мексиканци отколкото араби и китайци взети заедно и всички работят като волове в САЩ. Странно обаче в US не ги приемат без документи и с отворени обятия.
                ти мислиш ли че има какъвто и да било шанс да спреш терористи ако те искат да направят терористичен акт. Няма. Ок ако правят нещо голямо може и да ги издадат приготовленията, ама един стар форд натъпкан с амониева силитра и дизелово гориво може да го направи и само един психопат без никой да разбере. Едни добри отношения със света са много по-добра гаранция от колкото насилие, презрение и вяра че след като е минал легално значи не е терорист.

Коментар

Не, просто четя новини и то не в Блиц, пик и рашъ тудей
                  Дай един линк....

Коментар

Това е само и единствено предположение. също както и това че искат само социални помощи да точат или пък че да со дошли да правят престъпления и така натък. Нищо от начинът на живот на по-рано дошлите не предполага че ще се случи подобно нещо. така че не само е предположение, но има огромна вероятност и да е тотално грешно предположение.
                    Значи казваш да приемаме колкото там благоволят да минат нелегално границата и да стискаме палци, че всичко ще е ОК като при прежди пристигналите. Може даже и да плюннем през рамо да не се окаже сред тях и някой терорист, че тоз път може да не се ограничат само да взривят автобус с евреи. Ще те разочаровам, но в никоя нормална държава не се води таква политика и не се разсъждава така ахмашката.
                    Аз познавам повече мексиканци отколкото араби и китайци взети заедно и всички работят като волове в САЩ. Странно обаче в US не ги приемат без документи и с отворени обятия.

Коментар

Не знаех, ама ти явно си на ти с кралското семейство в Саудитска Арабия.
                      Не, просто четя новини и то не в Блиц, пик и рашъ тудей

Коментар

Аз поне не съм казал, че са цигани. Това обаче не означава да приемем 1 млн, просто няма как да стане.
                        Мен пък са ме лъгали араби, а китайци никога. Въпреки това не съм ОК да приемем и 1 млн китайци просто щото аз познавам 2-ма, 3-ма. Има си начини за прием на имигранти и ако спазват всички правила и обичаи в странта, ако не искат те или наследниците им да променят начина ни на живот, нека да заповядат. Ние ще решим колко са ни нужни, всичко друго е криворазбран хуманизъм, който и за двете страни не работи и е вреден.
                        Е то 1 милион е тотално нереалистично. Силно ме съмнява дори да има и 10% желаещи да живеят тук. но ние в моменат се опъваме и за няколко хиляди. А честно казано мисля че едни 20-50 хиляди души ще си дойдат прекрасно. Това няма да ни оправи проблемите, но все пак поне е стъпка в правилна посока.

Коментар

• Между другото и българските нелегални емигранти в Европа - преди да ни приемат в ЕС - живееха скупчено. По 10-15 човека в апартамент. Аз поне поне поживях две седмици в такава "квартира". В момента в който си уредяха живота и почваха да живеят нормално.

Коментар

Естествено че има всякакви хора между тях - също както и между всички други държави. Т.е. обществото ни няма да стане нито по-добро нито по-лошо от това че са тук.

Това просто не са цигани. А поради някаква причина много хора като чуят чужденци от неевропейски произход и ведна почват да рпавят сравнения с цигани. Аз например най-големи проблеми имам с китайците в софия - между тях просто не съм общувал с никой който да не ме изкарва от нерви. ама никой не приказва че китайците са цигани. В същото време никога не съм имал никакви проблеми с хора от близкия изток. никога не са се опитвали да ме мамят, да ме лъжат и така нататък. Даже ме кефи да пазарувам в магазини които се държат от такива хора, защото определено знаят как се правят бизнес. В момента в който например реша да си купя два пуловера и веднага ми правят отстъпки - не се циганят като българите. В момента в който им се стори че нещо не ме кефи особено и пак веднага правят отстпъка.
                            Аз поне не съм казал, че са цигани. Това обаче не означава да приемем 1 млн, просто няма как да стане.
                            Мен пък са ме лъгали араби, а китайци никога. Въпреки това не съм ОК да приемем и 1 млн китайци просто щото аз познавам 2-ма, 3-ма. Има си начини за прием на имигранти и ако спазват всички правила и обичаи в странта, ако не искат те или наследниците им да променят начина ни на живот, нека да заповядат. Ние ще решим колко са ни нужни, всичко друго е криворазбран хуманизъм, който и за двете страни не работи и е вреден.

Коментар

А за страните от залива.

ти кой точно мислиш че финансира и подържа ИЗИС. Че нали те си се ползват с подкрепа дори от членове на кралското семейство в Саудитска Арабия. Врагът на Сирия и Ирак в момента са другите страни от арабския полуостров. Просто войната се води с прокси войски.
                              Не знаех, ама ти явно си на ти с кралското семейство в Саудитска Арабия.

Коментар

Друго имах предвид че много по лесно се асимилира и култивира човек когато е сам в чужда среда. Тези сега искат да живеят на тумби като циганите и никога няма да се приобщят. И чакам да разбера защо страните от Залива не щат да им расте БВП?
                                Това е само и единствено предположение. също както и това че искат само социални помощи да точат или пък че да со дошли да правят престъпления и така натък. Нищо от начинът на живот на по-рано дошлите не предполага че ще се случи подобно нещо. така че не само е предположение, но има огромна вероятност и да е тотално грешно предположение.

Коментар

Working...
                                X