Първоначално изпратено от Etihad
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеМи давай направо да махаме границата. Кво само ще потим гранична полиция. А да знаеш, че колкото повече "бежанци" вземем, толкова по-трудно службите могат да следят всички и да предотвратят терористичен акт. Стига с тая толерастия. Не става с ядене на дюнери само. Тез европейци дет се бият в ИДИЛ, от какъв етнос са и не са ли от по-толерантни държави и народи от нашия? Ние каквито сме нетолеранти според тукашното тролство, направо да им даваме по един АК и да ни почват на влизане.
Един българин да загине или бъде наранен, няма ли да ти тежи на съвеста? Опа, ама то вече има такава. Сигурно има и такива дет не знаем какво и от кого им се е случило, че да не ни обявят толерстите в нетолерантност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениети мислиш ли че има какъвто и да било шанс да спреш терористи ако те искат да направят терористичен акт. Няма. Ок ако правят нещо голямо може и да ги издадат приготовленията, ама един стар форд натъпкан с амониева силитра и дизелово гориво може да го направи и само един психопат без никой да разбере. Едни добри отношения със света са много по-добра гаранция от колкото насилие, презрение и вяра че след като е минал легално значи не е терорист.
Един българин да загине или бъде наранен, няма ли да ти тежи на съвеста? Опа, ама то вече има такава. Сигурно има и такива дет не знаем какво и от кого им се е случило, че да не ни обявят толерстите в нетолерантност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ то 1 милион е тотално нереалистично. Силно ме съмнява дори да има и 10% желаещи да живеят тук. но ние в моменат се опъваме и за няколко хиляди. А честно казано мисля че едни 20-50 хиляди души ще си дойдат прекрасно. Това няма да ни оправи проблемите, но все пак поне е стъпка в правилна посока.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеДай един линк....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеЗначи казваш да приемаме колкото там благоволят да минат нелегално границата и да стискаме палци, че всичко ще е ОК като при прежди пристигналите. Може даже и да плюннем през рамо да не се окаже сред тях и някой терорист, че тоз път може да не се ограничат само да взривят автобус с евреи. Ще те разочаровам, но в никоя нормална държава не се води таква политика и не се разсъждава така ахмашката.
Аз познавам повече мексиканци отколкото араби и китайци взети заедно и всички работят като волове в САЩ. Странно обаче в US не ги приемат без документи и с отворени обятия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, просто четя новини и то не в Блиц, пик и рашъ тудей
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова е само и единствено предположение. също както и това че искат само социални помощи да точат или пък че да со дошли да правят престъпления и така натък. Нищо от начинът на живот на по-рано дошлите не предполага че ще се случи подобно нещо. така че не само е предположение, но има огромна вероятност и да е тотално грешно предположение.
Аз познавам повече мексиканци отколкото араби и китайци взети заедно и всички работят като волове в САЩ. Странно обаче в US не ги приемат без документи и с отворени обятия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеНе знаех, ама ти явно си на ти с кралското семейство в Саудитска Арабия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеАз поне не съм казал, че са цигани. Това обаче не означава да приемем 1 млн, просто няма как да стане.
Мен пък са ме лъгали араби, а китайци никога. Въпреки това не съм ОК да приемем и 1 млн китайци просто щото аз познавам 2-ма, 3-ма. Има си начини за прием на имигранти и ако спазват всички правила и обичаи в странта, ако не искат те или наследниците им да променят начина ни на живот, нека да заповядат. Ние ще решим колко са ни нужни, всичко друго е криворазбран хуманизъм, който и за двете страни не работи и е вреден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че има всякакви хора между тях - също както и между всички други държави. Т.е. обществото ни няма да стане нито по-добро нито по-лошо от това че са тук.
Това просто не са цигани. А поради някаква причина много хора като чуят чужденци от неевропейски произход и ведна почват да рпавят сравнения с цигани. Аз например най-големи проблеми имам с китайците в софия - между тях просто не съм общувал с никой който да не ме изкарва от нерви. ама никой не приказва че китайците са цигани. В същото време никога не съм имал никакви проблеми с хора от близкия изток. никога не са се опитвали да ме мамят, да ме лъжат и така нататък. Даже ме кефи да пазарувам в магазини които се държат от такива хора, защото определено знаят как се правят бизнес. В момента в който например реша да си купя два пуловера и веднага ми правят отстъпки - не се циганят като българите. В момента в който им се стори че нещо не ме кефи особено и пак веднага правят отстпъка.
Мен пък са ме лъгали араби, а китайци никога. Въпреки това не съм ОК да приемем и 1 млн китайци просто щото аз познавам 2-ма, 3-ма. Има си начини за прием на имигранти и ако спазват всички правила и обичаи в странта, ако не искат те или наследниците им да променят начина ни на живот, нека да заповядат. Ние ще решим колко са ни нужни, всичко друго е криворазбран хуманизъм, който и за двете страни не работи и е вреден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеА за страните от залива.
ти кой точно мислиш че финансира и подържа ИЗИС. Че нали те си се ползват с подкрепа дори от членове на кралското семейство в Саудитска Арабия. Врагът на Сирия и Ирак в момента са другите страни от арабския полуостров. Просто войната се води с прокси войски.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеДруго имах предвид че много по лесно се асимилира и култивира човек когато е сам в чужда среда. Тези сега искат да живеят на тумби като циганите и никога няма да се приобщят. И чакам да разбера защо страните от Залива не щат да им расте БВП?
Коментар
Коментар