IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
    Искам да попитам Равновесие, Кандид и другите които защитават тезата за безконтролно идване на бежанци.
    Вие жив Сириец през живота си виждали ли сте? Общували ли сте с такива хора? Или само от новините и пресата и клипчета от тубата?
    Да, сирийци, кюрди, афганистанци. в момента в който научат български и не можеш по нищо да познаеш, че не са българи. Половината от тях просто изглеждат, държат се и говорят като чисти българи. Езикът ни им е лесен - поради някаква причина. другата половина са малко по-мургави но иначе е същата работа. Всички които познавам работят. Аз за това се чудя на тези глупости където постоянно ги сравняват с цигани. И това

Коментар

• Искам да попитам Равновесие, Кандид и другите които защитават тезата за безконтролно идване на бежанци.
      Вие жив Сириец през живота си виждали ли сте? Общували ли сте с такива хора? Или само от новините и пресата и клипчета от тубата?

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
        Ето на, честито. Може тролчетата да ходят на парад в подкрепа на идеята, направо да вземем едни 20 млн. "бежанци" тука и да се свършва.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/...na_migranti_v/
        Ногомилионен град като Париж събира "няколко хиляди" (вероятно 2-3 000) защитници на бежанците... какво да коментираме? Страхотна подкрепа, няма що... колко от тия хиляди обаче ще приемат по едно семейство у дома си? - Ще ги призная за може би заблудени, но истински човеколюбци.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е не четеш и това, също като Пенчо. Казах ти, че има ресурс за вдигане на заплати, не съм казвал никъде, че не ни трябват емигранти. Казах ти, 100 пъти, че не ни трябват псевдобежанци, които не искат да рааботят. И не само щото не искат да работят, а и защото са потенциална опасност. Дадох ти и пример с вероятните разходи по имигранти, които могат да се инвестират, така че вместо да се дават на глава, да се дават за заплати. Ти си измисли цифри от 2000 лв и разводни разговора, че даже и аз почнах да давам малоумни примери с 1800 лв и т.н.
          По твоята логика трябва всички да сме в Германия в момена, като почнеш от Китай и Индия и свършиш с България. Къде ще ни съберат толкова хора само не ми е ясно .
          Не всичко е заплата. Дадох ти примери от къде може да се вземат имигранти, които могат и искат да работят.
          Не знам дали са наясно, ама на много места се дават ниски заплати "щото така" и щото минава номера. Не мисли, че няма от къде да се дава и по-добро заплащане, ама само не ми го умножавай по 3.5 млн. Като намалее предлагането на работна ръка и ще се намери как някои работещи да вземат повече. Има и други начини, вече го писах.
          Хората не искат само заплати. Те искат да живеят в нормална държава, не в циганско-арапски катун. В малките населени места (вече и не само там) животът на хората и сега е ад заради масовият и абсолютно безнаказан цигански бандитизъм. затова и хората не искат да приемат арапски бежанци - защото няма държава, защото хората са наясно, че ако утре тези арапи, вместо да работят, започнат да грабят и колят както правят хъхряците, полиция, съд, прокуратура, политици ще ги галят по главичките и ще извиняват всичко с техните "религиозни и културни особености", както сега оправдават ромовете.

Резултатът ще е още по-яростна емиграция и окончателно ще си изгубим държавата - но не след 50, а след 20 години. Държава, която 60 поколения наши деди са бранили с животът си, ще бъде загубена заради шепа толерасти с меки китки, на които им пука за всякаква паплач, но не и за собствения им народ.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ето на, честито. Може тролчетата да ходят на парад в подкрепа на идеята, направо да вземем едни 20 млн. "бежанци" тука и да се свършва.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/...na_migranti_v/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              И за да вкарам нещата в малко по-дългосрочна перспектива.

Ако не започнем да приемема емигранти и то големи количества емигранти съществува реален шанс следващите 5 години да достигнем абсолютния пик в икономиката ни. Най-доброто до което изобщо да успеем да стигнем.Състояние което никога повече да не успеем да достигнем.
              За да има мир и всички да са доволни, че и да си седят по родните места, потвърждавам, че демографският проблем е една от най-сериозните и труднорешими грижи пред нас.
              Има решения, но те далеч не са в това да приемаме псевднобежанци, които в голямата си част ще чакт на помощи, т.е. само ще изострят проблема. Едно от тези решения е да привличаме имигранти, вече споменах какви.

Коментар

ми те и в Бангладеш са мюсулмани ако не знаеш
                е нали за туй те моля да оставаш, да не мислиш, че е за друго

Коментар

чакай сега - твоя довод за това че не ни трябват емигранти бе доста нелепото твърдение че тук като се вдигнат заплатите и ще се върнат хората. А че заплатите стоят ниски защото работодателите не искат да дават високи въпреки че могат.

Аз ти показах че не могат - или поне не могат да дават толкова високи че да спрат емиграцията от България. И при най-добро желание не могат. С други думи довота ти как тук нещата ще почнат да се оправят когато гадните капиталисти почнат да дават добри заплати просто не отговаря на реалността.
                  Е не четеш и това, също като Пенчо. Казах ти, че има ресурс за вдигане на заплати, не съм казвал никъде, че не ни трябват емигранти. Казах ти, 100 пъти, че не ни трябват псевдобежанци, които не искат да рааботят. И не само щото не искат да работят, а и защото са потенциална опасност. Дадох ти и пример с вероятните разходи по имигранти, които могат да се инвестират, така че вместо да се дават на глава, да се дават за заплати. Ти си измисли цифри от 2000 лв и разводни разговора, че даже и аз почнах да давам малоумни примери с 1800 лв и т.н.
                  По твоята логика трябва всички да сме в Германия в момена, като почнеш от Китай и Индия и свършиш с България. Къде ще ни съберат толкова хора само не ми е ясно .
                  Не всичко е заплата. Дадох ти примери от къде може да се вземат имигранти, които могат и искат да работят.
                  Не знам дали са наясно, ама на много места се дават ниски заплати "щото така" и щото минава номера. Не мисли, че няма от къде да се дава и по-добро заплащане, ама само не ми го умножавай по 3.5 млн. Като намалее предлагането на работна ръка и ще се намери как някои работещи да вземат повече. Има и други начини, вече го писах.

Коментар

• И за да вкарам нещата в малко по-дългосрочна перспектива.

Ако не започнем да приемема емигранти и то големи количества емигранти съществува реален шанс следващите 5 години да достигнем абсолютния пик в икономиката ни. Най-доброто до което изобщо да успеем да стигнем.Състояние което никога повече да не успеем да достигнем.

Коментар

недей, бре човек. после ще трябва да внесем още някой от Бангладеш да те замества.
                      ми те и в Бангладеш са мюсулмани ако не знаеш

Коментар

споко, аз ще ловя самолет
                        недей, бре човек. после ще трябва да внесем още някой от Бангладеш да те замества.

Коментар

Почвам да се съмнявам, че си пропуснал урока "четене и разбиране на текст". Пиша бавно, че има повече шанс да ме разбереш. Нали тръгна да ни обясняваш, че ни трябвали чалмите, щото някало да има кой да работи след 2 години. Понеже държавните служители и такива дет са на държавна издръжка всички знаем, че нищо не работят, а са доста повече от 60 000, като ги преместиш в частния сектор и ето ти работна сила без да е спряла да работи държавната машина.
                          Ти взе да ми смяташ някъв си твой БВП, който в случа изобщо не го засягам и не ме вълнува, и не е част от разговора. Капиш?
                          чакай сега - твоя довод за това че не ни трябват емигранти бе доста нелепото твърдение че тук като се вдигнат заплатите и ще се върнат хората. А че заплатите стоят ниски защото работодателите не искат да дават високи въпреки че могат.

Аз ти показах че не могат - или поне не могат да дават толкова високи че да спрат емиграцията от България. И при най-добро желание не могат. С други думи довота ти как тук нещата ще почнат да се оправят когато гадните капиталисти почнат да дават добри заплати просто не отговаря на реалността.

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
                            Ако ще емигрираш . би било добре да побързаш , а то виждаш сам бая народ емигрира днес. Имам предвид бежанците , претъпква се влака.
                            споко, аз ще ловя самолет

Коментар

не, просто ти нищо не разбираш от икономика.

Като махнеш доходите на 60 хиляди държавни служители ти им махаш и техните покупки. реално ако просто ги уволниш и не направиш нищо ти ще СВАЛИШ БВП то. Ако след това намалиш данъците със спестената сума ти увеличаваш доходите на тези които плащат данъци. Но не променяш БВП то. Имаш преразпределение на доходите вътре но иначе не постигаш нищо.
                              Почвам да се съмнявам, че си пропуснал урока "четене и разбиране на текст". Пиша бавно, че има повече шанс да ме разбереш. Нали тръгна да ни обясняваш, че ни трябвали чалмите, щото някало да има кой да работи след 2 години. Понеже държавните служители и такива дет са на държавна издръжка всички знаем, че нищо не работят, а са доста повече от 60 000, като ги преместиш в частния сектор и ето ти работна сила без да е спряла да работи държавната машина.
                              Ти взе да ми смяташ някъв си твой БВП, който в случа изобщо не го засягам и не ме вълнува, и не е част от разговора. Капиш?

Коментар

... Ама тогава мисля че и аз вече ще съм емигрирал - някак си не ме кефи тази перспектива така че това вече ще си е ваш проблем - няма да е мой
                                Ако ще емигрираш . би било добре да побързаш , а то виждаш сам бая народ емигрира днес. Имам предвид бежанците , претъпква се влака.

Коментар

Working...
                                X