Първоначално изпратено от Etihad
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеЕто на, честито. Може тролчетата да ходят на парад в подкрепа на идеята, направо да вземем едни 20 млн. "бежанци" тука и да се свършва.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/...na_migranti_v/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеЕ не четеш и това, също като Пенчо. Казах ти, че има ресурс за вдигане на заплати, не съм казвал никъде, че не ни трябват емигранти. Казах ти, 100 пъти, че не ни трябват псевдобежанци, които не искат да рааботят. И не само щото не искат да работят, а и защото са потенциална опасност. Дадох ти и пример с вероятните разходи по имигранти, които могат да се инвестират, така че вместо да се дават на глава, да се дават за заплати. Ти си измисли цифри от 2000 лв и разводни разговора, че даже и аз почнах да давам малоумни примери с 1800 лв и т.н.
По твоята логика трябва всички да сме в Германия в момена, като почнеш от Китай и Индия и свършиш с България. Къде ще ни съберат толкова хора само не ми е ясно.
Не всичко е заплата. Дадох ти примери от къде може да се вземат имигранти, които могат и искат да работят.
Не знам дали са наясно, ама на много места се дават ниски заплати "щото така" и щото минава номера. Не мисли, че няма от къде да се дава и по-добро заплащане, ама само не ми го умножавай по 3.5 млн. Като намалее предлагането на работна ръка и ще се намери как някои работещи да вземат повече. Има и други начини, вече го писах.
Резултатът ще е още по-яростна емиграция и окончателно ще си изгубим държавата - но не след 50, а след 20 години. Държава, която 60 поколения наши деди са бранили с животът си, ще бъде загубена заради шепа толерасти с меки китки, на които им пука за всякаква паплач, но не и за собствения им народ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ето на, честито. Може тролчетата да ходят на парад в подкрепа на идеята, направо да вземем едни 20 млн. "бежанци" тука и да се свършва.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/...na_migranti_v/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ за да вкарам нещата в малко по-дългосрочна перспектива.
Ако не започнем да приемема емигранти и то големи количества емигранти съществува реален шанс следващите 5 години да достигнем абсолютния пик в икономиката ни. Най-доброто до което изобщо да успеем да стигнем.Състояние което никога повече да не успеем да достигнем.
Има решения, но те далеч не са в това да приемаме псевднобежанци, които в голямата си част ще чакт на помощи, т.е. само ще изострят проблема. Едно от тези решения е да привличаме имигранти, вече споменах какви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеми те и в Бангладеш са мюсулмани ако не знаеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениечакай сега - твоя довод за това че не ни трябват емигранти бе доста нелепото твърдение че тук като се вдигнат заплатите и ще се върнат хората. А че заплатите стоят ниски защото работодателите не искат да дават високи въпреки че могат.
Аз ти показах че не могат - или поне не могат да дават толкова високи че да спрат емиграцията от България. И при най-добро желание не могат. С други думи довота ти как тук нещата ще почнат да се оправят когато гадните капиталисти почнат да дават добри заплати просто не отговаря на реалността.
По твоята логика трябва всички да сме в Германия в момена, като почнеш от Китай и Индия и свършиш с България. Къде ще ни съберат толкова хора само не ми е ясно.
Не всичко е заплата. Дадох ти примери от къде може да се вземат имигранти, които могат и искат да работят.
Не знам дали са наясно, ама на много места се дават ниски заплати "щото така" и щото минава номера. Не мисли, че няма от къде да се дава и по-добро заплащане, ама само не ми го умножавай по 3.5 млн. Като намалее предлагането на работна ръка и ще се намери как някои работещи да вземат повече. Има и други начини, вече го писах.
Коментар
-
И за да вкарам нещата в малко по-дългосрочна перспектива.
Ако не започнем да приемема емигранти и то големи количества емигранти съществува реален шанс следващите 5 години да достигнем абсолютния пик в икономиката ни. Най-доброто до което изобщо да успеем да стигнем.Състояние което никога повече да не успеем да достигнем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениенедей, бре човек. после ще трябва да внесем още някой от Бангладеш да те замества.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеспоко, аз ще ловя самолет
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнениеПочвам да се съмнявам, че си пропуснал урока "четене и разбиране на текст". Пиша бавно, че има повече шанс да ме разбереш. Нали тръгна да ни обясняваш, че ни трябвали чалмите, щото някало да има кой да работи след 2 години. Понеже държавните служители и такива дет са на държавна издръжка всички знаем, че нищо не работят, а са доста повече от 60 000, като ги преместиш в частния сектор и ето ти работна сила без да е спряла да работи държавната машина.
Ти взе да ми смяташ някъв си твой БВП, който в случа изобщо не го засягам и не ме вълнува, и не е част от разговора. Капиш?
Аз ти показах че не могат - или поне не могат да дават толкова високи че да спрат емиграцията от България. И при най-добро желание не могат. С други думи довота ти как тук нещата ще почнат да се оправят когато гадните капиталисти почнат да дават добри заплати просто не отговаря на реалността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от белот Разгледай мнениеАко ще емигрираш . би било добре да побързаш , а то виждаш сам бая народ емигрира днес. Имам предвид бежанците , претъпква се влака.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениене, просто ти нищо не разбираш от икономика.
Като махнеш доходите на 60 хиляди държавни служители ти им махаш и техните покупки. реално ако просто ги уволниш и не направиш нищо ти ще СВАЛИШ БВП то. Ако след това намалиш данъците със спестената сума ти увеличаваш доходите на тези които плащат данъци. Но не променяш БВП то. Имаш преразпределение на доходите вътре но иначе не постигаш нищо.
Ти взе да ми смяташ някъв си твой БВП, който в случа изобщо не го засягам и не ме вълнува, и не е част от разговора. Капиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение... Ама тогава мисля че и аз вече ще съм емигрирал - някак си не ме кефи тази перспективатака че това вече ще си е ваш проблем - няма да е мой
Коментар
Коментар