IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В подобна случка... (като тази до Грудово)..е съвсем на място да сме си пристрастни.... НЯМА какво да се цепи кой крив/кой прав.... Правотата в случая е по презумпция... Някви хора си пресичат границата на чужда за тях държава извън общозаконния регламент... какво има да ги мислим.....Да му мислят следващите... Така се установява ред... С перце не става!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Освен туй: аз съм ЗА мултикултурството, ама го разбирам по различен начин.

Аз обичам суши и китайска храна, обичам да смуча Кока-кола, харесвам и американски и руски филми, и немски машинарии и французкият език, и елмази изкопани в Негрия, радвам се, когато чуждите туристи идат туканка, за да се кефят на природата ни, ракията ни и шопската ни салата - а парите си съм готов да инвестирам по цял свят в почтен и печеливш бизнес. ТАКА разбирам мултикултурството.
      .
      Импе, бъркаш се с терминологията. Това, което обясняваш е културен обмен, от който има нужда всеки интелигентен човек. Имам такива познати от Европа, Латинска америка, юар и другаде.
      'Мултикултурата' обаче няма нищо общо с културата и интелигентността.
      Това е някакъв термин размахван във войната срещу уседналостта. Това е знамето на новото чергарство. Някой има интерес цели семейства да се преместват от един район. И то чисто икономически интерес. Разчита се, че след като са работили в родните си страни, ще уседнат и ще работят отново. Но това е тормоз за туземното население. Както Монсанто приучваха кравите да ядат царевица по икономически съображения - така приучват африканците да работят в Европа. Грозна работа.

Коментар

А, значи допускаш вероятността човекът, изпълнявал дългът си и защитавал страната си, е "урод", а талибанинът, проникнал незаконно на наша територия, със сцени на зверско насилие, записани на мобата, е "нещастник" в смисъл на злочест клетник и невинна жертва?
        Прочел си набързо поста ми. Допускам и едното и другото. И не искам да съдя прибързано. А ти, струва ми се, вече си наясно с всичко и произнесе крайната присъда. \много си бърз в присъдата.

Коментар

МЗХ - странно как 90% от "бежанците" са запазили своите 10-15 Б с които плащат на каналджиите и скъпите си моби, но са "изгубили" документите си? Аз виждам арапин, нахлул противозаконно в чужда държава, вместо да влезе през КПП и да поиска убежище като гражданин на държава, в която бушува война. Това, че някой е треньор по футбол, не означава, че не може да бъде престъпник.

И това, че по-голямата част от нахлуващите в Европа бандити имали висока култура и добро образование, е някаква твоя заблуда - реално статистиката показва, че повечето са нискообразовани или направо неграмотни. Впрочем поведението им в Европа (например в оня хърватски хотел) доказва така - лекари, инженери, учители НЕ биха разрушили даденият им подслон, пък ако ще не сирийци, а папуаси да са.
          Толкова ли не успя да разбереш, защо си “губят“ документите? Причината е дъблинското споразумение според което бежанците трябва да бъдат върнати в държавата, където с влезли в ЕС. По разбираеми причини бежанците не искат да се регистрират във фалиралата Гърция или в бедните и ксенофобски настроените България и Унгария. Ти на тяхно място нямаше ли да направиш същото?

От вече близо 600 000 души, 100 души са трошели мебели, когато са им казали, че унгарците си затварят границата и няма да могат да отидат в Германия. Какво заключение може да си извадиш от този факт за останалите 600 000 души?

Коментар

• МЗХ - странно как 90% от "бежанците" са запазили своите 10-15 Б с които плащат на каналджиите и скъпите си моби, но са "изгубили" документите си? Аз виждам арапин, нахлул противозаконно в чужда държава, вместо да влезе през КПП и да поиска убежище като гражданин на държава, в която бушува война. Това, че някой е треньор по футбол, не означава, че не може да бъде престъпник.

И това, че по-голямата част от нахлуващите в Европа бандити имали висока култура и добро образование, е някаква твоя заблуда - реално статистиката показва, че повечето са нискообразовани или направо неграмотни. Впрочем поведението им в Европа (например в оня хърватски хотел) доказва така - лекари, инженери, учители НЕ биха разрушили даденият им подслон, пък ако ще не сирийци, а папуаси да са.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• verimg - ако МЗХ държи на мултикултурството, то има пълното право да иде в Негрия, където местните хора монокултурно да го пуснат да плава в казаната.

Коментар

Не може да има мултикултурство между неравностойни в цивилизационно отношение култури - и дори между народи с култура и сган без култура. Същите приказки ги разправяш и за вътрешните ни проблеми с хъхряците - е как, бе - МЗХ може да има мултикултурни отношения между хора, живеещи в 21 век и паплач, изостанала в развитието си не с десетилетия, не с векове дори, а с хилядолетия? Резултатът винаги е неизменен - културните, цивилизованите са ПОТЪРПЕВШИ от своето толерантство и рано или късно трябва да плюят на мултикултурството и да хванат сопите или шмайзерите, просто за да защитят живота си !!!
                Предрасъдъците са много лош съветник и пречат на човек да види реалността.

Какво виждаш на тази снимка?

Унгарската журналистка Петра Ласло спъва един представител на “нецивилизованата паплач нахлуваща нелегално в Унгария“

След точно една седмица се оказва обаче, че тази нецивилизована паплач е треньор на клуб в първа дивизия в Сирия и този човек получава веднага предложение за работа в Испания.

Бежанецът, спънат от операторка, стана треньор в Испания
                Осама Абдул Мохсен успя да избяга от войната в Сирия
                http://novanews.novatv.bg/news/view/...D%D0%B8%D1%8F/

По голямата част от “нецивилизованата паплач“ която идва към Европа е представител на средната класа и обикновено има някакво добро образование или професия, по простата причина, че нелегалният път към Европа струва между 5 и 10 хиляди евро. Ако не дай си боже в България избухне гражданска война, колко души биха могли да извадят толкова суха пара и какви биха били тези хора?
                Не е случаен и факта, че почти всички бежанци имат и скъпи смартфони и значителна част от тях говорят английски по добре от болшинството български политици!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                  Пускаш твърдения без никакви аргументи. По време на великите географски открития Европа беше най-силният континент в света, но точно прекаленето съперничене на нацоналните държави и многото войни направи така, че Европа да изостане от своите колонии, като САЩ, Канада или Австралия, които избраха мултикултуралния модел на мирното съжителство на различни нации, религии и култури.

След Втората Световна Война и Европа премина към мултикултурни модел, който доведе до мир и просперитет на континента, но все още континента има много проблеми заради ширештия се нацонализъм.

Япония е точно типичен пример какво може да стане с една държава, която не приема имигранти! До 1990-та година в Япония имаше огромен икономически растеж, но застаряващото население и липса на нова и относително евтина работна ръка ги направи все по малко конкурентноспособни! Икономическият растеж вече де факто от четвърт век спря, а държавата натрупа най-високите дългове в света от 240% от БВП (Гърция фалира при много по нисък дълг!)
                  А какъв е смисълът да просперираш, ако нациите изчезнат и ти няма да знаеш кой си?
                  Не ми обяснявай колко е хубаво да се чувстваш гражданин на света, защото това са басни за канарчета. Българският народ е поел достатъчно 'мултикултура' през вековете чрез византийци, турци, западни рицари и кой ли не. Вече се виждат магариите, които правят тези тълпи от неевропейци в Европа. Мултикултурата винаги идва с насилие, никой не иска доброволно да се настанят в съседната къща коренно различни от него хора. Това е причината да се образуват гета. В просперираща америка също ги има. Дай ми един пример за гето в Япония? Горката тя - страната в която дори мафията помага при природни бедствия. Колко са зле като не се мешат със жители на нигерия , не се съмнявам. То на книга сигурно нигерия има по-голям ръст на икономиката . Да, но ще отидеш ли да живееш там? А идеята на тая тема е мисля - да не дойдат те тука и да си правят, което единствено умеят - измами, отвличания. Пука му на обикновения човек за хартиен просперитет като навсякъде само гета, опасности по улиците, камо ли разходки през нощта. Това става вече равносилно на самоубийство или самоизнасилване.. просперитет?!?

Коментар

• Ако тези бяха християни, будисти, атеисти ... нямаше да е такъв проблема.

Коментар

• Освен туй: аз съм ЗА мултикултурството, ама го разбирам по различен начин.

Аз обичам суши и китайска храна, обичам да смуча Кока-кола, харесвам и американски и руски филми, и немски машинарии и французкият език, и елмази изкопани в Негрия, радвам се, когато чуждите туристи идат туканка, за да се кефят на природата ни, ракията ни и шопската ни салата - а парите си съм готов да инвестирам по цял свят в почтен и печеливш бизнес. ТАКА разбирам мултикултурството.

Но за мен е недопустимо някакви диваци да ми се домъкнат в страната и на континентът, за да вършат безобразия, да нахалстват, да се зъбят и да ни поставят условия още с пристигането си, въпреки че нес ме ги викали - и да искат ние да се съобразяваме с тях, а те хич да не се съобразяват с нас, въпреки че те са в нашата държава, а не ний в тяхната.

АЗ не мога да си представя дори да отида в чужда държава и да диктувам нагло условия на местните и да искам да ми дават всичко наготово, щото мене така ми е кеф и ми е сгодно.

Което сам аз смятам неморално да причинявам на други, не виждам причина да се съгласявам да ми бъде причинявано на мене.
                      Това е МОЯТ категорически императив.

Винаги съм бил повече ницшеанец, отколкото кантианец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Груба грешка е направил Тервел.Трябвало е да се съюзи с тях и да унищожат келявата Западна Европа.
                        Идеята е ясна, нямам спор... Грешен е съюзника който припознаваш ми се чини...сам не би го понесъл в последствие.... Батка....че и отърване после няма... Сигурен съм!

Коментар

Не може да има мултикултурство между неравностойни в цивилизационно отношение култури - и дори между народи с култура и сган без култура. Същите приказки ги разправяш и за вътрешните ни проблеми с хъхряците - е как, бе - МЗХ може да има мултикултурни отношения между хора, живеещи в 21 век и паплач, изостанала в развитието си не с десетилетия, не с векове дори, а с хилядолетия? Резултатът винаги е неизменен - културните, цивилизованите са ПОТЪРПЕВШИ от своето толерантство и рано или късно трябва да плюят на мултикултурството и да хванат сопите или шмайзерите, просто за да защитят живота си !!!
                          + 1000 000 000 000 000...

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                            Пускаш твърдения без никакви аргументи. По време на великите географски открития Европа беше най-силният континент в света, но точно прекаленето съперничене на нацоналните държави и многото войни направи така, че Европа да изостане от своите колонии, като САЩ, Канада или Австралия, които избраха мултикултуралния модел на мирното съжителство на различни нации, религии и култури.

След Втората Световна Война и Европа премина към мултикултурни модел, който доведе до мир и просперитет на континента, но все още континента има много проблеми заради ширештия се нацонализъм.

Япония е точно типичен пример какво може да стане с една държава, която не приема имигранти! До 1990-та година в Япония имаше огромен икономически растеж, но застаряващото население и липса на нова и относително евтина работна ръка ги направи все по малко конкурентноспособни! Икономическият растеж вече де факто от четвърт век спря, а държавата натрупа най-високите дългове в света от 240% от БВП (Гърция фалира при много по нисък дълг!)

Коментар

А, значи допускаш вероятността човекът, изпълнявал дългът си и защитавал страната си, е "урод", а талибанинът, проникнал незаконно на наша територия, със сцени на зверско насилие, записани на мобата, е "нещастник" в смисъл на злочест клетник и невинна жертва?
                              +++

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                                Не е ли по-добре преди да съдим, да изчакаме резултатите от следствието. Може убитият да е урод, а полицаят - нещастно сбъркал. Но може и убитият да е нещастник, по който е стреляно от урод. Да изчакаме и да не изкарваме полицаят национален герой!
                                Нека да го изкарат виновен толерастите и тогава гледай как от недрата на този овчедушен народ ще се роди Звяра.

Коментар

Working...
                                X