IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bghighlander Разгледай мнение

Кажи сега да видим кое не е така, което аз или колегата @mathematician сме написали?
    Колегата mathematician обикновено е супер печен, а ти си копи-пейст на тривиалности без намек на мисловна дейност. Написа глупост за някакви водопроводи, след което се запеняви някъде встрани. Очевидно причинно-следствените връзки не са ти приоритет, иначе щеше да се запиташ защо страна, процъфтявала 30 години изведнъж се срутва. При това без промяна в управлението. И защо изведнъж белите се превръщат във врагове.

Наистина не знаех че BBC са приели вече американския, отдавна им беше време , но пък знам други неща, за които болезнено ми напомняш

http://www.liberalairhead.com/2016/0...it-centar.html

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Очевидно не си разбрал нито дума от поста ми, но може пък да имаш банкнота от трилион

А иначе си коментирал нещо, което просто не е вярно.
      Кое точно не е вярно? Изгонили ли ли са фермерите? Четеш ли американски? Тук http://www.bbc.com/news/world-africa-28152477 пише, че са изгонили БЕЛИТЕ фермери! Това долу 100 трилиона долара ли са? 100 трилиона са! Зимбабвийски ли са? Зимбабвийски са!

Нямам такава банкнота, но съм виждал такава в Тавекс, Пловдив!

По-долу колегата @mathematician пусна снимки с лова на мишки и плъхове, и че са искали храна на стойност 1,5 млрд долара помощ!

Кажи сега да видим кое не е така, което аз или колегата @mathematician сме написали?
      Last edited by bghighlander; 23.08.2017, 23:35.

Коментар

За Мозамбик не знам каква е историята и не съм я коментирал!

В Зимбабве случайно ли стана тази ОГРОМНА хипер - мега - гига инфлация? Хората си имаха банкнота от 100 трилиона доларчета с която май можеше да се купи цяло яйце! Изгониха си бяха БЕЛИТЕ фермери, а черните нещо имали проблеми със земеделието и май щяха да умрат от глад! (То не е като да лежиш под банана и да чакаш да ти падне в устата! )
        Очевидно не си разбрал нито дума от поста ми, но може пък да имаш банкнота от трилион

А иначе си коментирал нещо, което просто не е вярно.

Коментар

Tова че били разрушени водопроводи за питейна вода, при това по някакъв начин обвързан с белите колонизатори. Никога, нищо подобно не се е случвало.

До 2013-та имаше пълен ред и законност, след повече от 30 години независимост, без никакъв намек за неприязън към бившите колонизатори - зимбабвийските паспорти дори не се нуждаеха от визи за Англия, а няколко от министрите бяха бели. Случилото се след това беше предизвикано от напъните да се установи демокрация - ако това не беше станало Зимбабве щеше да продължи да храни съседите си с аграрна продукция, а белите фермери да продължават да си живеят като паши.

А да се правят паралели с Мозамбик е абсурдно - гоненето на португалците и разрушаването на колониалната цивилизация там е ставало на марксистка основа, с руско въоръжение и присъствие. По тази причина има и внезапен колапс непосредствено след напускането на португалците и обяваването на независимост.
          За Мозамбик не знам каква е историята и не съм я коментирал!

В Зимбабве случайно ли стана тази ОГРОМНА хипер - мега - гига инфлация? Хората си имаха банкнота от 100 трилиона доларчета с която май можеше да се купи цяло яйце! Изгониха си бяха БЕЛИТЕ фермери, а черните нещо имали проблеми със земеделието и май щяха да умрат от глад! (То не е като да лежиш под банана и да чакаш да ти падне в устата! )

Коментар

Кое точно не ти е ясно в написаното от мен?
            Tова че били разрушени водопроводи за питейна вода, при това по някакъв начин обвързан с белите колонизатори. Никога, нищо подобно не се е случвало.

До 2013-та имаше пълен ред и законност, след повече от 30 години независимост, без никакъв намек за неприязън към бившите колонизатори - зимбабвийските паспорти дори не се нуждаеха от визи за Англия, а няколко от министрите бяха бели. Случилото се след това беше предизвикано от напъните да се установи демокрация - ако това не беше станало Зимбабве щеше да продължи да храни съседите си с аграрна продукция, а белите фермери да продължават да си живеят като паши.

А да се правят паралели с Мозамбик е абсурдно - гоненето на португалците и разрушаването на колониалната цивилизация там е ставало на марксистка основа, с руско въоръжение и присъствие. По тази причина има и внезапен колапс непосредствено след напускането на португалците и обяваването на независимост.

Коментар

Важното е, че са изгонили белите "колонизатори". Може да ядат плъхове и мишки, но са "свободни горди афроафриканци"!

Въпрос на личен избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Тъкмо и аз щях да пиша за Зимбабве.

Докато е било апартейд и са се казвали Родезия са произвеждали храна за цяла Африка. Сега произвежда около 10% от храната, необходима да се изхранват те самите.

Важното е, че са изгонили белите "колонизатори". Може да ядат плъхове и мишки, но са "свободни горди афроафриканци"!

Коментар

• Тъкмо и аз щях да пиша за Зимбабве.

Докато е било апартейд и са се казвали Родезия са произвеждали храна за цяла Африка. Сега произвежда около 10% от храната, необходима да се изхранват те самите.

Коментар

Моля???
                    Кое точно не ти е ясно в написаното от мен?

Коментар

Те същата работа направиха и в Зимбабве, доста неща разрушиха построени от "белия колонозатор", даже водопроводите за питейна вода!
                      Моля???

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Е , те швабите скоро и ток ше си купуват от Франция ...да мое да произвеждат "екологично" , на кого ше продават сетне е въпросът , ама нейсе !
                        Франция е най-големия производител на атомна енергия в Европата, който "екологичен ток" бива изнасян за Швабия щото те си затвориха атомните централи за да Go Green и вместо обаче Швабия да си плаща за тока на Франция, тя тряя си купи петрол от Тунис, Алжир, Либия и т.н. чрез френски фирми ..... културна раота и всичко е 6 ....
                        А от статията в DWN Франция щяла да прай контролни пунктове в Либия за мигранти, т.е. Швабия ше треа си купува петрол и от Либия на дебели цени иначе ше има мангусти на гости, които ше вдигат икономиката в ЕС и то предимно в Германия....
                        Last edited by michaelis12; 23.08.2017, 13:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          А в Либия, когато италианците се изтеглят местните араби отсичат над 250 000 финикови палми засадени по крайбрежието, понеже били садени от колонизатора.. А италианците са ги садили за да има какво да ядат малоумните араби и да има сянка и поне малко вода.... Когато пък португалците напускат Мозамбик, местните борци против колониализма разрушават до основи най-голямата болница в Африка, в която са се лекували и болни от проказа - защото е строена от колонизатора.

Впрочем пак някъде в Северна Африка след като си заминават колонизаторите арабите изсичат всичките си гори от маслини, садени още от римляните и хранили самите дядовци на арабите столетия наред... Щото не съобразили, че тия маслинови гори са по-стари и от Мохамед и нямат нищо общо със западния колониализъм
                          Щом са от преди Мохамед значи са от Шейтана и правилно са ги отсекли!

Те същата работа направиха и в Зимбабве, доста неща разрушиха построени от "белия колонозатор", даже водопроводите за питейна вода!

Те ЮАР също "цъфнаха" след като започнаха да управляват черните "демократи"!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

за какво изтегляне говорим като те са колонии и до днес .... Франция изнася петрол за Германия ?!? Чек бе Франция да не е Кувейт ?!? Какво прай Франция, ми казва на швабите културно да си купят петрол от нейните колонии чрез френските петролни фирми ....
                            Е , те швабите скоро и ток ше си купуват от Франция ...да мое да произвеждат "екологично" , на кого ше продават сетне е въпросът , ама нейсе !

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              И в Алжир и в Тунис до към 70-те години до малко след изтеглянето на фанцузите...

за какво изтегляне говорим като те са колонии и до днес ?!? .... Франция изнася петрол за Германия ?!? Чек бе Франция да не е Кувейт ?!? Какво прай Франция, ми казва на швабите културно да си купят петрол от нейните колонии чрез френските петролни фирми ....
                              Джей в момента Франция се нанася и в Либия ... тва не е бъзик съвсем нормално модерно колонизиране си е ....

Migranten in Libyen: „Frankreich entzündet Pulverfass für Europa“
                              Frankreich will in Libyen seine Einflusssphäre ausweiten. Die Idee, Hotspots für Migranten einzurichten, ist nur vordergründig humanistisch motiviert.
                              https://deutsche-wirtschafts-nachric...s-fuer-europa/
                              Last edited by michaelis12; 23.08.2017, 12:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                Гледал съм доста снимки от онези времена, но интересното е, че точно постнатите от теб са напълно нови за мен.
                                Имах състудент (афганистанец) в университета, много симпатично и умно момче и изглежда, че точно такива срещи на млади години, оставят траен белег и бележат начина на възприятие за страната, хората, културата. Та аз асоциирах Афганистан с него и после ми беше трудно да се пренастроя. Той не говореше много ентусиазирано и с желание за страната си. Тогава информация нямаше, вероятните причини за мълчанието му разбрах доста по-късно.

Много трудна страна.
                                Може и да е досадно, че самият аз съм чувал многократно тази приказка, която е приписвана на кого ли не, дори на самия Чърчил, но когато в някакъв си там период от началото на 20-ти век (сорри, подробностите ми се губят) англичаните започват поетапното си изтегляне от Афганистан, някой си там голям техен политик бил казал: Ние се мъчихме цели сто години да постигнем нещо в тази страна, следващите сто оставяме на руснаците!
                                Извинения, ако е досадно.

Имам запечатан ярък спомен от един репортаж, руснаците се изтеглят от Афганистан, края на 80-те. Планински пейзаж, нещо като клисура и последната колона руски танкове минава граничната ивица, а на самата граница има някакъв мост. В последния танк се беше качил самият командващ армията, доколкото си спомням - генерал Громов и дадоха за миг погледа му при навлизането в моста. Чудел съм се, какво ли си е мислел?! Много е вероятно да си е рекъл: Е, ние не изкарахме и 100 години, дори и 50 не можахме, да идват следващите.

За тези неща си мислех вчера при последните действия и изявления на президент Тръмп за Афганистан.
                                ми и аз имам познати афганистанци и афганистанки от университета с родители избягали точно в началото на 80те, когато полския педал Бжежински е започнал да основава Талибания, за да накаже СССРа .... от там държавата е в разруха вече над 30г. ... благодарение на САЩ и СССРа ...

Коментар

Working...
                                X