IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Това не знам къде си го чел, но само в магазина от който си пазарувам работят към 4 негри.

А за раждаемостта - ми нали веднага ще ревнете че се стимулира циганската раждаемост. Редно е да прецените какво е по-добре. нова работна ръка или интеграция на циганите - горе долу няма друг избор при положение че след 20 години един работещ ще издържа 4 пенсионера.
    Къде е тоя магазин, че да видя колко добре се справят тия четири негъри?

Кой говори да се стимулира циганската раждаемост? - Трябва да се стимулира раждаемостта на образованите хора, работещи, плащащи данъци, които отглеждат както трябва децата си, за да станат и те порядъчни и полезни граждани... колко ромове отговарят на тия изисквания? Които отговарят - да бъдат стимулирани и те.

Що за жалко племе сме станали, щом можем само да избираме кой да завземе земята ни - арапи или цигани?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
      Кого ще обиждаш на получовек?
      А за пожеланията да мрат тези дет не са на твоето лицемерно мнение, ще ти го припомня съвсем скоро, помни ми думата.
      Мизерник е тоз дет но може да види по-далеч от носа си.
      Колко псевдо бежанци трябва да приеме Европа, за да са доволни псевдноморалистите - 100 000, че те сега са повече, 500 000, 5 милиона, 50 милиона? А България колко да сприеме - 1000 човека, 2 милиона, 10 милиона? И какво ще ги правим като нито искат да работят, нито искат да учат езика?
      Остави го тоя национален предател, продал се на някое циганско НПО.

Добре че дедите ни не са били толерасти като него - защото ако бяха, народът ни сега щеше да съществува само като едно-две безмислени изречения в учебниците по история на НЕтолерантните народи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        А не е ли сто пъти по-просто и по правилно да се стимулира раждаемостта на БЪЛГАРИТЕ ?!?!? Същите тия Българи, които издържат държавата, но за чиито деца няма дори едни кирливи 35 лв детски? Сега Българите в собствената си държава в огромната си част могат да си позволят само по едно дете, защото са принудени да издържат милионната циганска сган. Ами дай по твойта логика да им натресем и арапска сган за издръжка - та да не могат не едно, ами и половин дете да си позволят - тогава след 70 години българите в собствената си държава ще бъдем екзотично малцинство - каквито са сега например арменците !!!

Факт, който четох скоро - от всички "бежанци" в България досега само около 38 са си потърсили работа и само четирима са започнали да работят !!! Страхотна помощ за икономиката, няма що !!!
        Ами трябва да се стимулира раждаемостта на българите, но за тях няма кой да мисли. Празнувахме наскоро с един съсед, че му се родила дъщеричка, да му е жива и здрава. Та той и разказва, че дълго време работили по въпроса и ме пита какъв е смисъла да плаща данъци като за една спермограма трябвало да кихне 40 лева на частна лаборатория. Е не можах да му отговорря какъв е смисъла. Осигуряват се хората на максимума, а като им потрябва медицинска услуга и ходят на частни кабинети и клиники.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          А не е ли сто пъти по-просто и по правилно да се стимулира раждаемостта на БЪЛГАРИТЕ ?!?!? Същите тия Българи, които издържат държавата, но за чиито деца няма дори едни кирливи 35 лв детски? Сега Българите в собствената си държава в огромната си част могат да си позволят само по едно дете, защото са принудени да издържат милионната циганска сган. Ами дай по твойта логика да им натресем и арапска сган за издръжка - та да не могат не едно, ами и половин дете да си позволят - тогава след 70 години българите в собствената си държава ще бъдем екзотично малцинство - каквито са сега например арменците !!!

Факт, който четох скоро - от всички "бежанци" в България досега само около 38 са си потърсили работа и само четирима са започнали да работят !!! Страхотна помощ за икономиката, няма що !!!
          Това не знам къде си го чел, но само в магазина от който си пазарувам работят към 4 негри.

А за раждаемостта - ми нали веднага ще ревнете че се стимулира циганската раждаемост. Редно е да прецените какво е по-добре. нова работна ръка или интеграция на циганите - горе долу няма друг избор при положение че след 20 години един работещ ще издържа 4 пенсионера.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
            Дрън, дрън, дрън и хиляда символа утекоха в канала. Установихме от поредния познавач на българската душевност какви ужасни хора населяват нашата страна. Ако може, ама само ако може, бих попитал нормално ли е да се допускат в страната хора без документи? Нормално ли е да се притесняваме от такива хора?
            И за улеснение ще попитам дали има действащо сирийско консулство в Турция? А българско в Турция има ли?
            Ужас, много ли те е страх от жени и деца без документи или само мъжете без документи те притесняват силно

Коментар

На България и трябват хора. Иначе в дългосрочен план икономиката е обречена. Единствения начин да се появат навреме тези хора е като приемем имигранти. Страните от където идват имигранти и за които българия все пак може и да е привлекателна - защото си е проблем привличане на хора с 400 евро средна заплата. Та единствените държави са държави с конфликти или африка. В общи линии африканците са си необразовани. Остават държавите с конфликти. Афганистан, Ирак, Сирия, Либия. В Афганистан не се славят с кой знае какво образование. Ирак и да е имало държава преди 20 години вече имат цяло загубено поколение. Сирия и Либия са всъщност двете възможни дестинации от където бързо да се вземе относително качествена работна ръка. От които поне на мен Сирия ми изглежда много по-добра алтернатива.

Друга алтернатива е интеграция на ромите - ама нещо ми се струва по-лесно просто да приемем сирийци. Не че и те искат да остават тук разбира се.

Коментар

Има разпад на ценности. Всъщност не съм убеден че има разпад и на ценности дори. Те тук никога не са били особено силни по принцип. В България си властва един селски манталитет съвсем буквално погледнато. Хората от другото село са врагове - ще ни вземат земята и жените. И то всъщност това си се е и случвало исторически. И за затворено общество може би е модел за оцеляване - но със сигурност не е модел на развитие.

.
                Дрън, дрън, дрън и хиляда символа утекоха в канала. Установихме от поредния познавач на българската душевност какви ужасни хора населяват нашата страна. Ако може, ама само ако може, бих попитал нормално ли е да се допускат в страната хора без документи? Нормално ли е да се притесняваме от такива хора?
                И за улеснение ще попитам дали има действащо сирийско консулство в Турция? А българско в Турция има ли?

Коментар

• САЩ и НАТО носят основната вина за бежанската криза в Европа. Това каза лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Ханс-Кристиян Щрахе.
                  "Със своите бомби, ракети и военни намеси САЩ и НАТО унищожиха Ирак и Либия. Те подкрепяха финансово, логистично и военно опозицията на сирийския президент Башар Асад и по този начин позволиха в региона да се създаде унищожителен хаос, страдания и поява на радикален ислям", каза Ханс-Кристиян Щрахе.

По повод предложението на американския президент Барак Обама, че Европа на първо място отговаря за решаването на проблема с бежанците от Близкия изток, Африка и Азия той каза следното: "В продължение на десетилетия САЩ създават огнища в Близкия изток, а след това безсрамно твърдят, че отговорността за бежанското наводнение трябва да се носи от Европа".

Ханс-Кристиян Щрахе, който се кандидатира за кмет на Виена на предстоящите избори каза, че страната трябва да издигне ограда по границата с Унгария и там да патрулира войската.

Той се обяви за допускането предимно на бежанци, които са християни и евреи, за сметка на мюсюлманите.

"Ние не желаем ислямизацията на Европа. Ние сме против изчезването на християнско-западната култура", каза още лидерът на крайнодясната Партия на свободата Ханс-Кристиян Щрахе, цитиран от БГНЕС.

Вчера руският президент Владимир Путин също заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана и е била предизвикана от САЩ.

Съгласен съм с думите на този човек. Европа трябва да приема само християни, евреи. Мюсюлманите нямат място в Европа с тяхната религия и незачитане на човешките права. А на САЩ тези изказваня не им правят чест. Съвсем скоро, европейците които не харесват Русия няма да ги харесват и американците с тази наглост. САЩ и Русия са двата световни агресора от които страда целият свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Констатцията не е обида, и да говоря принципно (не конкретно към някой)...
                    "Общественото" мнение (преобладаващо?) по бежанския проблем за мен е поредно доказателство за пълния разпад на ниво държава, на ниво общество и на ниво личност в тази територия...

Важно и вярно е и това, което равновесие е изложил по-долу... а това че масово не се разбира е пак доказатество в подкрепа на разпада на общество и държава...
                    Има разпад на ценности. Всъщност не съм убеден че има разпад и на ценности дори. Те тук никога не са били особено силни по принцип. В България си властва един селски манталитет съвсем буквално погледнато. Хората от другото село са врагове - ще ни вземат земята и жените. И то всъщност това си се е и случвало исторически. И за затворено общество може би е модел за оцеляване - но със сигурност не е модел на развитие.

И тези вкарани в съзнанието на българите ценности където завиждам на другите от моето село и мразя хората от другото село буквално прецаква живота на голяма част от населението тук. Това е анахроничен свят в който няма място за гражданско общество, всъщност няма място за никакво общество. Пречи на сдружаване, пречи на развитие, пречи дори човек да живее щастливо, защото насажда постоянен страх и завист.

И най-странното е че тези антиценности се разбират като ценност. Страхът се рационализира през параноя. Страхливостта, която поражда пък този страх се рационализира през вяра че някой друг дърпа конците, някой друг трябва да направи нещо, някой друг е виновен. И този мазохистичен морал на вечната жертва вместо да бъде осмиван се приема като високоморална позиция. А реалността е че има няколко милиона страхливи селяндури, които ги е страх да носят отговорност дори и за собствения си живот. И поради тази им вродена страхливост не искат нищо никога да се променя. Защото всяка промяна е ново предизвикателство. Всяка промяна изисква мислене и смелост.

И тук пък идва и завистта. Защото все пак човек не може да живее във вечен страх и да не се чувства като импотентен смотльо. Трябва да се принизят и другите, да се окалят, да се търси само лошото. Не защото другите са такива, а защото така се свалят до равнището на страхливите мухльовци. Или дори под него.

Коментар

За генофонда не знам, ама докато ние още се чудим кво да правим с бежанците националните отбори на Белгия и Германия ще играят финал на световното в Русия (примерно)...
                      та значи първо не са бежанци и второ Белгия и Германия могат да си вземат в националните отбори когото си поискат. А пък съвсем трето е какво България смята да прави с нелегалните имигранти, които вярвай ми са подали доста повече молби за убежище от 1600 бройки.
                      Да разбирам, че всеки който му скимне трябва да има право да минава нелегално границите на държавата и да ги пускаме е нещо нормално и законно? А нима не трябва да се мисли за евнтуалните негативни последици, дори и минимални да бъдат те. Или трябва да чакаме някой наследник на сегашните "бежанци" да влезе в редакцията на някой български вестник и да раздаде правосъдие или пък в някоя синагога и да избави негостоприемно приетите от същия наш народ евреи? И дори малка опасност да има, няма как да се махне с лека ръка. Затова се помага там където има проблем - на място в Сирия и съседните й държави. Който иска да му помагат в България или Германия да бъде така добър да влезе в страната легално, защото са го поканили заради личните му качества и възможности, а да не се прави на бежанец.

Коментар

• Направи ми силно впечатление какво правят така наречените БЕЖАНЦИ. Мъжете се бяха качили в почти всички влакове и автобуси,а жените и децата им бяха оставени, питам се защо? Това не са хора мислещи за своето оцеляване и бягство от войната,а нахалници идващи да цоцат от парите ни

Коментар

Глупости. Отиват там където ще ги посрешнат добре и където имат перспектива за живота им. Както и всеки друг човек би направил.
                          Кой ги посреща добре. В Дания вдигат ръце от тях, в Швеция също. Тогава да отворим границите и всички 2 милярда и кусур бедни да заповядат. Какво мислиш за тази идея?

Скоро ще се надигнат десните екстремисти,ако не се вземат мерки. Кой води умишлено Европа към старите спомени от фашизма и нацизма? Защо искат омраза и напрежение в Европа.

Обзалагам се,че с тези БЕЖАНЦИ са пристигали добре обуччените войници и екстремисти на ИД. Да им е честито на всички европейци

Коментар

• За генофонда не знам, ама докато ние още се чудим кво да правим с бежанците националните отбори на Белгия и Германия ще играят финал на световното в Русия (примерно)...

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                              Правилно, то насам са бедни, обикновени пе.е.аси.

Джръмани ,за да не работиш ,а някой да те издържа а? Какво лошо има в Саудитска Арабия или ОАЕ,Бахрейн, Кувейт? Това са все арабски държави, с две думи ваши хора. Ще се интегрирате много лесно. Но там трябва да РАБОТИТЕ. Аз няма да издържам паразити. Дано повече хора в Европа се осъзнаят и спрат да плащат данъците си. Време е да накажем тия пе*алски изпълнения на Юнкер и кликата му.

Коментар

Констатцията не е обида, и да говоря принципно (не конкретно към някой)...
                                "Общественото" мнение (преобладаващо?) по бежанския проблем за мен е поредно доказателство за пълния разпад на ниво държава, на ниво общество и на ниво личност в тази територия...

Важно и вярно е и това, което равновесие е изложил по-долу... а това че масово не се разбира е пак доказатество в подкрепа на разпада на общество и държава...
                                Не те знам за какъв се мислиш, че си, ама много си се объркал. Ако си вярваш, че си безгрешен и морален еталон, много се бъркаш. Даже няма нужда да давам примери, които другите не знаят, достатъчно е да ти прочетат мненията по няклко теми в този форум. Тогава от позицията на какъв си позволяваш да даваш оценка на другите, обществото, че и пожелания за умиране да ръсиш?

Толкова да сте се объркали с равновесието, че чак сте са нуравновесили. Още малко и ще ми цитирате кака Кристалина, дето ще обогатява генофонда на нацията. Правилно каза колегата по-долу, че си има начини за привличане на работна ръка. Нелегалното минаване на границата не е от тях.

Коментар

Working...
                                X