Първоначално изпратено от prectical
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Констатцията не е обида, и да говоря принципно (не конкретно към някой)...
"Общественото" мнение (преобладаващо?) по бежанския проблем за мен е поредно доказателство за пълния разпад на ниво държава, на ниво общество и на ниво личност в тази територия...
Важно и вярно е и това, което равновесие е изложил по-долу... а това че масово не се разбира е пак доказатество в подкрепа на разпада на общество и държава...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа България и трябват хора. Иначе в дългосрочен план икономиката е обречена. Единствения начин да се появат навреме тези хора е като приемем имигранти. Страните от където идват имигранти и за които българия все пак може и да е привлекателна - защото си е проблем привличане на хора с 400 евро средна заплата. Та единствените държави са държави с конфликти или африка. В общи линии африканците са си необразовани. Остават държавите с конфликти. Афганистан, Ирак, Сирия, Либия. В Афганистан не се славят с кой знае какво образование. Ирак и да е имало държава преди 20 години вече имат цяло загубено поколение. Сирия и Либия са всъщност двете възможни дестинации от където бързо да се вземе относително качествена работна ръка. От които поне на мен Сирия ми изглежда много по-добра алтернатива.
Друга алтернатива е интеграция на ромите - ама нещо ми се струва по-лесно просто да приемем сирийци. Не че и те искат да остават тук разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеМного ми харесват мнения от типа: "Що да умират от бомби, калашници и брадви в родината си, след като спокойно могат да мрът в мизерия в Турция, Ливан или където и да било, само да не ги виждаме! Мен кво ма ибе!"
Ми кат не тъ ибе, що очакваш и другите да ги ибе за теб, продължавай да си получовек и мри в собствената си мизерия! Не е случайно, че имаме само около 1600 молби за убежище - и на бежанците им е ясно, че тази територия е населявана предимно от животни....
Второ- ако ние бяхме на тяхно място, колко от тях щяха да помогнат на нас? Мюсюлманините никога нямаше да ни приемат.
Трето - щом искат добър живот, защо не тръгнат към братските С.Арабия, Кувейт, Бахрейн,ОАЕ и други, защо искат в Европа при хора изповядващи друга религия. Не ходят там,защото знаят,че има закони и няма да ги оставят да паразитстват на гърба на държавата.
Четвърто - бил ли си в европейки градове с преобладаващо мюсюлманско население. Ако не си бил недей да говориш. Погледни статистиката на грабежи, изнасилвания и убииства. Те не искат да приемат европейските порядки. Те искат да ни наложат тяхната си религия.
Според мен някой цели умишлено да създаде отново етнически напрежения в Европа. Заражда се отново крайнодесният екстремизъм сред младите.
Юнкер, Меркел и целят Брюксел незабавни оставки, бюрoкратчета смешни. Ще запалите Европа с ши*аната си толерастия. Браво на Орбан и на всички политици имащи смелостта да говорят за този проблем. Решеноето е незабавно затваряне на границите!Last edited by prectical; 05.09.2015, 18:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеМного ми харесват мнения от типа: "Що да умират от бомби, калашници и брадви в родината си, след като спокойно могат да мрът в мизерия в Турция, Ливан или където и да било, само да не ги виждаме! Мен кво ма ибе!"
Ми кат не тъ ибе, що очакваш и другите да ги ибе за теб, продължавай да си получовек и мри в собствената си мизерия! Не е случайно, че имаме само около 1600 молби за убежище - и на бежанците им е ясно, че тази територия е населявана предимно от животни....
А за пожеланията да мрат тези дет не са на твоето лицемерно мнение, ще ти го припомня съвсем скоро, помни ми думата.
Мизерник е тоз дет но може да види по-далеч от носа си.
Колко псевдо бежанци трябва да приеме Европа, за да са доволни псевдноморалистите - 100 000, че те сега са повече, 500 000, 5 милиона, 50 милиона? А България колко да сприеме - 1000 човека, 2 милиона, 10 милиона? И какво ще ги правим като нито искат да работят, нито искат да учат езика?
Коментар
-
На България и трябват хора. Иначе в дългосрочен план икономиката е обречена. Единствения начин да се появат навреме тези хора е като приемем имигранти. Страните от където идват имигранти и за които българия все пак може и да е привлекателна - защото си е проблем привличане на хора с 400 евро средна заплата. Та единствените държави са държави с конфликти или африка. В общи линии африканците са си необразовани. Остават държавите с конфликти. Афганистан, Ирак, Сирия, Либия. В Афганистан не се славят с кой знае какво образование. Ирак и да е имало държава преди 20 години вече имат цяло загубено поколение. Сирия и Либия са всъщност двете възможни дестинации от където бързо да се вземе относително качествена работна ръка. От които поне на мен Сирия ми изглежда много по-добра алтернатива.
Друга алтернатива е интеграция на ромите - ама нещо ми се струва по-лесно просто да приемем сирийци. Не че и те искат да остават тук разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА не би ли било по-правилно сирийците да пращат жените и децата си в съседни и не толкова съседни държави, а самите те с оръжие в ръка да се борят за свободата на страната си?
ЗАЩО огромното мнозинство пришълци са здрави и прави мъже на възраст за военна служба?
Демографската структура на тези нации е такава, че има много повече млади от колкото в Европа, а възрастните умират по рано поради по слабото здравеопазване.
Малко мъже са женени, но тези които са женени имат по няколко съпруги и много деца.
Част от жените и децата са останали в лагерите в съседните държави, а мъжете са тръгнали да намерят някаво препитание в Европа за да могат да помогнат на семействата си!
Коментар
-
Много ми харесват мнения от типа: "Що да умират от бомби, калашници и брадви в родината си, след като спокойно могат да мрът в мизерия в Турция, Ливан или където и да било, само да не ги виждаме! Мен кво ма ибе!"
Коментар
-
Аман от лигльовци! Не ме интересува на кого прабаба му била бежанка преди 100 г. Тез дет ни занимават с личните си семейни истории да се запитат защо прабабите им не са бягали в Германия. После ако искат могат да продължат да се правят на стожери на човешки ценности, лицемерите му с лицемери.
Нека дори да оставим на страна въпроса кой гнусен радетел за демократизация на света е причина за тези човешки драми. Всеки има право да защитава живота на семейството и децата си. Но щом вече си избягал от точката на конфликта, не може да имаш претенции. В Турция си, животът ти не е застрашен. От къде на къде ще тръгваш да пресичаш границата на България нелегално, без документи, ще плащаш хиляди евра на трафиканти, а после ще имаш и претенции към държавата, в която си влязъл нелегално. Има си места от където се влиза в една държава. Ако бяхме на фронтовата линия ОК, ама не сме. Да не говорим, за грозните гледки със захвърлените помощи в калта, за нежеланието на горките "бежанци" да работят за средната работна заплата в страната. И всички с претенции да отидат в Германия, ама какви претенции може да има някой, който уж бяга да се спасява.
А пресата ни облива ли облива с гнусна пропаганда за страдащи бежанци, които в случая са си чисти имигранти и то незконни. Всеки има право да търси по-добър живот, но никой не е длъжен да му го дава на тепсия.
Да, трябва да се помага на тези, които сами не могат да се грижат за себе си, да се помага и да се дават пари от ЕС, което включва и нас, но за лагерите за бежанци в съседните на Сирия държави.
А всички лицемерни драскачи, било то журналисти или форумци, да погледнат през прозореца и да видят първо гладните, бедни и унизени свои сънародници и като им помогнат с 1 лев, тогава да дойдат да квичат за вселенската справедливост.
Коментар
-
А не би ли било по-правилно сирийците да пращат жените и децата си в съседни и не толкова съседни държави, а самите те с оръжие в ръка да се борят за свободата на страната си?
ЗАЩО огромното мнозинство пришълци са здрави и прави мъже на възраст за военна служба?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Много е интересно как по тези въпроси липсва каквато и да е принципност за сметка на всякаква псевдотолерантност и псевдопатриотизъм
Естествено, че трябва да се приемат бежанци, но това, което става е нещо съвсем друго- тези, които напускат Сирия и отиват в Турция са бежанци, но тези, които напускат Турция вече са нещо друго. ЕС трябва да реагира на всяка хуманитарна криза по света, най-малкото защото има финансовата възможност да го прави. Друг е въпросът как точно- дали да участва с финансиране на лагерите в Турция, дали да приеме няколкостотин хиляди от бежанците там- и в двата случая тези пари ще са по-добре похарчени, отколкото глупости като строителство на стадион за 5 млн. лв. в българско село с 500 жители. Но ако се приемат бежанци, те трябва да са наясно, че отиват в светски държави, където порядките може да не отговарят на религиозните им принципи. Така че или трябва да се откажат от тях, или да останат там, където са обществено приемливи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеИменно!!! Точно това е най-страшно - абсолютната загуба на човешка природа (и дори образ) у огромното множество!!! Точно това е трагедията на България...
Добре, че навремето и кесар Тервел е претърпял "абсолютна загуба на човешка природа (и дори образ)" защото иначе сега ти щеше да ходиш с чалма и да вириш г.зът си към небето в прослава на аллах.
Апропо - кандидов - по едно време беше бая поизчезнал от форумът - спряха да ти плащат от НПО-то ли, що ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеЕвропейската демокрация има историческите си корени в Просвещението и хуманизма, а в родната пародия на демокрация, вместо просвещение - чалга опростачване, вместо хуманизъм - злоба към другия.
п.п.Много закъсали рентиери се надяват на тях, но е всуе.Не ми се обяснява защо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеЧудно, гордеем се с теб!!!! Впрочем моите предци са се наричали (а и потомците им още се наричат) маджурци, живеят в маджурска махала и т. н., което пък е побългарената форма на муаджир - турската дума за бежанец...
Да не дава Господ Вие или децата Ви да изпитат това, което изпитват тези хора или дедите Ви (ни) са изпитали...
Германия води Европа към трета катастрофа. Айде вече някой да ги постави на място тия скапани немци. Юнкер и Меркел да сдават властта,че на европейците им писна от тия дъртаци страдащи от умствени заболявания
Коментар
Коментар