В подобна случка... (като тази до Грудово)..е съвсем на място да сме си пристрастни.... НЯМА какво да се цепи кой крив/кой прав.... Правотата в случая е по презумпция... Някви хора си пресичат границата на чужда за тях държава извън общозаконния регламент... какво има да ги мислим.....Да му мислят следващите... Така се установява ред... С перце не става!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да приемаме ли бежанци ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОсвен туй: аз съм ЗА мултикултурството, ама го разбирам по различен начин.
Аз обичам суши и китайска храна, обичам да смуча Кока-кола, харесвам и американски и руски филми, и немски машинарии и французкият език, и елмази изкопани в Негрия, радвам се, когато чуждите туристи идат туканка, за да се кефят на природата ни, ракията ни и шопската ни салата - а парите си съм готов да инвестирам по цял свят в почтен и печеливш бизнес. ТАКА разбирам мултикултурството.
.
'Мултикултурата' обаче няма нищо общо с културата и интелигентността.
Това е някакъв термин размахван във войната срещу уседналостта. Това е знамето на новото чергарство. Някой има интерес цели семейства да се преместват от един район. И то чисто икономически интерес. Разчита се, че след като са работили в родните си страни, ще уседнат и ще работят отново. Но това е тормоз за туземното население. Както Монсанто приучваха кравите да ядат царевица по икономически съображения - така приучват африканците да работят в Европа. Грозна работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА, значи допускаш вероятността човекът, изпълнявал дългът си и защитавал страната си, е "урод", а талибанинът, проникнал незаконно на наша територия, със сцени на зверско насилие, записани на мобата, е "нещастник" в смисъл на злочест клетник и невинна жертва?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМЗХ - странно как 90% от "бежанците" са запазили своите 10-15 Б с които плащат на каналджиите и скъпите си моби, но са "изгубили" документите си? Аз виждам арапин, нахлул противозаконно в чужда държава, вместо да влезе през КПП и да поиска убежище като гражданин на държава, в която бушува война. Това, че някой е треньор по футбол, не означава, че не може да бъде престъпник.
И това, че по-голямата част от нахлуващите в Европа бандити имали висока култура и добро образование, е някаква твоя заблуда - реално статистиката показва, че повечето са нискообразовани или направо неграмотни. Впрочем поведението им в Европа (например в оня хърватски хотел) доказва така - лекари, инженери, учители НЕ биха разрушили даденият им подслон, пък ако ще не сирийци, а папуаси да са.
От вече близо 600 000 души, 100 души са трошели мебели, когато са им казали, че унгарците си затварят границата и няма да могат да отидат в Германия. Какво заключение може да си извадиш от този факт за останалите 600 000 души?
Коментар
-
МЗХ - странно как 90% от "бежанците" са запазили своите 10-15 Б с които плащат на каналджиите и скъпите си моби, но са "изгубили" документите си? Аз виждам арапин, нахлул противозаконно в чужда държава, вместо да влезе през КПП и да поиска убежище като гражданин на държава, в която бушува война. Това, че някой е треньор по футбол, не означава, че не може да бъде престъпник.
И това, че по-голямата част от нахлуващите в Европа бандити имали висока култура и добро образование, е някаква твоя заблуда - реално статистиката показва, че повечето са нискообразовани или направо неграмотни. Впрочем поведението им в Европа (например в оня хърватски хотел) доказва така - лекари, инженери, учители НЕ биха разрушили даденият им подслон, пък ако ще не сирийци, а папуаси да са.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе може да има мултикултурство между неравностойни в цивилизационно отношение култури - и дори между народи с култура и сган без култура. Същите приказки ги разправяш и за вътрешните ни проблеми с хъхряците - е как, бе - МЗХ може да има мултикултурни отношения между хора, живеещи в 21 век и паплач, изостанала в развитието си не с десетилетия, не с векове дори, а с хилядолетия? Резултатът винаги е неизменен - културните, цивилизованите са ПОТЪРПЕВШИ от своето толерантство и рано или късно трябва да плюят на мултикултурството и да хванат сопите или шмайзерите, просто за да защитят живота си !!!
Какво виждаш на тази снимка?
Унгарската журналистка Петра Ласло спъва един представител на “нецивилизованата паплач нахлуваща нелегално в Унгария“
След точно една седмица се оказва обаче, че тази нецивилизована паплач е треньор на клуб в първа дивизия в Сирия и този човек получава веднага предложение за работа в Испания.
Бежанецът, спънат от операторка, стана треньор в Испания
Осама Абдул Мохсен успя да избяга от войната в Сирия
http://novanews.novatv.bg/news/view/...D%D0%B8%D1%8F/
По голямата част от “нецивилизованата паплач“ която идва към Европа е представител на средната класа и обикновено има някакво добро образование или професия, по простата причина, че нелегалният път към Европа струва между 5 и 10 хиляди евро. Ако не дай си боже в България избухне гражданска война, колко души биха могли да извадят толкова суха пара и какви биха били тези хора?
Не е случаен и факта, че почти всички бежанци имат и скъпи смартфони и значителна част от тях говорят английски по добре от болшинството български политици!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПускаш твърдения без никакви аргументи. По време на великите географски открития Европа беше най-силният континент в света, но точно прекаленето съперничене на нацоналните държави и многото войни направи така, че Европа да изостане от своите колонии, като САЩ, Канада или Австралия, които избраха мултикултуралния модел на мирното съжителство на различни нации, религии и култури.
След Втората Световна Война и Европа премина към мултикултурни модел, който доведе до мир и просперитет на континента, но все още континента има много проблеми заради ширештия се нацонализъм.
Япония е точно типичен пример какво може да стане с една държава, която не приема имигранти! До 1990-та година в Япония имаше огромен икономически растеж, но застаряващото население и липса на нова и относително евтина работна ръка ги направи все по малко конкурентноспособни! Икономическият растеж вече де факто от четвърт век спря, а държавата натрупа най-високите дългове в света от 240% от БВП (Гърция фалира при много по нисък дълг!)
Не ми обяснявай колко е хубаво да се чувстваш гражданин на света, защото това са басни за канарчета. Българският народ е поел достатъчно 'мултикултура' през вековете чрез византийци, турци, западни рицари и кой ли не. Вече се виждат магариите, които правят тези тълпи от неевропейци в Европа. Мултикултурата винаги идва с насилие, никой не иска доброволно да се настанят в съседната къща коренно различни от него хора. Това е причината да се образуват гета. В просперираща америка също ги има. Дай ми един пример за гето в Япония? Горката тя - страната в която дори мафията помага при природни бедствия. Колко са зле като не се мешат със жители на нигерия , не се съмнявам. То на книга сигурно нигерия има по-голям ръст на икономиката . Да, но ще отидеш ли да живееш там? А идеята на тая тема е мисля - да не дойдат те тука и да си правят, което единствено умеят - измами, отвличания. Пука му на обикновения човек за хартиен просперитет като навсякъде само гета, опасности по улиците, камо ли разходки през нощта. Това става вече равносилно на самоубийство или самоизнасилване.. просперитет?!?
Коментар
-
Освен туй: аз съм ЗА мултикултурството, ама го разбирам по различен начин.
Аз обичам суши и китайска храна, обичам да смуча Кока-кола, харесвам и американски и руски филми, и немски машинарии и французкият език, и елмази изкопани в Негрия, радвам се, когато чуждите туристи идат туканка, за да се кефят на природата ни, ракията ни и шопската ни салата - а парите си съм готов да инвестирам по цял свят в почтен и печеливш бизнес. ТАКА разбирам мултикултурството.
Но за мен е недопустимо някакви диваци да ми се домъкнат в страната и на континентът, за да вършат безобразия, да нахалстват, да се зъбят и да ни поставят условия още с пристигането си, въпреки че нес ме ги викали - и да искат ние да се съобразяваме с тях, а те хич да не се съобразяват с нас, въпреки че те са в нашата държава, а не ний в тяхната.
АЗ не мога да си представя дори да отида в чужда държава и да диктувам нагло условия на местните и да искам да ми дават всичко наготово, щото мене така ми е кеф и ми е сгодно.
Което сам аз смятам неморално да причинявам на други, не виждам причина да се съгласявам да ми бъде причинявано на мене. Това е МОЯТ категорически императив.
Винаги съм бил повече ницшеанец, отколкото кантианец.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГруба грешка е направил Тервел.Трябвало е да се съюзи с тях и да унищожат келявата Западна Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе може да има мултикултурство между неравностойни в цивилизационно отношение култури - и дори между народи с култура и сган без култура. Същите приказки ги разправяш и за вътрешните ни проблеми с хъхряците - е как, бе - МЗХ може да има мултикултурни отношения между хора, живеещи в 21 век и паплач, изостанала в развитието си не с десетилетия, не с векове дори, а с хилядолетия? Резултатът винаги е неизменен - културните, цивилизованите са ПОТЪРПЕВШИ от своето толерантство и рано или късно трябва да плюят на мултикултурството и да хванат сопите или шмайзерите, просто за да защитят живота си !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПускаш твърдения без никакви аргументи. По време на великите географски открития Европа беше най-силният континент в света, но точно прекаленето съперничене на нацоналните държави и многото войни направи така, че Европа да изостане от своите колонии, като САЩ, Канада или Австралия, които избраха мултикултуралния модел на мирното съжителство на различни нации, религии и култури.
След Втората Световна Война и Европа премина към мултикултурни модел, който доведе до мир и просперитет на континента, но все още континента има много проблеми заради ширештия се нацонализъм.
Япония е точно типичен пример какво може да стане с една държава, която не приема имигранти! До 1990-та година в Япония имаше огромен икономически растеж, но застаряващото население и липса на нова и относително евтина работна ръка ги направи все по малко конкурентноспособни! Икономическият растеж вече де факто от четвърт век спря, а държавата натрупа най-високите дългове в света от 240% от БВП (Гърция фалира при много по нисък дълг!)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА, значи допускаш вероятността човекът, изпълнявал дългът си и защитавал страната си, е "урод", а талибанинът, проникнал незаконно на наша територия, със сцени на зверско насилие, записани на мобата, е "нещастник" в смисъл на злочест клетник и невинна жертва?
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеНе е ли по-добре преди да съдим, да изчакаме резултатите от следствието. Може убитият да е урод, а полицаят - нещастно сбъркал. Но може и убитият да е нещастник, по който е стреляно от урод. Да изчакаме и да не изкарваме полицаят национален герой!
Коментар
Коментар