IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Петър Низамов - Перата, "арестувал" мигранти край с. Звездец, община Малко Търново, е задържан за 24 часа и ще му бъдат повдигнати обвинения.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Такова понятие като „граждански арест” не съществува, то е недопустимо и ще се преследва с цялата строгост на закона, допълни Цацаров.

„Никой няма право да иззема функциите на държавните органи”, категоричен е той.

Петър Низамов и останалите участници в хайката за мигранти ще бъдат обвинени в противозаконно лишаване от свобода. Ако бъдат признати за виновни, наказанието, предвидено от закона, е до 6 г. затвор.

Съучастниците на Перата от групата „Цивилни отряди в защита на жените и вярата“ предстои да се установят, издирят и задържат, уточняват от прокуратурата в Малко Търново, която води досъдебното производство. Предстои афганистанците, които той е задържал, да извършат разпознаване.

Видео от акцията на Перата и неговите помощници беше качено в профила му във Facebook.

Във видеото се виждат 4-5 мъже, проснати на земята в гората, с вързани със свински опашки ръце. Около тях има изправени мъже от хайката, които се чува да казват на смесен английско-български: „Turkey! Обратно! Go back! Back, Turkey! Now! Turkey, go! Турция, go, обратно! No България! Go Туркия immediately!".

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      ЗАЩО би ударил "един убав задвратник и два шута в задника" на някого, без дори да знаеш причините по които е взел два ката дрехи и последните си пари и трамбова пеш през цяла Турция и Европа?
      Най малкото щом не минава като нормалните през кпп-то значи е минимум престъпник и боклук.
      Ти ако завариш мръсно мургав хуманоид на вилата си без да си го поканил - гощаваш ли го ?
      Или понеже не му знаеш причините и само дет е бил път си събуваш и гащите за да е доволен, нали...

Аман от нпо сган.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
        евА ли го ... Ресурси много.. ( Путин не спи .. ) може и да си праф ...

А !!!
        Значи смисълът е абселютно същият... Разликата е в детайла ...

Със същия успех, мога задам въпрос...
        ТИ, с какво ще ми гарантираш ( на 100 %), че тия задържаните, не са терористи и нямат за цел терористични актове ?
        "Ловната хайка", спокойно можеш да опишеш, като помощ оказвана на законната власт, за опазване реда в държавата ...
        НИКОГО не защитавам, но съм против, тенденциозно предствавяне на фактите...
        Във ВАШИЯ случай, това е точно така ...
        Човече, никой с нищо не може да ти гарантира нищо

Обръщаш логиката.
        Не е нужно някой да доказва, че не е терорист, а обратното, ако някой има съмнение, че той е терорист, може да се обади на полицията да провери.
        Иначе, аз мога да имам съмнение във всеки на улицата, но това не ми дава основание да му спретна един "граждански арест".

Коментар

Грешно си чел.
          евА ли го ... Ресурси много.. ( Путин не спи .. ) може и да си праф ...
          Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
          А за колата - ти представляваш опасност за живота на хората, сядайки пил зад волана.
          Правилното (не само европейски) поведение, би било да ти се попречи да я подкараш (БЕЗ ДА ТИ СЛАГАТ СВИНСКИ ОПАШЧИЦИ), като същевременно се извика полиция.
          А !!!
          Значи смисълът е абселютно същият... Разликата е в детайла ...
          Как точно тия хора са представлявали опасност за живота на динковците или някой друг, като са трамбовали в гората невъоръжени?
          Те ли са нападнали динковците или динковците преднамерено са си организирали "ловна хайка" за хора?
          Със същия успех, мога задам въпрос...
          ТИ, с какво ще ми гарантираш ( на 100 %), че тия задържаните, не са терористи и нямат за цел терористични актове ?
          "Ловната хайка", спокойно можеш да опишеш, като помощ оказвана на законната власт, за опазване реда в държавата ...
          НИКОГО не защитавам, но съм против, тенденциозно предствавяне на фактите...
          Във ВАШИЯ случай, това е точно така ...
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Така.
            Тук сме на едно мнение.
            НО, при положение, че ( по една ели друга пречина ) тоа, дето требе, не се оправя (в пълен обем и с неопходимото качество..) с възложените му задачи, не виждам НИЩО лошо, народа да излезе в помош на палицията да охранява границата...
            Ся, при такова стечение на обстоятелствата (форсмажор), на практика е нефъсможно, да се гарантират "правата" на нарушителите, както и безукорния обществен портрет на участниците ...
            Разбира се, не твърдя, че е нужно да се бесят на първото дърво, но един убав задвратник и два шута в задника на изпроводяк, към бъдещата съпътстваща подобно гостоприемство реклама сред потенциалните туристи, би била една много добра основа...
            ЗАЩО би ударил "един убав задвратник и два шута в задника" на някого, без дори да знаеш причините по които е взел два ката дрехи и последните си пари и трамбова пеш през цяла Турция и Европа?
            КОЙ ти дава това право?
            Ще се почувстваш по-щастлив?

А ако "тоа, дето требе, не се оправя (в пълен обем и с неопходимото качество..) с възложените му задачи" то трябва да протестираш и да му търсиш сметка НА НЕГО, щото ТИ му плащаш за тая работа.
            Ама не виждам ентусиасти да митингуват пред МВР или гранични войски.

Коментар

1.
              И охраната, НЕ МОЖЕ да бъде на доброволни начала от сульо и пульо.
              Така.
              Тук сме на едно мнение.
              НО, при положение, че ( по една ели друга пречина ) тоа, дето требе, не се оправя (в пълен обем и с неопходимото качество..) с възложените му задачи, не виждам НИЩО лошо, народа да излезе в помош на палицията да охранява границата...
              Ся, при такова стечение на обстоятелствата (форсмажор), на практика е нефъсможно, да се гарантират "правата" на нарушителите, както и безукорния обществен портрет на участниците ...
              Разбира се, не твърдя, че е нужно да се бесят на първото дърво, но един убав задвратник и два шута в задника на изпроводяк, към бъдещата съпътстваща подобно гостоприемство реклама сред потенциалните туристи, би била една много добра основа...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Примерно, седи на съседната маса, вижда че се наливам с ракия цяла вечер, като след тва, на четеркрАка и фъфлейки сядам зад волана на паркираната отпрет кола... (първосигнално опримеряване...)
                Кое е правилното (европейското) поведение в случая ?

ас, тва дет четох, е че не са избегали, а са повикали полицията...
                Грешно си чел.

А за колата - ти представляваш опасност за живота на хората, сядайки пил зад волана.
                Правилното (не само европейски) поведение, би било да ти се попречи да я подкараш (БЕЗ ДА ТИ СЛАГАТ СВИНСКИ ОПАШЧИЦИ), като същевременно се извика полиция.

Как точно тия хора са представлявали опасност за живота на динковците или някой друг, като са трамбовали в гората невъоръжени?
                Те ли са нападнали динковците или динковците преднамерено са си организирали "ловна хайка" за хора?

Коментар

А защо трябва да те задържа?

Крал ли си, убил ли си, изнасилил ли си? Или аз еднолично съм си решил това?
                  Примерно, седи на съседната маса, вижда че се наливам с ракия цяла вечер, като след тва, на четеркрАка и фъфлейки сядам зад волана на паркираната отпрет кола... (първосигнално опримеряване...)
                  Кое е правилното (европейското) поведение в случая ?
                  И защо тия убавци, като са били толкова убедени в правотата си на "граждански арест" не са изчакали полицията с вързаните със свински опашчици хора, а "геройски" са се изпарили, най-вероятно преобръщайки преди това джобовете им???
                  ас, тва дет четох, е че не са избегали, а са повикали полицията...

Коментар

• Авторът на клипа с "ареста" на мигранти е задържан за 24 часа
                    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/...adurjan_za_24/

Коментар

Червени,
                      Ако опростим, и сведем нещата до един въпрос с два взаимоизключващи се отговора ...

Кое е по-добре за България (ако мога така да обобщя.. за сигурността, за икономиката, за народа (дори и за него) и въобще всички аспекти на жиуота) ?

1. България, са ИМА държавната ГРАНИЦА (и тя да бъде охранявана.)
                      2. България да НЯМА държавната ГРАНИЦА (съответно няма какво да се охранява и нуждаещите се са добре дошли)
                      1.
                      И охраната, НЕ МОЖЕ да бъде на доброволни начала от сульо и пульо.

Коментар

По никакъв начин не смятам, че динковците защитават отечеството. Напротив, то се нуждае от защита срещу такива, като тях!

От там и всичко друго е в киреча.
                        Червени,
                        Ако опростим, и сведем нещата до един въпрос с два взаимоизключващи се отговора ...

Кое е по-добре за България (ако мога така да обобщя.. за сигурността, за икономиката, за народа (дори и за него) и въобще всички аспекти на жиуота) ?

1. България, са ИМА държавната ГРАНИЦА (и тя да бъде охранявана.)
                        2. България да НЯМА държавната ГРАНИЦА (съответно няма какво да се охранява и нуждаещите се са добре дошли)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          ами не съм съгласен с теб - по-добре такива като Динковците, отколкото никакви, нали така оправдавахте идването на Тиквуня - по-добре той, отколкото пак комуноидите. Е, сега е същото - по-добре динко, отколкото талибаните - що изведнъж сменихте плочата и се обърнахте?

Позволявам си да говоря така с теб, защото имам приятели с подобно на твоето мислене и те не намират аргументи срещу мен, та се надявам ти да имаш и да ме обориш. Казвам го от позицията на човек, който е скачал и срещу тиквуня, и срещу ореха.
                          Нещо се бъркаш. Аз също недолюбвам боко и никога не съм гласувал за него.

Коментар

Задръж ме и викни полиция (както праат тия доброволци..)
                            Там ще се разберем, кой крив и кой праф...
                            А защо трябва да те задържа?

Крал ли си, убил ли си, изнасилил ли си? Или аз еднолично съм си решил това?

И защо тия убавци, като са били толкова убедени в правотата си на "граждански арест" не са изчакали полицията с вързаните със свински опашчици хора, а "геройски" са се изпарили, най-вероятно преобръщайки преди това джобовете им???

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
                              И какво стана ? Взеха определени хора да се самоорганизират и да вършат неща за , които трябва държавата отдавна да върши, но по някаква странна причина към тези задължения се отнася доста повърхностно. Обаче основния проблем за НПО мурвите е,че видите ли самоорганизиралите се са престъпници и даже са изключително опасни. Да опасни са защото идва ред и на нпо-та , които не работят в интерес на България .
                              мдаммм правостоящ си колега и то доста ...... после като ги изловят НПОтата аз лично бих предложил да ги пратим в Саудитска Барабия на площада на заколение, мисля, че главната Камила там нема ни откаже .....

Коментар

По никакъв начин не смятам, че динковците защитават отечеството. Напротив, то се нуждае от защита срещу такива, като тях!

От там и всичко друго е в киреча.
                                ами не съм съгласен с теб - по-добре такива като Динковците, отколкото никакви, нали така оправдавахте идването на Тиквуня - по-добре той, отколкото пак комуноидите. Е, сега е същото - по-добре динко, отколкото талибаните - що изведнъж сменихте плочата и се обърнахте?

Позволявам си да говоря така с теб, защото имам приятели с подобно на твоето мислене и те не намират аргументи срещу мен, та се надявам ти да имаш и да ме обориш. Казвам го от позицията на човек, който е скачал и срещу тиквуня, и срещу ореха.
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X