Първоначално изпратено от krasinet
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам КЕШ-а?
Collapse
X
-
Всеки си има мнение. Казах го и преди , казвам го и сега. Но никой от вас не може да ме убеди в противното. Работил съм доста по хотели из Слънчев бряг няколко сезона и знам какво е. Именно че търсят евтина бира.Има вариант да бъде много евтина и пак ще е по-хубава. А пък кой ще се занимава то е ясно.Персонала на кухнята. А и самият процес трае около 3 часа но главния процес става автоматично. има работа само в началото когато трябва да се налее вода (макар че това не е проблем да го автоматизирам също) и да се зареди с малцовата смес. Чак към края на процеса има пак малко работа да се извади остатъка от малца и през определено време да се слага хмела на порции. Но това става за секунди а и зумера на машината със звуков сигнал ти съобщава кога да слагаш хмела.Накрая машината сама спира и трябва пивната мъст да се прехвърли във ферментора.(макар че и това може да се автоматизира)Целия процес е програмиран.
И е много лесно.В цял свят има сигурно милиони домашни пивовари които правят всичко ръчно.Мерят с ръчен термометър температурите , включват и изключват нагряването. Разбъркват казана с дървена лъжица и после прецеждат и промиват пак ръчно малцовата каша. Те щом могат по този начин , какво остава с този апарат.Ама аз нямам нужда да ви убеждавам просто съм любезен и отговарям на въпросите ви. А колкото до инвеститора едва ли ще го намеря тук. Но след време като видите реклами и/или репортажи по телевизията ще разберете истината.Времето ще покаже.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Точно същото искам да ти кажа и аз. Обикалял съм доста хотели като клиент просто. Тези "all inclusive" хотелите гледат да предлагат най-евтината възможно наливна бира, за да им излезе по-голяма печалбата. Разбира се, срещу допълнително заплащане предлагат други, бутилирани марки, ако клиента е претенциозен и иска "нещо по-така".
Гледах от любопитство филмчето, което даде на немския производител. Че то си трябва един човек да му "бае" цял ден на казана - кофи, цедки, маркучи, чували.... Трябва да се назначи един човек на щат да се занимава само с това по цял ден. И така ще им излезе по-скъпо отколкото да купят варели с наливна бира. Отделно проблеми с акцизи, ХЕИ-та и т.н.
Другия вариант, за вкъщи.... Първо, цената е малко притеснителна за да си правя бира. Не ме разбирай погрешно, да кажем че толкова наистина струва цялата инсталация. И да кажем имам толкова пари. Но веднага си казвам, заслужавали ли си да инвестирам толкова много пари за една бира да пия, като мога да си купя направо хубава бира, примерно за няколко лева бутилката. А и не ми се пие всеки ден бира. Днес бира, ама утре е студено, сняг... вземе че ми се допие едно вино. И ако все пак го купя, къде да го сложа това голямото в апартамента си. В кухнята?.... Тоя казан, тия кофи, чували... де да ги навра?... Айде, ако имам голяма къща бива, ама в апартамент нещо е тясно за производство на бира.Last edited by d333; 22.09.2013, 12:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеОбоснови се защо?И откъде си сигурен? Аз пък ти казвам че там е най-големия пазар.Обори ме с факти.Всеки може да отрича и да се прави на капацитет без да има информация .
Ти си технолог и разбираш от варене на бира. Другото е надежди и wishful thinking. Аз каквото можах, направих да ти покажа, че няма да стане така, както го виждаш. Никой не може да те убеди, докато не си счупиш сам главата; но и ти няма как да убедиш някой, да ти даде шестцифрена сума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнениещом си се насочил към хотелите ми става ясно ,че нямаш представа за пазара на бира - там нищо няма да продадешТърся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
щом си се насочил към хотелите ми става ясно ,че нямаш представа за пазара на бира - там нищо няма да продадеш
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеМога да ги направя да изглеждат много по-добре. Но кой те кара да купуваш определено количество машини аз мисля че с определено количество кеш могат да се хванат клиенти хотели които да въртят оборот от консумативите много повече от колкото са дали за оборудването.мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеКолкото до акциза той е 0,75 лв на хектолитър за градус Плато. Просто смешен макар за големите пивовари е голяма сума но те продават и големи количества.А и печелят много поради това.Друг е въпросът колко градуса Плато всъщност има тя:х:ната пивна мъст?
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеНе че нещо но и в Китай са чували за това
http://www.alibaba.com/trade/search?...t=brewing+beer
P.S. Aко почнеш да вариш бира за заведение не се ли дължи и акциз?
http://beer2beer.org/index.php/news/...-v-evropa.htmlТърся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеНе че нещо но и в Китай са чували за това
http://www.alibaba.com/trade/search?...t=brewing+beerТърся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеАми направи си щом мислиш че е толкова елементарно защо в Европа а и в света само германците произвеждат подобен апарат? Казах ти че си склонен да опростяваш нещата ама нещата не са толкова прости и лесни както си мислиш.
Не случайно преди няколко месеца в личен разговор със директния вносител на тези апарати той ми каза."Бирата е живо същество.Дори много опитни и с дългогодишен опит пивовари не могат да получат един и същи резултат въпреки че ползват едни и същи материали и използват едни и същи условия" Направи поне едно кисело мляко по домашному или някакъв друг ферментационен продукт качествено пък тогава говори. Всичко не е техника. технологията е важна.И много пъти "дребните камъчета обръщат колата".
http://www.alibaba.com/trade/search?...t=brewing+beer
P.S. Aко почнеш да вариш бира за заведение не се ли дължи и акциз?
http://beer2beer.org/index.php/news/...-v-evropa.htmlLast edited by equal; 21.09.2013, 22:07.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение… това с уискито може да спечели доста дискотеки по морето, стига себестойността да е по долу от това дето е в тубите и го сипват вече повече от 10 години - по същите тези местенца… мисля в това е фокуса ... но и за лично ползване, съвсем не е за пренебрегване, ... и не те иронизирам ... ама длъжен съм да отворя една скоба ( май ще навлезеш в една съвсем не здравословна територия ) ... но нали знаеш, оня обича смелите ...Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of fools
Абе, "трудна" е тази работа......труд има и това, и онова и....
Скоро купих подарък - и се видях в приключение с опаковането му - елементарно и простичко - лист хартия и една лентичка - да ама не! Навъртях към 65км и загубих 3h време докато намеря, кой да го направи Ходих по разни магазинчета за подаръци - като им обясня какво търся - те ме гледат като извънземно....започват да ми дрънкат; как да, те можели да го направят - НО! само от тях ако съм го купил? - Викам им, добре, бе! ПЛАЩАМ СИ! кажи цена и го направи! Не. Не можело, не ставало - уникум е....
Смених безплодните ми напъни и се ориентирах към цветарски магазинчета - след ПЕТ на брой, накрая намерих една мадама да го завие.......
Разправям го това защото и бираджията го кара със същия подход и манталитет - простите работи трябва да са сложни - или поне така да изглежда - БГ традиция!
Не случайно преди няколко месеца в личен разговор със директния вносител на тези апарати той ми каза."Бирата е живо същество.Дори много опитни и с дългогодишен опит пивовари не могат да получат един и същи резултат въпреки че ползват едни и същи материали и използват едни и същи условия" Направи поне едно кисело мляко по домашному или някакъв друг ферментационен продукт качествено пък тогава говори. Всичко не е техника. технологията е важна.И много пъти "дребните камъчета обръщат колата".Last edited by krasinet; 21.09.2013, 21:54.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеПоздравление за това. Но освен контролера който има специално написан не много около 2000 реда софтуер. Има маркова помпа и няколко неръждаеми съда. Нужни са и доста заварки на аргон. Така че не е играчка.
И това, което е ценно е някакво know-how за производството, но има достатъчно информация, процеса е известен, нали така?
Така че, ти си взел няколко готови неща, добавил си малко личен поглед, сглобил си продукт - супер! Но, да искаш за това шестцифрена инвестиция и да разправяш как гарантираш възвращаемост... Не тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеПоздравление за това. Но освен контролера който има специално написан не много около 2000 реда софтуер. Има маркова помпа и няколко неръждаеми съда. Нужни са и доста заварки на аргон. Така че не е играчка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеНе, но съм писал софтуер за управление на цех за производство, с 4 обработващи машини, портален кран и две поточни линии.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
Коментар