IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам КЕШ-а?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
    Нещо тая статистика http://www.novini.bg/news/20685-%D0%...%80%D0%B0.html
    ми се струва кьор фишек. Като се замисля поне през лятото аз а и доста хора които познавам тази "годишна консумация" от 60 литра за България я удряме за 40 дена. А познавам хора които 2 че и по 4 литра пият дневно. Иначе може и да е вярна защото в нея влизат и пеленачетата и хората в трета възраст. На глава от населението това означава нали.Тоест ако сега сме 7 000 К X 59.5 литра =416500 К .Мисля че 4 165 000 хектолитра никак не е малко . А 190 млн евро приходи да не би да са малко. Да не забравяме че бирените нации като: чехи ,германци,поляци, хонландци, финландци датчани че и британците вино почти не произвеждат а и почти не пият. те пият бира целогодишно.В България няма традиция да се пие бира зимата. Че то до преди 4-5 години нямаше на пазара българско тъмно пиво. Но това малко по малко ще се промени.След като се появят бирарии в цялата страна които започнат да предлагат по 10-20 че и повече видове жива бира . Не и без моя вина . Като разбере българина че имало и други видове бири освен светло и тъмно. (За сокчетата от рода на Фюжън и т.н. въобще не говоря, това не са бири а силно разредена бира с аромати , оцветители и овкусители.Неуспешен опит да се произведе белгийски аламбик)Че като разбере и най-вече като вкуси истинска бира нещата ще се променят. Как може да има голяма консумация на нещо което го няма на пазара. Просто няма начин. Апетитът идва с яденето е казал народът и е много прав.
    Всичко това, което пишеш е възможно и наистина, първата стъпка е да оцениш текущото състояние на пазара. Това, за което не си подготвен са разходите, за да постигнеш целта си. Тъй като до момента не си се занимавал с продажби, на теб ти се струва, че трудното е да измислиш и произведеш продукта, а след това - ако той е качествен - няма начин пазара да не го приеме.

    Давай, пробвай се, това е ценен опит - следващия път ще си много по-наясно за механизмите на пазара и в частност - на БГ пазара.

    Коментар


    • Авторовите сметки звучат като навремето на Николай Василев - отишъл в Китай и вика "там има един милиард китайци и представете си ако поне половината от тях купят колело от завода в Ловеч". Та и този с бирата така.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
        Нещо тая статистика http://www.novini.bg/news/20685-%D0%...%80%D0%B0.html
        . Да не забравяме че бирените нации като: чехи ,германци,поляци, хонландци, финландци датчани че и британците вино почти не произвеждат а и почти не пият. те пият бира целогодишно.
        Това от обща култура ли го знаеш? Голяма глупост е това!
        ........,че пият целогодишно е вярно,но останалото -забрави!
        Нямам за цел да се заяждам!

        п.с.Инак,успех с начинанието.Позиционирам съм на такова място,че консумирам такава бира почти всеки ден.Вкусна е много

        Коментар


        • ...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
            Както се вижда ние сме на 17 позиция по пиене на бира в Европа. Доста назад в класацията!

            http://www.novini.bg/news/20685-%D0%...%80%D0%B0.html

            Едва ли пазар на машини за бира ще има. Това вече е ясно.
            Тогава с пълна сила остава въпроса "КЪДЕ ДА ГО НАБУТАМ КЕША?"

            Насочил съм се към атерки, фармавки и БФБ и може би ЕМКА, но няма да влизам веднага и не едновременно във всички, а ще ги деба дълго
            За такава малка сума повече от диверсификация в 4бр. различни, май няма смисъл.
            Ще взема наготово от големите майстори Пип, Импето, Тони и много други....
            Нещо тая статистика http://www.novini.bg/news/20685-%D0%...%80%D0%B0.html
            ми се струва кьор фишек. Като се замисля поне през лятото аз а и доста хора които познавам тази "годишна консумация" от 60 литра за България я удряме за 40 дена. А познавам хора които 2 че и по 4 литра пият дневно. Иначе може и да е вярна защото в нея влизат и пеленачетата и хората в трета възраст. На глава от населението това означава нали.Тоест ако сега сме 7 000 К X 59.5 литра =416500 К .Мисля че 4 165 000 хектолитра никак не е малко . А 190 млн евро приходи да не би да са малко. Да не забравяме че бирените нации като: чехи ,германци,поляци, хонландци, финландци датчани че и британците вино почти не произвеждат а и почти не пият. те пият бира целогодишно.В България няма традиция да се пие бира зимата. Че то до преди 4-5 години нямаше на пазара българско тъмно пиво. Но това малко по малко ще се промени.След като се появят бирарии в цялата страна които започнат да предлагат по 10-20 че и повече видове жива бира . Не и без моя вина . Като разбере българина че имало и други видове бири освен светло и тъмно. (За сокчетата от рода на Фюжън и т.н. въобще не говоря, това не са бири а силно разредена бира с аромати , оцветители и овкусители.Неуспешен опит да се произведе белгийски аламбик)Че като разбере и най-вече като вкуси истинска бира нещата ще се променят. Как може да има голяма консумация на нещо което го няма на пазара. Просто няма начин. Апетитът идва с яденето е казал народът и е много прав.
            Търся сериозен инвеститор за моя проект.
            Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

            Коментар


            • Както се вижда ние сме на 17 позиция по пиене на бира в Европа. Доста назад в класацията!

              http://www.novini.bg/news/20685-%D0%...%80%D0%B0.html

              Едва ли пазар на машини за бира ще има. Това вече е ясно.
              Тогава с пълна сила остава въпроса "КЪДЕ ДА ГО НАБУТАМ КЕША?"

              Насочил съм се към атерки, фармавки и БФБ и може би ЕМКА, но няма да влизам веднага и не едновременно във всички, а ще ги деба дълго
              За такава малка сума повече от диверсификация в 4бр. различни, май няма смисъл.
              Ще взема наготово от големите майстори Пип, Импето, Тони и много други....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Не ви ли омръзна да се занимавате с глупостите на този "изобретател"?
                Бил направил УНИКАЛЕН апарат за "жива" бира.
                И уникалното в какво се състои? В това, че бирата се предлага непречистена и непастьоризирана. Ами че преди в завода да я филтрират, пастьоризират и стабилизират всяка бира е "жива". Ако имаше някакво търсене на такава мътилка, то заводите за бира щяха да ни залеят с нея. Да ни залеят. За нищожни стотинки. Едно време бутилка такава полужива бира в Шумен беше 23 стотинки. И се вкисваше за два дни и ставаше на парцали. Който иска да си я пие. Не му преча. Не и аз.

                Айде стига простотиии.
                То и самото заглавие на темата предполага да се пишат малоумия, ама чак пък толкоз!
                Ич та няма старшиника, ама ич.
                Сега се яде хляб с триците и всякакви зърна и плевелни семена.
                Предпочитаната е нерафинирана захар.
                Олиото трябва да е студено пресовано и без пречистване.
                Лимец, кълнове, сокове от зелени растения.
                Живата бира е хит. Че си пил шуменско с парцали - вярвам.

                Гледай си политиката. Там сте лесни. И прости. Най-вече.

                Поздрави.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Краси, днес се разхождам из ВеликоТърново и гледам, в едно заведение продават жива бира /поне така ми казаха/, под комплекс "Славяни", уличката на глада, в парка. Та, нека не те обезсърчавам но, дали не си закъснял?
                  И колко я продаваха? Не не съм закъснял може би това е живата бира на Болярка. Все пак това е града на в който се намира завода "Болярка" и е нормално да има заведения където се сервира жива бира. А и има една фирма която купува жива бира от тях и я доставя заедно с инсталации по 400-500 литра на място който иска да продава жива бира.Но доколкото съм информиран цената е 6 лв на литър.
                  Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                  Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                  Коментар


                  • Краси, днес се разхождам из ВеликоТърново и гледам, в едно заведение продават жива бира /поне така ми казаха/, под комплекс "Славяни", уличката на глада, в парка. Та, нека не те обезсърчавам но, дали не си закъснял?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Ти си по-млад от мене, ама сигурно помниш онази обикновената шуменска бира, дето на третия ден ставаше на парцали. Та тя все пак беше филтрирана.
                      Остави идиотите, дето искат да ни върнат в пещерния век.
                      Вярно че тогава много рядко са умирали от рак, просто не са живели достатъчно дълго за да хванат рак. Умирали са от настинка, от развален зъб, от спукан апандисит, от инфектирана рана, от гангрена след счупване на ръка или крак.
                      Помня я тази бира и още как.Макар че в моя край носеха Загорка шуменско много рядко.Но бирата тогава ставаше на парцали защото не я пастьоризираха и ферментацията продължаваше в бутилките . Може би нарочно са го правели за да се газира бирата по естествен начин от отделения при ферментацията CO2.Защото и със живата бира е така.Ако искаш да я пълниш в бутилки.
                      Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                      Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Абе сЕди си в темата за живата бира. Стига ни занимава с глупостите си! Такваз жива бира германците са правили още преди 2-3 хиляди години. Ама са разбрали, че леко като я затоплиш, то бирата издържа вече няколко дни, а не само един.
                        А, и германците са я произвеждали и без китайски контролери.
                        Лекувала рак! Ами патентовай я като лекарство. Аман от пишман изобретатели!
                        Ами спри да се заяждаш с мен и няма да ти отговарям .Иначе хората ще помислят че си прав. Но и двамата знаем че не е така.
                        А за да не изпадаш в дълбоко заблуждение, контролера е италианско изобретение със американски процесор. Купих го от Китай защото сглобката там е по-евтина и ми излезе в пъти по-евтино. Ти не би ли сторил същото на моето място?
                        А дали съм пишман изобретател времето ще докаже а не някой анонимен заядливко с недоказани способности.
                        Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                        Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Малиий като прочетох това упътване се отказах тотално от правене на бира в домашни условия
                          http://ikar.bg/ckfinder/userfiles/files/Instruction.pdf
                          Ти си по-млад от мене, ама сигурно помниш онази обикновената шуменска бира, дето на третия ден ставаше на парцали. Та тя все пак беше филтрирана.
                          Остави идиотите, дето искат да ни върнат в пещерния век.
                          Вярно че тогава много рядко са умирали от рак, просто не са живели достатъчно дълго за да хванат рак. Умирали са от настинка, от развален зъб, от спукан апандисит, от инфектирана рана, от гангрена след счупване на ръка или крак.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Hunter of fools
                            Немеца го правил, що наш ганьо да не може
                            Айде,бе! Ще сгъне лист ламарина две три заварки един нагревател, буха една кофа - има няма 200/300лв ще му струва "уникалния за България продукт" После пердаши 3000/5000/10000 цена... Малко кеш, малко рекламка ще зариби всичкото лумпен и чалгаджия по туземната територия..


                            Пурко - бизнесмен - едно кълбенце, две кълбенца, три кълбенца... И-хаааа-опсаааа Милионер за един ден!
                            Та, така...
                            За пореден път показваш с глупостите които пишеш че заслужаваш ник-а Lord of the fools.Вземи го промени вече да не ти го напомням другия път когато напишеш пак неподготвен поредната глупост като тази която сега си написал.
                            От това което пишеш виждам че си скаран с техниката. Ами вземи че спри да даваш всякакви коментари за техника защото ставаш смешен.
                            Кой ти е казал че всичко сам ще правя. С чука на бордюра ще огъвам ламарината и ще правя казани за бира. Вярно е че голяма част от шлосерската работа я свърших аз когато си правих прототипа.Но това е защото имам дългогодишен опит , умения и знания. Бил съм техническа поддръжка много години.Дори съм работил в сервиз за домакинска техника.
                            То е ясно че съдовете ще ги поръчам в специализирана фирма.Такива има много. Има и за неръждаеми съдове производители , има и за емайлирани съдове производители.Само трябва да им дам чертеж на съда който искам и те ще ми го произведат.
                            Дори за прототипа на машината използвах готови неръждаеми съдове. Платките си ги поръчах в завод производител на платки само им изпратих файла на платката. И съм доволен бяха изработени перфектно.
                            Така че престани да си мъчиш мозъка за неща за които явно не си компетентен, и се опитваш само да впечатлиш аудиторията с язвителните си забележки. Не си интересен поне за мен. Не можеш да ме впечатлиш.И мисля от сега нататък да спра да отговарям на заядливите ти забележки.
                            Last edited by krasinet; 23.09.2013, 13:51.
                            Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                            Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
                              Ами пий си я с Е-тата Като не разбираш какво е натурален продукт............
                              Абе сЕди си в темата за живата бира. Стига ни занимава с глупостите си! Такваз жива бира германците са правили още преди 2-3 хиляди години. Ама са разбрали, че леко като я затоплиш, то бирата издържа вече няколко дни, а не само един.
                              А, и германците са я произвеждали и без китайски контролери.
                              Лекувала рак! Ами патентовай я като лекарство. Аман от пишман изобретатели!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Малиий като прочетох това упътване се отказах тотално от правене на бира в домашни условия
                                http://ikar.bg/ckfinder/userfiles/files/Instruction.pdf
                                Last edited by Наивник; 23.09.2013, 13:33.

                                Коментар

                                Working...
                                X