IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам КЕШ-а?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Тук има неприятни такси.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
      Хората с 20 000-30 000лева няма да му мислят много.Но за голям депозант има вясто за лавиране.Аз лично бих направил така: 2-стаен тухлен ново строителство в София (престижен квартал)-120 000лв.; 40 000лв. банка, 20 000лева договорен фонд, 10 000 потребление за коледа.

п.п Все пак ако трябва да конкретизирам, аз лично 40к банка (тъй като имам доста в чужбина) няма да ги сложа на стандартен депозит, а ще избера инвестиционния продукт на една голяма банково-застрахователна група, които предлагат 2/3 депозит и 1/3 застраховка живот свързана с фонд.
      Много се кефя на българина как харчи

Коментар

• Алианц са с най-висок рейтинг заради майката, имат онлайн спестовна сметка с малко по-висока лихва над 20000 валутни единици, но е задължително да се открие едновременно разплащателна сметка с 2 лв. месечна такса и всяко теглене се плаща 40 евро + 0,075% от сумата, но поне 30 лв. Накрая няма да излезе по-евтино.
        Last edited by Cleo; 03.12.2014, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
          В Париба са срочни депозити, не можеш да разполагаш с парите. В СЖ те карат да даваш лична информация и да подписваш разрешение да те разследват, с което би могло да се злоупотреби. Не ми харесва.
          http://www.rbb.bg/bg/individual-clie...aving-account/
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
            Аз не мога да се реша още ,дай джокер
            http://www.procreditbank.bg/bg/aktsioneri/page/51
            https://www.procreditbank.de/en/proc...reholders.html
            https://www.procreditbank.bg/bg/fitc.../81/item/11774
            Рейтингът е като на Булбанк
            http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Ab...Bank/index.htm
            Тегленето до 1500 евро е безплатно. Над тази сума е 45 евро, но може постепенно да се прехвърлят парите в друга банка, ако е необходимо да се направи голямо прехвърляне. Други такси по сметката няма. Вероятно ще вложа парите насам-натам в близките месеци, но това е за начало.
            Last edited by Cleo; 03.12.2014, 21:04.

Коментар

В СЖ те карат да даваш лична информация и да подписваш разрешение да те разследват, с което би могло да се злоупотреби. Не ми харесва.
              Дафък??? Ще ме разследват за какво? Дали съм достоен да си държа парите на срочен депозит за 0.5% лихва?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Айде стига бе, какъв е смисъла да буташ на такива проценти?
                Като искаш сигурно - ей ти Париба на 1/2% евро/лев, ама чак на 0,3%?
                Отделно колко нискорискови фондове и акции има.Не че ти давам акъл де, ама парите трябва да правят пари.
                В Париба са срочни депозити, не можеш да разполагаш с парите. В СЖ те карат да даваш лична информация и да подписваш разрешение да те разследват, с което би могло да се злоупотреби. Не ми харесва.
                Last edited by Cleo; 03.12.2014, 20:24.

Коментар

• големия крадец на пари е инфлацията. Никой инструмент, който дава доходнотс по-ниска от инфлацията за периода на инвестиране не си заслужава. Реално при 2% лихва и 5% инфлация човек губи половината от спестяванията си за 20 години.

В момента имаме дефлация - и това реално не се забелязва, но през следващата година има сериозна вероятност да преминем отново към инфлация. От 2000 насам средната обезценка на парите в България е 5,2% на година, като наистина единственото изключение е сегашния период от август 2013 насам с дефлация.

А човек инвестира за бъдещето. И не е хубаво да го прави само и единствено на основа на настоящето.

Коментар

• Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение
                    Айде стига бе, какъв е смисъла да буташ на такива проценти?
                    Като искаш сигурно - ей ти Париба на 1/2% евро/лев, ама чак на 0,3%?
                    Отделно колко нискорискови фондове и акции има.Не че ти давам акъл де, ама парите трябва да правят пари.

Коментар

Отворих еврова спестовна сметка в банка, която според мен е по-сигурна, на 0,3% лихва. Ще преведа там повечето пари и после ще му мисля, първо трябва да се успокоя от стреса, който преживях.

Коментар

Долавям нотка на ревност.
                        Taka си е.Моля снимки
                        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Всъщност вече не ми е все едно кои са акционерите на банката, която ползвам, нито какво финансирам с парите си. На този принцип си избрах новата банка + такси и свободен достъп до сметката.

Коментар

Не съм сигурен, че те разбрах.
                            Ние с Муса-та сме неуравновесени ли?
                            Обратното, по-уравновени сте от мен, като изключение. Kig също държеше фронта.

Коментар

• Cleo

Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                              Анди, да ти кажа, че ти и Муса ми бяхте по-ведър полъх в най-отчайващите моменти. Жена съм, но мисля, че съм по-уравновесена от голяма част от пишещите тук, изключвам обаче вас двамата.
                              За Анди не знам, ама аз ще си литографирам този ти коментарИ ще помоля яките батковци с белите халати да го окачат до закачалката на "онези" бели ризи, с дъъъъългите ръкави
                              Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                                Kakво ле не правят парите.Вече заприлича на учническа свалка
                                Долавям нотка на ревност.

Коментар

Working...
                                X