Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам КЕШ-а?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеХората с 20 000-30 000лева няма да му мислят много.Но за голям депозант има вясто за лавиране.Аз лично бих направил така: 2-стаен тухлен ново строителство в София (престижен квартал)-120 000лв.; 40 000лв. банка, 20 000лева договорен фонд, 10 000 потребление за коледа.
п.п Все пак ако трябва да конкретизирам, аз лично 40к банка (тъй като имам доста в чужбина) няма да ги сложа на стандартен депозит, а ще избера инвестиционния продукт на една голяма банково-застрахователна група, които предлагат 2/3 депозит и 1/3 застраховка живот свързана с фонд.
Коментар
-
Алианц са с най-висок рейтинг заради майката, имат онлайн спестовна сметка с малко по-висока лихва над 20000 валутни единици, но е задължително да се открие едновременно разплащателна сметка с 2 лв. месечна такса и всяко теглене се плаща 40 евро + 0,075% от сумата, но поне 30 лв. Накрая няма да излезе по-евтино.Last edited by Cleo; 03.12.2014, 21:14.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеВ Париба са срочни депозити, не можеш да разполагаш с парите. В СЖ те карат да даваш лична информация и да подписваш разрешение да те разследват, с което би могло да се злоупотреби. Не ми харесва.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнениеАз не мога да се реша още ,дай джокер
https://www.procreditbank.de/en/proc...reholders.html
https://www.procreditbank.bg/bg/fitc.../81/item/11774
Рейтингът е като на Булбанк
http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Ab...Bank/index.htm
Тегленето до 1500 евро е безплатно. Над тази сума е 45 евро, но може постепенно да се прехвърлят парите в друга банка, ако е необходимо да се направи голямо прехвърляне. Други такси по сметката няма. Вероятно ще вложа парите насам-натам в близките месеци, но това е за начало.Last edited by Cleo; 03.12.2014, 21:04.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеВ СЖ те карат да даваш лична информация и да подписваш разрешение да те разследват, с което би могло да се злоупотреби. Не ми харесва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАйде стига бе, какъв е смисъла да буташ на такива проценти?
Като искаш сигурно - ей ти Париба на 1/2% евро/лев, ама чак на 0,3%?
Отделно колко нискорискови фондове и акции има.Не че ти давам акъл де, ама парите трябва да правят пари.Last edited by Cleo; 03.12.2014, 20:24.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
големия крадец на пари е инфлацията. Никой инструмент, който дава доходнотс по-ниска от инфлацията за периода на инвестиране не си заслужава. Реално при 2% лихва и 5% инфлация човек губи половината от спестяванията си за 20 години.
В момента имаме дефлация - и това реално не се забелязва, но през следващата година има сериозна вероятност да преминем отново към инфлация. От 2000 насам средната обезценка на парите в България е 5,2% на година, като наистина единственото изключение е сегашния период от август 2013 насам с дефлация.
А човек инвестира за бъдещето. И не е хубаво да го прави само и единствено на основа на настоящето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнениеАз не мога да се реша още ,дай джокер
Като искаш сигурно - ей ти Париба на 1/2% евро/лев, ама чак на 0,3%?
Отделно колко нискорискови фондове и акции има.Не че ти давам акъл де, ама парите трябва да правят пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеОтворих еврова спестовна сметка в банка, която според мен е по-сигурна, на 0,3% лихва. Ще преведа там повечето пари и после ще му мисля, първо трябва да се успокоя от стреса, който преживях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДолавям нотка на ревност.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеНе съм сигурен, че те разбрах.
Ние с Муса-та сме неуравновесени ли?Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Cleo
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеАнди, да ти кажа, че ти и Муса ми бяхте по-ведър полъх в най-отчайващите моменти. Жена съм, но мисля, че съм по-уравновесена от голяма част от пишещите тук, изключвам обаче вас двамата.Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеKakво ле не правят парите.Вече заприлича на учническа свалка
Коментар
Коментар