IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам КЕШ-а?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
    При SG всеки депозит е вързан с разплащателна сметка без никакви такси и комисионни. Тази разплащателна е с цел да ти преведат сумата на падеж и нямаш право да я закриваш. Абе виси си с нулево салдо и нулеви такси по време на депозита. Това е.

И мене ме питаха дали съм женен. Странно. Ако се разведа, сигурно трябва първо при тях да отида да има кажа -- да ми предложат по изгодна лихва за излишните от тук на сетне средства, с които ще разполагам. Шегувам се.

В БНП Париба, ако си направя мижав депозит за 500 Евро, мога ли да довнеса сума по него (не искам олихвяване, не ме интерсува) просто, за да си избягам парите от БГ? Някой има ли идея? Писах им и чакам отговор.

Просто ми трябва IBAN на банка, която не е българска, за да мога да отида там в случай, че нещата започнат да се вмирисват в БГ, Не ме интересуват лихвите -- да го наречем онлайн трезор един вид докато реша какво да правя след това.

Идеи?
    Благодаря ти за информацията, днес открих самоспестовна в СЖ в евро и разплащателна в лева, по втората наредих да ми преведат парите от КТБ. Попаднах на много качествен служител, който ми даде съвет едната сметка да е в лв. Обясни ми, че са премахнали онази декларация и не само, просто само съвети в полза на клиента.
    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      депозит Портфолио - ето едно предложение с лихва на депозита 4,55%
      Ще ли имат смелост

Коментар

• Точно толкова, 4,55%, носи и едногодишния свободен (в лева), с тази разлика, че е на 100% "гарантиран".
        Та, защо да избера портфолио?

Коментар

• депозит Портфолио - ето едно предложение с лихва на депозита 4,55%

Коментар

Е, аз вече от няколко години имам и Skrill.com
            Не са ми трябвали тия, не ги знам. Ама ако имаш карта - значи имаш и сметка, какво тогава каза че искаш в мнението си по-долу?

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
              Amazon credit card. Идва комплект с разплащателна сметка в Германия да речем
              http://www.amazon.com/Credit-Cards/b?node=1266766011
              Е, аз вече от няколко години имам и Skrill.com

Коментар

Просто ми трябва IBAN на банка, която не е българска, за да мога да отида там в случай, че нещата започнат да се вмирисват в БГ, Не ме интересуват лихвите -- да го наречем онлайн трезор един вид докато реша какво да правя след това.

Идеи?
                Amazon credit card. Идва комплект с разплащателна сметка в Германия да речем
                http://www.amazon.com/Credit-Cards/b?node=1266766011

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho
                  ползвам 6 банки - 15.30 е сетълмента , теб ако те мотат нещо - твой проблем
                  БИСЕРА settlements:

http://www.bobs.bg/sites/default/fil...ik_BISERA6.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                    Ами аз ходих още юли месец, понеже тогава мислех, че КТБ ще отвори на 21-ви. Тогава ми искаха да кажа къде работя, омъжена ли съм и други неща, които не им трябват и да подпиша, че могат да ми разследват доходите и парите и финансовото състояние. Аз им заявих, че това е подходящо за някой, който кандидатства за кредит, а не за вложител и си заминах. Това е интересно, което казваш. Може да са променили политиката. Тогава се изумих.
                    А трябваше ли да откриеш и разплащателна сметка? Защото за самоспестовната сметка имаше някакви изисквания да се внасят пари всеки месец. Не ми е ясно точно как работи.
                    При SG всеки депозит е вързан с разплащателна сметка без никакви такси и комисионни. Тази разплащателна е с цел да ти преведат сумата на падеж и нямаш право да я закриваш. Абе виси си с нулево салдо и нулеви такси по време на депозита. Това е.

И мене ме питаха дали съм женен. Странно. Ако се разведа, сигурно трябва първо при тях да отида да има кажа -- да ми предложат по изгодна лихва за излишните от тук на сетне средства, с които ще разполагам. Шегувам се.

В БНП Париба, ако си направя мижав депозит за 500 Евро, мога ли да довнеса сума по него (не искам олихвяване, не ме интерсува) просто, за да си избягам парите от БГ? Някой има ли идея? Писах им и чакам отговор.

Идеи?

Коментар

Може ли да поясниш какво е това разрешение да ме разследват? На 26-ти Ноември т.г. си направих депозит Прогрес в Societe Generale + спестовни сметки в лева и евро. Нищо подобно не съм подписвал. Ти подписвала ли си нещо подобно и ако да -- то кога и какво пише в него? Благодаря.
                      Ами аз ходих още юли месец, понеже тогава мислех, че КТБ ще отвори на 21-ви. Тогава ми искаха да кажа къде работя, омъжена ли съм и други неща, които не им трябват и да подпиша, че могат да ми разследват доходите и парите и финансовото състояние. Аз им заявих, че това е подходящо за някой, който кандидатства за кредит, а не за вложител и си заминах. Това е интересно, което казваш. Може да са променили политиката. Тогава се изумих.
                      А трябваше ли да откриеш и разплащателна сметка? Защото за самоспестовната сметка имаше някакви изисквания да се внасят пари всеки месец. Не ми е ясно точно как работи.
                      Last edited by Cleo; 03.12.2014, 22:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                        Въпрос към всички: В нормални времена междубанковите преводи в левове ставаха до 2 часа (разбрах че през 2 часа си ъпдейтват трансакциите). Как ще бъде утре другиден? Същото, час по късно...два? По моята логика (небългарска) 100-200,000 допълнителни операции в бизнес'ден не би трябвало да забавят системата (едва ли всичките 250,000 екс'клиенти на КТБ ще успеят да се вредят в първия ден, нали)? ]
                        Бе да ти отговоря и тука - 255000 трансакции Нема начин да затруднят системата .... и не е през два часа ами в определени 2 часа дневно .... и те така ... спи спокойно, нема се срине софтуера в никакъф случай

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                          В Париба са срочни депозити, не можеш да разполагаш с парите. В СЖ те карат да даваш лична информация и да подписваш разрешение да те разследват, с което би могло да се злоупотреби. Не ми харесва.
                          Може ли да поясниш какво е това разрешение да ме разследват? На 26-ти Ноември т.г. си направих депозит Прогрес в Societe Generale + спестовни сметки в лева и евро. Нищо подобно не съм подписвал. Ти подписвала ли си нещо подобно и ако да -- то кога и какво пише в него? Благодаря.

Коментар

• Абе, като чета за какви такси и документи за разследване искат се хващам за главата.
                            Защо не се ориентирате към някакви финансови инструменти, а не само депозити и спестовни сметки?
                            Равновесния е прав, че не си струва...

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                              Въпрос към всички: В нормални времена междубанковите преводи в левове ставаха до 2 часа (разбрах че през 2 часа си ъпдейтват трансакциите). Как ще бъде утре другиден? Същото, час по късно...два? По моята логика (небългарска) 100-200,000 допълнителни операции в бизнес'ден не би трябвало да забавят системата (едва ли всичките 250,000 екс'клиенти на КТБ ще успеят да се вредят в първия ден, нали)? ]
                              Ползвам Пощенска банка (Юробанк) за текущи плащания. Там правилото е, че поръчки подадени до 14 ч. минават същия ден, по-късните минават на другия ден сутринта.

Коментар

• 'Бе да питам и тук:

Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

Working...
                                X