IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам КЕШ-а?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В златни кюлчета по 33.1 и 50 грама. Инвестирам с едно малко безпокойство с коллко ще изгоря след време, но надеждата умира последна и не мисля да се отказвам. Все пак на борсата златото в момента е с висок показател, дано и след години се запази.
    I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Китай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоана
      Йоана Буковска ли? И аз съм за нея, ама она - неще !

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

От igold по 1гр злато всеки месец. Ако е еднократно кюлчета на унции, ако можете на месец ще е милионерче детето като стане на 18г.

Американски фондове ТВЪРДО НЕ. ФАЩ ги чака руския чипик, гарниран с китайски ритник+приятели (ака брикс) и разваляне на световния ред с господство на 1 държава.
        Китай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоана

Благодаря Ви. И аз съм се насочила към златото. От всички в секция злато,с поред вас кюлчета на унции кои вид е най- подходящ? С нумизматичен потенциал или нумизматични кюлчета?
        Last edited by Silveto; 23.10.2024, 18:20.
        Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение
          Препоръчайте ми в коя банка е най- изгодно и сигурно за детски влог. Българо-американската имат предлагат добри условия за депозит, но пък колко сигурно във времето би могла да бъде от ДСК? Става въпрос за влог над 10 г.
          От igold по 1гр злато всеки месец. Ако е еднократно кюлчета на унции, ако можете на месец ще е милионерче детето като стане на 18г.

Американски фондове ТВЪРДО НЕ. ФАЩ ги чака руския чипик, гарниран с китайски ритник+приятели (ака брикс) и разваляне на световния ред с господство на 1 държава.
          Last edited by bota156; 02.10.2024, 19:48.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Нищо не е сигурно
            ===============
            Покупка на злато.
            ==============
            Ако е физическо - ще трябва да се плаща цена за съхраняване. В момента цената е висока - каква е гаранцията че ще продължи да расте.
            https://www.investing.com/currencies/xau-usd - може да се види как се е изменяла цената на златото през годините - но хвърлете поглед и на тази акция
            https://www.investing.com/equities/mikron-holding-ag - цената и през 2000 година е стигнала 1000 CHF защото компанията е заявила че ще прави мобилни телефони - интересно как се чустват тези които са купили на тази цена. Така че покупката на злато трябва да се комбинира с хеджииране, защото няма никаква гаранция че следващата година цената ще расте.

Покупкна на невдижим имот - плаща се цена за управление, и данъци и застраховка.
            ================================================== ==================
            В България няма застраховка ако наемател направи поразии по собствеността. Няма защита с/у неплащане на наем - т.е. ще има съдебно дело което може да се проточи 5 г.
            По добре е да се купи земеделска земя или фонд който инвестира в земя - например този https://www.investing.com/equities/m...t-capital-corp - дивиденд 5,87 % - платим всеки месец, фонда инвестира в бизнес имоти по целия свят които преотдава под наем. Друга възможност е тази https://www.investing.com/equities/c...gic-value-fund - месечен дивиденд - годишна доходност 16%+
            Ако се купи реален имот - и при възникване на нужда от кеш - може да се наложи да се продава - няколко години. Казвам от личен опит. Предимството на финсовите инструменти - особено ако са американската борса е в тяхната ликвидност - бързо обръщане в кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inv_sq Разгледай мнение
              Стратегия 1
              1/3 банков депозит
              2/3 между тези 2 фонда.

Стратегия 2
              или 50 процента банков депозит
              по 25 процента във всеки ETF

Стратегия 3
              50 процента в банков депозит
              50 процента се купува S&P500 и когато поскъпне много и се очаква да падне се местят в Short S&P 500 - така ще се прави печалба и от двете посоки на S&P 500 - но ще изисква да се следи индекса изкъсо

S&P 500
              https://www.investing.com/etfs/vangu...uk?cid=1142557 ISIN: IE00B3XXRP09 Dividend 1.04% Средна годишна доходност около 10% Максимална 17%. Всеки 4-ри месеца изплаща дивиденд
              Short S&P 500
              https://www.investing.com/etfs/prosh...rashort-s-p500 ISIN: US74347G4165 Dividend 8.15% Защита срещу спад на S&P 500
              Ако има рецесия през следващите 6 месеца - доходност 80%+ Всеки 4-ри месеца изплаща дивиденд
              Към днешна дата цената 21 $ на акция - по време на Ковид цената е стигнала 100$
              Накрая нали знаеш, ако си на печалба купуваш земя, имоти или злато.
              Ако си на загуба ближеш рани или с и теглиш куршума.
              Защо трябва да се стига до вторият рариант?!

За година златото направи 45-46% печалба.
              Нищо не губиш от физиката, не храниш борси, паразити и не си даваш парите за комисиони.
              Земята е без пари. Мокет, балатум и ламинат са по-скъпи на м2. Ренатата малко или много я има, но всеки е способен да си загуби парите, както пожелае.
              Успех на всички инвеститори!

П.П. СРЕБРОТО Е ПОДЦЕНЕНО!!

Коментар

• Стратегия 1
                1/3 банков депозит
                2/3 между тези 2 фонда.

Стратегия 2
                или 50 процента банков депозит
                по 25 процента във всеки ETF

Стратегия 3
                50 процента в банков депозит
                50 процента се купува S&P500 и когато поскъпне много и се очаква да падне се местят в Short S&P 500 - така ще се прави печалба и от двете посоки на S&P 500 - но ще изисква да се следи индекса изкъсо

S&P 500
                https://www.investing.com/etfs/vangu...uk?cid=1142557 ISIN: IE00B3XXRP09 Dividend 1.04% Средна годишна доходност около 10% Максимална 17%. Всеки 4-ри месеца изплаща дивиденд
                Short S&P 500
                https://www.investing.com/etfs/prosh...rashort-s-p500 ISIN: US74347G4165 Dividend 8.15% Защита срещу спад на S&P 500
                Ако има рецесия през следващите 6 месеца - доходност 80%+ Всеки 4-ри месеца изплаща дивиденд
                Към днешна дата цената 21 $ на акция - по време на Ковид цената е стигнала 100$

Коментар

Препоръчайте ми в коя банка е най- изгодно и сигурно за детски влог. Българо-американската имат предлагат добри условия за депозит, но пък колко сигурно във времето би могла да бъде от ДСК? Става въпрос за влог над 10 г.
                  Твоите родители не са имали избор от банки. Открили са ти влог с една зелена книжка в спестовна каса и след години парите не са стигнали и за руло тоалетна хартия.

Та умната:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
                    Няма деца, жена, имоти и пари, но за сметка на това е много забавен (без да го иска)
                    Прекрасно се описваш Николайчо.
                    Трябва само да добавиш,че опита ти на капиталовите пазари е скромен,само 2 седмици,но пък страдаш от делюзията,че си българския Бъфет
                    Last edited by danetha; 02.10.2024, 17:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение

Аз поне съм споделил какво съм направил. За Вас не знаем нищо - имате ли изобщо деца, какво сте направил или просто си чешете езика в темата.
                      Няма деца, жена, имоти и пари, но за сметка на това е много забавен (без да го иска)

Коментар

За Вас не знаем нищо
                        А трябва ли? Посочете кое правило на форума го налага?
                        Разбирам,че ви липсват социални контакти,но не търсете такива в анонимем форум
                        Last edited by danetha; 02.10.2024, 17:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ще останат бедни като баща си.Инвестирайте в образованието им, не в ТОТО 2
                          Златото ми е интересно къде ще го съхранявате 10-20г. Но вероятно е 1-2 грама по шкафовете

Питайте в бг.мамма,ще ви насочат перфектно
                          Аз поне съм споделил какво съм направил. За Вас не знаем нищо - имате ли изобщо деца, какво сте направил или просто си чешете езика в темата.

Коментар

Аз на мойте деца съм купил злато и няколко ултра рискови актива с много висока дохосдност.
                            Ще останат бедни като баща си.Инвестирайте в образованието им, не в ТОТО 2
                            Златото ми е интересно къде ще го съхранявате 10-20г. Но вероятно е 1-2 грама по шкафовете

Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение
                            Питайте в бг.мамма,ще ви насочат перфектно
                            Last edited by danetha; 02.10.2024, 16:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

На мойте деца съм им купил немски облигации, вместо детски влог ;-)
                              Аз на мойте деца съм купил злато и няколко ултра рискови актива с много висока доходност.
                              И това е правилният въпрост : Вие какво направихте за децата си?
                              Коя банка е най-сигурна е малко дилетантски защото никой не знае отговора.
                              Last edited by MarkoVanBasten; 02.10.2024, 16:32.

Коментар

На мойте деца съм им купил немски облигации, вместо детски влог ;-)

Коментар

Working...
                                X