Първоначално изпратено от SlonN
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам КЕШ-а?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
фючърсен контракт като твоя обикновено е базиран на фючърсни контракти върху природния газ. Тези контракти имат срок на валидност, така че емитентът на ETC редовно "ролира" (прехвърля) позицията от изтичащия контракт към следващия
в зависимост от бъдещите цени при ролването може да имаш и + и - .
честно казано фючърсите не са за инвеститори като нас, но ти си знаеш
вероятно сумата е малка та не пречи да видиш кое как
ПП не заслужаваш да ти го пиша, но айде от мен да мине.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Проверил съм, че обезпечението се проверява ежедневно. Инвестицията е в 400К фючърсни договори, търгувани ежедневно на Henry Hub Natural Gas. Tе са тясно свързани със спот пазара.
ПП. Не разбрах какво е това ролиране??? От роля ли е или от rule....управление??
фючърсен контракт като твоя обикновено е базиран на фючърсни контракти върху природния газ. Тези контракти имат срок на валидност, така че емитентът на ETC редовно "ролира" (прехвърля) позицията от изтичащия контракт към следващия
в зависимост от бъдещите цени при ролването може да имаш и + и - .
честно казано фючърсите не са за инвеститори като нас, но ти си знаеш
вероятно сумата е малка та не пречи да видиш кое как
ПП не заслужаваш да ти го пиша, но айде от мен да мине.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
на това NATURAL GAS ETC - проверил ли си разходите за управление и структурата на ролиране
ПП. Не разбрах какво е това ролиране??? От роля ли е или от rule....управление??Last edited by Bailor; 09.12.2024, 10:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепроверил ли си разходите за управление и структурата на ролиране
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеНабутах леко във физическо сребро и хеджирах в NATURAL GAS ETC, дали да набия още толкова в газ, или платината или паладия, са по-добър хедж на среброто?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Среброто според мен е доста подценено.
Времето ще покаже дали е добра инвестиция. Аз засега съм доволен от него.
Имам за продаване кюлчета по 1 кг.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеНабутах леко във физическо сребро и хеджирах в NATURAL GAS ETC, дали да набия още толкова в газ, или платината или паладия, са по-добър хедж на среброто?
Времето ще покаже дали е добра инвестиция. Аз засега съм доволен от него.
Имам за продаване кюлчета по 1 кг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеКитай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоана
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
От igold по 1гр злато всеки месец. Ако е еднократно кюлчета на унции, ако можете на месец ще е милионерче детето като стане на 18г.
Американски фондове ТВЪРДО НЕ. ФАЩ ги чака руския чипик, гарниран с китайски ритник+приятели (ака брикс) и разваляне на световния ред с господство на 1 държава.
Китай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоана
Благодаря Ви. И аз съм се насочила към златото. От всички в секция злато,с поред вас кюлчета на унции кои вид е най- подходящ? С нумизматичен потенциал или нумизматични кюлчета?Last edited by Silveto; 23.10.2024, 18:20.Повече от красива
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнениеПрепоръчайте ми в коя банка е най- изгодно и сигурно за детски влог. Българо-американската имат предлагат добри условия за депозит, но пък колко сигурно във времето би могла да бъде от ДСК? Става въпрос за влог над 10 г.
Американски фондове ТВЪРДО НЕ. ФАЩ ги чака руския чипик, гарниран с китайски ритник+приятели (ака брикс) и разваляне на световния ред с господство на 1 държава.
Китай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоанаLast edited by bota156; 02.10.2024, 19:48.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Нищо не е сигурно
===============
Покупка на злато.
==============
Ако е физическо - ще трябва да се плаща цена за съхраняване. В момента цената е висока - каква е гаранцията че ще продължи да расте.
https://www.investing.com/currencies/xau-usd - може да се види как се е изменяла цената на златото през годините - но хвърлете поглед и на тази акция
https://www.investing.com/equities/mikron-holding-ag - цената и през 2000 година е стигнала 1000 CHF защото компанията е заявила че ще прави мобилни телефони - интересно как се чустват тези които са купили на тази цена. Така че покупката на злато трябва да се комбинира с хеджииране, защото няма никаква гаранция че следващата година цената ще расте.
Покупкна на невдижим имот - плаща се цена за управление, и данъци и застраховка.
================================================== ==================
В България няма застраховка ако наемател направи поразии по собствеността. Няма защита с/у неплащане на наем - т.е. ще има съдебно дело което може да се проточи 5 г.
По добре е да се купи земеделска земя или фонд който инвестира в земя - например този https://www.investing.com/equities/m...t-capital-corp - дивиденд 5,87 % - платим всеки месец, фонда инвестира в бизнес имоти по целия свят които преотдава под наем. Друга възможност е тази https://www.investing.com/equities/c...gic-value-fund - месечен дивиденд - годишна доходност 16%+
Ако се купи реален имот - и при възникване на нужда от кеш - може да се наложи да се продава - няколко години. Казвам от личен опит. Предимството на финсовите инструменти - особено ако са американската борса е в тяхната ликвидност - бързо обръщане в кеш.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар