IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам КЕШ-а?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
    Гледам хиляди хора са бутали кеша в БЕТЛ и сега - ко стана леле мале...
    Само да не поискат държавата да им възстановява загубите

Коментар

• Гледам хиляди хора са бутали кеша в БЕТЛ и сега - ко стана леле мале...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

фючърсен контракт като твоя обикновено е базиран на фючърсни контракти върху природния газ. Тези контракти имат срок на валидност, така че емитентът на ETC редовно "ролира" (прехвърля) позицията от изтичащия контракт към следващия

в зависимост от бъдещите цени при ролването може да имаш и + и - .

честно казано фючърсите не са за инвеститори като нас, но ти си знаеш
        вероятно сумата е малка та не пречи да видиш кое как

ПП не заслужаваш да ти го пиша, но айде от мен да мине.
        Рискът е малък. Няма ливъридж на този пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Проверил съм, че обезпечението се проверява ежедневно. Инвестицията е в 400К фючърсни договори, търгувани ежедневно на Henry Hub Natural Gas. Tе са тясно свързани със спот пазара.

ПП. Не разбрах какво е това ролиране??? От роля ли е или от rule....управление??

фючърсен контракт като твоя обикновено е базиран на фючърсни контракти върху природния газ. Тези контракти имат срок на валидност, така че емитентът на ETC редовно "ролира" (прехвърля) позицията от изтичащия контракт към следващия

в зависимост от бъдещите цени при ролването може да имаш и + и - .

честно казано фючърсите не са за инвеститори като нас, но ти си знаеш
          вероятно сумата е малка та не пречи да видиш кое как

ПП не заслужаваш да ти го пиша, но айде от мен да мине.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

на това NATURAL GAS ETC - проверил ли си разходите за управление и структурата на ролиране
            Проверил съм, че обезпечението се проверява ежедневно. Инвестицията е в 400К фючърсни договори, търгувани ежедневно на Henry Hub Natural Gas. Tе са тясно свързани със спот пазара.

ПП. Не разбрах какво е това ролиране??? От роля ли е или от rule....управление??
            Last edited by Bailor; 09.12.2024, 10:31.

Коментар

проверил ли си разходите за управление и структурата на ролиране
              Убеден съм,че ги е проверил даже два пъти за по-сигурно

Коментар

Набутах леко във физическо сребро и хеджирах в NATURAL GAS ETC, дали да набия още толкова в газ, или платината или паладия, са по-добър хедж на среброто?
                на това NATURAL GAS ETC - проверил ли си разходите за управление и структурата на ролиране
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Среброто според мен е доста подценено.
                  Времето ще покаже дали е добра инвестиция. Аз засега съм доволен от него.
                  Имам за продаване кюлчета по 1 кг.
                  Защо го продаваш, като е подценено?

Коментар

Набутах леко във физическо сребро и хеджирах в NATURAL GAS ETC, дали да набия още толкова в газ, или платината или паладия, са по-добър хедж на среброто?
                    Среброто според мен е доста подценено.
                    Времето ще покаже дали е добра инвестиция. Аз засега съм доволен от него.
                    Имам за продаване кюлчета по 1 кг.

Коментар

• Набутах леко във физическо сребро и хеджирах в NATURAL GAS ETC, дали да набия още толкова в газ, или платината или паладия, са по-добър хедж на среброто?
                      Last edited by Bailor; 08.12.2024, 21:53.

Коментар

• В златни кюлчета по 33.1 и 50 грама. Инвестирам с едно малко безпокойство с коллко ще изгоря след време, но надеждата умира последна и не мисля да се отказвам. Все пак на борсата златото в момента е с висок показател, дано и след години се запази.
                        I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          Китай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоана
                          Йоана Буковска ли? И аз съм за нея, ама она - неще !

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

От igold по 1гр злато всеки месец. Ако е еднократно кюлчета на унции, ако можете на месец ще е милионерче детето като стане на 18г.

Американски фондове ТВЪРДО НЕ. ФАЩ ги чака руския чипик, гарниран с китайски ритник+приятели (ака брикс) и разваляне на световния ред с господство на 1 държава.
                            Китай от 3% търговия в собствена валута и 80 в долари в момента е 45на 40 в полза на йоана

Благодаря Ви. И аз съм се насочила към златото. От всички в секция злато,с поред вас кюлчета на унции кои вид е най- подходящ? С нумизматичен потенциал или нумизматични кюлчета?
                            Last edited by Silveto; 23.10.2024, 18:20.
                            Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от Silveto Разгледай мнение
                              Препоръчайте ми в коя банка е най- изгодно и сигурно за детски влог. Българо-американската имат предлагат добри условия за депозит, но пък колко сигурно във времето би могла да бъде от ДСК? Става въпрос за влог над 10 г.
                              От igold по 1гр злато всеки месец. Ако е еднократно кюлчета на унции, ако можете на месец ще е милионерче детето като стане на 18г.

Американски фондове ТВЪРДО НЕ. ФАЩ ги чака руския чипик, гарниран с китайски ритник+приятели (ака брикс) и разваляне на световния ред с господство на 1 държава.
                              Last edited by bota156; 02.10.2024, 19:48.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Нищо не е сигурно
                                ===============
                                Покупка на злато.
                                ==============
                                Ако е физическо - ще трябва да се плаща цена за съхраняване. В момента цената е висока - каква е гаранцията че ще продължи да расте.
                                https://www.investing.com/currencies/xau-usd - може да се види как се е изменяла цената на златото през годините - но хвърлете поглед и на тази акция
                                https://www.investing.com/equities/mikron-holding-ag - цената и през 2000 година е стигнала 1000 CHF защото компанията е заявила че ще прави мобилни телефони - интересно как се чустват тези които са купили на тази цена. Така че покупката на злато трябва да се комбинира с хеджииране, защото няма никаква гаранция че следващата година цената ще расте.

Покупкна на невдижим имот - плаща се цена за управление, и данъци и застраховка.
                                ================================================== ==================
                                В България няма застраховка ако наемател направи поразии по собствеността. Няма защита с/у неплащане на наем - т.е. ще има съдебно дело което може да се проточи 5 г.
                                По добре е да се купи земеделска земя или фонд който инвестира в земя - например този https://www.investing.com/equities/m...t-capital-corp - дивиденд 5,87 % - платим всеки месец, фонда инвестира в бизнес имоти по целия свят които преотдава под наем. Друга възможност е тази https://www.investing.com/equities/c...gic-value-fund - месечен дивиденд - годишна доходност 16%+
                                Ако се купи реален имот - и при възникване на нужда от кеш - може да се наложи да се продава - няколко години. Казвам от личен опит. Предимството на финсовите инструменти - особено ако са американската борса е в тяхната ликвидност - бързо обръщане в кеш.

Коментар

Working...
                                X