IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
    Мерси за отговорите.

Само един съвет, според мене не подхождаш правилно към участниците във форума.
    Много хора не са наясно какво е това жива бира, нито с процесите, нито качеството на напитката. Разликите с продукта наречен бира в магазинната мрежа са от небето до земята в полза на живата, но се иска мерак за варенето и.

Бих те посъветвал да напишеш и малко подробности около нужните продукти за сваряването на 1 варка.

Примерно нужни 2.5 кг малц , ориентировъчна цена по 1.2 лева на кило = на толкова
    нужно пакетче дрожди , ориентировъчна цена от лев до пет лева = толкова
    нужен хмел, ориентировъчна цена от левче до пет лева = толкова
    ток = толкова

Еднократни покупки на воден ферментатор, захаромер, спиртомер = толкова

На око си правя сметката , че за 6-7 до 10 лева за продукти и ток ще мога да сваря 10 литра, без да калкулирам амортизация и труд, а това си е напълно измеримо с бирата в магазина, да не говорим за кефа да си пиеш собствена бира, но една варка си отнема 3-4 часа труд.

Подходи малко по-информативно и ще се учудиш от положителните резултати.

Писах ти на лична.

Поздрави.
    В продукта на този човек (absfresh) е по-вероятно да инвестирам, Краси, защото показва правилно мислене, правилно писане и познания по темата. Наистина, може да обърнеш винмание на това, което ти казва.

А най-вече, трябва да има мостри. Свари бира, организирай среща, почерпи хората. Подготви се с демнстрация на процеса, покажи изделието, наеми една усмихната девойка да ти помага.

Коментар

• Мерси за отговорите.

Само един съвет, според мене не подхождаш правилно към участниците във форума.
      Много хора не са наясно какво е това жива бира, нито с процесите, нито качеството на напитката. Разликите с продукта наречен бира в магазинната мрежа са от небето до земята в полза на живата, но се иска мерак за варенето и.

Бих те посъветвал да напишеш и малко подробности около нужните продукти за сваряването на 1 варка.

Примерно нужни 2.5 кг малц , ориентировъчна цена по 1.2 лева на кило = на толкова
      нужно пакетче дрожди , ориентировъчна цена от лев до пет лева = толкова
      нужен хмел, ориентировъчна цена от левче до пет лева = толкова
      ток = толкова

Еднократни покупки на воден ферментатор, захаромер, спиртомер = толкова

На око си правя сметката , че за 6-7 до 10 лева за продукти и ток ще мога да сваря 10 литра, без да калкулирам амортизация и труд, а това си е напълно измеримо с бирата в магазина, да не говорим за кефа да си пиеш собствена бира, но една варка си отнема 3-4 часа труд.

Подходи малко по-информативно и ще се учудиш от положителните резултати.

Писах ти на лична.

Поздрави.

Коментар

krasinet, няколко въпроса.

Доколкото разбирам, първата преварка на бирената мъст се извършва в уреда, на различните температури.
        1. Уреда успява ли да изпомпи и филтрира бирата (течността, но за по-лесно бирата). От всичките варената, които съм правил в домашни условия, най-нечовешки проблеми ми създава прецеждането през тензуха.

2. Какво става с цялата бирена тиня, която остава, който е варил знае за какво говоря?

3. Или изпомпваш гъстата течност и после си я цедя сам?

4. Мога ли някъде да видя и да пробвам резултата?
        Лично бих си подарил един домашен уред от 800 лева, но зависи каква част от процеса ми спестява.
        Апарата прави всичли досадни процеси лесни.Поддържането на необходимите температури.Помпата циркулира течността между основния съд и по-малкия съд с филтрите в който е поставен малца. След като завършат ензимните процеси по варенето на малца.Вътрешния съд се освобождава от притягащата централна гайка и се. закрепя на повърйността на основния съд за да се изцеди.През това време вземаш проба от кранчето в долната част на основния съд и измерваш със захаромер(аерометър) или рефрактометър захарните градуси на мъстта.Промиваш остатъка от малца с нужното колоичество вода за да получиш нужния захарен градус.След което сваляш вътрешния съд от повърхността на основния съд и потвърждаваш на контролера че е започнал последния стадий на варене.Зумера ти напомня в кои моменти да слагаш хмела.

А всичко което е останало във вътрешния съд: утайка,остатъчен малц изхвърляш.

След като си извадил вътрешния съд.В основния съд има само бистра течност.Единствено хмела може да създаде утайка но можеш да го сложиш във тензух или друг метален филтър.Като например тези които се ползват за запарване на насипен чай.

Относно това къде и как можеш да видиш машината и да опиташ бирата.Пиши ми на лични.Надявам се да съм отговорил на въпросите ти.
        Търся сериозен инвеститор за моя проект.
        Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

krasinet, няколко въпроса.

Доколкото разбирам, първата преварка на бирената мъст се извършва в уреда, на различните температури.
          1. Уреда успява ли да изпомпи и филтрира бирата (течността, но за по-лесно бирата). От всичките варената, които съм правил в домашни условия, най-нечовешки проблеми ми създава прецеждането през тензуха.

2. Какво става с цялата бирена тиня, която остава, който е варил знае за какво говоря?

Лично бих си подарил един домашен уред от 800 лева, но зависи каква част от процеса ми спестява.
          Много хубави въпроси задаваш. Дали Краси не би те поканил да му гостуваш, да видиш, да опиташ бирата, например? Току-виж, сте се и сприятелили

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
            Както вече казах тук инвеститори няма.Само хора за "седянки" чесане на езици. Който се интересуваше той ми писа в лични.
            В интерес на истината, за първия ми проект, от началото на 2005-та, точно тук се намериха инвеститорите. И още поддържам добри отношения с тях въпреки, че тогава нещата не потръгнаха. За жалост, тогава ми липсваше много от днес наличният опит /както и на колегите/ и не успяхме да придвижим нещата до успешен край. Съответно, днес и парите са по-недостъпни, и еуфорията по ВЕИ е поотшумяла. За мен, обаче, онова беше ценна школа и, ако можех да повторя този етап от живота си, не бих се поколебал, да опитам отново. Определено, с друг набор от действия и подходи.

Ако някой скокне да ме атакува за онзи случай, не крия: Нося висока отговорност за онзи провал и съм задължен на хората, които ме подкрепиха тогава. Но, нито съм злоупотребил, нито съм се облажил.

Както и да е, /просто, интересно ми е/ имаш ли практическо придвижване в желаната посока, или разговорът е бил полезен но, въпросът с набиране на средствата продължава да е на дневен ред?

Коментар

• krasinet, няколко въпроса.

Коментар

• [QUOTE=Черкезов;1059509291]Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Краси, държиш се неуместно. Как , мислиш, ще инвестират в теб, ако не постигнат съгласие по най-важните въпроси, тези инвеститори? Ще си береш гайлето /т.е., ще си носиш отговорността/ но...хАйде, обясни:
                КАК? Значи, по техническите въпроси, ОК, ти си най-компетентен.
                По продажбите, възможно, най-отдавна, ЗА ТОЗИ проект, си размишлявал и, сигурно, имаш и наблюдения, и визия как да се справиш.
                Обаче, без същите хора да ти налеят гориво, си парализиран /е, почти/ напълно.
                ...Тогава?
                Ами, или се споразумяваш с тях /тоест, разговаряш, преговаряш и си стискате ръцете/ или си оставаш с надеждите и разочарованието.
                Защото, тези умни колеги тук, някак са умни само да ръсят /и те/ но, и те, - което е неуместното - не правят нужното, да навлязат в материята ио виждат и днес само дотам, докъдето са гледали и вчера, и оня ден, и миналата година.
                Цялото шоу взе да става безсмислено.

Както вече казах тук инвеститори няма.Само хора за "седянки" чесане на езици. Който се интересуваше той ми писа в лични.

Коментар

• Дохтурът пак бе захапан от Нещо.
                  Давай, дохтуре, нека Силата бъда и с Теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Краси, държиш се неуместно. Как , мислиш, ще инвестират в теб, ако не постигнат съгласие по най-важните въпроси, тези инвеститори? Ще си береш гайлето /т.е., ще си носиш отговорността/ но...хАйде, обясни:
                    КАК? Значи, по техническите въпроси, ОК, ти си най-компетентен.
                    По продажбите, възможно, най-отдавна, ЗА ТОЗИ проект, си размишлявал и, сигурно, имаш и наблюдения, и визия как да се справиш.
                    Обаче, без същите хора да ти налеят гориво, си парализиран /е, почти/ напълно.
                    ...Тогава?
                    Ами, или се споразумяваш с тях /тоест, разговаряш, преговаряш и си стискате ръцете/ или си оставаш с надеждите и разочарованието.
                    Защото, тези умни колеги тук, някак са умни само да ръсят /и те/ но, и те, - което е неуместното - не правят нужното, да навлязат в материята ио виждат и днес само дотам, докъдето са гледали и вчера, и оня ден, и миналата година.
                    Цялото шоу взе да става безсмислено.

Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
                    Едва ли някой от размишляващите тук ще инвестира. То е ясно. Като започне да се шуми по медиите а това ще стане рано или късно , някой от тях (които е разбира се инвеститор, много се съмнявам че всички тук са такива) ще се плесне по челото и ще каже ейиии прав беше този от форума в inwestor.bg как сглупих че не му гласувах доверие.
                    Пирамиде, докога ща ни разиграваш с двата си профила. Най-добре започни да презентираш третото велико изобретение, защото тези ни станаха до болка ясни
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                      За какво ми е? За разтривка? Или като онзи руснака, да го сложа в буре за 6 месеца и после е на нивото на 30 годишно single malt
                      Който пие 'твърдо' знае за какво.Аз обаче не съм от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
                        С моя апарат можеш да си приготвиш евтин материал за твърд алкохол. Гарантирано.
                        За какво ми е? За разтривка? Или като онзи руснака, да го сложа в буре за 6 месеца и после е на нивото на 30 годишно single malt

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                          Най-добро вино и България в едно изречение - никога не е било, няма и да бъде.
                          С моя апарат можеш да си приготвиш евтин материал за твърд алкохол. Гарантирано.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                            Все пак не сме му длъжни с нищо.
                            Наръгал се е във форума с рогата напред, не може да очаква друго. Като си нов в непозната компания първо наблюдаваш, мълчиш повечко, гледаш да усетиш атмосферата, настроенията на различните групи, пък чак после да прецениш къде можеш да се позиционираш, с кои ще се разбираш и ще продължиш да комуникираш. Не се държиш като истерична мадама, която не може да преживее, ако не е център на вниманието и не става все на нейното.
                            Щяха да му стигнат и минимални умения за комуникация.
                            Никого не съм канил в темата нито съм искал съвети. Вие сами се натресохте. да съм те канил и да съм ти искал мнението? Не, ама ти не преставаш с твоите съвети сякаш си учителка в детска градина. Прави това не прави онова. Отдавна съм минал не само детската ами и тинейджърската възраст.Дойдох тук с ясното желание да намеря инвеститор а не ментор,анадъмно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                              Пурко се напъна да ни разиграе поредната „Шашма пер ла публика"
                              Този Homo Sapiens и подобни нему, още от рождението си - са в процес на обратна еволюция - към маймуна
                              Това като се гледаше в огледалото ли го измисли?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Същият, този Краси с това трябваше да започне...

...Бира се прави така и така в домашни условия......Пиеш жива бира...Собствена...Кефффф...
                                Може в дамаджана, може и в тенджера под налягане....
                                Но за какво да се мърляте ? Предлагам играчка за ценители .....
                                Даже и ръководство за производство...Но защо да се мъчите...Аз ще ви помагам срещу стотина лв на месец......и т.н.
                                И можеше да направи някой лев.....
                                Сега ще духа супата, защото е отворко и не уважава бъдещите си клиенти.....
                                Като се научи и му отънее задника, може пак да се пробва !!!
                                Благодаря за съвета ще го имам в предвид.Прав си

Коментар

Working...
                                X