IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
    Днес бях да го видя (нещото пред The Mall). Пълна трагедия. Шест смешни дървени будки, без маси. Единствената жива бира е на 5ти океан, 3 лв. за литър (Краси, сверявай цените). Скарата на "Майстор" Миро е пълна подигравка, вече го слагам в кавички този човек - от наденицата си изплюх 3-4 пъти някакви жили и незнам какви други боклуци, мазна, с някаква "гарнитура" от зеле и маруля (единствената възможна) и в арабска питка (?!?).

    Смешно, тъжно, жалко. Специално за бирата - има наливен Козел на едно място в София, който за мен е по-добър от продукта на 5ти океан, на сходна цена (по-евтино всъщност).
    Не забравяй че 5-и океан всъщност си купуват живата бира от 'Болярка'. Искам да кажа че каквато си я поръчат такава ще им я изработят. А качеството може да бъде много различно.А и акциза се изчислява въз основа на захарния градус Плато. Нормалните бири имат 12 градуса Плато. Но бирата може да бъде разредена и до 8 градуса. Понеже акциза на бирата в България е 0.75 лв на градус Плато на Хектолитър. Според тази аритметика колкото по-разредена направиш бирата толкова по-малък акциз плащаш а и толкова по-малка ти е себестойността на литър.Така че ако си производител и/или търговец ще се стремиш да продаваш по-разредена бира стига да не изгубиш клиентите си разбира се.Но ако си домашен пивовар нормално е да си направиш по-добра бира защото е за собствена консумация.
    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
      Щом ти го казаш ще си помисля сериозно по въпроса.Макар че от Асоциацията на домашните пивовари.Чийто член съм имаше идея още през юли да направим своеобразен октобърфест на жива бира в София (което всъщност се случва в момента в The Mall) и всеки срещу скромната сума от 5 лева да пийне жива бира и замези на корем.
      Днес бях да го видя (нещото пред The Mall). Пълна трагедия. Шест смешни дървени будки, без маси. Единствената жива бира е на 5ти океан, 3 лв. за литър (Краси, сверявай цените). Скарата на "Майстор" Миро е пълна подигравка, вече го слагам в кавички този човек - от наденицата си изплюх 3-4 пъти някакви жили и незнам какви други боклуци, мазна, с някаква "гарнитура" от зеле и маруля (единствената възможна) и в арабска питка (?!?).

      Смешно, тъжно, жалко. Специално за бирата - има наливен Козел на едно място в София, който за мен е по-добър от продукта на 5ти океан, на сходна цена (по-евтино всъщност).

      Коментар


      • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
        Краси, дай линк към таз асоциация на домашните пивовари. Направо ме срази

        Писах ти го и на лични, ще ти го драсна и тук. Направи една варка 100 литра, бутилирай го да отлежи и след 20 дена пусни обява, който иска да пробва 1-2 шишета безплатно с доставка за сметка на получателя. Който иска ще пробва, така и хората ще придобият представа. Ще се заговори за продукта ти, а като се говори за даден продукт (хубав) това ще доведе и до интерес и поръчки на бировари.
        Аз ще си купя с удоволствие бира, ако и да не си взема апарат

        Коментар


        • Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
          Днес бях на посещение на Пловдивския панаир.Там се срещнах и разговарях със представител на фирма '5 океан 'които предлагат в техни охладителни инсталации жива бира произведена в 'Болярка' .След като му разказах за моя апарат той ми предложи да го покажа на изложението за жива бира което стартира от днес до следващата събота във сградата на The Mall. която се намира на цариградско шосе във София.

          Щях да го направя но за съжаление имам други ангажименти през това време.
          Да търсиш глупаци с калпаци.........
          Бачкане трябва за идеята , не мотане ......Изложението беше много добра идея.....Сега след година - а тогава я камилата , я камиларя......
          Но пак успех

          Коментар


          • Краси, дай линк към таз асоциация на домашните пивовари. Направо ме срази

            Писах ти го и на лични, ще ти го драсна и тук. Направи една варка 100 литра, бутилирай го да отлежи и след 20 дена пусни обява, който иска да пробва 1-2 шишета безплатно с доставка за сметка на получателя. Който иска ще пробва, така и хората ще придобият представа. Ще се заговори за продукта ти, а като се говори за даден продукт (хубав) това ще доведе и до интерес и поръчки на бировари.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              На такова събитие, колкото и да съм грозен и непиещ бира, и аз бих дошъл. Едничкият кеф да се запознаеш отблизо си заслужава, Краси. Послушай хората.
              Щом ти го казаш ще си помисля сериозно по въпроса.Макар че от Асоциацията на домашните пивовари.Чийто член съм имаше идея още през юли да направим своеобразен октобърфест на жива бира в София (което всъщност се случва в момента в The Mall) и всеки срещу скромната сума от 5 лева да пийне жива бира и замези на корем.
              Търся сериозен инвеститор за моя проект.
              Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Да бе! Само че комбиниран. Сипваш в един съд чушките, в друг морковите, в друг доматите и т.н.
                И след 4-5 часа вадиш готовата лютеница. Само я сипваш в бурканчета и заваряваш.

                Много ша са харчи таквоз нещо. А докато апарата работи, всеки мъж си гледа кефа. Кой на риба, кой на бира, кой на карти, кой на курви... Ехххх!
                Това не е чак толкова голям проблем.Особено ако лютеницата се прави по технологията на големите производители.Както се правеше във бившето ми прдприятие.А именно от доматите и пипера а и от какъвто и да е друг зеленчук първо се получава сок или каша чрез смилане и след това се сгъстяват заедно или по отделно чрез варене под вакуум.Това е може би решението на твоя проблем.Не знам обаче дали ще се получи същия вкус.
                Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                Коментар


                • Днес бях на посещение на Пловдивския панаир.Там се срещнах и разговарях със представител на фирма '5 океан 'които предлагат в техни охладителни инсталации жива бира произведена в 'Болярка' .След като му разказах за моя апарат той ми предложи да го покажа на изложението за жива бира което стартира от днес до следващата събота във сградата на The Mall. която се намира на цариградско шосе във София.

                  Щях да го направя но за съжаление имам други ангажименти през това време.
                  Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                  Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Аз бих посъветвал колегата да изобрети някакъв апарат за варене на лютеница. Че миналата събота беше цял ден печене на чушки, белене, патладжани, моркови, домати,,, Печи, бели, мели и бъркай до припадък. Цял ден.

                    Та ето такъв апарат да направи, в който слагаш продуктите от едната страна, а от другата вадиш готовата лютеница. Ще се харчи много. Всеки мъж би отделил нужната сума само и само да бъде спасен от тази досада.

                    Впрочем в България се потребява десетки пъти повече домашна лютеница, отколкото жива бира.
                    Това скоро ще се промени в полза на живата бира.
                    Търся сериозен инвеститор за моя проект.
                    Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                      Да бе да
                      Само 10-на кат мене обръщат статистиката в полза на живата бира .
                      1 бурканче лютеница има го мажеш 1 седмица, 1 шише бира отива още на рекламите
                      Да бе да

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Аз бих посъветвал колегата да изобрети някакъв апарат за варене на лютеница. Че миналата събота беше цял ден печене на чушки, белене, патладжани, моркови, домати,,, Печи, бели, мели и бъркай до припадък. Цял ден.

                        Та ето такъв апарат да направи, в който слагаш продуктите от едната страна, а от другата вадиш готовата лютеница. Ще се харчи много. Всеки мъж би отделил нужната сума само и само да бъде спасен от тази досада.

                        Впрочем в България се потребява десетки пъти повече домашна лютеница, отколкото жива бира.
                        Да бе да
                        Само 10-на кат мене обръщат статистиката в полза на живата бира .
                        1 бурканче лютеница има го мажеш 1 седмица, 1 шише бира отива още на рекламите

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Нещо като продължение на великия чушкопек лЕ?
                          Да бе! Само че комбиниран. Сипваш в един съд чушките, в друг морковите, в друг доматите и т.н.
                          И след 4-5 часа вадиш готовата лютеница. Само я сипваш в бурканчета и заваряваш.

                          Много ша са харчи таквоз нещо. А докато апарата работи, всеки мъж си гледа кефа. Кой на риба, кой на бира, кой на карти, кой на курви... Ехххх!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Аз бих посъветвал колегата да изобрети някакъв апарат за варене на лютеница. Че миналата събота беше цял ден печене на чушки, белене, патладжани, моркови, домати,,, Печи, бели, мели и бъркай до припадък. Цял ден.

                            Та ето такъв апарат да направи, в който слагаш продуктите от едната страна, а от другата вадиш готовата лютеница. Ще се харчи много. Всеки мъж би отделил нужната сума само и само да бъде спасен от тази досада.

                            Впрочем в България се потребява десетки пъти повече домашна лютеница, отколкото жива бира.
                            Нещо като продължение на великия чушкопек лЕ?

                            Коментар


                            • Аз бих посъветвал колегата да изобрети някакъв апарат за варене на лютеница. Че миналата събота беше цял ден печене на чушки, белене, патладжани, моркови, домати,,, Печи, бели, мели и бъркай до припадък. Цял ден.

                              Та ето такъв апарат да направи, в който слагаш продуктите от едната страна, а от другата вадиш готовата лютеница. Ще се харчи много. Всеки мъж би отделил нужната сума само и само да бъде спасен от тази досада.

                              Впрочем в България се потребява десетки пъти повече домашна лютеница, отколкото жива бира.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                                В продукта на този човек (absfresh) е по-вероятно да инвестирам, Краси, защото показва правилно мислене, правилно писане и познания по темата. Наистина, може да обърнеш винмание на това, което ти казва.

                                А най-вече, трябва да има мостри. Свари бира, организирай среща, почерпи хората. Подготви се с демнстрация на процеса, покажи изделието, наеми една усмихната девойка да ти помага.
                                На такова събитие, колкото и да съм грозен и непиещ бира, и аз бих дошъл. Едничкият кеф да се запознаеш отблизо си заслужава, Краси. Послушай хората.

                                Коментар

                                Working...
                                X