Бира си правеха по селата още миналия век. Но лятото в една селска къща, направо ми свиха шапката. Един диспесър за вода. А тубата от горе, пълна с бира!! И си насядали около него нашите хора! Па нека да жега на вън!!!!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Има си закони...Всеки продукт на пазара трябва да има инструкция и на български език....
пп От 10 планини вода ще докараш, но няма да признаеш , че си въздух от ферментация на дрожди...
Не говоря за напечатана на български брошурка която да ти обяснява как се работи а за меню на български на самия контролер.На дисплея му всички съобщения да се изписват на български език.На кирилица.
Капиш?Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеДобре изглежда и има доста функции.Но не е ли прекалено голям?Как го виждаш това табло монтирано към 20 литров съд? Да не говорим за 10 литров или 5 литров.Има ли вариант за меню на български език?Как би обяснил на един човек с основно образование да си свари бира с него?
Каква е цената на дребно?
Има си закони...Всеки продукт на пазара трябва да има инструкция и на български език....
пп От 10 планини вода ще докараш, но няма да признаеш , че си въздух от ферментация на дрожди...
Коментар
-
Първоначално изпратено от decho3 Разгледай мнение
Каква е цената на дребно?Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Контролер за варене на бира
Виж http://opencart.tehsoft.com/TS-BeerController-bg.pdf
и
http://www.youtube.com/watch?v=E1AO6...ature=youtu.bejgfjgfj
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеНе мислиш ли че има и труд и то доста голям който заслужава съответното заплащане, а не само бакалски сметки кое колко ми струва.А и развитието на една идея зависи от печалбата.
Я сега кАжи, Краси, колко души дойдоха да пият от твоята бира и да видят това, дето критикуват? С обобщенията няма да бързаме, на първо време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеЕдинствения повод да пиша пак в тази тема са отново твърденията за великия "ПИД контролер", който струва поне 500 лв. и който е в основата на продукта му.
Ще го подкрепя в момента, в който видя някаква правилна мисъл, правилно действие. Програмирал съм драйвер за управление на температура през COM порт на компютър. Това не е сложно нещо и може да се реализира по стотици начини (управление на температура) и ако е толкова скъпо то или изделието му е зле проектирано, или всъщност иска да продаде един контролер, а всичко останало е украса.
Това е bullshit, както биха се изразили братята американци.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеКраси, някои хора си варят бирата с това, което съм ти посочил - спри да се изумяваш и слез на земята. Това, че ти не си си проектирал добре изделието не е оправдание да искаш 10 пъти повече пари.
http://www.homebrewtalk.com/f51/ebay...-build-163849/ - темата има 3800 коментара, няма да съм аз този, който ще ги прочете, за да ти обясни всичко.
Положи малко усилия, още си чакам "Благодаря"-то.Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗдрасти,falafel
То, че трезв поглед е нужен - нужен е, да, ала...защо, мислиш, хората пият? Ходят трезви, ходят, па ги стегне Шапката, и издивеят. Краси е готин а, сигурно, и нему е дотегнало все трезво да гледа на нещата. Всички ти предлагат у нас /само и единствено/ студена вОда. Както вашите истини тук, тя е най-чистото и неподправено нещо. Обаче...начини много и не е задължително, всички да са финансови - защо не вземете да го подкрепите, все пак? Критиките вече ги изказахте и са доста съдържателни - поне нещо за духа няма ли да му дадете? Щото, като ви слуша човек - преживяно - често, му иде да си тегли въжето. И, едва сетне, да се замисли абе, що тези, дето така ме разкандърдисват, що те не са се я отказали, я заели с нещо друго, я избягали? И защо именно те току опитват да ме демотивират? Нещо не е наред и това нещо, понякога, съм аз самият. ОК. Ала чак винаги да е така? Е, просто, няма начин.
Сериозно, нека поне веднъж не се държим като българи, теглейки и останалите при нас, в казана - и така сме много, и така е горещо, и така смърди.
Уфф. Умен човек си, разбираш, какво ти казвам.
Ще го подкрепя в момента, в който видя някаква правилна мисъл, правилно действие. Програмирал съм драйвер за управление на температура през COM порт на компютър. Това не е сложно нещо и може да се реализира по стотици начини (управление на температура) и ако е толкова скъпо то или изделието му е зле проектирано, или всъщност иска да продаде един контролер, а всичко останало е украса.
Това е bullshit, както биха се изразили братята американци.
Коментар
-
Здрасти,falafel
То, че трезв поглед е нужен - нужен е, да, ала...защо, мислиш, хората пият? Ходят трезви, ходят, па ги стегне Шапката, и издивеят. Краси е готин а, сигурно, и нему е дотегнало все трезво да гледа на нещата. Всички ти предлагат у нас /само и единствено/ студена вОда. Както вашите истини тук, тя е най-чистото и неподправено нещо. Обаче...начини много и не е задължително, всички да са финансови - защо не вземете да го подкрепите, все пак? Критиките вече ги изказахте и са доста съдържателни - поне нещо за духа няма ли да му дадете? Щото, като ви слуша човек - преживяно - често, му иде да си тегли въжето. И, едва сетне, да се замисли абе, що тези, дето така ме разкандърдисват, що те не са се я отказали, я заели с нещо друго, я избягали? И защо именно те току опитват да ме демотивират? Нещо не е наред и това нещо, понякога, съм аз самият. ОК. Ала чак винаги да е така? Е, просто, няма начин.
Сериозно, нека поне веднъж не се държим като българи, теглейки и останалите при нас, в казана - и така сме много, и така е горещо, и така смърди.
Уфф. Умен човек си, разбираш, какво ти казвам.Last edited by Pyramid; 25.10.2013, 18:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеПродължаваш да ме изумяваш с некомпетентността си.Нима мислиш че с този обикновен едностепенен терморегулатор за аквариум ще можеш да управляваш процеса на варене на бирата? И от къде разбра че е ПИД регулатор?Релето му ще издържи ли натоварване от 3,2 КВт каквото управлява моя ПИД регулатор?Как ще му зададеш да поддържа 6-7 различни температури една след друга стъпаловидно? И как ще регулира времето за задържане на всяка отделна температура?Как ще ми включи помпата за циркулация? Как ще ми сигнализира че единия процес е завършил и започва другия? А моя ПИД регулатор прави всичко това.Моля те хубаво помисли друг път преди да ми публикуваш линкове на евтини терморегулатори.
http://www.homebrewtalk.com/f51/ebay...-build-163849/ - темата има 3800 коментара, няма да съм аз този, който ще ги прочете, за да ти обясни всичко.
Положи малко усилия, още си чакам "Благодаря"-то.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеПродължаваш да ме изумяваш с некомпетентността си.Нима мислиш че с този обикновен едностепенен терморегулатор за аквариум ще можеш да управляваш процеса на варене на бирата? И от къде разбра че е ПИД регулатор?Релето му ще издържи ли натоварване от 3,2 КВт каквото управлява моя ПИД регулатор?Как ще му зададеш да поддържа 6-7 различни температури една след друга стъпаловидно? И как ще регулира времето за задържане на всяка отделна температура?Как ще ми включи помпата за циркулация? Как ще ми сигнализира че единия процес е завършил и започва другия? А моя ПИД регулатор прави всичко това.Моля те хубаво помисли друг път преди да ми публикуваш линкове на евтини терморегулатори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнениеПросто съм ти дал пример. Има хиляди примери за евтино регулиране на температурата - ето ти един вариант, който видях в homebrew форум, цена 20 USD с доставката:
http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital...#ht_6534wt_726
Ще ти напомня твоето твърдение: "Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря ."Търся сериозен инвеститор за моя проект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнениеСтига с тия живачни термометри.Отдавна са забранени със закон във Европейския съюз.Огледай се вече сме в 21 век.Вече има дигитални датчици чиято резолюция може да се настройва според желанието на клиента.Точно такъв и аз ползвам.А и как си представяш дизайна на моя апарат накичен с 6-7 живачни контактни термометъра и още толкова релета за време.Просто ще бъде една грозотия.А колкото до 350 литрова инсталация спомената от колегата че струва десетки хиляди( предполагам левове) Аз бих предложил за инсталация с такъв обем цена около 10К .Като включвам в цената и чилър за охлаждане.Кой продава скъпо и кой евтино бих искал да попитам аудиторията?
http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital...#ht_6534wt_726
Ще ти напомня твоето твърдение: "Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря ."
Коментар
Коментар