IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производство на жива бира у дома. Или във вашето заведение.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бира си правеха по селата още миналия век. Но лятото в една селска къща, направо ми свиха шапката. Един диспесър за вода. А тубата от горе, пълна с бира!! И си насядали около него нашите хора! Па нека да жега на вън!!!!!!
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Има си закони...Всеки продукт на пазара трябва да има инструкция и на български език....
      пп От 10 планини вода ще докараш, но няма да признаеш , че си въздух от ферментация на дрожди...
      Въздуха си ти защото не си разбрал какво питам.
      Не говоря за напечатана на български брошурка която да ти обяснява как се работи а за меню на български на самия контролер.На дисплея му всички съобщения да се изписват на български език.На кирилица.
      Капиш?
      Търся сериозен инвеститор за моя проект.
      Каквото и да ти говорят, знай че става въпрос за пари !!!

Коментар

• Ето това е контролер.Компактен и мултифункционален става и за 1 литров съд.Става и за 10 000 литра.
        Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от krasinet Разгледай мнение
          Добре изглежда и има доста функции.Но не е ли прекалено голям?Как го виждаш това табло монтирано към 20 литров съд? Да не говорим за 10 литров или 5 литров.Има ли вариант за меню на български език?Как би обяснил на един човек с основно образование да си свари бира с него?
          Каква е цената на дребно?

Има си закони...Всеки продукт на пазара трябва да има инструкция и на български език....
          пп От 10 планини вода ще докараш, но няма да признаеш , че си въздух от ферментация на дрожди...

Коментар

• Добре изглежда и има доста функции.Но не е ли прекалено голям?Как го виждаш това табло монтирано към 20 литров съд? Да не говорим за 10 литров или 5 литров.Има ли вариант за меню на български език?Как би обяснил на един човек с основно образование да си свари бира с него?
            Каква е цената на дребно?

Коментар

• Контролер за варене на бира

Виж http://opencart.tehsoft.com/TS-BeerController-bg.pdf
              и
              http://www.youtube.com/watch?v=E1AO6...ature=youtu.be
              jgfjgfj

Коментар

Не мислиш ли че има и труд и то доста голям който заслужава съответното заплащане, а не само бакалски сметки кое колко ми струва.А и развитието на една идея зависи от печалбата.
                Тъй. Основен поминък-ядене. Вторичен поминък-прехрана.
                Я сега кАжи, Краси, колко души дойдоха да пият от твоята бира и да видят това, дето критикуват? С обобщенията няма да бързаме, на първо време.

Коментар

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
                  Единствения повод да пиша пак в тази тема са отново твърденията за великия "ПИД контролер", който струва поне 500 лв. и който е в основата на продукта му.

Ще го подкрепя в момента, в който видя някаква правилна мисъл, правилно действие. Програмирал съм драйвер за управление на температура през COM порт на компютър. Това не е сложно нещо и може да се реализира по стотици начини (управление на температура) и ако е толкова скъпо то или изделието му е зле проектирано, или всъщност иска да продаде един контролер, а всичко останало е украса.

Това е bullshit, както биха се изразили братята американци.
                  Не мислиш ли че има и труд и то доста голям който заслужава съответното заплащане, а не само бакалски сметки кое колко ми струва.А и развитието на една идея зависи от печалбата.

Коментар

Краси, някои хора си варят бирата с това, което съм ти посочил - спри да се изумяваш и слез на земята. Това, че ти не си си проектирал добре изделието не е оправдание да искаш 10 пъти повече пари.

http://www.homebrewtalk.com/f51/ebay...-build-163849/ - темата има 3800 коментара, няма да съм аз този, който ще ги прочете, за да ти обясни всичко.

Положи малко усилия, още си чакам "Благодаря"-то.
                    Е всеки може да си вари бирата както иска даже и с термометър в едната ръка и с дървена лъжица в другата.И все пак колко мислиш че струва онова в кутийката от твоя линк?Никак не е евтино повярвай ми.И да не забравяме че аз се опитвам да правя комерсиален продукт за широката публика а не какъвто и да е сандък с някакъв терморегулатор със стърчащи жици към някаква тенджера.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Здрасти,falafel
                      То, че трезв поглед е нужен - нужен е, да, ала...защо, мислиш, хората пият? Ходят трезви, ходят, па ги стегне Шапката, и издивеят. Краси е готин а, сигурно, и нему е дотегнало все трезво да гледа на нещата. Всички ти предлагат у нас /само и единствено/ студена вОда. Както вашите истини тук, тя е най-чистото и неподправено нещо. Обаче...начини много и не е задължително, всички да са финансови - защо не вземете да го подкрепите, все пак? Критиките вече ги изказахте и са доста съдържателни - поне нещо за духа няма ли да му дадете? Щото, като ви слуша човек - преживяно - често, му иде да си тегли въжето. И, едва сетне, да се замисли абе, що тези, дето така ме разкандърдисват, що те не са се я отказали, я заели с нещо друго, я избягали? И защо именно те току опитват да ме демотивират? Нещо не е наред и това нещо, понякога, съм аз самият. ОК. Ала чак винаги да е така? Е, просто, няма начин.
                      Сериозно, нека поне веднъж не се държим като българи, теглейки и останалите при нас, в казана - и така сме много, и така е горещо, и така смърди.
                      Уфф. Умен човек си, разбираш, какво ти казвам.
                      Единствения повод да пиша пак в тази тема са отново твърденията за великия "ПИД контролер", който струва поне 500 лв. и който е в основата на продукта му.

Ще го подкрепя в момента, в който видя някаква правилна мисъл, правилно действие. Програмирал съм драйвер за управление на температура през COM порт на компютър. Това не е сложно нещо и може да се реализира по стотици начини (управление на температура) и ако е толкова скъпо то или изделието му е зле проектирано, или всъщност иска да продаде един контролер, а всичко останало е украса.

Това е bullshit, както биха се изразили братята американци.

Коментар

• Здрасти,falafel
                        То, че трезв поглед е нужен - нужен е, да, ала...защо, мислиш, хората пият? Ходят трезви, ходят, па ги стегне Шапката, и издивеят. Краси е готин а, сигурно, и нему е дотегнало все трезво да гледа на нещата. Всички ти предлагат у нас /само и единствено/ студена вОда. Както вашите истини тук, тя е най-чистото и неподправено нещо. Обаче...начини много и не е задължително, всички да са финансови - защо не вземете да го подкрепите, все пак? Критиките вече ги изказахте и са доста съдържателни - поне нещо за духа няма ли да му дадете? Щото, като ви слуша човек - преживяно - често, му иде да си тегли въжето. И, едва сетне, да се замисли абе, що тези, дето така ме разкандърдисват, що те не са се я отказали, я заели с нещо друго, я избягали? И защо именно те току опитват да ме демотивират? Нещо не е наред и това нещо, понякога, съм аз самият. ОК. Ала чак винаги да е така? Е, просто, няма начин.
                        Сериозно, нека поне веднъж не се държим като българи, теглейки и останалите при нас, в казана - и така сме много, и така е горещо, и така смърди.
                        Уфф. Умен човек си, разбираш, какво ти казвам.
                        Last edited by Pyramid; 25.10.2013, 18:10.

Коментар

Продължаваш да ме изумяваш с некомпетентността си.Нима мислиш че с този обикновен едностепенен терморегулатор за аквариум ще можеш да управляваш процеса на варене на бирата? И от къде разбра че е ПИД регулатор?Релето му ще издържи ли натоварване от 3,2 КВт каквото управлява моя ПИД регулатор?Как ще му зададеш да поддържа 6-7 различни температури една след друга стъпаловидно? И как ще регулира времето за задържане на всяка отделна температура?Как ще ми включи помпата за циркулация? Как ще ми сигнализира че единия процес е завършил и започва другия? А моя ПИД регулатор прави всичко това.Моля те хубаво помисли друг път преди да ми публикуваш линкове на евтини терморегулатори.
                          Краси, някои хора си варят бирата с това, което съм ти посочил - спри да се изумяваш и слез на земята. Това, че ти не си си проектирал добре изделието не е оправдание да искаш 10 пъти повече пари.

http://www.homebrewtalk.com/f51/ebay...-build-163849/ - темата има 3800 коментара, няма да съм аз този, който ще ги прочете, за да ти обясни всичко.

Положи малко усилия, още си чакам "Благодаря"-то.

Коментар

Продължаваш да ме изумяваш с некомпетентността си.Нима мислиш че с този обикновен едностепенен терморегулатор за аквариум ще можеш да управляваш процеса на варене на бирата? И от къде разбра че е ПИД регулатор?Релето му ще издържи ли натоварване от 3,2 КВт каквото управлява моя ПИД регулатор?Как ще му зададеш да поддържа 6-7 различни температури една след друга стъпаловидно? И как ще регулира времето за задържане на всяка отделна температура?Как ще ми включи помпата за циркулация? Как ще ми сигнализира че единия процес е завършил и започва другия? А моя ПИД регулатор прави всичко това.Моля те хубаво помисли друг път преди да ми публикуваш линкове на евтини терморегулатори.
                            Твоето, Краси, не е ПИД-регулатор, ами ПИВо-процесор.

Коментар

Просто съм ти дал пример. Има хиляди примери за евтино регулиране на температурата - ето ти един вариант, който видях в homebrew форум, цена 20 USD с доставката:

http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital...#ht_6534wt_726

Ще ти напомня твоето твърдение: "Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря ."

Коментар

Стига с тия живачни термометри.Отдавна са забранени със закон във Европейския съюз.Огледай се вече сме в 21 век.Вече има дигитални датчици чиято резолюция може да се настройва според желанието на клиента.Точно такъв и аз ползвам.А и как си представяш дизайна на моя апарат накичен с 6-7 живачни контактни термометъра и още толкова релета за време.Просто ще бъде една грозотия.А колкото до 350 литрова инсталация спомената от колегата че струва десетки хиляди( предполагам левове) Аз бих предложил за инсталация с такъв обем цена около 10К .Като включвам в цената и чилър за охлаждане.Кой продава скъпо и кой евтино бих искал да попитам аудиторията?
                                Просто съм ти дал пример. Има хиляди примери за евтино регулиране на температурата - ето ти един вариант, който видях в homebrew форум, цена 20 USD с доставката:

http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital...#ht_6534wt_726

Ще ти напомня твоето твърдение: "Ако мислиш че можеш да намериш на пазара такъв ПИД под 500 лв . Лично ще ти благодаря ."

Коментар

Working...
                                X